mięso mielone - 23354 przepisów (strona:444/1557)

Pulpety z pieczonymi ziemniakami 225

Zapraszam na pulpety z pieczonymi ziemniakami. Ziemniaki Pulpety w sosie pieczarkowym Pulpety: 600 gr mielonej wolowiny 1 cebula bulka tarta ok pol szkl zalana mlekiem (na ok 10-min) pieprz sol jajko Do miski - mieso mielone, pokrojona drobno cebulka, jajko, pieprz , sol I bulka tarta. Mieszamy wszystko razem. Formujemy male kulki I obtaczamy je w bulce

Smaki Edyty
Leczo , sos do makaronu bądź ryżu według mojej mamy 222

leśne  * mielone mięso  * sól , pieprz , ulubione przyprawy * pomidory w puszce   * koncentrat pomidorowy * ketchup pikantny  * olej rzepakowy * opcjonalnie czerwona fasola bądź kukurydza konserwowa  Przygotowanie : Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Poddusić i dodać marchewkę. Dodać czerwoną paprykę, grzyby i cukinie. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie dodać mięso mielone i wszystko dusić(...)razem z ulubionymi przyprawami do miękkości mięsa. Wlać pomidory , dodać koncentrat i ketchup. Można podawać jako samodzielne danie , ale i jako sos do makaronu , ryżu czy ziemniaków. Jest pyszny

Magiczne Życie Marty
Kotlety mielone 180

Mimo, że nie raz robię kotlety według przepisu mojego taty, ciągle mam wrażenie, że smakują troszkę inaczej niż te zrobione przez tatę. Może się wydawać, że

upichcic
Wtorek: Kebab z kurczaka – domowa wersja 162

nasz własny patent nadziewania kebaba na domowej roboty rożen z selera do pieczenia doner kebaba:) Na naszym blogu znajdziecie też kilka przepisów na kebaby klasyczne, czyli z mielonego mięsa, dość różne od tych jakie znamy z polskich kebabowni. Zdrowsza wersja kebaba Kebaba możecie podać w chlebkach pita (tu znajdziecie przepis, jak upiec domowe pity) , zawinąć w placki tortilli (sprawdzony(...)strate ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej kolendry ½ łyżeczki kuminu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka suszonej cebuli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki curry 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka soli 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj składniki marynaty w głębokiej misie. Osusz udka ręcznikiem i włóż mięso do marynaty. Przykryj i marynuj ze 3 godziny

Niedzielny kucharz
Kotlety mielone w sosie koperkowym 3760

? Na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak prosto z patelni. Ale mam na to sposób:). Polane sosem koperkowym zyskają nowe życie i nowy smak. Kotlety: 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki chilli 1 łyżeczka majeranku sól(...)łyżki mąki 3/4 szklanki śmietanki 30% 1 pęczek koperku 2 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka 1. Cebulę kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 2. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut

Szefowa kuchni
Drobiowe burgery z suszonymi pomidorami OLE! 196

mięso - nieskończona ilość wariacji z dodatkami! Znajdźcie swoją ulubioną! Składniki na 4 średnie burgery: mięso mielone z indyka, 500g ⩽ odsączone suszone pomidory z ziołami OLE  - 1 słoiczek 305ml pęczek świeżej natki pietruszki 2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki sól i świeżo mielony pieprz do smaku Pasta pietruszkowo-pomidorowa z chilli: 1 słoik suszonych pomidorów(...)chilli duży pęczek świeżej natki pietruszki 2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki sól i świeżo mielony pieprz do smaku Sos cytrusowy na białym winie  - idealny do wekowania i długiego lodówkowania! uwaga!  czas przygotowania ok. 1h 2-3 duże dojrzałe pomarańcze 1 dojrzały grejpfrut 3 laski cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru lub ok. 3 cm świeżo startego

Spektrum Smaku
Rolada drobiowo-wieprzowa ze śliwką 314

kurczaka 40 dag mielonego mięska wieprzowego(może być również drobiowe) ok 10 dag śliwek suszonych sól,pieprz,ulubione zioła 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Filety z kurczaka rozkrajamy tak żeby powstał jak największy kawałek,rozbijamy go tłuczkiem żeby był cieńszy ale większy.   układamy dwa filety koło siebie ,zęby tworzyły jedną całość,doprawiamy solą ,pieprzem, mięso mielone

Swojskie jedzonko
Makaron z sosem miesnym, z podgrzybkami czyli Niedzielne Milenie odc.44 210

mięsem wieprzowym i grzybami. Nie miałam borowików ale podgrzybki też świetnie się nadawały. Otrzymałam 3 solidne porcje sycącego dania. Makaron z sosem mięsnym i podgrzybkami 500 g mielonego mięsa wieprzowego (ja użyłam łopatki i przekręciłam ją przez maszynkę z grubym sitkiem) 1 cebula 30 g grzybów suszonych np. podgrzybków 50 g parmezanu 300 g makaronu Grzyby wkładamy do miseczki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mielonka z szynkowara 243

