mięso mielone - 23354 przepisów (strona:898/1557)

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami 198

sól, świeżo mielony pieprz, oregano WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, pokroić w niewielką kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Polać ją około 2-3 łyżkami oleju słonecznikowego (z suszonych pomidorów), przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, po czym smażyć na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa nadal smażąc(...)kawałki. Do podsmażonego mięsa z cebulą dodać cukinię, pieczarki i groszek. Dusić pod przykrywką. Następnie dodać śmietanę, pokrojone na mniejsze kawałki pomidory suszone i podgrzewać około 5 minut. W międzyczasie ugotować makaron al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzony z wody makaron dodać do pozostałych składników, wymieszać i poprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Piekarnik rozgrzać

Passions hobbies life
Królik duszony w winie z warzywami i kluskami śląskimi 436

suszonego majeranku, 3 liści laurowych, oliwy, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Przygotowanie dania rozpocząłem od sprawienia królika. Najpierw odkroiłem jego nogi, następnie łapy. Odciąłem część ogonową i obciąłem cąber tuż za żebrami. Następnie przekroiłem cąber na dwie części, pozostawiając kawałki skóry. Żeberka w część ogonowa nie zawierają zbyt dużo mięsa, dlatego też nie wykorzystywałem(...)przygotowania dania, ale mogą świetnie posłużyć jako baza do rosołu. Poporcjowanego królika z każdej strony oprószyłem solą i czarnym świeżo mielonym pieprzem, lekko skropiłem oliwą, a następnie dodałem do niego około 2 łyżeczek posiekanego świeżego tymianku. Mięso przełożyłem do miski, aby całe pokryło się przyprawami i odstawiłem do lodówki na godzinę. Obrane marchewki i pietruszkę pokroiłem w dość grube

Wyprawy kulinarne
makaronowa zapiekanka tzw. czyszczenie lodówki... 164

marchewki mini mrożone 1/2 opakowania, śmietana 12% 200 ml, ser żółty 15 dag, pieprz mielony 1 łyżeczka, fasolka szparagowa mrożona 1 opakowanie, tarta bułka 4 łyżki, masło 3 łyżki, koperek 1 pęczek na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę z czosnkiem, dodać pokrojone mięso z rosołu i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając dodać pokrojoną w kostkę

W Mojej Kuchni Lubię
Schab faszerowany pieczarkami 262

łyżeczki majeranku,  1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,  łyżka octu jabłkowego,  szczypta mielonego czosnku,  2 łyżki bułki tartej, łyżka oleju rzepakowego (użyłam Rapso ). Wykonanie Schab umyć, osuszyć i rozciąć wzdłuż dłuższego boku, lecz nie do końca - tak, by można było rozłożyć mięso jak książkę. Oprószyć z obu stron obficie solą i pieprzem, owinąć w folię spożywczą

Z miłości do słodkości
Zupa z botwinki z cielęciną 114

zupę botwinkową , który towarzyszy nam od lat. Była to wersja zupy botwinkowej bez mięska, choć na wywarze drobiowym. Dzisiejsza zupa z botwinki to wersja na wywarze cielęcym, a ugotowane mięso cielęce dodawane jest do zupy. Zupa z botwinki z cielęciną to zupa prosta, pyszna i świetna również dla dzieci. Polecam. Zupa z botwinki z cielęciną – Składniki: (4-6 porcji(...)połowy cytryny 200 ml śmietany 18% 1 ząbek czosnku 100 ml koncentratu z buraków sól morska, świeżo mielony pieprz, cukier koperek do dekoracji Zupa z botwinki z cielęciną – Przygotowanie: Do garnka wlej 1 litr wody, dodaj mięso , obraną pietruszkę i seler . Gotuj, aż mięso będzie miękkie ( około 1 godziny ). Gotowy przecedź przez sito, a mięso pokrój. W czasie gotowania

Moja Delicja
Biodrówka gotowana z sosem chrzanowym 176

Rodzaj wieprzowiny trochę zapomniany, albo może też częściowo niedostępny. Ja kupuję ją tylko w jednym sklepie. Mięso bardzo smaczne, chude. Idealnie nadaje się do gotowania. Po ugotowaniu nie jest ono wysuszone na wiór. Jeżeli będziecie mieli okazję kupić biodrówkę, koniecznie to zróbcie. Nie pożałujecie. Składniki: Biodrówka, dowolna ilość Woda Liść laurowy Sól Pieprz ziarnisty Vegeta ( domowa ) Ziele angielskie Kilka ząbków(...)umieszczamy w zimnej wodzie. Zagotowujemy a następnie usuwamy szum. Całość solimy. Dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty, vegetę i liść laurowy ( po kilka ) oraz kilka ząbków czosnku. Gotujemy do miękkości mięsa. Po ugotowaniu biodrówkę wyjmujemy a wywar przecedzamy przez sito. Odlewamy około 400 ml. Z tych 400 ml przygotujemy sos chrzanowy. Pozostałą część wywaru możemy wykorzystać do przygotowania zupy. Do wywaru

