mięso mielone - 22854 przepisów (strona:906/1524)

Kurczak w szynce parmeńskiej (MEGA DOBRE) 120

octu balsamicznego Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Rozpuszczamy masło, obtaczamy kurczaka w maśle i przyprawiamy solą i pieprzem. Płatki migdałów mielimy i mieszamy z parmezanem. Obtaczamy ponownie kurczaka, zawijamy go w paski szynki parmeńskiej. Układamy kawałki mięsa na brytfannie i pieczemy około 20-25 minut. Na kolejnej brytfannie dodajemy 2 łyżki masła, ocet balsamiczny, zioła, pomidorki, czosnek oraz sól

PaleoLife
Kotlety wegańskie z fasoli 187

Dziś przedstawię Wam jarskie kotlety z fasoli białej i ryżu. Kotlety wegetariańskie, bo jak się okazało kotlet nie tylko z mięsa może powstać. Smaczne kotlety wege, ba! nawet wegańskie są świetne na obiad. Ot, tak gdy mieli przyjść goście, powstały pyszne kotlety z fasoli. Bo nigdy wcześniej nie jadłam u nikogo, to zaserwowałam. Podałam je z żółtym ryżem ugotowanym

Zasmakuj Kuchni
Rolada z karkówki z sosem chrzanowym 237

wielkanocny stół. Karkówka upieczona w rękawie jest wyjątkowo miękka – niemal się rozpada pod naciskiem widelca, a przy tym pozostaje soczysta. Znajdźmy ładny, chudy kawałek karczku – dobrej jakości mięso to podstawa. W swoją roladę zawinęłam pastę z pieczonego czosnku – pieczony czosnek jest niezwykle delikatny i słodki – mogą jeść go także dzieci. To danie wyjątkowo pyszne(...)natki pietruszki 2 łyżki miękkego masła 1 łyżka musztardy miodowej ok. 2 łyżki majeranku kilka liści laurowych sól morska, świeżo mielony pieprz Sos chrzanowy: 1 łyżka masła 1 czubata łyżka mąki pszennej ok. 1 szklanka soków wytopionych z mięsa 1/2 szklanki słodkiej śmietanki kremowki 30% 2 łyżki startego chrzanu lub chrzanu ze słoiczka ok. 2 łyżki soku z cytryny

Poezja smaku
Cielęce pulpeciki w szpinaku 133

Dzięki temu prezentuję dzisiaj w roli głównej mielone cielęce. Składniki: 300 g mielone cielęce 1 jajko 1 łyżka tartej bułki Sól Pieprz biały mielony Bulion warzywny Opakowanie świeżego szpinaku 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka almette śmietankowe Wykonanie: Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i formujemy małe pulpeciki

Smaki Ewy
Klopsiki w sałatce z makaronem 144

olej do smażenia sos: 150 g jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/4 ogórka zielonego sól, pieprz natka pietruszki Pierś z kurczaka mielę, dodaję jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, pokrojoną bazylię. Mieszam i wyrabiam małe kulki z mięsa. Obtaczam w bułce tartej. Klopsiki smażę na wolnym ogniu z każdej strony. Na każdym gorącym klopsie układam kawałek sera lazur. Ser rozpuści

wesoła kuchnia
Pieczeń wołowa z rostbefu (wolno pieczona) 169

łyżeczka suszonego rozmarynu (lub 2 gałązki świeżego) 2-3 łyżki oleju do smażenia sól morska świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Wołowinę myjemy, osuszamy,wycinamy błony. Robimy marynatę(wino, rozgniecione ząbki czosnku,rozgniecione ziarna jałowca,oliwa z oliwek, rozmaryn), do której wkładamy mięso i pozostawiamy na co najmniej 4-5 godzin ( u mnie na całą noc).Wyjmujemy mięso, dokładnie osuszamy

Kopystką po garach
LETNIA SAŁATKA Z PAPRYKOWYM KUSKUSEM, WARZYWAMI I OGÓRKOWYM KWIATUSZKIEM 132

dziesiątkę. Można ją szybko przyrządzić i postawić na stole imprezowym, okolicznościowym lub podać do mięsa z grilla. Jak tylko chcecie ! :)  Składniki: kasza kuskus 3/4 szkl. woda 1 szkl. papryka słodka mielona 1 i 1/2 łyżeczki sól 1 łyżeczka papryka czerwona 1 szt.  papryka pomarańczowa 1/2 szt.  ogórek długi

