mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:197/774)

Roladki z kurczaka w sosie serowo musztardowym 254

Chciałabym Wam przedstawić kolejne danie do wykorzystania z kurczakiem. Kurczak jest najczęściej serwowanym mięsem na polskich stołach, dlatego wiele osób szuka jakieś inspiracji kulinarnej ja też. Dzisiejsze roladki są zbieraniną rożnych przepisów. Wyszły bardzo smaczne, delikatne, rozpływają się w ustach, a to dlatego, że są prużone w delikatnym serowym sosie lekko ostrym. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 roladki w piekarniku(...)połowie czasu najlepiej przewrócić na drugą stronę Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka ok. 300 g. pieczarek cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego słodka papryka sól,pieprz Składniki na sos serowy: 1 ząbek czosnku 100g sera pleśniowego typu błękitny lazur 200g serka topionego 1 szkl. mleka 1/2 szkl wytrawnego białego wina 4 łyżeczki musztardy francuskiej z całą gorczycą sól  pieprz

Kubki smaku
Aromatyczna pierś z kurczaka pieczona w jogurcie 313

czosnkiem, papryką, kuminem, oregano i oliwą truflową. Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą, tak aby pokryła całe mięso. Odstawiamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kurczaka pieczemy ok 15-18 min ( w zależności od grubości mięsa). Świetnie smakuje ze świeżą kolendrą, pestkami granatów i creme fraiche. Smacznego

DefinicjaSmaku
Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami 208

proponuję podawać z letnią sałatką, oczywiście można dodać jeszcze ryż lub ziemniaczki. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 1/4 brokuła 50 g fety (centymetrowy plaster) przyprawa do mięsa Dodatkowo: folia aluminiowa Wykonanie: Piersi kurczaka oprószamy ulubioną przyprawą, po czym robimy kieszonkę tak jak na zdjęciu. Plaster fety dzielimy jeszcze na pół, zaś brokuła dzielimy na małe różyczki. Do każdej

IMPRESJA SMAKU
Schab i piesi kurczaka w gotowej marynacie BBQ 201

rodzajów mięsa.  Składniki: marynata BBQ od Roleski 0,75 schabu 0,75 piersi z kurczaka 2 cebule szalotki Schab kroimy na grube prostokątne kawałki, piersi kurczaka w szerokie paski. Oba rodzaje mięsa rozbijamy tłuczkiem, cebulę kroimy w pióra. Do saszetki z marynatą wkładamy mięso oraz cebulę, odkładamy do lodówki na 6 godzin.  Mięso z cebulą przekładamy do naczynia

Gotowanie i blogowanie
Filet kurczaka z warzywami w sosie z ryżem lub makaronem 319

Gdy brakuje Wam czasu na stanie przy garnkach, na obiad proponuję szybkie i pożywne danie, którego przyrządzenie nie powinno zająć więcej niż 30 minut. Składniki: pojedyncza

Taste Of My Day
Sajgonki 201

Opis: Sajgonki to tradycyjne danie kuchni wietnamskiej. Najbardziej popularne są sajgonki z mięsem wołowym, rzadziej z kurczakiem. Coraz większą popularnością cieszą się również sajgonki wegetariańskie. Sajgonki są smażone na głębokim oleju. Za 3 szt. sajgonek w barze zapłacimy ok 9-10 zł. Dlaczego więc nie przygotowywać sobie tego dania za mniejszy koszt w domu? Wiadomo, że pierwsze zakupy będą trochę(...)droższe ale sporo produktów zostaje do wielokrotnego przyrządzania. Sajgonki nie są wcale trudne w przyrządzeniu. Składniki: 300 g mięsa mielonego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżi sosu rybnego 150 g makaronu sojowego lub ryżowego ok 10 suszonych grzybów mun 1 jajko ok 12-15 arkuszy papieru ryżowego 1 cebula 3 marchewki 2 ząbki czosnku sól, pieprz olej Sposób przygotowania: Makaron

