mięso mielone - 23354 przepisów (strona:762/1557)

Idealne na wiosnę roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 190

największą powierzchnię mięsa, jednak musimy robić to ostrożnie, żeby nie porobić dziur w mięsie. Piersi bardzo delikatnie solimy i dosyć mocno pieprzymy z obydwu stron (mięso możemy przygotować wieczorem, na drugi dzień będziemy mieli już gotową bazę do naszych roladek). Na mięsie rozkładamy nadzienie szpinakowo-serowe, boki mięsa zawijamy do wewnątrz i zwijamy roladkę, dokładnie w ten sam sposób

KulinarneImpresje.pl
Majówka: Polędwiczki w kowbojskiej marynacie 193

celebrytów. W USA marynata znana jest pod nazwą kowbojskiej marynaty. Czas grillowania : 20 minut Liczba porcji : Z podanej ilości składników powstanie zaprawa na 4 kawałki mięsa Składniki: 4 łyżki drobno mielonej kawy 4 łyżki słodkiej papryki (najlepiej wędzonej) 4 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki kminku rzymskiego Przygotowanie Połącz wszystkie składniki. Mięso dokładnie osusz, a następnie skrop i wysmaruj olejem

Niedzielny kucharz
Zaprawa na grilla z espresso i papryki 190

właścicieli firmy Lee Bros (Dystrybutora orzeszków), podróżników, kucharzy i celebrytów. Czas grillowania : 20 minut Liczba porcji : Z podanej ilości składników powstanie zaprawa na 4 kawałki mięsa Składniki: 4 łyżki drobno mielonej kawy 4 łyżki słodkiej papryki (najlepiej wędzonej) 4 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki kminku rzymskiego Przygotowanie Połącz wszystkie składniki. Mięso dokładnie osusz, a następnie skrop i wysmaruj olejem

Niedzielny kucharz
knedle serowo-ziemniaczane ze śliwkami... 198

sól 2 łyżeczki + olej rzepakowy 1 łyżka, śmietana gęsta 400 ml śliwki opłukać, osuszyć, przekroić na połowę i usunąć pestki ziemniaki ugotowane i wystudzone, twaróg półtłusty z mielić w maszynce do mięsa do dużej miski do zmielonej masy dodać mąkę i jajko, wyrobić ciasto, jeżeli ciasto przykleja się do dłoni to podsypywać po trochu mąki aż będzie nie klejące ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Żurek z kapustą kiszoną 141

ziaren pieprzu 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 300 g kapusty kiszonej 500 ml żuru 100 g mrożonych kurek 1 cebula 1 łyżka masła kminek mielony sól,pieprz Przygotowanie Mięso wkładamy do zimnej wody ( 1,2 l ), wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, zagotowujemy. Żeberka wyciągamy, oddzielamy mięso od kości. Do garnka wrzucamy starte na dużych oczkach

R'n'G Kitchen
Pasztecik na kruchym spodzie 177

sypać, można dodać jeszcze trochę masła) 1 jajko Szczypta soli Szczypiorek do posypania Przygotowanie: Zagniatamy ciasto, przekładamy na blaszkę i lekko podpiekamy, 180 stopni, grzanie góra-dół. Mięso wraz z warzywami mielimy. Dodajemy przyprawy oraz jajko i dokładnie wyrabiamy masę. Następnie wykładamy ją na lekko podpieczony spód i pieczemy „na rumiano” – ok. 20 minut, 180 stopni, grzanie góra-dół

Kate's Kitchen
Kotlety mielone z kaczki 197

kotlety mielone z piersi kaczki. Lekko podkręcone szalotką i aromatyczną natką pietruszki. Z zewnątrz chrupiące, w środku przepysznie soczyste. Składniki 2 filety z kaczki ze skórą 3 szalotki natka pietruszki 1 jajko bułka tarta olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Filety z kaczki oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie mielimy w maszynce do mięsa (średnie sitko

R'n'G Kitchen
Wigilijne pierogi wg przepisu Prababci Anastazji 234

kiszona - 1 kg suszone grzyby - 5 dkg cebula - 20 dkg sól pieprz Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez dwie godziny po czym gotujemy do miękkości, odcedzamy i mielimy w maszynce do mięsa lub drobno siekamy. Kapustę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (ok 40 minut), studzimy i bardzo dokładnie odciskamy. Obraną cebulę siekamy. Na rozgrzany w garnku olej wsypujemy cebulę

