mięso mielone - 23354 przepisów (strona:423/1557)

Pasztet z królika 140

mięsa z królika 300 g wątróbki drobiowej 300 g surowego boczku/słoniny 3 jajka 1 bułka bułka tarta masło/olej 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera 1 cebula 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki sól, pieprz Wykonanie: Umyte, po porcjowane mięso z królika oraz boczek(...)ziele angielskie, lekko solimy i wlewamy wody tylko tyle by przykryła całe mięso. Gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć wątróbkę. Bułkę namoczyć, odcisnąć. Mięso z królika, boczek, wątróbkę, bułkę oraz warzywa przepościć przez maszynkę do mielenia mięsa. Następnie dodać jajka, majeranek, paprykę i doprawić do smaku solą

magiczna kuchnia Kasi
Pyzy z mięsem z rosołu 111

część ziemniaków. Wyrobiłam gładką masę i formowałam kulki wielkości piłeczki do ping ponga. Zrobiłam farsz. Miałam zmielone mięso z rosołu, akurat gotowałam rosół na kaczce, wołowinie i indyku. Kiedy mieliłam mięso zmieliłam również marchew i pietruszkę z rosołu. Na patelni podsmażyłam na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę. Dolałam to wszystko do mięsa. Przyprawiłam solą i pieprzami.  Kleiłam pyzy. Każdą

Pieprzyć z Fantazją
Kiełbasa z gęsi 128

ziela angielskiego pół małej cebuli (ok. 20 g) 4 suszone śliwki 2 łyżeczki miodu 30 ml czerwonego słodkiego wina jelita wieprzowe (do kupienia np. w sklepach internetowych) Schłodzone mięso mielimy w maszynce używając sitka o małych otworach (3 mm). Po zmieleniu mięso wstawiamy do lodówki na 30 minut i zaczynamy przygotowywać przyprawy. Ziele angielskie miażdżymy w moździerzu, cebulę i śliwki

Marder&Marder Manufacture
Pyzy z mięsem z rosołu 186

część ziemniaków. Wyrobiłam gładką masę i formowałam kulki wielkości piłeczki do ping ponga. Zrobiłam farsz. Miałam zmielone mięso z rosołu, akurat gotowałam rosół na kaczce, wołowinie i indyku. Kiedy mieliłam mięso zmieliłam również marchew i pietruszkę z rosołu. Na patelni podsmażyłam na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę. Dolałam to wszystko do mięsa. Przyprawiłam solą i pieprzami.  Kleiłam pyzy. Każdą

Pieprzyć z Fantazją
Spaghetti bolognese 170

Polsce przyjęło się, że spaghetti bolognese składa się jedynie z sosu pomidorowego z mięsem mielonym. Oryginalny przepis na spaghetti bolognese jednak, zawiera w sobie nie tylko mięso (głównie wołowina/wieprzowina) i boczek czy kiełbasy, ale także dodatek warzyw, jak cebula, marchew, pietruszka i seler, a pomidory są jedynie dodatkiem. Continue reading Spaghetti bolognese at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
WIELKANOCNA PIECZEŃ RZYMSKA Z JAJKIEM + FILMIK 184

PRZYGOTOWANIE : Mięso mielimy. Cebulę i czosnek drobno kroimy, podpiekamy na oleju kilka minut. Do mięsa dodajemy jajko, namoczone, wyciśnięte pieczywo i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, przekładamy część mięsa i wyrównujemy, następnie układamy jajka ugotowane na twardo i przykrywamy resztą mięsa. Pieczeń dekorujemy marchewką, ziarnkami pieprzu i ziela oraz liśćmi laurowymi. Pieczeń nakrywamy folią aluminiową i pieczemy około

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekanka pasterska - Shepherd's Pie 208

ustach puree ziemniaczanym. W tradycyjnej zapiekance pasterskiej używało się mięsa jagnięcego. Ja natomiast zawsze przygotowuję wersję z mięsem wołowym lub mieszanym wołowo-wieprzowym. Składniki (6 porcji) -600 g mielonego mięsa wołowego -1 kg ziemniaków -2 duże cebule -3/4 szkl. mleka -2 ząbki czosnku -2 łyżki masła -1 łyżka oleju rzepakowego -1 łyżka koncentratu pomidorowego -1 jajko -tymianek -gałka