Kuchnia Paulettes
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym z chilli 249

ziemniaka i marchew. W razie potrzeby uzupełniamy odrobiną wody i miksujemy na gładko blenderem. Doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Piersi kurczaka mielimy w malakserze. Mieszamy w misce z pozostałymi składnikami na jednolitą masę. Zwilżonymi dłońmi formujemy z mięsa nieduże pulpety i wrzucamy je na wrzącą wodę. Gotujemy ok. 20 minut. Po tym czasie przekładamy pulpety do dyniowego sosu i gotujemy

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Filet z indyka faszerowany pieczarkami 103

jajko • 2 łyżki bułki tartej • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki oleju Polewa • 1 łyżka miodu • 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki • 1 łyżka oleju Wykonanie: • Filet umyć, naciąć w środku kieszeń uważając, aby nie przeciąć mięsa na wylot. • Polać 2 łyżkami soku z cytryny, wetrzeć sól, pieprz, zioła prowansalskie i odstawić

To co kocham
Tarta z kapustą kiszoną i puree ziemniaczanym A. Polana 209

yyyyps... Uwielbiam Andrzeja Polana dlatego też przedstawiam Wam fajną tartę z różnorodnością smakową. Idealne danie na piątek ale też kawał dobrego mięsa spokojnie by tu pasował. Syte, smaczne i na pewno ciekawe. Zapraszam... Skala smaku 8/10 - kminek mielony jest tutaj główną przyprawą jednak jeśli nie lubicie tego smaku dajcie go wszędzie po szczypcie. Kminek świetnie reguluje przemiane materii

Kubki smaku
Zapiekany filet z mozzarellą pomidorami oraz szpinakiem 137

większy mięsisty pomidor 2 kulki mozzarelli garść szpinaku śmietanka 30-36% odrobina oliwy z oliwek oraz przyprawy: granulowany czosnek, sól, świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Filet ponacinać i przyprawić. Pomidory pokroić w pół plastry, mozzarellę w plasterki. Mięso ułożyć w naczyniu, w którym będzie się zapiekać. W każde nacięcie nakładać kolejno nasze dodatki. Jeszcze raz posypać przyprawami skropić oliwą

W garach u Gosi
Roladki drobiowe z fetą i szpinakiem 161

podwójne filety z kurczaka 200 g mrożonego szpinaku 100 g sera feta 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki masła sól świeżo mielony pieprz Filet z kurczaka umyć,osuszyć i przekroić każdą połówkę na 2 płaty. Delikatnie rozbić mięso tłuczkiem, posypać z obu stron solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić i osączyć na sicie. W garnku roztopić 1 łyżkę masła,dodać

Kolorowa kuchnia Elki
Szaszłyki z kurczaka w marynacie jogurtowej 197

jogurtu naturalnego 2  łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 ząbek czosnku, rozgnieciony sól pieprz Dodatki: hummus  przepis tabbouleh  przepis pita  przepis Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Z pozostałych składników przygotowujemy marynatę, do której wkładamy kawałki kurczaka. Wszystko razem mieszamy i wkładamy

Smakowity Blog Kulinarny
SOCZYSTA PIERŚ Z KURCZAKA 130

dosłownym tego słowa znaczeniu. SKŁADNIKI: 2 duże piersi z kurczaka ze skórą (bez skóry też się uda) sól pieprz słodka mielona papryka czosnek granulowany świeże zioła: tymianek, cząber, rozmaryn rękaw do pieczenia A jak to zrobić: Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, granulowanym czosnkiem i dokładnie wmasować przyprawy z obu stron. Włożyć mięso do rękawa

Kuchnia w opałach
Ryż z kurczakiem i warzywami 166

kurczaka 1 szklanka ryżu opakowanie  mrożonych warzyw (kalafior,brokuł,marchewka) cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia carry, słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Ryż opłukać na sitku, osączyć, ugotować w osolonej wodzie na sypko. Mięso umyć, pokroić w kostkę, posypać solą, carry, papryką, podsmażyć na oleju. Do podsmażonego kurczaka dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, całość podsmażamy

magiczna kuchnia Kasi