mięso mielone - 23354 przepisów (strona:417/1557)

Domowy shish kebab i kuskus z kalafiora 175

mniej niż u Toma, bo mięso, zamiast smażyć upiekliśmy w piekarniku. Polecamy Wam też przepis na domowy kebab z kurczaka z chlebkiem pita własnej roboty . Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1 czerwona cebula drobno posiekana 3 ząbki czosnku starte na tarce Starta skórka z jednej pomarańczy 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu Kuskus(...)kalafiory 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki curry 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 3 łyżki oliwy lub oleju roślinnego Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj skórkę z pomarańczy z solą, kminem, pieprzem, starym czosnkiem i cebulą. Dodaj mięso i wyrabiaj przez kilka minut. Przyłóż się ;-). Mięso powinno być zwarte i gładkie. Przykryj i odstaw do lodówki

Niedzielny kucharz
Kotlety mielone 211

Pyszne kotleciki mielone z dodatkiem suszonych pomidorów...do tego ziemniaczki, patison marynowany Orzech..i obiad gotowy..50 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 czerstwa bułka 1 szkl.bulionu2 jajasól, pieprzwegeta, majeranekpomidory suszone Piątnicabułka tartaBułkę namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,odciśniętą bułkę, pomidory suszone i wszystko razem

Moje domowe kucharzenie
Pasztet – najlepszy przepis 161

pietruszki 1 cebula duża 2 liście laurowe 10 szt ziela angielskiego sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony 5 dużych jajek 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej startej 2 kajzerki czerstwe Jak zrobić pasztet: Najpierw przygotowujemy mięso. Do garnka wkładamy surową wieprzowinę, wołowinę, boczek. Następnie dodajemy obraną cebulę, marchewkę i pietruszkę oraz ziele angielskie(...)dodajemy wątróbkę na ostatnie 15 min gotowania. Finalnie mięso i warzywa odcedzamy z wywaru (zachowując go), studzimy. W kolejnym kroku, w wywarze moczymy bułki. Wszystko przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Potem do masy mięsnej dodajemy przyprawy (sól, pieprz, gałkę muszkatołową), ok szklankę wywaru w którym gotowało się mięso i żółtka, następnie wyrabiamy. Następnie białka ubijamy na pianę, łączymy

Dorota Smakuje
drobiowe kebabczety z koperkiem 127

Trochę odmienione mielone, chude z drobiowego mięska, wzbogacone papryką i koperkiem. Polecam podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką. Składniki: 500 g mięsa mielonego drobiowego  1 jajko 2 łyżki kaszy manny 1/2 czerwonej papryki 1/2 pęczka koperku bułka tarta  biały pieprz sól Mięso wymieszać z jajkiem, kaszą manną i przyprawami. Koperek posiekać, paprykę pokroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jak przechowywać żywność? 71

torebki strunowe. W zamrażalniku najpierw ułóż je płasko na tacy, by się nie zlepiły. Gdy zamarzną, możesz ustawić je pionowo — jak książki. Mięso i wędliny Najdłużej wytrzyma wołowina (ok. 8 miesięcy), najkrócej drób (4 tygodnie). Mięso mielone nie dłużej niż 8 tygodni. Nie wkładaj do zamrażalnika mięsa na tackach, na których leżało w sklepie! Wędlinę można mrozić

ProstePesto.pl
Krokiety z mięsem i pieczarkami 74

mięsa z udek kurczaka 500 g pieczarek 250 g sera żółtego gouda 5 łyżek oleju 2 jajka szczypta soli 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mąki 750 ml słodkiej śmietany 18% 1,5 łyżki mąki 1 pęczek koperku Sól, pieprz       Przygotowanie:     Mięso mielimy. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach

R'n'G Kitchen
Knedle z mięsem z rosołu 83

knedle z kardamonowego są całkiem pyszne. Podwoiłam tylko ilość składników, zupełnie nic (poza farszem) w nich nie zmieniałam. Knedle z mięsem z rosołu to klasyczny, typowo babciny przepis. Chociaż znając życie, babcia robiłaby je z mieszanym mięsem, moja na bank dodałaby do nich wołowinę. Mamy tutaj prosty przepis na kluchy, kurczak zagrodowy dłuuuugo gotowany w rosole, ugotowane jarzyny i podstawowe(...)mięsa z rosołu (ja użyłam kurczaka zagrodowego) 1 kg obranych ziemniaków 400-450 g mąki pszennej 2 jajka 3 cebule 1 duża marchewka z rosołu 1 duży korzeń pietruszki z rosołu 1 łyżka suszonego majeranku 5 łyżek rosołu sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 30 knedli) Mięso z rosołu, marchewkę i pietruszkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Można