  1 łyżeczka żelatyny [ niekoniecznie] przyprawa  Szeherezada około 50 ml wody kawałek kiełbasy Do mięsa dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Wyrobione mięso- połowę mięsa przełożyć do  szynkowaru , położyć kiełbasę i wyłożyć resztę mięsa mielonego. Zamknąć szynkowar i wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać do 3/4 wysokości i parzyć przez około(...)minut od momentu, aż woda zawrze. Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie mięso wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone z marchewką i jabłkiem 179

Pomysł zaczerpnięty z bloga Kardamonovy . Świetne w smaku kotlety, lekko podkręcone przez nas kwaśnym jabłkiem. Miód malina <3 Składniki 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 marchew 1 łyżeczka pasty imbirowej 1 kwaśne jabłko 50 ml bulionu warzywnego 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false(...)MicrosoftInternetExplorer4 Marchew ścieramy na drobnych oczkach, tak by powstały wiórki. Jabłko ścieramy na dużych oczkach. Do mięsa dodajemy marchew, jabłko, pastę imbirową, jajko i bułkę tartą (do zagęszczenia masy). Całość dokładnie wyrabiamy z niewielką ilością bulionu warzywnego, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.   /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Domowe burgery 403

Składniki /2 porcje – 2 plasterki boczku dobrej jakości – 2 kotlety z mięsa mielonego – 2 bułki do hamburgerów bez konserwantów – 2 plasterki sera cheddar – 2 krążki cebuli – sałata rzymska – 2 plastry pomidora – przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka) – majonez i ketchup    Przygotowanie : Mięso na kotlety doprawiamy solą, pieprzem(...)hamburgerów kroimy na pół i układamy na patelni grillowej i zdejmujemy z patelni lekko zarumienione. Na dolne części bułek kładziemy sałatę rzymską, krążki cebuli, plaster pomidora, plasterek sera, kotlet mielony, sos i plaster boczku. Artykuł Domowe burgery pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Siekane kotleciki drobiowe z serem + RECENZJA Wielkiej Księgi Kuchni Polskiej 255

polecam smażenie na drugi dzień lub dodanie do mięsa podsmażonej wcześniej cebulki. Składniki na ok 25 kotlecików: 450-460 g filetów z kurczaka 160-170 g sera żółtego 1 łyżka majonezu 1 mała cebula 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej ok 3/4 łyżeczki soli ziołowej 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego bułka tarta do panierowania Przygotowanie: Ser żółty w kostce(...)posiekaj. Możesz zostawić ją surową lub zrumienić na niewielkiej ilości masła lub oleju.  Mięso oczyść z tłuszczu i ewentualnych chrząstek, pokrój w bardzo małą kostkę. Wszystkie składniki (poza bułką tartą) wrzuć do miski, dopraw i wymieszaj łyżką. Najlepiej przemieszać ręcznie, jak przy wyrabianiu mięsa mielonego. Przygotuj dwie stołowe łyżki i odmierzaj nimi porcję masy. Obtocz każdy kotlecik

Anioszek w kuchni
MIĘSNE CYGARA DZIADKA HILAREGO 151

kotlety w kształcie cygara. Hilary pali tylko cygara i chociaż to nie najzdrowsze dożył do 99 lat . Dalej cieszy się zdrowiem i dzieli się z nami swoimi starymi przepisami. Mięso mielone Hilary robi zawsze w kształcie cygara i dodaje też duuużo czosnku. Ja proponuję mięsne cygara z przyprawą tandoori masala. zmielone mięso wieprzowe 500 g 1 duże jajko

Smaczne moje
Drożdżowe pierożki z mięsem 147

drożdżowe z mięsem., doskonale nadają się do czerwonego barszczu. Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno, więc śmiało możecie je zabrać jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: ciasto 500 g mąki 200 ml mleka 40 g drożdży 1 jajko 3 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli  farsz 750 g mięsa gotowanego (z rosołu(...)przekładam na blat posypany mąką i zagniatam ciasto, aż będzie gładkie i ładnie odchodziło od rąk.  Ciasto przykrywam i odkładam w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wyrośnięcia. Mięso mielę przez maszynkę. Cebulę kroję w kostkę, czosnek siekam. Na patelni rozgrzewam olej i smażę cebulę z czosnkiem. Do miski przekładam mięso, dodaję cebulę z czosnkiem, oregano i doprawiam

magiczna kuchnia Kasi
Białe mięso może być tak samo złe jak czerwone, jeśli chodzi o cholesterol 138

kwestii diety opartej o białko roślinne. Tu wyniki były zdecydowanie najlepsze. Ci, którzy byli na diecie mięsnej, niezależnie od tego czy składającej się z białego czy czerwonego mięsa, mieli identycznie złe rezultaty. Dotyczy to porównania poziomu cholesterolu całkowitego i LDL (złego cholesterolu) pomiędzy dietami. Badania wykazały także, że rodzaj mięsa nie wypływa na wielkość cząsteczek cholesterolu we krwi. A przypomnę

Fleksitarianizm.pl