Smaki Ewy
Surówka z pora, jabłka i rzodkiewki 114

surówki dodałam również orzechy pekan, a całość doprawiłam majonezem oraz jogurtem naturalnym. Tę surówkę podawać można jako dodatek do każdego niemalże rodzaju mięsa. Poniżej kilka propozycji na dania główne , z którymi podać można surówkę z pora. kotlety mielone faszerowane pieczarkami kotlet de volaille z masłem pikantne udka z kurczaka tradycyjny schabowy Polecam wam przygotowanie tejże surówki, gdyż jest

MeCooks
Pasztet wieprzowo-wołowy z suszoną śliwką 124

sobie świat bez domowych wyrobów, szczególnie pasztetu,  który wręcz uwielbiam.  Tym razem pokusiłam się o dodatek a mianowicie śliwki suszone,  które świetnie komponują się z wytrawnym mięsem. Dzięki śliwkom jest bardziej aromatyczny,  a przygotowany w domu na pewno jest bardziej treściwszy i lepszy jakościowo.  Taki pasztet możemy również wykorzystać jako nadzienie do pierogów czy pasztecików(...)angielskie i pieprz. Zalewamy wodą, tak by przykrywała mięso i gotujemy pod przykryciem ok. 1-1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie.  Garnek zdejmujemy z ognia, pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Bułkę moczymy w mleku. Ugotowane mięsa wraz z bułką i warzywami (możemy zmielić również śliwki wszyskie lun 3-4 szt) mielimy dwukrotnie przez maszynkę. Dodajemy żółtka, sól, pieprz, przyprawy

Życie zaczyna się w kuchni
Gofry z łososiem 162

pozostaje tylko jeszcze surówka i obiad gotowy. Koreańskie gofry z łososiem to moja wariacja. W oryginalnym przepisie zamiast łososia dodawane są krewetki, mięso kraba, ośmiorniczki i kalmary. Oczywiście możecie spróbować również z wymienionymi dodatkami, jeśli tylko będziecie mieli dostęp do świeżych owoców morza. Zapraszam również na gofry ziemniaczane lub gofry z cukinii . Print Gofry z łososiem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm

SprawdzonaKuchnia.pl
Menu na tydzień: Mniej niż 100 zł dla 2 osób 142

Wychodzi po 50 zł na osobę, czyli 10 zł dziennie za lancz. Nieźle:) Poniżej lista składników jakich użyliśmy do gotowania Mięso Udka z kurczaka (4 sztuki) 4 zł Sznycle z indyka (400 g) 9 zł Mielona wołowina (400 g) 8 zł Warzywa/owoce Cukinia (3 małe) 4,5 zł Kalafior 9 zł (to drogi składnik. Daliśmy się nabrać, bo cena

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Mniej niż 100 zł dla 2 osób 130

Wychodzi po 50 zł na osobę, czyli 10 zł dziennie za lancz. Nieźle:) Poniżej lista składników jakich użyliśmy do gotowania Mięso Udka z kurczaka (4 sztuki) 4 zł Sznycle z indyka (400 g) 9 zł Mielona wołowina (400 g) 8 zł Warzywa/owoce Cukinia (3 małe) 4,5 zł Kalafior 9 zł (to drogi składnik. Daliśmy się nabrać, bo cena

Niedzielny kucharz
Jakie przyprawy do jakich potraw? 172

gotowania rosołu dodajemy świeżą zieleninę. Szczególnie popularne i niezwykle aromatyczne są: nać pietruszki i lubczyk. Jakie przyprawy do indyka? W przypadku mięsa indyka świetnie sprawdzą się podobne przyprawy, jak te wykorzystywane w doprawianiu kurczaka: sól, świeżo mielony czarny pieprz, czosnek (także granulowany), ale także curry czy imbir. Z indykiem dobrze komponują się również: cząber, bazylia, tymianek, estragon, rozmaryn