Kardamonovy
Metka cebulowa 114

świeżo mielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Boczek bez skóry pokroić w kostkę 3 cm x 3 cm, zasypać solą peklową, wymieszać, przełożyć do pojemnika z pokrywą i schować do lodówki na 48 godzin. Cebulkę pokroić w kostkę i na sitku sparzyć wrzątkiem. Zapeklowany boczek wymieszać z cebulą i zmielić w maszynce do mielenia mięsa na sitku 4 mm. Do zmielonego

Kocham..lubię..gotuję..
Pasztet z pstrąga 85

mniejsze kawałki i zalać mlekiem. Przydusić i odstawić. Jeśli bułki nadal będą suche to dolać minimalnie więcej mleka. Mięso z pstrąga razem z bułkami zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do masy rybnej dodać roztrzepane jajka, śmietanę , gałkę muszkatołową, biały pieprz sól do smaku. Wymieszać. Foremkę 10 cm x 18 cm wysmarować grubo masłem, wlać masę. Na górę położyć kawałki

Kuchnia Pokoleń
MAKARONOWE GNIAZDA ZAPIEKANE Z PULPETAMI + FILMIK 114

danie jednogarnkowe. Makaron polany sosem, podczas pieczenia staje się miękki i pysznie smakuje z pulp etami oraz sosem. Polecam przepis na to łatwe danie .  PULPETY ;  500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko przyprawy - sól, pieprz, przyprawa do mięsa.  2 ząbki czosnku 2 kromki chleba tostowego DODATKOWO ;  400 g gniazd makaronowych 330 ml śmietany

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak po meksykańsku 121

zawsze lubimy na ostro, od zawsze lubię eksperymenty kulinarna. Dziś danie inspirowane daniem kuchni meksykańskiej-chilli con carne, które oboje uwielbiamy. Zamiast mięsa mielonego użyłam kurczaka. Dlaczego kurczak? Bo to zdrowsze i chudsze mięso, no i oczywiście dużo szybsze do przygotowania. Mięso soczyste, kukurydza chrupiąca, danie pikantne-ogólnie, naprawdę smaczne i ekspresowe danie, które podałam z ryżem gotowanym

Krylowa Kuchnia
Klopsiki z białej kiełbasy w sosie żurkowym 128

Klopsiki z białej kiełbasy w sosie żurkowym to propozycja na szybki obiad. Wystarczy kiełbasę obrać z osłonki, uformować kulki, wrzucić do sosu i gotowe. Biała kiełbasa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Majowy chill... czyli przepis na królika duszonego z grzybami 106

dodatkiem majeranku... i wszyscy się nim zajadaliśmy. A, że królika hodował mój tato, rósł on sobie zgodnie z prawami natury. Wiem, że mięso było najwyższej jakości. Pierwszeństwo do króliczego mięsa mieli zawsze najmłodsi - zupka dla małych dzieci na bazie tego mięsa jest bardzo wartościowym posiłkiem. Świadomie patrząc na talerz...   W tym daniu znajdziesz składniki mineralne takie jak: miedź , łatwo

Gary Bez dna
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy z pęczakiem za 80 zł 104

pęczaku i mielonego indyka Kto oglądał „Simpsonów” pewnie kojarzy Mother Nature Burgers Homera, zrobione z pęczaku. Nasze hamburgery nie są wegetariańskie, gdyż zawierają gotowaną kaszę i mielone mięso. Z połączenia powstał kawał sycącego kotleta, który, jak powiedziała mama Agnieszki „w ogóle nie smakuje jak pęczak”. I o to chodzi Zobacz przepis Wtorek: Fritatta z pęczaku, sera haloumi(...)taką refleksję, że przygotowywanie jednego, bardziej rozbudowanego obiadu trwa niewiele krócej niż gotowanie naszego tygodniowego menu. Zobaczcie listę zakupową do tego menu na tydzień: Mięso 4 małe udka z kurczak 11 zł 500 g mielonego indyka 7 zł 2 polędwiczki z indyka 6,9 zł Warzywa 2 mała cebule białe 0,7 zł 1 cebula czerwona