Wylizany Rondel
Pieczeń z mielonego boczku 214

surowego boczku (waga bez skóry i kości) 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki wegety 3/4 szkl. mleka 2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki sól morska, pieprz Boczek mielimy w maszynce do mięsa. Czosnek przeciskamy przez praskę na deskę do krojenia. Posypujemy go wegetą i rozcieramy nożem. Całość przenosimy do zmielonego boczku. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mleko oraz niewielką ilość soli

Smaki Na Talerzu
Wegański pasztet z soczewicy – przepis krok po kroku 210

ząbki czosnku mały słoiczek suszonych pomidorów w zalewie 2 łyżki oleju rzepakowego (można użyć innego dowolnego oleju do smażenia) przypraw: soli himalajskiej, pieprzu ziołowego, kurkumy, majeranku, papryki słodkiej, kminku mielonego Oczywiście ilość i rodzaj przypraw możecie dostosować do swoich preferencji smakowych Wykonanie krok po kroku: 1. Kaszę jaglaną oraz soczewice gotujemy. Mój sprawdzony sposób gotowania kaszy jaglanej podaję TUTAJ(...)Można również dodać zalewę z pomidorków, która nada jeszcze przyjemniejszego aromatu 5. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. 6. Kaszę, soczewice oraz pomidory z cebulą i czosnkiem mielimy w maszynce do mięsa na gładką masę. 7. Zmielone składniki łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Oczywiście śmiało możemy kosztować naszą masę przed upieczeniem 8. Masę pasztetową przekładamy

Okiem Blondynki by McBlondi
Pieczeń z mielonego boczku 227

surowego boczku (waga bez skóry i kości) 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki wegety 3/4 szkl. mleka 2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki sól morska, pieprz Boczek mielimy w maszynce do mięsa. Czosnek przeciskamy przez praskę na deskę do krojenia. Posypujemy go wegetą i rozcieramy nożem. Całość przenosimy do zmielonego boczku. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mleko oraz niewielką ilość soli

Smaki Na Talerzu
Najlepsze wafle 184

łyżki kakao 1 paczka wafli słoiczek dżemu (u mnie konfitura malinowa Stovit) Jajka ubijamy z cukrem do białości i dodajemy kakao, margarynę rozpuszczamy, a herbatniki mielimy w maszynce do mięsa lub rozdrabniamy blenderem. Następnie mieszamy wszystkie składniki ze sobą i tą mieszanką smarujemy wafle. Ja dodatkowo jedną warstwę smaruję dżemem lub konfiturą np jak w tym wypadku malinową, świetnie pasuje

Cynamonowe szczęście
Pączki serowe z budyniem 919

Mleko, połowę cukru oraz drożdże wymieszać ze sobą i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Jajka oraz żółtko ucieramy na pulchną masę z dodatkiem pozostałego cukru. Ser mielimy w maszynce do mięsa lub przeciskamy przez praskę, dodajemy do masy jajecznej wraz z wyrośniętym zaczynem drożdżowym i mąką wymieszaną ze szczyptą soli. Wyrabiamy ręcznie lub mikserem z hakiem do wyrabiania ciast

Kuchnia w czekoladzie
Kutia – tradycyjne wigilijne danie kresowe 158

stała się miękka, ale nie rozgotowana. Ma być mięsista i jędrna. Odcedzamy, studzimy. Na wolnym ogniu gotujemy również mak aż zmięknie. Lekko studzimy, a następnie mielimy w maszynce do mięsa co najmniej dwukrotnie. W dużej misie umieszczamy wszystkie składniki, dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Zdjęcie poglądowe pochodzące z książki „Księga tradycji polskiej. Tradycje

Kate's Kitchen
Kutia wigilijna – tradycyjny przepis 398

pozostawiamy do ostygnięcia. Mak zalewamy wodą i moczymy przez co najmniej dwie godziny, następnie gotujemy przez około 30 minut, po czym odcedzamy na sitku i dwukrotnie mielimy w maszynce do mięsa na sitku z drobnymi oczkami. Rodzynki zalewamy wodą i moczymy przez dwie godziny. Orzechy włoskie kruszymy na mniejsze kawałki, a orzechy laskowe przekrawamy co najmniej na połówki, następnie prażymy

Księga-Smaku