Domowe sajgonki

Domowe sajgonki

Domowe sajgonki

Uwielbiam kuchnię orientalną, dlatego od bardzo dawna przymierzałam się by zrobić sajgonki w domu. Wykonanie jest banalne, a smak, wg mojego A., taki sam jak w chińskiej knajpce. Co tu dużo mówić, przedstawiam Wam przepis. Jest to taka moja wiedza pomieszana z tym, co przeczytałam w Internecie. Nie wzorowałam się na żadnym konkretnym przepisie. Składniki na dużych 9 sztuk: ok. 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 mała marchewka mały Por – biała część 50g makaronu ryżowego 9 płatów papieru ryżowego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kapusta pekińska, por , sosy, makaron, cebula, marchewka, kapustą, makarony, sos sojowy, pulpety, jajko, słodkie, sos do jajek, wieprzowina, mięso mielone, mięso, papryka, porem, sos do makaronu, sos do mielonego , makaron na słodko, kuchnia chińska, makaron smażony, makaron po chińsku

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Artur Ulatowski, 24 października 2012 22:40:15

Bardzo dobre! smakują tak dobrze jak kupne :D

Karmel, 24 października 2012 22:49:19

fajny przepis, domowe zawsze lepsze!:)

Nemi, 24 października 2012 23:07:12

Są przepyszne, ale jeszcze nie robiłam ich w domu - muszę spróbować!

Anulla, 24 października 2012 23:08:39

ja też ostatnio miałam swój debiut:)

Emcia Pichci!, 24 października 2012 23:14:37

mmm sajgonki domowe...pycha!

Mała kuchareczka, 24 października 2012 23:14:53

Ja już je jakiś czas temu robiłam tylko dałam taką mieszankę mrożoną w słupkach:)A resztę składników taka sama jak twoje:)A i koncentrat daję jeszcze:)Twoje wyglądają apetycznie:)

Anulla, 24 października 2012 23:16:11

też musiało być pyszne:)

Andźka, 25 października 2012 00:17:08

Ania, dzisiaj kupiłam sobie w "chińczyku" sajgonki na obiad i myślałam, żeby następnym razem je zrobić...Normalnie mnie ubiegłaś! :D

Anulla, 25 października 2012 00:27:39

kto pierwszy ten lepszy:P a tak poza tym ja do swoich bardzo długo się zbierałam, ale wreszcie są:D

Natalia, 25 października 2012 03:06:33

Uwielbiam domowe sajgonki, można przyrządzić je na wiele sposobów! :)

Mała kuchareczka, 25 października 2012 14:36:21

Natalia dokładnie tak jest wiele opcji:))

Agata Pachla, 25 października 2012 17:36:39

Kuchnię orientalną też bardzo lubię, ale sajgonek nigdy nie jadłam. Jestem ciekawa, jak smakują :) Miłego popołudnia!

Anulla, 25 października 2012 18:23:15

To musisz koniecznie spróbować;)

zjedz_mnie, 29 października 2012 10:55:46

Fantastycznie wyglądają. Oj podkradłabym Ci taką porcje:)

Dzikowiec, 29 października 2012 11:08:05

Świetne! Domowe są zawsze najlepsze :) Pozdrawiam :)

Anulla, 29 października 2012 12:48:43

Ja nie byłam w stanie jej całej zjeść:-P

marta-gotuje.pl, 30 października 2012 12:53:21

Nigdy nie jadłam takich domowych, muszą być pyszne:)