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy z pęczakiem za 80 zł 104

pęczaku i mielonego indyka Kto oglądał „Simpsonów” pewnie kojarzy Mother Nature Burgers Homera, zrobione z pęczaku. Nasze hamburgery nie są wegetariańskie, gdyż zawierają gotowaną kaszę i mielone mięso. Z połączenia powstał kawał sycącego kotleta, który, jak powiedziała mama Agnieszki „w ogóle nie smakuje jak pęczak”. I o to chodzi Zobacz przepis Wtorek: Fritatta z pęczaku, sera haloumi(...)taką refleksję, że przygotowywanie jednego, bardziej rozbudowanego obiadu trwa niewiele krócej niż gotowanie naszego tygodniowego menu. Zobaczcie listę zakupową do tego menu na tydzień: Mięso 4 małe udka z kurczak 11 zł 500 g mielonego indyka 7 zł 2 polędwiczki z indyka 6,9 zł Warzywa 2 mała cebule białe 0,7 zł 1 cebula czerwona

Niedzielny kucharz
Mielone ze śliwką otulone wędzonym boczkiem 147

łyżki bułki tartej 1 jajko 10 plastrów wędzonego boczku 10 sztuk śliwki węgierki sól pieprz olej Wykonanie: 1. Mięso z łopatki i fileta z kurczaka zmielić maszynką do mielenia mięsa. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju i pozostawić do wystudzenia. Natkę z pietruszki drobno posiekać. Zmielone mięso przełożyć do dużej miski, dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę

Szalona Kuchnia Eweliny
Pomidorowa z klopsikami 119

Zwykła-niezwykła zupa pomidorowa z dodatkiem ciecierzycy, makaronem soba i majerankowymi klopsikami. 4 porcje: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki soli 700 g przecieru pomidorowego 1 marchewka 240 g konserwowej ciecierzycy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżka majeranku 150 g makaronu gryczanego (soba) Mięso doprawiamy solą i majerankiem. Mieszamy dokładnie

Kucharzyca
Mięsna zapiekanka z maniokiem 98

Odcedzamy, dodajemy pokruszony ser, mleko i chwilę razem dusimy na małym ogniu (do rozpuszczenia sera). Zestawiamy z ognia i blendujemy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso mielimy na dużych oczkach. Na rozgrzanym oleju szklimy cebule, dodajemy mięso i lekko podsmażamy z posiekanym czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Puree z manioku dzielimy na 4 części

R'n'G Kitchen
Makowiec na cieście ucieranym czyli poWeekendowe Łakocie odc.162 167

łyżki śmietany lub jogurtu Mleko zagotowujemy i zalewamy nim mak. Gotujemy często mieszając na małym ogniu ok. 15 (30 jeśli mamy niemielony mak) minut.  Mak odcedzamy na gęstym sitku i mielimy w maszynce do mielenia mięsa przynajmniej 2 razy, z najdrobniejszym sitkiem, jeśli   używamy  maku niemielonego . Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy zmielony mak, migdały

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zapiekanka mięsno-makaronowa z patelni FIT 718

łyżeczki papryki wędzonej – sól, pieprz – świeża bazylia, posiekana i listki Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, krótko smażymy. Dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą i pieprzem, smażymy do momentu, aż mięso całkowicie się zetnie. Dodajemy krojone pomidory, koncentrat, oregano, paprykę słodką, wędzoną i chili, mieszamy. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut

Be Fit Be Strong
szybkowar-pyszne gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów... 157

Składniki: kapusta biała 1 średnia, mięso mielone 50 dag, ryż ugotowany 3 woreczki, jajka 2 sztuki, przyprawy Harrisa Royal Brand 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, woda 2 szklanki, pomidory 1 kg/miękkie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, kostka rosołowa 2 sztuki, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki z kapusty wyciąć głąb(...)wrzątku sparzać liście, z wystudzonych wyciąć gruby nerw mielone drobiowe dokładnie wymieszać z ryżem, kucharkiem, przyprawą, kapustą porcję mięsa nakładać na liście i ciasno zawijać gołąbki układać w garnku szybkowara, na dno wkładam takie rozkładane sitko jak do gotowania na parze i kapusta nigdy się nie przypali do dna wlać wodę, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu

W Mojej Kuchni Lubię
Kofty wołowe 125

chili. Składniki 500 g mięsa wołowego 1 łyżka mąki majeranek ostra papryka w proszku olej sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy (ważne by było chude, typu ligawa lub polędwica). Do mięsa dodajemy do smaku soli, pieprzu, majeranku, ostrej papryki i mąkę. Wszystko dokładnie łączymy, formujemy kotlety w kształcie paluszków (choć

R'n'G Kitchen
Hamburger wołowy. 182

cienkich plastrach -pomidor -sałata -bułki z sezamem -majonez -majeranek -sól -pieprz -jajko Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w dużą kostkę. Mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy przyprawy, jajko i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety wielkości bułki o grubości ok. 1,5 cm. Smażymy na patelni do grillowania 3 minuty z każdej strony lub w grillu elektrycznym

