Uwielbiam kuchnię orientalną, dlatego od bardzo dawna przymierzałam się by zrobić sajgonki w domu. Wykonanie jest banalne, a smak, wg mojego A., taki sam jak w chińskiej knajpce. Co tu dużo mówić, przedstawiam Wam przepis. Jest to taka moja wiedza pomieszana z tym, co przeczytałam w Internecie. Nie wzorowałam się na żadnym konkretnym przepisie. Składniki na dużych 9 sztuk: ok. 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 mała marchewka mały Por – biała część 50g makaronu ryżowego 9 płatów papieru ryżowego ... czytaj dalej...
Są przepyszne, ale jeszcze nie robiłam ich w domu - muszę spróbować!
Ja już je jakiś czas temu robiłam tylko dałam taką mieszankę mrożoną w słupkach:)A resztę składników taka sama jak twoje:)A i koncentrat daję jeszcze:)Twoje wyglądają apetycznie:)
Ania, dzisiaj kupiłam sobie w "chińczyku" sajgonki na obiad i myślałam, żeby następnym razem je zrobić...Normalnie mnie ubiegłaś! :D
kto pierwszy ten lepszy:P a tak poza tym ja do swoich bardzo długo się zbierałam, ale wreszcie są:D
Uwielbiam domowe sajgonki, można przyrządzić je na wiele sposobów! :)
Kuchnię orientalną też bardzo lubię, ale sajgonek nigdy nie jadłam. Jestem ciekawa, jak smakują :) Miłego popołudnia!