mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:91/400)

Klops paprykowy z cukinią 174

papryki i mielonego mięsa gulaszowego można upiec wspaniałego klopsa, w tej pieczeni ważne są przyprawy, wystarczy za każdym razem zmieniać składniki i już będzie inny, dodatek młodziutkiej cukinii w środku sprawi, że będzie wyglądał atrakcyjnie, doskonały zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 1 kg mięsa mielonego gulaszowego lub z łopatki wieprzowej 1 cebula 1 papryka 1 czerstwa(...)delikatnie dłońmi do połączenia składników, nie uklepywać mięsa dzięki temu klops będzie puszysty a nie zbity. W formie o wym 25/12 cm wyłożonej papierem pergaminowym wykładamy połowę mięsa, umieszczamy cienką cukinię na środku, przykrywamy resztą mięsa, delikatnie dociskamy formując kształt klopsa.  Pieczemy 55-60 minut w temp 180*c. Wyjmujemy z piekarnika pozostawiamy w formie na 30 minut

Wanilia i Kardamon
Pierś z kurczaka zapiekana z wędzonym twarogiem 144

przeciąć wzdłuż, tak by powstała kieszonka. Do powstałej kieszonki włożyć twaróg, całość zawinąć plastrami boczku i posypać chili. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C do zarumienienia boczku. W trakcie pieczenia podlewać piersi sokiem wypływającym z mięsa. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
POLICZKI WIEPRZOWE ZAPIEKANE W SYROPIE Z KARMELIZOWANEGO CZOSNKU Z GRZYBOWYM KASZOTTO I PUDREM PIETRUSZKOWYM 154

minut, by płyn zmienił się w gęsty syrop. CAŁOŚĆ: Przygotowanym syropem zalewamy obsmażone mięso, dokładnie obtaczamy i wkładamy do nagrzanego na 150C piekarnika na ok. 1 godz. ( do 1h 20 min ). – dużo zależy od mocy i jakości piekarnika oraz wielkości policzków. Po mniej więcej połowie pieczenia obracamy je, podlewamy odrobiną delikatnego bulionu oraz marynatą i pieczemy dalej. Policzki mają

Ostra na Słodko
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej marynowanej w jogurcie naturalnym i świeżej kolendrze 172

doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny, posiekaną kolendrą, sola i pieprzem. Dokładnie mieszamy - powstanie nam dip do gotowego dania :) 5. Zamarynowanie mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków. Kładziemy na blaszce do pieczenia posmarowanej delikatnie olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C przez około 10 minut. 6. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie lub na parze, do czasu

W kuchni Katie
Przepisy na blogu 181

Śniadania Zupy Na kanapkę Pierś z kurczaka Schab Ciasta z piekarnika Ciasteczka Ciasta bez pieczenia Torty Coś jeszcze na obiadowym talerzu Bezmięsny obiad Inne dania mięsne Mięso mielone

NA MOIM TALERZU
Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami 240

patelnię wykładamy polędwiczki i obsmażamy ze wszystkich stron tak aby tylko delikatnie zamknęły nam się pory mięsa i soki nie uciekały. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy marynatą i wkładamy na nagrzanego piekarnika na ok 180 stopni. Pieczemy z każdej strony po ok 10 minut obficie polewając je pozostałą marynatą. Ostawiamy na 10 minut. Makaron rozdzielamy, starając się

sierotka maRysia w kuchni
Pałki z kurczaka po Jamajsku 162

naszą marynatą. Każdą stronę grillujemy średnio po ok 10 min pamiętając każdorazowo smarować kolejne strony pałki marynatą. Wersja w piekarniku: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem. Rozkładamy na brytfannie kurczaka, połową marynaty smarujemy nasze mięso i pieczemy około 30minut. Po tym czasie odwracamy mięso i smarujemy górę pozostałą ilością marynaty i pieczemy znowu około 30minut. Nasze pałki powinny się

