mięso - 63110 przepisów (strona:2046/4208)

Maślany ryż z karmelizowaną cebulą Faceta w Kuchni 137

już nigdy nie ugotujesz po prostu tylko ryżu do obiadu.Fantastycznie aromatyczny, z głębią smaku, ryż maślany sprawi, że każdy Twój obiad będzie miał luksus Francuskiej restauracji, idealny dodatek do mięs, jak i przystawka. Zaskocz rodzinę lub przyjaciół fantastycznym maślany ryżem, na który Cię zapraszam. 👥 – 4 ⏰ – 60 minut 🇨🇵 – Francja ✅ Składniki ✅ 75 g masła ✅ 2 łyżki oliwy z oliwek

RafalCook
Domowy boczek wędzony na gorąco krok po kroku 144

Ciężko jest znaleźć tradycyjny wędzony boczek w sprzedaży. Dzieje się tak, że producentom mięsa łatwiej jest posmarować ugotowany boczek sztucznym aromatem dymu niż wędzić go w niskiej temperaturze przez siedem godzin łącznie z parzeniem. Ale i na to jest rada – własny, domowy wędzony boczek. I nie musicie się martwić, że nie zjecie go w całości i się zmarnuje

ProstePesto.pl
Aromatyczna domowa szynka wędzona 169

dodaj saletrę i sól. Dokładnie wymieszaj zalewę aż składniki rozpuszczą się w wodzie. Umieść w zalewie oba kawałki szynki i wstaw całość do lodówki na 10 dni. Pamiętaj, aby mięso obracać co 2 dni. Po 10 dniach wyjmij oba kawałki szynki z zalewy i dokładnie natrzyj je mieszanką przypraw Browin do szynki.* Po natarciu szynki ziołami zapakuj ją w folię

ProstePesto.pl
Ziemniaki pieczone w miodzie z ziołami 202

miodem i przyprawami? Są naprawdę pyszne. Połączenie słodkiego miodu, ziół i chrupiących ziemniaków, to strzał w przysłowiową 10. Tak przygotowane ziemniaki sprawdzą się idealnie jako obiad, dodatek do mięs lub jako jedno z dań na przyjęciu. Można je podać same lub w towarzystwie prostych sosów. Najważniejszy jest miód! W przypadku tego przepisu najważniejszy jest miód. Ja osobiście zawsze dodaję dobrej

Słodkie okruszki
Naleśniki Z Twarogiem Pod Pierzynką Budyniową Z Sosem Pomarańczowym 147

patelnia WOLL Diamond jest do wszystkich typów kuchenek: gazowych, elektrycznych, ceramicznych no i oczywiście indukcyjnych. Na patelni bez problemu smażyłam: Roladki z kurczaka w panierce Racuszki z jabłkami Mięso wraz z grzybami na sos, obtoczone w mące ! Wszystkie dania wyszły wyśmienite, nic się nie przykleiło, w dodatku smażyłam je na niewielkiej ilości tłuszczu lub nawet bez, a potrawy wręcz ślizgały

Gotowanie...to proste !
Kotlety siekane z ogórkiem kiszonym 139

Sól ·        Papryka ostra ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski. 2.    Dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. 3.    Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, wbijamy

Kulinarna Chwila
Batony energetyczne dla aktywnych 122

posiłek, a jednocześnie potrzebujących zastrzyku energii  nie są bynajmniej współczesnym wynalazkiem. Ich pierwowzorem  jest do dziś przygotowywany  przez Indian Ameryki Północnej pemmikan - (mieszanka tłuszczu, suszonego mięsa, prażonej mąki kukurydzianej i suszonych jagód albo owoców).  Od Indian nauczyli się go przyrządzać Europejczycy. Pemmikan był szeroko stosowany jako żywność wysokoenergetyczna przez traperów, poszukiwaczy złoty i badaczy Arktyki

Cztery Fajery
Norweski Hot-Dog Pølse vol.2 Faceta w Kuchni 146

mowa, czyli hot-dog norweski, jest masowo, zjadamy przez Norwegów i turystów. Pølse to rodzaj kiełbasy, długiej i bardziej przypominająca parówkę niż kiełbasę, oczywiście z bardzo dużą zawartością mięsa, która jest włożona lub zawinięta w placki ziemniaczane Lompe. Pølse można kupić wszędzie, na ulicy, stacji benzynowej, knajpach czy restauracjach. Zapraszam na norweskiego hot-dog. 🌭 – ❌ ⏰ – 20 minut ➕ Lompe