Kulinarne Przeboje
Chinkali gruzińskie pierogi z mięsem 194

Thermomix przepisy. Chinkali. Gruzińskie pierogi z mięsem. Składniki na gruzińskie pierogi z mięsem Chinkali: Składniki na ciasto: 500 g mąki 2 żółtka szczypta soli ciepła wody 2 łyżki oliwy z oliwek Składniki na farsz: 300 g mielonej wołowiny 200 g mielonej wieprzowiny 1 cebula plus masło klarowane do podduszenia cebuli 1 szklanka bulionu mięsnego 1 łyżeczka ziaren kolendry(...)rozbite na drobne kawałki) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Thermomix przepisy. Chinkali gruzińskie pierogi z mięsem. Wykonanie chinkali w Thermomix: Wykonanie ciasta: Do naczynia Thermomix wsypujemy mąkę. Dodajemy żółtka, sól i oliwę. Wyrabiamy ciasto czas 3 min/Interwał. W trakcie wyrabiania przez otwór w pokrywie urządzenia wlewamy wodę. Wody wlewamy tyle aby ciasto

Themo przepisy
Bliskowschodni ryż z kurczakiem 227

Wody 4 Ziarenka kardamonu 2 Listki laurowe 1 tsp Garam Masala (opcjonalnie) 1 tsp Soli 2 Laski cynamonu (lub 1 łyżeczka mielonego) 3 tsp Rodzynek Masło klarowane (do smażenia) Mieszamy wszystkie składniki marynaty i nacieramy nimi mięso. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej pół godziny (najlepiej całą noc). Jeżeli mamy mało czasu możemy lekko naciąć podudzia dzięki czemu marynata dotrze

Oslov.
Pyszny kurczak w czosnku – marynata czosnkowa do kurczaka 193

przeciśniętego przez praskę czosnku. Następnie należy dodać łyżkę musztardy oraz dwie łyżki jasnego sosu sojowego. Na koniec sos trzeba przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Wystarczy odczekać około 10 minut, aby marynata czosnkowa do kurczaka nadawała się natarcia mięsa. Tak przyrządzony kurczak z pewnością będzie doskonałym daniem dla całej rodziny. Doskonale smakuje podany z ziemniakami i wybraną surówką.   Artykuł Pyszny

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z dressingiem miodowo-musztardowym 217

połówki - wrzucamy do sałaty. Składniki na dressing wlewamy do kubka i mieszamy. Sosem zalewamy sałatkę, delikatnie mieszamy, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Ps. Do sałatki można dodać czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę.       Doskonale pasuje do mięs z grilla

Alutka-Gotuje
Ajvar 184

Pyszny sos z papryki i bakłażana. Idealny dodatek do wszystkiego, do mięs, warzyw, jajek ;)  a nawet makaronu. Składniki: 2 czerwone papryki 1 bakłażan 1/2 łyżeczki chili mielonego 2 łyżki octu z czerwonego wina 1 łyżeczka miodu 1 ząbek czosnku sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Papryki i bakłażana układamy skórką do góry na blaszce wyłożonej

Życie zaczyna się w kuchni
Bogracz drobiowy na białym winie 181

białe cebule 1 kg pomidorów 3 czerwone papryki ½ butelki białego wytrawnego wina 1 kg ziemniaków sól i pieprz do smaku papryka mielona słodka lub ostra do smaku 4-5 łyżek oleju Wykonanie: Cebulę drobno posiekać, zaś mięso i oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić. Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, wrzucić mięso

Tradycyjna Kuchnia
Burgery wołowe 382

Soczyste, pyszne kotlety z mielonej wołowiny, warzywa i świeża bułka. Uwielbiam burgery, a Wy? Miłośnikom ziemniaków i burgerów bez mięsa gorąco polecam burgery z placków ziemniaczanyc

AniaGotuje.pl
Golonka pieczona w piwie. 208

Składniki: -4 golonki -4 marchewki -2 pietruszki -1 seler -2 jasne piwa -papryka słodka mielona -majeranek -sól -pieprz Sposób przygotowania: Golonki opalamy by pozbyć się włosków. Następnie dokładnie myjemy. Mięso nacieramy przyprawami. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Mieszamy i wykładamy na blaszkę na której będą się piec golonki. Do warzyw dolewamy piwa i układamy golonki. Pieczemy