Zielona Kuchnia
Jesienna lasagne z dynią 196

cukinie to  jesienne prezenty od natury, dlatego ja wyczarowałam dla Was jesienną lasagne, bo kto powiedział,  że zawsze musi to danie kojarzyć się z mięsem mielonym  i sosem pomidorowym ? Spróbujcie mojej warzywnej wersji i zobaczcie, że bez mięsa może być równie smacznie i szybko. Korzystajmy z tego co dała nam jesień……Jest tyle kulinarnych możliwości! #lubelloveinspiracje

Wanilia i Kardamon
Kebabki nie tylko na grilla 180

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 600g mięsa mielonego u mnie z łopatki wieprzowej ale może też być mieszane 2-3 płaskie łyżki czerwonej papryki w proszku 1 spora łyżeczka kuminu czy inaczej kminu rzymskiego mielonego Czosnek(...)granulowany lub 2 ząbki drobno posiekanego wg uznania Pieprz czarny świeżo mielony, sól do smaku ok 50-60 ml bardzo zimnej wody Wykonanie: Mięso dokładnie wyrabiamy z przyprawami dolewając ok 50-60ml zimnej wody.   Najlepiej gdy zostawimy je na noc w lodówce wtedy   przejdzie ładnie smakami oraz też będzie je łatwiej formować. Po tym czasie jeszcze

W garach u Gosi
Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym 137

pomidorowym podawane z makaronem to kolejny klasyczny włoski pomysł na paste. Smaczne i łatwe danie, które polubią zarówno dorośli jak i dzieci. Składniki: 300 g makaronu 500 g mielonego mięsa cebula 2 ząbki czosnku 3 lyżki bułki tartej 1 jajko łyżeczka mielonej papryki łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek na sos: 500 g passaty

wyzwania kuchenne
Rafex - naturalne przyprawy - test 160

Zioła Ojca Mateusza Pieprz cytrynowy  Pieprz pomarańczowy Czubryca biała Czubryca czerwona Czubryca zielona  Kozieradka mielona Przyprawa cygańska Przyprawa mexykańska Przyprawa gosposi Przyprawa do pierogów Przyprawa do mięsa mielonego Przyprawa do boczku Przyprawa do schabowych Przyprawa pieczysta do mięs  Uwielbiam dobrze doprawione dania i od zawsze miałam sporo rozmaitych rzeczy do ich przyprawiania. Produkty firmy Rafex

Di gotuje
Pierogi z farszem mięsno-gryczanym 105

może spokojnie czekać na wspólny posiłek. Przygotowuję je na wywarze mięsno – warzywnym. Po ugotowaniu odlewam wywar, oddzielam mięso od kości i przepuszczam je wraz z warzywami przez maszynkę do mielenia mięsa. Jeżeli akurat nie mam czasu na wykorzystanie tego surowca to po prostu go zamrażam. Czytaj więcej

Wiem co jem
Najlepszy pasztet domowy 142

minimum( mięso musi być lekko przykryte). Odcedzić wywar i namoczyć w nim bułki,które dodajemy do mięsa. Wątróbkę sparzyć i dodać do reszty.Całość zemleć podwójnie maszynką do mielenia mięsa (drobne sito). Dodać jajka,gałkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić na gładką masę i przełożyć do wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką formy. Ilość na 3 formy keksowe

Wielki apetyt
Śniadanko wielkanocne 176

minimum( mięso musi być lekko przykryte). Odcedzić wywar i namoczyć w nim bułki,które dodajemy do mięsa. Wątróbkę sparzyć i dodać do reszty.Całość zemleć podwójnie maszynką do mielenia mięsa (drobne sito). Dodać jajka,gałkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić na gładką masę i przełożyć do wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką formy. Ilość na 3 formy keksowe

Wielki apetyt
Kotlety mielone 190

tylko z buraczkami! Składniki: 500g mięsa mielonego 2 czerstwe bułki 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku Sól, pieprz, bazylia, oregano 100 g bułki tartej Olej do smażenia Buraczki tarte firmy Krokus Przepis: Czerstwe bułki namaczamy w wodzie aż do całkowitego rozmięknięcia. Następnie porządnie odsączamy. Do miski dodajemy mięso mielone, odsączone bułki, jajko, cebulę pokrojoną w drobną

Emcia Pichci
Cukinia faszerowana i zapiekana z mozzarellą 221

nacieszyć.  Składniki: 2 cukinie 250 g mielonego mięsa mała cebula woreczek ugotowanego ryżu parboiled łyżka koncentratu pomidorowego 1 duży pomidor sól, pieprz szczypta chili kulka sera mozzarella Wykonanie: Cukinie przeciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ i odłożyć, bo nie będzie już potrzebny. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone i smażyć do czasu, gdy mięso

