mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:41/774)

Vol-au-vent z łososiem i serkiem Philadelphia 156

można wypełnić dowolnym nadzieniem. Nazwa dosłownie oznacza "lot z wiatrem" i bardzo trafnie opisuje lekkość ciasta po upieczeniu. Oryginalne vol-au-vent ma nadzienie z ragout z mięsem kurczaka, ale idealnie pasuje też bardzo smaczne połączenie serka Philadelphia z łososiem i odrobiną świeżego szczypiorku. Mimo, że tradycyjnie jest to przekąska lub część kilkudaniowego obiadu u mnie pojawiło się

Milion Smaków
Ziołowy kurczak wędzony 328

Wędzone mięso kurczaka to nie lada gratka - po prostu frykas, a przyrządzone w domowej wędzarni to naprawdę wyjątkowy i niezrównany smak, jeśli macie domową wędzarnię, to naprawdę warto się pokusić Składniki: 2 kurczaki 1,5 kg  Zalewa  2,5 litra wody zimnej 2,5 łyżki soli grubo ziarnistej (nie jodowanej) 1/3 szklanki (domowej roboty) octu jabłkowego

kgwjanczewo
Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 244

posiłki były zbilansowane. W każdym powinno być porządne źródło białka, węglowodanów i tłuszczów (choć w niektórych posiłkach brakuje mi tego składnika).  Źródła danych wartości spożywanych przeze mnie: Białko: Mięso: kurczak, indyk, prosciutto, szynka drobiowa (najczęściej domowa) Ryby i owoce morza: dorsz, tuńczyk z puszki, łosoś (bardzo rzadko), krewetki, mieszanka owoców morza Jajka (na miękko, twardo, jajecznica, jajko sadzone

Czarnawisienka
Kotlety mielone z żółciaka siarkowego 188

pora zbierania , młodych, soczystych owocników pięknego grzyba jakim jest żółciak siarkowy . Ze względu na kolor i smak przypominający mięso kurczaka nazywany jest nawet chicken of the woods co znaczy dosłownie kurczak z lasu. Ponieważ pogoda była piękna wybrałam się zapolować na takiego kurczaka. Poszukajcie tych grzybów w swojej okolicy - ze względu na kolor i konsystencję nie sposób je pomylić

Smaczna Pyza
KURCZAK W "PAPIRUSIE" - wersja domowa 355

Nawet nie wiecie, jak się cieszę, że znalazłam ten przepis na kurczaka! Mięso jest wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Cały obiad robi się baaardzo szybko i praktycznie nie ma po nim naczyń do zmywania! Widziałam w sklepach gotowe mieszanki do smażenia w papirusie, ale jakoś nie przekonałam się do nich, aby wypróbować je w domu. Natomiast wersja domowa takiego dania przemawia

Przepisy Aleksandry
Pomarańczowy kurczak z parowaru 224

duży ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę) 1 łyżka skórki pomarańczowej do marynaty Wymieszać dokładnie wszystkie składniki marynaty. Marynata powinna być dość gęsta, tak, żeby nie spływała z kurczaka. Mięso marynować minimum 3 godziny przed pieczeniem, ale ja zostawiam zazwyczaj mięso na co najmniej 12 godzin. Włożyć do parowaru na tacce do sosu. Parować około 40 - 45 minut. Podawać z warzywami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Poniedziałkowy "fit" - Potrawka z kurczaka 41652

podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanej oliwy. Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek i posypujemy uniwersalną przyprawą. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą do kurczaka. Mięso przekładamy na patelnię i podsmażamy mieszając, aż nie będzie surowe. Dolewamy pół szklanki wody i dusimy ok 15 minut pod przykryciem. Dodajemy pietruszkę oraz jogurt, mieszamy i zagotowujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pałki z kurczaka zapiekane z marchewką i porem 292

łyżki oleju, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 3 łyżki masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam z papryką mieloną oraz odrobiną soli i pieprzu. Marynatą nacieram podudzia z kurczaka. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, przykrywam i piekę 50 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach. Pora kroję w plasterki. Na patelni rozpuszczam masło. Dodaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta z porem i wędzonym twarogiem 202

Tarta z porem i wędzonym twarogiem na kruchym orzechowym spodzie. Ja dodałam gotowane mięso kurczaka, ale nie jest on potrzebny. Wegetarianie spokojnie mogą ten składnik pominąć. ciasto : 1 szkl ( 140 g ) maki pszennej 1/2 szkl ( 65 g ) mielonych orzechów laskowych 100 g masła 1 jajko 1 łyżeczka soli nadzienie

Polska Zupa
Zupa 5 smaków 172

zielona papryka- 1 mały por- 1,5 szklanki ugotowanego ryżu- przyprawa 5 smaków- świeżo mielony pieprz- chilli w płatkach- 1 łyżka soku z cytryny- ½ puszki mleka kokosowego (200ml)- mięso kurczaka z rosołu- prażona cebulka- natka pietruszki Umytą kapustę pekińską posiekać, papryki  pokroić - wrzucić do wrzącego rosołu. Gotować ok. 5-8 minut. Dodać ugotowany ryż, pokrojony w talarki por,  2 łyżeczki

mojewypiekiinietylko
POLĘDWICZKI KFC – FILM 337

No to oglądamy!http://www.jak.tv/movies/jak-zrobic-poledwiczki-jak-z-kfc  

Ostra na Słodko
Szpinak z kurczakiem 166

jeden filet  z kurczaka pół kostki sera fetta czosnek dwa trzy ząbki sól , pieprz WYKONANIE:  Szpinak odgotować, posiekać drobno. Kurczaka pokroić w małą kostkę, opruszyć przyprawą do kurczaka. Mięso obsmażyć na patelni, dodać szpinak, czosnek oraz ser feta. Wszystko smażyc ok 10 min. Doprawić do smaku. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Półwysep Iberyjski kusi muszelkami 173

ryż z dodatkami. Nic bardziej mylnego. Specjalnie przyrządzony ryż z dodatkiem szafranu, długo gotowany, nie mieszany. To cała tajemnica doskonałej paelli. W zależności od upodobania dodatki mogą być różne- mięso kurczaka, warzywa, owoce morza.  U nas znowu padło na morskie żyjątka. Jednak ja rozsmakowałam się w ryżu. Dodatek świeżych pomidorów koktajlowych to istny strzał w dziesiątkę. Całość bardzo okazale

bastalena
Faszerowana warzywami świąteczna kaczka 247

ważne jak będzie przygotowana, czy tylko upieczona, czy nadziana jabłkami, czy może w sposób który zaproponuje wam dzisiaj. Bo zawsze wychodzi pyszna, jej mięso jest delikatne, tak inne od mięsa kurczaka którego przecież  jada się na co dzień. Kaczka od zawsze w naszej tradycji była jako danie świąteczne i nie zastąpią jej żadne indyki, czy kurczaki. Tak więc wszystkim którzy

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kaczka w soku pomarańczowym 252

elementów nieodzownych naszych świąt. Nie wyobrażam sobie żeby zabrakło jej na świątecznym stole, nie ważne jak będzie przygotowana, bo zawsze wychodzi pyszna, jej mięso jest delikatne, tak inne od mięsa kurczaka którego przecież  jada się na co dzień. Tak więc wszystkim którzy kochają kaczki jak ja polecam kaczkę w soku pomarańczowym, w pysznym sosie. To moja kolejna propozycja na świąteczne

Bernika - moj kulinarny pamietnik