mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:333/704)

Udka z kurczaka duszone w ziołach. 148

Dziś chcę się z Wami podzielić pysznymi udkami w ziołach. Trzeba poszukiwać nowych smaków, a kurczak to wdzięczne mięso. Świeży rozmaryn, lubczyk kawałki suszonych pomidorów to

Kuchnia Beaty
Mielone jak kłębki włóczki 142

Mielone z piekarnika, które pięknie prezentują się na półmisku. Na pewno zaskoczycie nimi swoich gości :) Składniki: 500–600g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo – wołowe), 1 średniej

Nie tylko w kuchni
Tatar – klasyczny befsztyk tatarski z sardynką i włoskimi dodatkami 284

Mielony, skrobany, siekany. Tatara albo się nienawidzi, albo się kocha. To najbardziej bliski naturze sposób jedzenia mięsa – dla jednych zupełnie nie do przyjęcia, dla innych – przysmak

Karo in the Kitchen
Lecho a może Leczo 154

Lecho a może jednak Leczo... jak kto by tego nie nazwał, wszyscy wiemy o co chodzi, warzywny gulasz z mięsem. Co prawda odnośnie lecza, jest jedna

Kuba Gotuje
Fit sałatka z grillowanej cukinii i trochę o patelniach grillowych 216

Uwielbiam grillowaną cukinię. Często zdarza mi się zjeść jej na plenerowej imprezie zdecydowanie więcej niż mięsa. Odpowiednio zamarynowana, mocno przypieczona, zostaje słodkawa i chrupiąca. A co

Karo in the Kitchen
Mussaka, musaka czyli zapiekanka grecka z bakłażanem 298

Moje ulubione greckie danie Mussaka, musaka czyli zapiekanka grecka z bakłażanem SKŁADNIKI: 2 szt. bakłażana  kilka ziemniaków 1 kg mięsa mielonego ( oryginalnie powinna być jagnięcina

MarciochaKucharzy
Gołąbki w liściach botwinki 160

Zeszłoroczny przepis inspirowany artykułem Magda Gessler: Pani Botwina ok 20 dużych liści młodych buraczków ( wielkości dłoni ) 0,5 kg mielonego mięsa cielęcego ( lub drobiowego ) 1/4 szklanki

Atlas Smaków
Indycze piersi z pieczarkami i estragonem 180

Estragon zazwyczaj dodawałam tylko do wątróbki z cebulą i jabłkiem, ale okazało się, że mięso z indyczej piersi również smakuje z nim wybornie :) Czytaj więcej »

Kuchenne zapiski Edyty
Kotlety z ciecierzycy 155

Ciecierzyca jest źródłem wielu odżywczych składników i witamin. Zawiera 25% białka o korzystnym składzie aminokwasów, dlatego śmiało może zastępować mięso. Jest również bogata w fosfor, potas

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Karkówka pieczona z warzywami 238

czas przygotowania wynosi ok. 1 godziny, więc nawet przy braku czasu na ugotowanie obiadu lub kolacji nadal jest to niezła alternatywa dla wizyty w pobliskim fast foodzie. Z pewnością przy tym smaczniejsza i zdrowsza, gdyż potrawa nie zawiera np. żadnego dodatkowego tłuszczu poza tym pochodzącym z mięsa. Ja przyrządzam to danie zwykle w rękawie do pieczenia, co wydaje się rozwiązaniem

Kulinarna Pokusa
Kurczak w miodzie 177

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kurczak nie musi być nudny. Przygotowałam dziś szybkie danie z kurczaka, ale tak żeby mięso nie było suche. Kurczak w …

My Blueberry Corner
Golonka z indyka pieczona z warzywami 179

Golonka z indyka pieczona z warzywami to mój pomysł na obiad zamiast tradycyjnych udek z kurczaka. Golonka z indyka to nic innego jak podudzie – bardzo niedoceniane w polskiej kuchni. Jest to tania część indora, za to znacznie smaczniejsza od piersi, które łatwo przesuszyć. Mięso z udek indyka jest ciemniejsze i znacznie wilgotniejsze. Ma tylko jedną wadę – jest dość

Poezja smaku
Ostra Zupa Meksykańska 158

Wczoraj było łagodnie, dziś będzie piekielnie ostro Meksykańska zupa podana  z nachosami zapiekanymi pod serem;-) SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego 1,5 

MarciochaKucharzy
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami 143

Papryka faszerowana należy do moich obiadowych faworytów. Tym razem przygotowałam dla Was p rzepyszną, aromatyczną  wersję bez mięsa. do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: - kaszę jaglaną

Szybko Tanio Smacznie
Ostra zupa z kurczakiem w meksykańskim stylu 359

żadnego problemu. Zupa jest na tyle sycąca, że wystarcza za cały obiad. Świetnie się mrozi, nic nie traci na smaku - warto więc ją zamrozić, jeżeli porcja jest dla nas za duża. Po raz kolejny wolnowar sprawdził się świetnie. Ta zupa ma jeszcze jedną zaletę, mięsa nie trzeba przed wrzuceniem do gara obsmażać - wrzucamy i tyle.Jako dodatku użyłam

Stare Gary