mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:185/400)

Domowe burgery 220

podania: - frytki pieczone z  tego przepisu Mięso zmielić w maszynce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę musztardy, sól i świeżo mielony pieprz. Uformować bardzo płaskie burgery. Smażyć w grillu elektrycznym przez 4 min lub na patelni po 3 min z każdej strony.  Bułkę przekroić na pół i włożyć na 5 min do piekarnika (200 stopni

Zgrabne Gotowanie
Chleb pszenno żytni z czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem 162

metalowej szpilki do mięsa, nacinamy ciasto w formie spirali, zaczynając od środka. Wierzch ciasta zwilżamy wodą(za pomocą mokrej dłoni).  Zakładamy obręcz od formy i przykrywamy wilgotną ściereczką. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 45 min. Przed pieczeniem jeszcze raz zwilżamy wierzch wodą i delikatnie oprószamy mąką. Chleb pieczemy ok. 30 min w rozgrzanym piekarniku do 190°C stopni

Moniki Smakołyki
kruchy makowiec zawijany 147

mąki 250 g cukru pudru 250 g masła lub margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia na masę makową: 2 szklanki maku 4-5 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka kakao 200 g bakalii (orzechy, rodzynki, skórki kandyzowane) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia na polewę: 100 g czekolady deserowej 3 łyżki mleka ozdoby cukrowe: płatki śniegu i niebieskie(...)maszynce do mięsa lub blenderem. Jajka utrzeć z cukrem pudrem, dodać do maku. Dodać bakalie, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko razem delikatnie wymieszać.  Ciasto podzielić na dwie części. Każą rozwałkować na prostokąt. Na cieście rozsmarować po połowie masy makowej i zwijać w rolady. Przełożyć do keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciastka z maszynki do mięsa (z marmoladą) 164

maszynki do mielenia mięsa z założoną tarczą do ciastek. Podczas wyciskania ciasto w maszynce powinno być dobrze ubite, żeby ciastka wychodziły równe. Kręcić rączką maszynki wyciskając ciasto i odcinać kawałki takie jakie duże chcemy mieć ciastka. Układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Marmoladę przełożyć do szprycy i wyciskać na ciasteczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczeń schabowa 166

Mięsa pieczone przygotowane samodzielnie, na pewno każdemu smakują. Wiemy, co jemy. U mnie dzisiaj na blogu schab pieczony przyrządzony nieco inaczej niż zawsze prezentowałam. Przepis bardzo prosty, a efekt murowany.Smaczny na gorąco i na zimno polecam. SKŁADNIKI:  15 kg schabu bez kości 4 cebule 5 ząbków czosnku  2 łyżeczki soli zioła typu: rozmaryn, majeranek estragon(...)laurowym i zielem angielskim. Mięso wrzucamy, kiedy woda się zagotuje i gotujemy ok. 30 min. Następnie zostawiamy schab w wodzie, aż lekko ostygnie. Taki sposób sprawi ,że nasza pieczeń będzie soczysta Schab osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem,  ziołami i okładamy pokrojoną w piórka cebulką. Owijamy w folię aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze

W kuchennym oknie Ewy
Pieczone roladki schabowe 171

pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Na wierzch układamy drobno posiekaną cebulkę, natkę pietruszki, pokrojone w kostkę pieczarki oraz troszkę startego żółtego sera. Następnie zawijamy schab w roladki i zabezpieczamy wykałaczkami. Układamy na blaszce folię aluminiową i zawijamy w nią roladki. Pieczemy ok 45 minut w temperaturze ok 180-190 C. (Wszystko zależy od piekarnika) Do schabu przygotowałam podsmażane pieczarki

The Sweet Damsel
Jabłecznik z truskawkową pianką. 201

pomocą tłuczka do mięsa (lub siekamy nożem). Do miseczki wkładamy orzechy, rodzynki, kakao, proszek do pieczenia i mąkę, mieszamy. W dużej misce ubijamy białka, ciągle ubijając dodajemy cukier, a następnie żółtka. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy mieszankę z orzechów i mąki. Mieszamy i przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza

Rozpustne gotowanie
Klops z jagnięciny z czosnkiem niedźwiedzim, pieczeń rzymska jagnięca 198

Czosnek posiekać. Zemleć mięso z cebulą i bułką. Wymieszać dodając czosnek niedźwiedzi oraz doprawiając solą i pieprzem. Następnie dodać jajko i dokładnie wymieszać. Otrzewną dokładnie umyć i osuszyć. Formę do pieczenia (keksówka) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć otrzewną (lub paskami słoniny).  Wyłożyć masę mięsną do formy,  przykryć otrzewną lub paskami słoniny. Wstawić do piekarnika nagrzanego

królestwo garów
Sernik Babci Krysi 386

przez maszynkę do mięsa wraz z masłem. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą jasną masę. Cały czas ubijając, łyżka po łyżce dodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę pomarańczy, rodzynki i orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Sernik pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie

My Culinary Art
Szynka peklowana chrzanowa - wielkanocna szyneczka 295

Kolejna propozycja domowej wędliny, szynka peklowana, pieczona z sosem chrzanowym , w aromatycznych przyprawach.  Coś wspaniałego, mój mężuś powiedział że coraz lepsze robię te szyneczki.  Wypróbujcie i dajcie znać czy smakowało:)  Jeśli macie dojście do kupna szynki od hodowcy, to będziecie mieli najwspanialszą wędlinkę na święta, jeśli nie macie takich możliwości, to możecie dostać szynkę w dobrej(...)zimnej wkładam umyte mięso. Pekluje tydzień, codziennie mięsko obracam.  Upeklowane, odsączam z zalewy ,obwiązuję sznurkiem bawełnianym. Przyprawy mieszam i nacieram nimi porządnie szynkę, ( nie podaję ilość przypraw, dodajemy wg własnego smaku. Na koniec smaruję sosem chrzanowym i wkładam do rękawa foliowego. Rękaw nakłuwam w paru miejscach, aby nie popękał w czasie pieczenia. Piekę w piekarniku 90 minut w temp

Takie tam pichcenie
Lekko pikantne żeberka w miodzie i ketchupie oraz pieczone ziemniaczki 172

mięsa wrzucamy cebulę i smażymy aż do miękkości ok 5-7 minut. Dodajemy cukier, paprykę słodką i ostrą do smaku, dokładnie mieszamy. Dodajemy miód, ponownie mieszamy i gotujemy 2 minuty. Dodajemy ketchup, doprowadzamy do wrzenia (nie przestajemy mieszać). Tak przygotowanym sosem zalewamy żeberka. 3. Żeberka pieczemy przez 120 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Możemy podać z pieczonymi ziemniaczkami (przepis poniżej). Smacznego! :) Składniki na pieczone ziemniaczki: 6 równej wielkości ziemniaków oregano, papryka ostra, sól, majeranek kilka łyżek oleju Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki. Przekładamy do miski, polewamy olejem i dokładnie mieszamy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy przyprawami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut (piekłam równocześnie

My Culinary Art
chlebki tureckie 126

nadzienie: Mięso mielone smażymy na oleju, aż będzie kruche, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy. Dodajemy do niego dymkę, pomidory, paprykę, tymianek i nasiona czarnuszki, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 8 części, z każdej formujemy owalny placek. Nakładamy farsz, ciasto zawijamy w formę łódki. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C. Smacznego ! źródło: Podróże kulinarne

w mojej kuchni
CHLEBKI TURECKIE 155

godzinę. 2,,,,nadzienie: Mięso mielone smażymy na oleju, aż będzie kruche, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy. Dodajemy do niego dymkę, pomidory, paprykę, tymianek i nasiona czarnuszki, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 8 części, z każdej formujemy owalny placek. Nakładamy farsz, ciasto zawijamy w formę łódki. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C. Smacznego ! źródło

w mojej kuchni
Pieczarki nadziewane 217

mielonego mięsa dodajemy jajko, odciśniętą namoczoną bułkę, startą cebulkęi przyprawy. Wyrabiamy a następnie dodajemy plasterki z nóżek pieczarek.   Roztrzepujemy 2 jajka, dodajemy przyprawy.Jajkiem smarujemy środki kapeluszy.   Wkładamy przygotowane nadzienie.   Moczymy w jajku i w bułce 2 razy.Układamy na blaszce z papierem do pieczenia.   Wstawiamy na 30 minut do piekarnika o temp

Maminek kulinarny
Kurczak Tandoori 279

Popularne danie kuchni indyjskiej. Pieczone mięso z kurczaka uprzednio marynowane w jogurcie z dodatkiem wielu przypraw, które nadają mu ciekawego pikantnego smaku. Jako dodatek polecam raitę ogórkową np. z TEGO przepisu.Składniki:4 pałki lub podudzia z kurczaka1 łyżeczka startego imbiru2 ząbki czosnku1-2 małe suszone chilli1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki1 łyżeczka garam masala1/2 łyżeczki roztartych nasion kuminu1/2(...)skórę, lekko ponacinać mięso i umieścić w misce.  Dodać starty imbir, czosnek, chilli i paprykę, sól, garam masala i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać.  Następnie dodać jogurt naturalny, ponownie wymieszać. Przykryć miskę folią i wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin a najlepiej na całą noc.  Wyjąć z lodówki godzinę przed pieczeniem. Piekarnik nagrzać

wyzwania kuchenne