Magia jedzenia.
Obiad jednogarnkowy. Gulasz z kurczaka w sosie na bazie pesto 305

cebula (u mnie czerwona) 1 i 1/3 łyżki słodkiej czerwonej papryki – u mnie od Greckie Przysmaki 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu około 4-5 łyżek oleju (ilość zależy od wielkości garnka i ilości dodanego mięsa, w razie potrzeby można dolać oleju) około 1/3 łyżeczki soli ziołowej 8 łyżek (pełnych) pesto pomidorowego – użułam tego (klik) od Greckie Przysmaki

Słodkie okruszki
Curry z kurczakiem, orzeszkami ziemnymi i skórką pomarańczową 257

sojowego 1/3 szklanki wody 3 łyżki oleju 2-3  łyżki koncentratu pomidorowego 1 czubata łyżka przyprawy tandoori masala 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki Przygotowanie marynaty: czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami. Przygotowanie Mięso kroję na kawałki o wymiarach mniej więcej 2x2 cm. Wkładam do miski, zalewam marynatą, mieszam aby każdy kawałek był nią pokryty

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pulpety w sosie grzybowym. 231

Polecam pyszne pulpety w sosie, z makaronem. Szybkie i bardzo smaczne danie. Potrzebujemy 1/2kg mielonego, 1/2kg włoszczyzny, garść suszonych grzybów,  2 jajka, bułkę tartą, sól, pieprz, coś zielonego. Z mięsa, jajek, soli, pieprzu, bułki i szczypiorku wyrabiamy masę na pulpety. Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą, żeby zmiękły. Włoszczyznę gotujemy 5min.  z kostką rosołową w 2-3 litrach

chleba naszego
POLĘDWICZKA Z SOSEM WIŚNIOWYM 169

tymianku i soli, posiekaną miętę, chili, cukier oraz wino, gotuję kolejne 5 minut. Sos zagęszczam mąką dokładnie rozrobioną w wodzie. Mieszam. Mięso kroję w plastry (około 1 cm.), lekko spłaszczam dłonią, posypuję solą, pieprzem (najlepiej świeżo mielone) i tymiankiem. Smażę na rozgrzanym ogniu około 1-1,5 minuty z każdej strony. Gotową polędwicę polewam wcześniej przygotowanym sosem. Danie

JejKuchnia
ZUPA KREM Z DYNI (keto, paleo, LCHF, optymalny) 233

olej kokosowy – keto, LCHF, paleo, masło klarowane – keto, optymalna, LCHF) 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki imbiru mielonego szczypta chilli do smaku sól do smaku natka pietruszki pestki dyni chipsy z boczku mięso z rosołu Zupa jest przygotowywana na bazie rosołu więc albo gotujemy rosół wg przepisu albo korzystamy z gotowego. Ja często mam zamrożony

Ola la LCHF
Szynka pieczona w czerwonej papryce i imbirze 330

jako wędlina na kanapki. Składniki:  1 kg szynki wieprzowej 1 łyżeczka białego pieprzu 3 łyżeczki ziołowego pieprzu 20 gramów czerwonej mielonej papryki 5 cm korzenia imbiru 3 ząbki czosnku oliwa z pestek winogron do polania mięsa Zagotowałam wodę w garnku w takiej wielkości, żeby zmieściła się w nim szynka W czasie, gdy woda się grzała, przygotowałam pozostałe składniki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szynka pieczona w czerwonej papryce i imbirze 330

jako wędlina na kanapki. Składniki:  1 kg szynki wieprzowej 1 łyżeczka białego pieprzu 3 łyżeczki ziołowego pieprzu 20 gramów czerwonej mielonej papryki 5 cm korzenia imbiru 3 ząbki czosnku oliwa z pestek winogron do polania mięsa Zagotowałam wodę w garnku w takiej wielkości, żeby zmieściła się w nim szynka W czasie, gdy woda się grzała, przygotowałam pozostałe składniki

Szczęśliwa kuchnia
Surówka z kapusty kiszonej 321

tarte na tarce o dużych oczkach. Na suchej patelni podprażyć kminek i tymianek dodajemy do kapusty. Przyprawić cukrem, pieprzem świeżo mielonym polewamy olejem, surówkę dokładnie wymieszać. Surówka z kapusty wyśmienicie smakuje jako dodatek do pieczonego mięsem lub smażonej ryby. Smacznego

kgwjanczewo
Rosół ze szparagami – nie można się najeść 220

doprawić solą . Dzięki cebuli powinien być wystarczająco pikantny i klarowny, ale jeśli uważasz, że jest taka potrzeba, dopraw go pieprzem mielonym. Po wystygnięciu dobrze jest rosół przecedzić. Podawaj tradycyjnie, z makaronem, wyjętą z rosołu marchewką , mięsem i szparagami. Smacznego Artykuł Rosół ze szparagami – nie można się najeść pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Krupnik 222

