mięso mielone - 22854 przepisów (strona:717/1524)

Krokiety z mięsem 128

mięsem? W garnku gotujemy włoszczyznę i mięso, aż do miękkości mięsa. Mięso studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy do mięsa i całość mielimy w maszynce. Rada: Można też zmielić z mięsem i cebulą ugotowaną marchewkę. Do tak przygotowanego farszu dodajemy ketchup, doprawiamy całość solą, pieprzem i majerankiem. Mieszamy składniki. Jeśli nadzienie

Słodkie okruszki
Polędwiczki wieprzowe z jabłkami - przepis z 1963 roku 226

podlania mięsa sól ( i pieprz ) do smaku Przygotowanie Polędwiczki wieprzowe płuczę, osuszam papierowym ręcznikiem, oprószam solą, pieprzem i mąką. Bardzo mocno obsmażam ze wszystkich stron na silnie rozgrzanym tłuszczu. Dodaję drobno posiekaną cebulę, zmniejszam płomień do średniego i jeszcze 2-3 minuty podsmażam. Jabłko obieram, wydrążam gniazda nasienne, kroję na ósemki i dodaję do mięsa. Całość obsypuję mielonym kminkiem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kebab na patyku 157

pęczek koperku 1/2 puszki kukurydzy  3 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz Cebulę kroimy w grubą kostkę, ząbki czosnku zgniatamy bokiem noża i wszystko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso kroimy i mielimy razem z czosnkiem i cebulą. Następnie do mięsa dodajemy jajko, kaszę lub bułkę i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy do chwili aż mięso będzie odchodziło od dłoni. Patyczki do szaszłyków

Czary - gary w kuchni
Banica z mięsem drobiowym 170

bulionu, 440 g jogurtu greckiego, 2 jajka, 1 kg szpinaku, 3 łyżki masła, 1 -2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, ciasto yufka, 150 g masła, Mięso rozdrobnić, nie mielić. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, mięso, tymianek i posiekaną ostrą paprykę. Wlać bulion i dusić do zagotowania, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do przestudzenia. Na patelni

królestwo garów
Galaretka wieprzowa... 151

kostka rosołowa sól, pieprz żelatyna ocet do smaku Golonkę myjemy, wrzucamy do garnka, włoszczyznę obieramy i dokładamy do garnka, dodajemy przyprawy. Kiedy mięsko jest już miękkie, obieramy mięso od kości. Mielimy je maszynką na większym sitku. Przekładamy zmielone mięso do garnka, wlewamy przez sitko wywar w którym się gotowało. Dodajemy do smaku soli, pieprzu i octu, na sam koniec dodajemy

Pelusiowa Kuchnia
delikatny pasztet z cielęciny i wieprzowego boczku 132

minut, dodając na pięć minut przed końcem duszenia drobiowe wątróbki ( dziś użyłem drobiowych, ale równie dobrze sprawdza się wątroba cielęca). Mięso z patelni lekko studzimy i jeszcze ciepłe, mielimy maszynką do mięsa ( na pasztetowym sicie) razem z przesmażoną cebulą. Do zmielonych składników dodajemy, oddzielone od białek żółtka jaj, wywar spod duszonej cielęciny, przesmażony boczek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i całość

Miód i pieprz
Tatar po francusku 115

szalotka, 1 duże żółtko, 1 łyżeczka musztardy dijon, szczypta rozgniecionego czosnku, natka pietruszki, 3-4 krople sosu Worcestershire, Tabasco, sok z cytryny lub limonki, sól, pieprz, ketchup Mięso posiekać – nie mielić. Korniszony, kapary i szalotkę posiekać, dodać do mięsa razem z czosnkiem, żółtkiem, musztardą, sosem Worcestershire . Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, ketchupem i ewentualnie Tabasco. Francuzi

królestwo garów
Pasztet 147

około 2 godziny pod przykryciem, aż mięso zacznie się rozpadać.  Wyciągnąć ziele i liść i do garnka z mięsem i wodą włożyć bułki.  Wszystko zmielić (można mielić też samo mięso z bułkami, bez warzyw).  Wymieszać razem z jajkami i doprawić solą, pieprzem i gałką.  3 keksówki (30 cm) wyłożyć papierem.  Przełożyć masę i wyrównać

Sto kolorów kuchni
pieczeń z łopatki z czosnkiem niedźwiedzim i na ciepło i na zimno... 159

sztuki, bułka tarta 1/2 szklanki, olej 1 łyżka, bułka tarta - ile potrzeba łopatkę zmielić w maszynce do mięsa, bułki namoczyć w wodzie i po nasiąknięciu odcisnąć je z wody i dodać do mięsa, dodac papryki, czosnek niedźwiedzi, kucharka, pieprz mielony, wsypać tartą bułkę, pokrojoną w kostkę cebulę dobrze wszystko wyrobić na jednolitą klejącą masę keksówka 30 cm, wysmarować olejem