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
barszcz ukraiński 224

Więc ta zupa wpasowała się w mój nastrój idealnie… Pyszna, doprawiona obficie pieprzem wprawiła mnie w jeszcze lepszy humor SKŁADNIKI 4 średnie buraki 3 podudzia z kurczaka lub 1 udko (mięso można pominąć) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula por (ok. 10 cm) 1 puszka białej fasoli 4 duże ziemniaki liść laurowy 2 ziela angielskie pieprz sól

zabawa smakiem
Grillowany kurczak z frytkami z batatów 224

tłuszczu. Dzielimy na pożądanej wielkości kawałki, lekko ubijamy dłonią i wrzucamy do pojemnika z marynatą. Dokładnie obtaczamy w niej mięso i odstawiamy je do lodówki na co najmniej 3 h lub najlepiej na całą noc. Pierś z kurczaka wyjmujemy z lodówki na co najmniej 30 minut przed(...)przyrządzaniem. Rozgrzewamy grill lub patelnię grillową i obsmażamy mniej więcej po 4 minuty z każdej strony do uzyskania ładnego koloru. Oczywiście sprawdzajcie czy mięso jest upieczone i w miarę potrzeby grillujcie je dłużej, jedzenie surowego kurczaka może skończyć się tragicznie! Następnie zdejmijcie kurczaka z grilla i odłóżcie je na ok. 3-5 minut na bok. Po tym czasie pokrójcie mięso

Cooking Monster
Kurczak sezamowy (Sesame Chicken) 680

dodajemy sodę doprawiamy solą i pieprzem. Zamarynowanego kurczaka przekładamy do worka z mąką i dokładnie obtaczamy każdy kawałek.W woku rozgrzewamy olej.Smażymy mięso partiami na głębokim oleju, na złoty kolor (około 5-6 minut).Kurczaka przekładamy na osobny talerz, ręcznikiem odsączamy nadmiar oleju.Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Grzyby mun kroimy w cienkie plasterki. Wok czyścimy, rozgrzewamy odrobinę(...)smażymy na nim warzywa oraz grzybki, przez około 4 minuty, aby były chrupiące. Gotowe warzywa przekładamy na talerz.W woku podsmażamy papryczkę chili. Dodajemy kurczaka i przez chwilę podgrzewamy, tak aby przeszedł aromatem papryczki. Jeszcze raz mięso i dodatki przekładamy na talerz.Ziarna sezamu prażymy na suchej patelni.Do woka wlewamy sos, gotujemy go do momentu aż zgęstnieje, kiedy będzie gotowy dodajemy

Mania Gotowania
Czerwone curry z kurczakiem i kalafiorem 307

wykonaniu, a na dodatek można wykombinować mnóstwo, mnóstwo wariancji smakowych. W lodówce miałam akurat kurczaka i marchewki, a w szafce sos sojowy i czerwoną pastę curry... a  gdzieś po drodze kupiło się także kalafior. ;)  I takim sposobem zdobyłam bazę do stworzenia pysznego dania! Mięso można zamarynować dzień wcześniej, ale 1 godzina przed smażeniem również wystarczy. :) Jako dodatek użyłam(...)praskę. Marchew obrać i pokroić w półplasterki. Kalafior podzielić na różyczki.  Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i podsmażyć cebulę z czosnkiem, następnie dodać kawałki kurczaka i obsmażać kolejne 2-3 minuty. Mięso wyłożyć do oddzielnego naczynia. Wrzucić marchew i kalafior, zagotować ze szklanką wody i mlekiem. Dodać kurczaka, czerwoną pastę curry i łyżkę-dwie sosu sojowego. Przyprawić. Wszystko