Wsypać również kaszę. Gotować kolejne 15 minut. Doprawić solą. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować aż zmiękną. Mięso wyjąć z zupy, obrać ze skóry i kości i pokroić na kawałki.   Doprawić świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie jeszcze dosolić. Przed podaniem każdą porcję posypać świeżą natką

wyzwania kuchenne
Sałatka z pieczoną wieprzowiną, kaszą bulgur, natką pietruszki i warzywami 146

majeranek 1/2 cebuli cukrowej 1/2 pęczka natki pietruszki 10-15 żółtych pomidorków koktajlowych 1/2 zielonej papryki 1/4 szklanki pestek dyni świeżo mielona sól i pieprz 2-3 łyżki oleju lnianego Składniki marynaty mieszam i nacieram nimi mięso. Umieszczam w piekarniku nagrzanym do 170 stopi na 25 minut. Studzę i kroję w kostkę. Kaszę gotuję w podanej ilości wody

Mango Papaja
Cycki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym 204

pęczka świeżej natki pietruszki 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku sok z 0,5 cytryny sól, świeżo zmielony pieprz, mielona słodka papryka Wykonanie: Fileta myjemy osuszamy, robimy kieszonkę w filecie uważając aby nie przeciąć mięsa zbyt głęboko, przyprawiamy solą pieprzem, papryką oraz sokiem z cytryny zostawiając 1 łyżeczkę na nadzienie. Natkę opłukujemy drobniutko siekamy dodajemy masło, starty czosnek sól

kgwjanczewo
HAMBURGER Z KANGURA rarytas na Świątecznym Targu w UK 201

była duża więc skusiliśmy się spróbować.  Hamburger z Kangura okazał  się rewelacyjny. Mięso w smaku przypomina chudą wołowinę. Mięso jest lekko czerwone w środku i bardzo chude. Rewelacyjnie przyprawiony czuć było pieprz grubo mielony. Kolejka była olbrzymia ale nie dziwie się. Za Hamburgera zapłaciliśmy 4F. Oczywiście można było sobie dobrać Gratis Dodatki : warzywa i sosy

Gotowanie Patki
PIEROGI Z MIĘSEM ( + najlepsze ciasto na pierogi! ) 339

elastyczne ciasto. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut ( zawinięte ). FARSZ: Przygotowanie farszu najlepiej zacząć dzień wcześniej od ugotowania rosołu. Oczyszczone mięso kroimy drobniutko, dodajemy posiekana marchew oraz pietruszkę – możemy to zrobić również w maszynce do mielenia. Wrzucamy zeszkloną na maśle cebulkę, podlewamy bulionem i doprawiamy do smaku. Wyrobiony odstawiamy do lodówki na ok, 30 minut. CAŁOŚĆ: Ciasto rozwałkowujemy

Ostra na Słodko
Pałki kurczaka w ketchupie z pieczonymi ziemniakami 293

Pieczone ziemniaki: 1kg małych ziemniaków, 6 ząbków czosnku, 2 łyżeczki soli, garść posiekanego koperku, 3 gałązki rozmarynu, pieprz, czerwona słodka papryka, mielona, olej. Przygotowanie: Marynata: Cebulę pokroić w paseczki i dodać do niej resztę składników. Wymieszać. Mięso dodać do marynaty, wymieszać i odstawić na conajmniej godzinę do lodówki. Ziemniaki umyć i dodać do nich resztę składników - z gałązek rozmarynu

W kuchni u Moniki
Tom yum khai – tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym 433

Pawle szukajcie ich koło mrożonych grzybów i owoców. Kurczaka oczyszczamy z błonek, tłuszczyków i chrząstek, ścięgien. Jeśli używacie piersi z kurczaka będziecie mieli zdecydowanie mniej roboty. Przy zakupie podudzi – będzie się trzeba wysilić z wycięciem kości z mięsa, ja jednak wolę ciemne mięso niż jasne i takiego używam do zupy. Mięso kroimy w jednokęsowe kawałki.   Imbir i czosnek obieramy