W Mojej Kuchni Lubię
Wołowe hambsongi z grilla. 100% mięsa w mięsie. Pyszny fast food domowy w plenerze - po Mężowsku 220

średnia cebula czerwona kilka kropli sosu Worchester 1 konkretna łyżka musztardy Dijon 1-2 łyżki zimnej wody sól, pieprz świeżo mielony Przygotowanie: Umyte i osuszone mięso wraz z obraną cebulą mielimy dwukrotnie. Doprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Mieszamy dokładnie z odrobiną zimnej wody. Wstawiamy do lodówki na 20-30 minut by włókna kolagenowe w mięsie miały czas się związać

Kuchnia po mojemu
Mielone na ostro- spicy fried minced beef 163

dzisiaj smakoszy bolognese - zapraszam na thajskie mielone na ostro . Rewelacyjny smak I obiad "na wczoraj" . No to do pracy :) Zapraszam.... Składniki: 500 gr mięsa wołowego mielonego 1 czeerwona cebula pokrojona drobno 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru- lub świeżego 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju kukurydzianego 2 łyzki sosu rybnego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka(...)pasty curry 4 liście kaffir lime puszka pomidorów sól, pieprz, szczypiorek Wykonanie: Na olej kukurydziany wrzucamy cebule, imbir I czosnek. Smażymy ok 2 min.  Dodajemy mielone. Smażymy aż mięso nie będzie różowe. ok 4 min.  Dodajemy sos rybny, curry paste, sos sojowy, liście lime- Smażymy ok 2 min. Dodajemy pomidory I na zmniejszonym gazie gotujemy

Smaki Edyty
Kiełbasa chłopska, wędzona parzona 94

konieczności mielenia każdej klasy czy rodzaju mięsa na osobnych sitkach. Prosta i smaczna :) Przepis z forum Wędliny Domowe z małymi zmianami - mięso najpierw peklowane, później dalsza obróbka - jednak bezpieczeństwo wędliny jest dla mnie priorytetem, a przyprawy podane dokładnie w gramaturze. Polecam serdecznie :) Składniki: 4 kg karkówki wieprzowej 1 kg boczku wieprzowego peklosól 18 g/kg mięsa Przyprawy na 1 kg: majeranek(...)świeży czosnek 4.5 g pieprz czarny mielony 1.5 g cukier 2 g 5 % wody na każdy kg mięsa (przy 5 kg mięsa 250 ml wody) Dodatkowo: jelita wieprzowe kaliber 26/28 mm (1,5 m/kg farszu)  Przygotowanie: Obrobione i oczyszczone mięso pokroić na kawałki 3x3 cm, przełożyć do pojemnika, zasypać solą peklową, wymieszać, zamknąć i peklować

Kocham..lubię..gotuję..
Łopatka wieprzowa pieczona z warzywami 93

odżywcze i dobrze smakują. Potrawa smaczna i zrobiona z ogólnie dostępnych produktów. Do przyprawienia mięsa można użyć ulubionych mieszanek ziół, a ziemniaki oprószyć tylko solą i odrobiną mielonego kminku. Do mięsa polecam dodać kozieradkę, którą ostatnio odkryłam i jej smak bardzo polubiłam. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 30 minut + pieczenie Składniki na łopatkę wieprzową pieczoną z warzywami(...)cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego 2 łyżki majeranku 3 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżeczki pieprzu naturalnego 2 łyżeczki kozieradki (opcjonalnie) 3 - 4 łyżeczki soli 3 łyżeczki soli ziołowej do przyprawienia warzyw Jak zrobić łopatkę wieprzową pieczoną z warzywami? Mięso pokroić na mniejsze kawałki i obsmażyć na dobrze rozgrzanej

Kuchcik gotuje
ZUPA CEBULOWA Z PULPETAMI z THERMOMASTERA II FIRMY KALORIK+ FILMIK 92

PRZYGOTOWANIE :  Mięso z kurczaka myjemy, przecinamy piersi wzdłuż. Do kielicha zakładamy ostrza, przekładamy kurczaka i mielimy- 15 sekund / obroty 8- 10 Do mięsa dodajemy przyprawy, jajko i pokrojony szczypiorek, dokładnie wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki.  Do kielicha robota przekładamy obraną cebulę, mielimy 15 s/ o 6. Następnie dodajemy masło, doprawiamy solą i pieprzem. Zamykamy robota i podpiekamy cebulę(...)przyprawy, wino i wodę.  Do parowara układamy pulpeciki, zamykamy i układamy na kielichu robota. Całość gotujemy 30 minut, temperatura 120 % /o 1.  Parowar zdejmujemy, mięso przekładamy na talerz, następnie zupę mielimy na najwyższych obrotach.  Zupę nalewamy do małych flaczarek, dodajemy po pulpeciku i posypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku 200 % przez 15 minut.  Zupę podajemy ciepłą, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kiełbasa ” Kaszubska kanapkowa ” , pyszna wędlina domowa 128

może być tłusty to nawet zalecane 0,5 kg mięsa z żeberek ekstra mięsnych , pozbawionych kości 0,5 kg mięsa z żeberek wołowych bez kości 0,5 kg golonki bez skóry i kości ale z tłuszczem 1 łyżka mielonego ziela angielskiego 2 łyżki mielonego pieprzu 1 płaska łyżka granulowanego czosnku ( jest łagodniejszy niż świeży ) 1 łyżka mielonej(...)czubata łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka mocno roztartego , suszonego lubczyku 2 szklanki wody 2,5 łyżki soli peklowej dodatkowo : sznurek wędliniarski osłonka kolagenowa dowolnego przekroju Mięso z golonki i żeberek wieprzowych , mielimy maszynką o małych oczkach ( przepraszam za uproszczenia , ale jestem amatorem , nie masażem ) Mięso z żeberek wołowych , boczku wieprzowego i szynki wieprzowej , mielimy na grubych oczkach . Wszystkie gatunki

Ogrodnik w podróży
Szarpana wołowina do tortilli, hamburgerów i na kanapki 294

będzie po prostu za suche. Ja duszę więcej, mięso można później zamrozić razem z sosem . - 2 kilo antrykotu wołowego, może być też udziec - sól do natarcia mięsa ok. 1 łyżka - łyżeczka mielonej kolendry - łyżeczka mielonego kuminu rzymskiego(...)łyżka papryki czerwonej wędzonej mielonej - łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej - łyżeczka mielonego cynamonu - łyżeczka mielonej łagodnej i ostrej papryki - łyżka majeranku lub oregano - łyżka mielonego grubo czarnego pieprzu Mięso oczyścić ze zbędnego nadmiaru tłuszczu, o ile jest takowy. Umyć, można podzielić na trzy części i natrzeć solą. Przyprawy jeżeli są w ziarnkach zmielić w moździerzu. Wymieszać

Pasje Jolki
Tatar wołowy 114

Składniki: 200 g świeżej wołowiny cebula ogórek kiszony 1 łyżka oliwy jajko sol, pieprz Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy, Mielimy w maszynce do mięsa co najmniej trzykrotnie (ja zmieliłam 4 razy). Do mięsa dodajemy oliwę, sol i pieprz, dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulkę, układamy na talerzu i na środku robimy małe wgłębienie na żółtko. Cebulę i ogórka, kroimy w drobną kostkę

kulinarnyswiatdomi
Krokiety z mięsem 327

pietruszki, 1/2 szklanki rosołu, 3 jajka, sól, bułka tarta, olej. Wykonanie: Przygotowujemy naleśniki . Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy. Mięso, cebulę, marchewkę i pietruszkę mielimy w maszynce do mięsa. Do farszu dodajemy rosół, sól, pieprz i całość dokładnie mieszamy. Farsz studzimy, dodajemy jajko i dokładnie mieszamy. Na naleśnik nakładamy farsz i zawijamy krokieta. Krokiety maczamy w roztrzepanych jajkach

paapilotkaa
Pasztet wykwintny z morelą. 199

patelni rozgrzewamy masło, smażymy na nim oczyszczone wątróbki (w środku mają pozostać niedopieczone). Pokrojone morele zalewamy koniakiem i odkładamy, aż mięso ostygnie.      Letnie mięso wraz z wątróbkami mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa (na średnich oczkach), dodajemy śmietanę, cukier puder, morele wraz z koniakiem, jajka, gałkę muszkatołową i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy, wkładamy do formy wyłożonej

Rozpustne gotowanie
Pasztet z dzika 145

bazylią szklimy cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną wątrobę i smażymy przez chwilę, żeby w środku pozostała różowa. Bułkę moczymy w rosole z ugotowanego mięsa. Lekko ją odciskamy i mielimy razem z ostudzonym mięsem, wątrobą i warzywami dwukrotnie. Do zmielonej masy dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do prostokątnej foremki. Na wierzchu smarujemy olejem z ziołami. Pasztet pieczemy

Smakowity Blog Kulinarny
Pyzy z mięsem mielonym 253

Ciasto: 2 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 szklanki mąki, sól, Dodatkowo: 20 dag boczku surowego. PRZYGOTOWANIE: Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodaję jajko oraz przyprawy. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Ziemniaki obieram. Połowę gotuję do miękkości w osolonej wodzie i przeciskam przez praskę. Drugą połowę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Dietetyczne pierogi 350

ciepłą wodę. Mieszamy łyżką a następnie wyrabiamy ciasto w rękach na blacie przez około 10 minut. Odstawiamy na 20 minut żeby odpoczęło. Mięso i warzywa z rosołu mielimy w maszynce do mięsa lub drobno siekamy nożem, przyprawiamy do smaku. Ciasto wałkujemy na cienki placek, w którym wycinamy kółka. Każde nadziewamy farszem. Tak wyrabiamy całe ciasto. Ciasto nie jest elastyczne. Pierogi

dom-agi.pl