RafalCook
Schab duszony w sosie śmietanowym 191

smażenia Przygotowanie: 1. Mięso kroimy w paski. 2. Cebulę obieram i kroimy w piórka. 3.Paprykę myjemy i kroimy w słupki. 4.Natkę oraz koper drobno siekamy. 5. Mieso doprawiamy przyprawami i dodajemy olej ok 2 łyżek.  Mieszamy. Odstawiamy na ok 30 min do lodówki.  . 6. Po uplywie 30 minut mięso smażymy na rumiano ,zmniejszamy ogień dodajemy cebulkę

Gotowanie Patki
Domowa kapusta kiszona / Homemade Sauerkraut 122

cienko kapustę posypać solą, odstawić na 10 minut. Po tym czasie zacząć ugniatanie kapusty (ja robię to rękoma, ale wiele osób robi to przy pomocy tłuczka do ziemniaków lub mięsa) - ugniatamy tak długo, aż kapusta puści sporo soku.  Ugniecioną kapustę przełożyć do naczynia (najlepiej garnka kamionkowego do kiszenia, ale może też być duży słój) - kapustę przekładać partiami, mocno dociskając

Lekcje w kuchni
Wegeburgery z buraka – przepis krok po kroku 134

obiad. Dostałam wtedy sporo wiadomości z prośbą o przepis, więc obiecałam przygotować taki na bloga. I oto dziś nadszedł ten dzień Już jakiś czas temu, zrezygnowałam z jedzenia mięsa i szukałam jakiejś alternatywy dla kotlecików, które można by podawać na obiad. Tak trafiłam na przepis na wegeburgery z marchewki , na stronie Jadłonomii. Zainspirowana tym daniem, postanowiłam przygotować podobne wegeburgery

Okiem Blondynki by McBlondi
Buraczki z marchewką i jabłkami na zimę - sałatka do słoików 308

Witam serdecznie, tym razem propozycja na sałatkę na zimę z buraczkami, marchewką i jabłkami. Sałatka jest bardzo smaczna i idealnie nadaje się do podania, do ziemniaczków z mięsem i nie tylko. Sałatka jest łagodna w smaku, lekko winna i według mnie jak i domowników bardzo smaczna. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki z buraczkami będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie

Uwaga Babcia Gotuje
Tatar z pieczonych warzyw 157

Tatar z pieczonych warzyw świetnie zastąpi tatara z mięsa, którego tak wiele osób lubi. Do przygotowania tatara w wersji wegetariańskiej wykorzystałam trzy warzywa: bakłażana, pomidory i paprykę. Najpierw warzywa upiekłam w piekarniku, następnie drobno posiekałam a na koniec doprawiłam do smaku. Pomimo tego, iż tatar powstał tylko i wyłącznie z warzyw był bardzo sycący. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog

MeCooks
Gotowanie i energia z tego pochodząca 116

zawsze musiał go zdobywać i przygotowywać do zjedzenia. Kiedyś wystarczyło upolowanie zwierzęcia, obdarcie zwierzyny ze skóry, pokrojenie i jedzenie. Wiele tysiącleci później było to już upieczenie lub ugotowanie mięsa pochodzącego z upolowanej lub wyhodowanej zwierzyny. Dziś gotowanie jest sztuką kulinarną. Istnieją wspaniałe przepisy kulinarne. I wciąż powstają nowe, pyszne i estetycznie wyglądające dania. Czym jest gotowanie? Gotowanie to nie tylko

ProstePesto.pl
Wegetariańskie sznycle – kotlety jajeczne 119

pietruszki i świeżego szczypiorku, smażone na maśle klarowanym. Chrupiąca, złocista panierka i jajeczne wnętrze sznycli. Sznycle z jajek to przepyszny bezmięsny patent na obiad, popularny wśród osób unikających spożywania mięsa w piątki. Drukuj Wegetariańskie kotlety jajeczne z zieleniną 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Wegetariańska Trudność: Łatwe Porcje 10 sztuk Przygotowanie 30 min. Smażenie

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania