Zastanawiałam się dzisiaj co zrobić na obiad. Miałam w lodówce kilka składników i brak konkretnego pomysłu. Wszyscy bardzo lubimy zapiekanki, więc postanowiłam coś takiego przygotować. Chciałam, żeby danie było szybkie, zawierało warzywa oraz jak najmniej tłuszczu. Koniecznie musiało się znaleźć tam mięso, żeby było bardziej sycące. Analizując te wszystkie elementy wpadłam na pomysł zrobienia zapiekanki warzywnej z kawałkami kurczaka. Składniki
dom-agi.plkurczaka przykryta warstwą warzyw, sosem beszamelowym i serem. Bardzo szybki pomysł na obiad, wszystko można przygotować dzień wcześniej i tylko zapiec przed podaniem. Ja dodatkowo na wierzch dodałam ugotowany makaron, dzięki temu nie musiałam już martwić się o dodatki do dania. Możecie oczywiście pominąć makaron i podać mięso w towarzystwie ziemniaków frytek czy ryżu. Kurczak z papryką i pieczarkami
Mania Gotowaniaostatnim obiedzie zostało mi trochę ryżu. Nie lubię wyrzucać jedzenia, dlatego postanowiłem wykorzystać go na następny dzień.Wpadłem na pomysł zrobienia warzywo- ryżowych kotlecików. Są bardzo smaczne i dobrym pomysłem na lunch czy dodatek do jakiegoś mięsa, ewentualnie tak jak w moim przypadku do sałaty.Składniki : 150 g ugotowanego ryżu , 2 marchewki , Garść fasolki szparagowej zielonej, Pól
cookplAromatyczny, lekko słodki, odrobinę pikantny... pasuje do ciast, ciasteczek, herbaty, kawy, a nawet mięsa... przyspiesza przemianę materii, poprawia proces trawienia, reguluje pracę nerek... CYNAMON, bo oczywiście
peanutbuttermonsterZachwycające połączenie pożywnej soczewicy, delikatnego mięsa, egzotycznego mleczka kokosowego i ostrych dodatków. Czy trzeba Was przekonywać, że warto jeść zupy i to nie tylko zimą, ale o każdej porze roku? Zupy są proste i szybkie w gotowaniu, a ich przygotowanie rozwija kulinarną fantazję. Można je jadać nie tylko na obiad. Mogą być znakomitym początkiem dnia, świetnie nadają się na śniadanie(...)limonki 4 łyżki jogurtu greckiego sos sojowy Przygotowanie: Na piersi z kurczaka, włoszczyźnie i liściach laurowych gotujemy wywar. Doprawiamy go solą i pieprzem. Z gotowego wywaru wyjmujemy mięso i liście laurowe. Cebulę i czosnek szklimy na maśle z oliwą. Dodajemy kurkumę, kolendrę, pieprz kajeński i całość chwilę smażymy. Do wywaru dodajemy wszystkie składniki z patelni oraz imbir i soczewicę. Gotujemy
Smakowity Blog Kulinarnyłyżeczkę musztardy *** *** Płatki kukurydziane umieszczamy w foliowym woreczku i za pomocą tłuczka rozdrabniamy. W miseczce roztrzepujemy jajko. Kotlety obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w płatkach *** *** Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor *** *** Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Ja podałam z surówką wiosenną a’la coleslaw PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM(...)MAJONEZU PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kruche i soczyste kotlety schabowe w musztardzie pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytembułce tartej. Halibuta smażymy na sklarowanym maśle lub na tzw. głębokim oleju. Halibut smażony prosty przepis. Szybkie i łatwe gotowanie jest możliwe, a smażony halibut to znak, że idealny obiad jest już na stole. Halibut smażony w mące to najprostszy z najprostszych sposobów na tą smaczną rybę. Przepis, z którym z pewnością każdy sobie poradzi. Halibut smażony - prosty, wypróbowany przepis(...)sprawić, że ryba będzie przesuszona, a mięso o wiele mniej smaczne. Usmażone dzwonka układamy na papierowym ręczniku, aby osączyć usmażoną rybę z nadmiaru tłuszczu. Ile waży smażony halibut w panierce z mąki. Porcja smażonego halibuta o wadze ok. 120g zawiera 199 kcal Halibut smażony z czym podać? Oto kilka pomysłów na pyszny obiad z halibutem: halibut smażony z puree ziemniaczanym
