mięso mielone - 23354 przepisów (strona:677/1557)

Makaron z pulpetami wołowymi i warzywami 185

pyszny, szybki i sycący obiad. Ja użyłam  makaronu razowego w kształcie muszelek,  który świetnie sprawdza się w takich daniach. Składniki: ok 300 g makaronu 500 g mięsa wołowego mielonego  2 jajka 5 łyżek bułki tartej 1 puszka pomidorów 1 mniejsza cukinia 4 łodygi selera naciowego 2 cebule 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego mąka(...)pszenna do obtoczenia olej do smażenia 2 liście laurowe 3 ziarenek ziela angielskiego zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie: Jedną mniejszą cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso przełożyć do miski, dodać cebulę, 2 czosnki przeciśnięte przez praskę, jajka, bułkę tartą, 5 łyżek wody oraz sól i pieprz do smaku. Całość dobrze wyrobić rękami. Z masy formujemy małe pulpety, obtoczyć w mące

magiczna kuchnia Kasi
Calzone bolognese 288

ciastaSkładniki na farsz:0,5 kg mielonej wołowiny1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowegook. 10 pieczarekświeże oregano lub suszonesól, pieprz2 ząbki czosnku100 g mozzarelli albo żółtego sera typu gouda1 czerwona cebulaolej do smażeniaFarsz: Cebulę i czosnek kroimy w kostkę a pieczarki w plasterki. Wszystko podsmażamy na oleju. Dodajemy mięs. Smażymy aż mięso zrobi się szare. Następnie dodajemy pokrojone

Bon Appetit Małgorzaty
Pikantne burrito z ziołami / tortilla z mięsem (kat. mięso) 273

Możecie dodać jeszcze małą puszkę kukurydzy, ja nie miałam a na pewno smakowałoby jeszcze lepiej. Składniki na 8 sztuk: 8 tortilli (u mnie z dodatkiem chilli) 500 g mięsa mielonego 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 papryka  1 papryczka chilli (lub odrobina tabasco/chilli w proszku) puszka czerwonej fasolki 5 łyżek przecieru pomidorowego (użyłam Pudliszki) świeże zioła: u mnie(...)łyżce posiekanego oregano i cząbru sól, świeżo mielony pieprz do smaku olej do podsmażenia cebulki  Przygotowanie: Cebulę pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej. Gdy się zarumieni dodaj posiekany lub starty czosnek i mięso. Duś pod przykryciem. Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Przecier wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię. Dokładnie wymieszaj

Ze smakiem i z pasją
PULPECIKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ W SOSIE POMIDOROWYM. 334

przygotowaniu, sycące i przypominające danie włoskiej gospodynii. Wystarczy dobrać odpowiednie zioła. PULPECIKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ W SOSIE POMIDOROWYM. /współpraca z Winiary:/ na ok.15 pulpecików pulpeciki: 500g mięsa mielonego 1 mała cebula biała 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki bułki tartej 1/3 główki kapusty pekińskie jajko sól, pieprz, łyżka suszonego majeranku łyżka słodkiej mielonej papryki łyżeczka koncentratu pomidorowego(...)olej roślinny do smażenia pęczek pietruszki do dekoracji Kapustę pekińską siekam dość drobno. Obieram cebulę, czosnek i również siekam. Dodaję wszystko do mięsa, wrzucam przyprawy, wbijam jajko, dodaję bułkę tartą i koncentrat. Wyrabiam gładkie ciasto, po czym formuję pulpety.  Na patelni rozgrzewam cienką warstwę oleju, smażę uformowane pulpety z obydwu stron, aż smakowicie zbrązowieją. Odstawiam na bok. sos pomidorowo

W kuchni Karmel-itki
Pieczeń wieprzowa z kaszą gryczaną 133

Dziś kasza z mięsem dwa w jednym ;-) Do takiego dania świetnie pasuje sos pieczarkowy lub grzybowy. Składniki: 700 g mięsa wieprzowego mielonego (u mnie łopatka) 1 cebula 100 g kaszy gryczanej palonej 2-3 ząbki czosnku 2-3 suszone grzybki (wcześniej namoczone w wodzie) 2 jajka sól, pieprz niepełna szklanki wody z moczenia się grzybów lub czystej wody(...)majeranek Sposób wykonania: 1. Grzyby zalać wrzątkiem, odstawić na 30 minut. 2. Cebulkę drobno posiekać, czosnek zmiażdżyć.  3. Mięso połączyć z cebulą, czosnkiem, jajkami, suchą kaszą gryczaną, dodać drobno posiekane grzybki. Wlać wodę i wymieszać. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do dowolnej formy lub keksówki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180st.C przez

Kuchnia domowa Ani
Marchwianka z pulpecikami 92

Latem taka zupę to i szybko i pysznie i zdrowo i pożywnie i odżywczo. Marchewka w sierpniu jest delikatna i po ugotowaniu kremowa a pulpeciki z

Moje Małe Czarowanie
Kapusta faszerowana mięsem mielonym, a la gołabki 218

Bardzo dobre danie, coś jak gołąbki tylko podane inaczej. Również można podać taką kapustę na imprezy, wtedy naokoło rozsypać obsmażone pieczarki. Przygotowanie mięsa – cebulę drobno

