Cannelloni z mięsem i pomidorami 190jeść. Makaron napełniamy sosem mięsnym i mozzarellą. Najpierw łyżeczką nakładamy farsz, a następnie na górę nakładamy mozzarellę. Sos z nakładanego mięsa ma się zgromadzić na dnie naczynia. Cannelloni wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 10 minut w 200 stopniach. Pieczemy bez termoobiegu. Tak przygotowane cannelloni jest miękkie, ale dzięki podpieczeniu lekko chrupiące, dając bardzo ciekawy efekt. Danie podajemy
Smak mojego domu
Schab pieczony na spodzie jarzynowo-owocowym 244lodówki na 2 godziny. Oczyszczone i pokrojone na kawałki warzywa układam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na warzywa układam mięso, podlewam wywarem jarzynowym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 min, zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze około 40 - 60 min. Upieczone wyjmuję i odstawiam by odpoczęło. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchen
Pomidory faszerowane ryżem i mięsem 188była tylko przekąską. Przygotowane przeze mnie pomidory, upiekłam w glinianym Gjuweczu . Ten garnek nie tylko wspaniale piecze potrawy, ale również wygląda ślicznie, przez co upieczone danie możemy podać zaraz po wyjęciu z piekarnika. Składniki: 4 duże pomidory 100g ryżu 100g mięsa mielonego wieprzowego 100g żółtego sera gouda 1 cebula 1 łyżka masła 4 mini kulki mozzarelli sól, pieprz, zioła prowansalskie(...)kawałki, mieszamy z ugotowanym ryżem i startą na tarce goudą. Pomidory napełniamy przygotowanym farszem, układamy w naczyniu i dekorujemy kulką lub plasterkiem mozzarelli, wlewamy wodę i wstawiamy naczynie do piekarnika. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 160*C przez 60 minut
Gotowanie i blogowanie
Zupa rakowa 200wodą z dodatkiem koperku. Gotować pod przykryciem około 15 minut. Ugotowane raki wyjąć z wody, ostudzić. Wyjąć mięso z odwłoka i szczypców, przykryć i odstawić. Skorupki oczyścić z wnętrzności. Ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 40 minut. Następnie skorupki, utłuc w moździerzu lub zmiksować, przełożyć do garnka, zalać 5 łyżkami masła(...)Zdjąć je delikatnie do miseczki. Wywar przecedzić. Skorupki zalać jeszcze niewielką ilością gorącej wody, zagotować i przecedzić. Połączyć oba płyny, dodać masło rakowe, zagotować, doprawić. Do gorącej zupy włożyć mięso z raków. Ryż ugotować na sypko. Zupę podawać z ryżem. Dekorować koperkiem. Można dodać śmietanę. Można użyć raki mrożone, wówczas pomijamy etap gotowania gdyż są one już ugotowane
królestwo garów
Klasyczna lasagne 193dodatkiem 3 łyżek oleju. 4. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, układać kolejno warstwami (aż do wykorzystania składników): płaty makaronu, mięso z sosem, żółty ser itd. Na wierzchu lasagni wyłożyć sos beszamelowy i posypać żółty serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut
Szalona Kuchnia Eweliny
Nuggetsy z kurczaka pieczone w piekarniku 318kawałki mięsa. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na godzinę. Płatki kukurydziane lekko ręką podusić i obtoczyć kawałki mięsa. Tak żeby całe były pokryte w płatkach. Na blaszkę wyłożyć papier do pieczenia i rozłożyć mięsko. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 15 minut. Sprawdzić czy jest przepieczone. Jeśli macie cienkie kawałki mięska to piec kilka minut krócej. To było
Kuchnia Pokoleń
KARCZEK NADZIEWANY CEBULĄ, CZOSNKIEM I MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ 187się podpiecze. Farsz studzimy. Karczek nacinamy, do połowy, tak aby powstały małe kieszonki w które nakładamy cebulę z marchewką, następnie mięso smarujemy po wierzchu musztarda francuską. Przekładamy je delikatnie do rękawa, następnie do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku około 1 i 1/2 godziny w temperaturze 180 *C. Karczek wyciągamy z piekarnika, studzimy i kroimy na plastry. Smacznego. Uwagi; Mięsko
Kulinarne Fantazje Marioli
pasztet drobiowo-wieprzowy z orzechami... 234orzechy włoskie i delikatnie ręką wszystko połączyć forma 25x23 cm, wysm,arowana tłuszczem i posypana tartą bułką - do blaszki włożyć mięso, dłonią przyklepać do dna aby nie było powietrza, piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góras/dół, piec około 60 minut, pasztet po wyjęciu z piekarnika dobrze wystudzić - pasztet jest pyszny, syty, aromatyczny.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Schab zapiekany ze szpinakiem, mozzarellą oraz orzechami włoskimi. 315woda wyparuje. Schab myjemy, osuszamy i oprószamy przyprawami. Obsmażamy na oleju z każdej strony na rumiano. Ser kroimy w plastry. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. Na każdym plastrze układamy porcję szpinaku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy około 30 min. Po tym czasie na wierzchu układamy plastry sera i posypujemy posiekanymi orzechami. Zapiekamy aż ser się rozpuści. Podajemy
Radość kipiąca uśmiechem.