Kuchnia Ellie
Makaron z kurkami w sosie mascarpone z chili - "1000 pomysłów, jedna Lubella", czyli danie na dwa smaki ..... 207

będzie przygotować potrawę w słonecznych barwach i ze sezonowymi składnikami. Moje danie można przygotować na dwa sposoby w wersji z mięsem lub bez niego dlatego każdemu przypadnie ono do gustu. Składniki: 200 g kurek 2 sztuki piersi z kurczaka 2 cytryny makaron Lubella Świderki kolorowe nr 16 masło ząbki czosnku pomidorki koktajlowe parmezan świeża bazylia papryka pepperoni szczypta soli szczypta(...)Zdejmujemy z gazu patelnię, dodajemy trochę startego parmezanu i mieszamy. Na talerzu kł adziemy makaron, a na to potrawkę. Posypujemy danie resztą parmezanu, dodajemy pomido rki koktajlowe (kurczaka , jeśli wolimy danie z mięsem) i przyozdabiamy je listkami świeżej bazyli i. Danie gotowe, szybk o i smacznie

Projekty ze smakiem
Produkty Blue Dragon - testowanie 160

sosie kiełbaskę wsadziłam do buzi, a tam ogień :D Ostre i jednocześnie lekko słodkie - mama była zachwycona :) Później dorwałam pierś z kurczaka i postanowiłam ją zamarynować w ww. sosie. Sos stracił na ostrości, jednak doskonale skomponował się z mięsem i nadał mu piękną glazurę. Kolejnym produktem, który przetestowałam było mleko kokosowe, które nie rozwarstwiło się ani też nie stwardniało podczas(...)ostrej papryki 1 łyżeczka kurkumy 5 goździków 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cynamonu 2 duże cebule 1,5 szklanki mleka kokosowego Dodatki: 2 woreczki ryżu Przepis: Kurczaka umyć i osuszyć czystą ściereczką. Następnie mięso nacieramy jedną łyżeczką przyprawy masala chicken, 1 łyżeczką pieprzy czarnego oraz jedną łyżeczką soli i marynujemy w przyprawach przez godzinę. Do rondla dodajemy 3 łyżeczki oleju

Emcia Pichci
Pide z kurczakiem, czarnymi oliwkami, suszonym pomidorem, mozzarella i oregano 292

inna wersja pizzy, to od razu zapragnął taką zjeść. No i jak tu odmówić dziecku, jak samemu ma się na takie pyszności ochotę. Ja zrobiłam z kurczakiem, bo oryginalne z mięsem mielonym powinno być (takie też kiedyś wypróbuję). Do tego czarne oliwki, suszone pomidory, kukurydza, czosnek i oregano. Całość posypana mozzarellą, a po upieczeniu szczypiorem :-). Pyszne było powiem Wam :-). Miłego(...)mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka cukru 250 ml letniej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soli 20 g drożdży świeżych Składniki farsz: 2 filety z kurczaka kilka czarnych oliwek 6-8 suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula kukurydza z puszki 1 łyżeczka oregano Galeo sól pieprz 1/2 łyżeczki papryki słodkiej starta mozzarella olej kokosowy do smażenia

kruche babeczki
Kiełbasa domowa wieprzowo-drobiowa 221

jest mielona łopatka i mięso z indyka (można kupić takie skrawki gulaszowe). Składniki: (kiełbasa około 25 - 30 cm po ugotowaniu) 500 g mielonej łopatki wieprzowej 600 g mięsa z indyka lub kurczaka (mogą być skrawki gulaszowe nawet częściowo ze skórą) 3 - 4 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 2 łyżeczki ziaren gorczycy 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka mielonej(...)mielonego pieprzu  1 łyżka czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie) dodatkowa: osłonka poliamidowa do wędlin poddawanych gotowaniu (u mnie 60 cm o średnicy 7 cm) sznurek do zawiązania końców osłonki Przygotowanie: Mięso z indyka drobno pokroić, może być ze skórką i ewentualnie z niewielką ilością tłuszczyku. Połączyć mielone mięso z łopatki z pokrojonym mięsem z indyka, dodać czosnek i wszystkie przyprawy. Wszystko

Kuchcik gotuje