PaleoLife
Karkówka "kebab" z piekarnika. 211

pieprzu kolorowego z moździerza szczypta soli WYKONANIE: karkówkę kroimy na plastry rozbijamy lekko nakłuwaczem, składniki marynaty dokładnie mieszamy, zanużamy w niej mięso i zostawiamy na noc, plastry karkówki wkładamy na stojak przemiennie z krążkami cebuli, pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni, kolejno ścinając kolejne warstwy

Kuchnia Beaty
Karkówka w coli i ketchupie 231

naczynia, w którym będzie pieczone mięso. Karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek obficie natrzeć przyprawami (w tym solą i pieprzem), a następnie przesmażyć na patelni (z obu stron). Mięso ułożyć na cebuli. Składniki sosu zmiksować i polać po mięsie. Piec (bez przykrycia, w rozgrzanym piekarniku) około 1 godziny w 190 stopniach. Zdjęcie

Di gotuje
Łosoś pieczony w miodzie i musztardzie z ryżem po iracku 148

musztardzie z ryżem po iracku jest bardzo wilgotny i delikatny. Warto przekonać się, że połączenie tych wszystkich składników daje niesamowity, lekko orientalny efekt, który zachwyca. W oryginale łosoś pieczony w miodzie i musztardzie z ryżem po iracku podawany jest w warstwach – ryż, rodzynki, ryba, ryż, etc. – stąd jego nazwa „mtabbag simach”, co oznacza rybę(...)miodu i musztardy (łosoś powinien być dwukrotnie posmarowany olejem, miodem i musztardą). Włożyć do rozgrzanego piekarnika na dolny ruszt i piec przez około 10 minut aż ryba lekko się zrumieni, a mięso będzie się łatwo rozdzielać widelcem. Należy uważać, aby nie przesuszyć łososia. Łososia pieczonego w miodzie i musztardzie z ryżem po iracku podajemy na gorąco. Można wyłożyć ryż

Pociąg Do Kuchni
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 158

blaszce od piekarnika poukładać warzywa. Kurczaka zawinąć w plastry boczku, następnie ułożyć na blaszce między warzywami. Pozostałą marynatą polać warzywa i mięso. Posypać rozmarynem, kminem, solą i pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st. Piec 10 min w 200 st. następnie dodać 5 łyżek wrzącej wody i piec 1 godzinę

moj przepis na
Udka zapiekane pod musztardową pierzynką 160

Białko ubić na sztywną pianę. Pod sam koniec ubijania dodać musztardę oraz otręby. Całość delikatnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kawałki mięsa drobiowego. Wierzch posmarować pianą musztardową. Na sam koniec dodać masło. Piekarnik rozgrzać do 180 °C . Piec bez przykrycia  około 40-50 minut. Piana musi się zarumienić. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika, np. z ugotowanym ryżem

Ugotować
Pieczeń rzymska 133

foremce układamy 3 plastry boczku wędzonego, połowę farszu i jajka ugotowane na miękko (lekko je wciskając w farsz, przykrywamy jajka resztą mięsa, kładziemy pozostałe 3 plastry boczku. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180*C. Studzimy w piekarniku. Z podwójnej porcji składników można przygotować pieczeń wielkości foremki keksówki

Gotowanie i blogowanie
Piersi kurze w sosie czosnkowym 109

soli i trochę czarnego pieprzu. Wylać sos na patelnię, podgrzać dodać dodatkowo 1 płaską łyżeczkę słodkiej papryki. Wymieszać i wylać na mięso. W razie potrzeby doprawić do smaku, zawsze trzeba posmakować. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 20 minut. Podawać z bułeczkami lub makaronem lub ryżem. Pychotka

Kuchnia Pokoleń
Schab z morelami 142

polewamy tłuszczem z patelni i sokiem jabłkowym. Schab pieczemy w 150 C przez około 2 godziny. Na 15 minut przed końcem pieczenia odkrywamy mięso i smarujemy wierzch miodem, by się ładnie zrumieniło. Po upływie 2 godzin wyłączamy piekarnik ale zostawiamy w nim mięso jeszcze przez 10 minut, by odpoczęło przed krojeniem

Zainspirowana w kuchni