Kurczak z ananasem w śmietanowym sosie 213wyparuje to oznacza, że są już gotowe. Wlać śmietanę na patelnię i lekko podgrzać. Dokładnie wymieszać. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso, obłożyć kawałkami ananasa. Na górę wylać śmietanę i obsypać potartym serem. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 15 minut
Kuchnia Pokoleń
Zupa cebulowo-porowa z grzanką serową 238gotujemy jeszcze 10 minut. Jeśli wolicie bardziej kremowe zupy to można bulion z cebulką i porem zmiksować, a później dodać mięso mielone- nam jednak smakowała bez miksowania. Bagietkę kroimy na kromki, posypujemy startym serem i oregano. Pieczemy w piekarniku ok. 7 minut w 180 stopniach. Po wyciągnięciu z piekarnika podajemy od razu z zupką
Aga w kuchni
indyk z żurawiną i jabłkami 197łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem i przyprawami. Natrzeć mięso i włożyć do rękawa do pieczenia, wrzucić żurawinę. Wstawić do lodówki na kilka godzin a następnie do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około półtorej godziny. Po tym czasie przeciąć worek, dodać jabłka pokrojone w ósemki i piec jeszcze
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczona pierś z indyka 266niż czekoladowe brownie czy kruchą tartę, niemniej jednak, od czasu do czasu piekę i zajadam. Pieczone mięsko, tu akurat filet z indyka, smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno, np do kanapek lub sałatki. A dlaczego indyk ? Indyk to najwartościowsze mięso drobiowe. Zawiera znikomą ilość tłuszczu i spora ilość białka. Wskazane osobom walczącym z kilogramami oraz(...)wymieszać z przyprawami. Mięso natrzeć przyprawami, przełożyć do miski, obłożyć cebulą i czosnkiem. Naczynie przykryć folią spożywczą i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Zamarynowane mięso - każdy kawałek oddzielnie - owinąć papierem do pieczenia. Ułożyć na blasze. Indyka piec w temperaturze 160 stopni C przez 110 minut. Jeśli chcecie jeść mięso na ciepło, wyjmijcie je z piekarnika i pozostawcie upieczone, zawinięte
kolorowotorcikowo
Zapiekane mięsa ze szpinakiem i pieczarkami pod wędzonym boczkiem 211keksa )układamy na dnie plasterki boczku wędzonego. Na boczek wykładamy połowę masy z piersi na nią szpinak, wołowe mięso mielone ( tatarowe, przyprawione ), pieczarki i ponownie masę z piersi z kurczaka. Całość przykrywamy plasterkami boczku. Pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C przez około godzinę. Przed podaniem kroimy w plastry. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewy
Szynka peklowana 243słodkiej i ostrej papryki. papryki. Odstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Po upływie tego czasu włożyć mięso do rękawa do pieczenia, zawiązać szczelnie z obu stron i widelcem nakłuć w worku trzy dziurki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 1,5 h , a 15 minut przed końce pieczenia rozciąć worek i piec, aby szynka
O kuchni z uczuciem