Moja Książka KucharskaKurczak z patelni po grecku 15 minut przygotowań i zdrowy obiad, który ugotuje się sam. Czego chcieć więcej? Kurczak z patelni w greckim stylu z ryżem to smaczne danie, które przygotujecie używając tylko jednego naczynia, dzięki czemu będziecie mieć więcej czasu na poobiednie przyjemności. 2 kg Mięsa z kurczaka (pałki, podudzia) 2 Cytryny 2 łyżeczki Suszonego oregano 1/2 łyżeczki Koncentratu
Oslov.wiedzieć czemu. Ma bardzo zdrowe, ciemne, chude, lekkostrawne mięso. Smakiem mięso perlicy przypomina dziczyznę, a ponieważ jest ciemne należy odpowiednio je przygotować aby nie przesuszyć bo wówczas jest niesmaczne. Ja dziś upiekłam ptaka zwijając go w szynkę parmeńską, z jabłkami i ziemniaczkami. Rezultat jest taki że obiad zniknął bardzo szybko z talerzy, polecam gorąco. Perlica pieczona z jabłkami, podana
Moje Małe CzarowanieSkładniki filet z kurczaka 1 średni por kilka pieczarek sól, pieprz 2 ząbki czosnku kilka różyczek brokuła 2 szklanki bulionu Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić
Gaździnka warzyproponuję dodatkowo posypać całe danie dymką i ewentualnie sezamem. Alergeny Alergeny warzywa strączkowe Makaron z kurczakiem, groszkiem cukrowym i warzywami w sosie Teriyaki to moja propozycja na naprawdę rewelacyjny obiad, z ogromną ilością warzyw, w pysznym sosie na bazie sosu Teriyaki. Mniam! :) Nie wiem czy Ty również, ale ja uwielbiam przepisy, które są bardzo proste, dosyć szybkie w przygotowaniu(...)danie zupełnie bez dodatku mięsa, po prostu je pomińcie. Smak umami zawarty w sosie Teriyaki sprawi, że danie w wersji wege będzie równie pyszne :) [foodiepress] [hide] Makaron z kurczakiem, groszkiem cukrowym i warzywami w sosie Teriyaki Makaron z kurczakiem, groszkiem cukrowym i warzywami w sosie Teriyaki to moja propozycja na naprawdę rewelacyjny obiad, z ogromną ilością warzyw, w pysznym sosie
Pogotujmy.plDanie jest proste do wykonania, więc sprawdzi się i na obiad w tygodniu i na weekend. Oto przepis: Składniki: kawałek szynki wieprzowej (wielkość w zależności od ilości głodnych;) 1 mała marchew 1 cebula 1 duża bądź 3-4 małe pieczarki łyżeczka musztardy dijon sól pieprz Przygotowanie: Mięso dzielimy na kotleciki i rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Ja musiałam zrobić coś
Kuchnia po mojemuJeśli macie mrożone warzywa i chcecie je dobrze wykorzystać to wrzućcie je do makaronowej zapiekanki. Dodatki? Proste: ser, parę parówek (ewentualnie wędlina, kurczak, mięso mielone lub
Zasmakuj Kuchniczosnkiem i podsmażać z mięsem kiszoną kapustę pokroić drobniej, dodać do mięsa, wsypać cukier, kucharka, wlać wodę i dusic pod przykryciem do miękkości kapusty, dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie, wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia - kapusta jest smaczna do pieczywa ale też z ziemniakami na obiad...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDuet idealny czyli miękkie i kruche kopczyki z dwóch rodzajów mięs: polędwiczki wieprzowej i mielonej cielęciny. Łatwe do wykonania, a efekt smakowy i wizualny doskonały. Polecam na niedzielny obiad. Mnie do naczynia weszło 9 pulpecików, ale jeśli macie większe naczynie, można zrobić odpowiednio więcej… lub mniej, czego nie polecam
To co kocham