Kuchnia Pokoleń
CHILI CON CARNE by Walec – 4 zł 318

nieco przyprawy z L. z tygodnia meksykańskiego) i ok. łyżeczki mielonego chilli (czy więcej czy mniej to musicie ocenić sami). Podsmażamy wszystko ok. 2 minut aby papryka się przysmażyła, wtedy wydobędzie się lepszy smak i cała potrawa będzie o niebo lepsza, także pod względem intensywniejszego koloru. 3. MIĘSO MIELONE (15 min): dorzucamy je do garnka i smażymy(...)względu na o wiele lepszy efekt niż w przypadku ryżu z torebki. Wasz wybór, ważne, żeby był gotowy równo z sosem. 5. KONCENTRAT POMIDOROWY LUB POMIDORY (3 min): mięso w garnku rozgarniamy na brzegi i w sam środek dorzucamy pół słoiczka koncentratu, podsmażając go lekko ok. 2 min (wtedy pozbędziemy się surowego smaku). Jeśli mamy pomidory wrzucamy je z zalewą

Nerds Kitchen
Zapiekanka mięsno-ziemniaczana 134

mielonej wołowiny 1 spora marchewka 3 duże pieczarki 3 łyżki czerwonej soczewicy 1 łyżeczka mąki 200 ml buliony drobiowego lub wołowego sól pieprz 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 łyżka masła 1 żółtko około ½ szklanki mleka lub śmietanki Instrukcje Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę smażymy aż cebula się zeszkli, dodajemy mięso, startą marchewkę

To co lubię - gotuję i polecam
"Oszukane" gołąbki 356

dzisiejsze danie podsunęła mi kiedyś mama, kiedy powiedziałam, że mam ochotę na gołąbki, ale niekoniecznie już na ich mozolne zawijanie ;) Szybsza i ciekawsza wersja tradycyjnego dania... 400 g mięsa mielonego 50g ryżu pół główki kapusty 1 jajko sól, pieprz, słodka papryka sos Napoli Knorr suszone pomidory w oliwie Ryż ugotowałam na półmiękko, wystudziłam. Kapustę drobno posiekałam. Do mięsa dodałam

bastalena
Indycze kotleciki z serowym środkiem 227

Przepisów na kotleciki jest całe mnóstwo. Ja cenię prostotę i szybkość przygotowania. A te robi się błyskawicznie. Po przekrojeniu ze środka wypływa ciągnący, aromatyczny ser. Przepis

VioletoweKucharzenie
Roladki z fetą otulone ciastem francuskim 190

mielonym w roli głównej. Zrobiłam roladki a w środek włożyłam kawałek fety. Całą roladkę owinęłam paskiem ciasta francuskiego. Wyszło mi coś fajnego i pysznego. składniki: 900 g karkówki 1 sucha bułka kajzerka namoczona w mleku sól,pieprz oregano ok 200 g sera feta w kawałku 1 opakowanie ciasta fracuskiego białko do posmarowania czarny sezam Karkówkę zmielić. Do mięsa dodać

Monia miesza i gotuje
Kofta kebab z bułką pita 225

Kofty to po prostu mielone mięso na szaszłykach przyprawione w orientalnym stylu. Zazwyczaj używa się do ich wykonania mięsa jagnięcego, baraniny lub wołowiny, którą ja właśnie wykorzystałam. Najważniejsze w całym daniu jest doprawienie mięsa, które nadaje mu charakterystycznego, wyrazistego smaku . Kofta kebab  z bułką pita Składniki: 400 g zmielonej wołowiny lub jagnięciny/baraniny  1 mała cebula(...)ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki ciemnego sosu sojowego sok i skórka otarta z połowy limonki ¼ łyżeczki kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki mielonej kolendry 1/3 łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki gałki  muszkatołowej ¼ łyżeczki kardamonu ¼ łyżeczki kurkumy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry 1 łyżka posiekanej mięty     4 łyżki oliwy z oliwek pieprz cytrynowy Dodatki: oliwa

Mania Gotowania
Drobiowe szaszłyki z grilla 314

Za oknem słońce, jest ciepło więc sezon grillowy w pełni. Grillowanie to przede wszystkim spotkanie w gronie znajomych, przyjaciół i rodziny, jednak warto zadbać aby takie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti bolognese 158

się gotowym sosem ze słoika, ale smak takiego sosu nie równa się z domowym... Do sosu obowiązkowo czosnek oraz zioła, które doskonale uzupełnią smak potrawy.  Składniki: mięso wołowe mielone 500 g, cebula pół szt, czosnek 2 ząbki, majeranek pół łyżeczki, olej do smażenia, sól i pieprz do smaku, sos sojowy 1 łyżka, sos pomidorowy: pomidory duże(...)mielona pół łyżeczki, koncentrat pomidorowy 3 łyżki, czosnek 2 ząbki, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 3 ziarna, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, natka pietruszki posiekana lub inne ulubione zioła 2-3 łyżki, dodatkowo: parmezan do posypania, makaron spaghetti 400 g, Sposób przygotowania: Cebule siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy cebulkę i podsmażamy. Następnie dodajemy mięso

kulinarne odsłony pati