Karo in the Kitchen
Sałatka z kurczakiem w migdałach 224

Miałam smaka na sałatkę. Chodziła za mną od kilku dni. Cóż począć takiej sytuacji? Należy takową niezwłocznie zrobić. Wymyśliłam, że mięso ma mieć niebanalny smak, co udało sie uzyskać poprzez marynowanie i później smażenie w mielonych migdałach. Warto, na prawdę warto :) Czytaj więcej » Skomentuj

MamaOskarka
Spaghetti z kurkami i cukinią 307

średniej cukinii 150 g śmietanki 30% 1/2 łyżeczki estragonu 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 5-6 gałązek zielonej pietruszki sól, świeżo mielony czarny pieprz do smaku 1 . Makaron ugotować al dente, odcedzić, trzymać w cieple.  2. Mięso natrzeć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple (najlepiej w miseczce pod przykryciem). Na tej samej

Kuchnia Prezydentowej
Po rosołowy pasztet mieszany w trzech smakach 206

jest go za mało, uzupełnić wodą), osączyć na sicie, nie odciskać. Orzechy zalać wrzątkiem i pozostawić na 10-15 minut, dokładnie osączyć. Mięso, podgardle, wątróbkę, cebulę, warzywa z rosołu i kajzerki przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia. Dodać jajka, doprawić do smaku solą (najlepiej dodawać stopniowo, żeby nie przesolić), pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową, bardzo dokładnie wymieszać. Masę podzielić

Kuchenne zapiski Edyty
Kotlety jagnięce z serem kozim i rozmarynem 154

Mielone kotlety jagnięce, których smak został wzbogacony przez dodanie odpowiednich ziół i sera koziego do mięsa jeszcze przed smażeniem. Do jagnięciny bardzo dobrze pasuje rozmaryn (najlepiej świeży) a ser kozi dodaje nieco ostrej nuty do łagodnego mięsa

Milion Smaków
Grrillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym. 320

mnie smakiem, tak  więc chcę podzielić się tym z Wami. Sos cytrynowo-maślany jest wspaniałym dodatkiem do drobiu, ryb, chudego mięsa wieprzowego-polędwiczek, czy schabu... SKŁADNIKI: filet z kurczaka około 500gr.,  sól, pieprz grubo mielony (najlepiej biały, u mnie czarny niestety), maggi, odrobina tymianku SOS: kieliszek 50ml wytrawnego wina białego lub 1 łyżka octu winnego białego czubata

Kuchnia Beaty
Gotowana rolada 200

boczek chudy 0,25 kg fileta z kurczak 0,5 udziec z dzika (można zastąpić wołowiną) 4 ząbki czosnku pół łyżeczki mielonej kolendry szczypta gałki muszkatołowej majeranek 2 łyżki 0,5 łyżki tymianku sól, pieprz Wykonanie: Mięso myjemy osuszamy i mieliny w maszynce do mięska na sitku o  grubych oczka. Zmielone mięso przyprawiamy. Wyrabiamy na jednolita masę, jeżeli

kgwjanczewo
Kotlety mielone 212

Składniki: 500 g mięsa wieprzowego 1 całe jajko 1 cebula 2 małe ząbki czosnku 1 czerstwa kajzerka mleko do namoczenia kajzerki sól, pieprz bułka tarta  

O kuchni z uczuciem
Mielone w chlebie 161

                            Jakiś czas temu oglądałam jeden z odcinków programu " Ewa gotuje ". Zaciekawiły mnie kotlety z piersi indyka panierowane w krojonym chlebie.  A, że nie miałam

Ewa w kuchni
fasolka żółta na sercach kurczaka i szyjkach kaczych... 170

obrać z nich mięso do wywaru wsypać zmiksowaną włoszczyznę, ziemniaki pokrojone w kostkę, fasolkę pokrojoną na mniejsze słupki dodać obrane mięso i gotować z 30 minut na mniejszym ogniu do smaku doprawić maggi, papryką ostrą mieloną, na talerzu dodać śmietanę12% do smaku.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Domowa przyprawa do grilla. 230

służyć nie tylko do grilla, ją także możemy użyć do różnych potraw mięsnych.W danym przepisie podaję ilość przyprawy na 2 kg mięsa. Składniki: 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku2 łyżeczki ostrej papryki w proszkułyżeczka mielonych ziaren kolendry1,5 łyżeczki soli0,5 łyżeczki pieprzu3 łyżeczki sproszkowanego czosnku1 łyżka suszonej bazyliiodrobina majeranku2-3 łyżeczki cukru Przygotowanie: Mieszamy wszystkie składniki

Kuchnia Łukasza