Pasja Smaku
Krem z kalafiora i ciecierzycy 132

soli 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 240 g ciecierzycy, z puszki, wraz z zalewą 100 g mleka kokosowego Klopsiki: 400 g mięsa mielonego z kurczaka 1 ząbek czosnku 1/2 cebuli 1 łyżka natki pietruszki, posiekanej 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki garam masala Kalafiora podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę(...)około 10 minut. Dodać ciecierzycę wraz z zalewą. Gotować kolejne ok. 5 minut. Gdy kalafior zmięknie, zmiksować zupę na krem. Dolać mleko kokosowe. Cebulę posiekać z czosnkiem. Wymieszać z mięsem i natką pietruszki. Doprawić do smaku. Uformować kuleczki. W garnku zagotować ok. litr wody. Puplpeciki wrzucać na wrzątek, gotować ok. 5-7 minut. Następnie przełożyć do zupy. Podawać. Klopski można

Kucharzyca
KOTLECIKI MIELONE Z FETĄ. 185

zawadiacko, prezentując się w całej krasie. Ach, zimo, coraz bliższa, już Cię czuć wokoło ... KOTLECIKI MIELONE Z FETĄ.  / współpraca z Winiary;/ 500g mięsa mielonego (nie doprawionego) Winiary. Pomysł na... kotlety mielone 1/2 szklanka letniej wody drobno posiekana natka pietruszki ok. 150-200g sera typu feta w kawałku olej do smażenia Pomysł na... wymieszałam(...)letnią wodą i odstawiam na 3 minuty. Powstanie  papkowata masą, którą mieszam z posiekaną natką, a następnie z mięsem mielonym. Ser feta kroję w małe prostokąty. Z masy formuję okrągłe placki, na każdym układam ser feta, zawijam i formuję kotleciki. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron, aż będę pięknie zrumienione. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Kotlety mielone z serem i pieczarkami 186

Kotlety mielone z serem i pieczarkami  Zamiast zwykłych mielonych, możemy przygotować je w ulepszonej wersji, czyli nadziane pieczarkami z serem i pietruszką. Składniki: mięso mielone wieprzowo-wołowe - 500 g cebula - 1 szt jajko - 1 szt bułka czerstwa kajzerka - 1 szt sól i pieprz Farsz : pieczarki - 250 g cebula - 1 szt ser w kawałku(...)pęczka sól i pieprz Panierka: bułka tarta Dodatkowo tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Cebulę obrać, drobno posiekać, przesmażyć na tłuszczu. Bułkę kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa z jajkiem i cebulą. Doprawić mięso solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Farsz: Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, następnie dodać pieczarki, przesmażyć, doprawić do smaku solą

Kuchnia Danusi
Ciasto z mięsnym nadzieniem 859

jajko 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju 250 ml ciepłej wody 21 g drożdży (ukroiło mi się 23 g więc tyle dałam;) Nadzienie: 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1/2 papryki czerwonej 1/2 cukinii 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 szkl. passaty pomidorowej 250 g pieczarek kilka dużych ogórków konserwowych 1-2 łyżki musztardy około(...)plasterki. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę oraz cukinię wraz ze skórką kroimy w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Smażymy, aż do zeszklenia. Dodajemy mięso, mieszamy. Gdy mięso straci różowy kolor dodajemy czosnek oraz paprykę. Smażymy kilka minut, po czym dodajemy cukinię i pomidory z puszki wraz z zalewą (można też podlać całość około 1/4 szkl

Smaki Na Talerzu
Ale Meksyk! #1 Enchiladas con carne 281

Można w niej znaleźć mięso wołowe, kurczaka, mnóstwo warzyw i bezsprzecznie paprykę chili. W końcu nazwa do czegoś zobowiązuje, bo enchilar  oznacza dodać paprykę chili .  Mnie się jakoś nie chciało bawić w ruloniki, postanowiłam przygotować enchiladę w formie tortu z tortilli. No i nie miałam też papryczki chili, zamiennikiem było mielone chili i to w zalewie(...)400g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów w zalewie z chili 1 mała puszka pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy starty żółty ser przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, chili, oregano, Warstwa mięsna Cebulę podsmażyłam na patelni na oliwie, po chwili dodałam starty czosnek. Następnie wrzuciłam mięso mielone

bastalena