Magia jedzenia.
Pulpety z indyka w sosie grzybowym 217

zebrałam się za obrobienie zdjęć pysznych pulpetów z indyka. Narobiłam ich tyle, że miałam obiad na trzy dni. Z 500 g mięsa wyszło 10 sztuk.  500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 marchewka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki papryki słodkiej 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka(...)soli 2 łyżki oliwy z oliwek Do mięsa dodajemy poszatkowaną cebulę oraz marchewkę startą na drobnych oczkach. Wbijamy jajko, dosypujemy bułkę tartą oraz przyprawy. Formujemy pulpeciki i podsmażamy je na oliwie z oliwek.  0,5 l wody 8 suszonych grzybów liść laurowy 2 ziela angielskie 3 ziarnka pieprzu 0,5 łyżeczki musztardy 1 łyżka mąki + trochę wody

Emskie Smaki
Kotleciki. 112

Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 4 płaskie łyżki mąki pełnoziarnistej bazylia, pieprz Mięso mieszamy w misce z resztą składników. W wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym układamy placuszki uformowane z mięsa. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Zrazy - zaproszenie do akcji 169

oznacza plaster mięsa czy pieczeni odcięty od całości- Tyle wikipedia. Obecnie zrazy robi się z różnych gatunków mięsa i nie tylko uciętego plastra ale i niekiedy z mielonego mięsa .Najważniejsze żeby tam znalazł się grzybek i cebulka. A tak skrótowo to mogą być mięsne ,z kasz, ziemniaków. ważne żeby dobrze bawić się a przy okazji smacznie zjeść Tym zdaniem

Eli Gotowanie
Grillowana wołowina z suszonymi pomidorami 151

suszonymi pomidorami 6 suszonych pomidorów z zalewy 1 jajko sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy ,kroimy na kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Pomidory odsączamy z zalewy ,kroimy w paski ,dodajemy do mięsa razem z jajkiem i serkiem. Masę dokładnie wyrabiamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy

R'n'G Kitchen
Roladka z łopatki w domowym sous vide z kremowym risotto 242

vide. Dzięki tej metodzie mięso stanie się dużo bardziej delikatne i soczyste, a cały smak pozostanie w środku mięsa. Składniki które potrzebujemy do przygotowania naszej roladki : 500 g. mielonego mięsa z łopatki 50 g. pomidorów suszonych czosnek granulowany sól pieprz świeży tymianek Mięso mieszamy ze wszystkimi drobno posiekanymi składnikami, a następnie rozkładamy na rozwiniętej folii spożywczej. i rolujemy

Full Smaku
Lazania z mięsem mielonym 155

pracy. Można je wcześniej przygotować i później tylko podgrzać. Ładnie się prezentuje i smakuje prawie każdemu kto je mięso. 1 op ( 500 g ) lazani sos mięsny : 1 kg mielonego mięsa ( u mnie lopatka ) 2 cebule 1 duża marchewka 0,5 szkl czerwonego wina puszka pomidorów

Polska Zupa
KLOPSIKI TIKKA MASALA 258

mielone wieprzowe ( u mnie łopatka ) – ok. 300 g * czosnek – 1 ząbek * cebula – 1 szt * starty imbir , papryka słodka, garam masala, sól – do smaku SOS: * miękkie pomidory – 200 g * jogurt naturalny – 3 łyżki * cebula – 1 szt * czerwona papryka – 1 szt * cynamon, kurkuma, garam masala, mielony imbir – do smaku * czosnek – 1 ząbek * oliwa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MIĘSO

Ostra na Słodko
Kiełbasa domowa wędzona 220

Proporcje użycia soli : 3/4 ilości potrzebnej wg kalkulatora soli grubej morskiej, 1/4 soli peklowej. Zapeklowane mięso odstawiamy na 3 dni. Po tym czasie mięso mielimy w maszynce. Tłuste kawałki mielimy o drobnym sitku natomiast pozostał o grubych oczkach. Przyprawiamy mięso: pieprz czarny pieprz biały 24 ząbków czosnku 18 g majeranku po 8 ziaren

kgwjanczewo
Klops z papryką i ziołami 220

można podawać na ciepło z sosem lub na zimno do kanapki. Przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis. Mięso na obiad nr  54 (11/2013). Polecam!Składniki:1 kg mielonego mięsa (łopatka/karkówka)3 jajka2 cebule3 czerstwe kajzerkiwoda lub mleko do namoczenia bułek1/2 czerwonej papryki1-2 ogórki konserwowesól, pieprzsuszony lub świeży koperekmajeranek olejświeży rozmarynSposób przygotowania:1. Bułki namoczyć

Kuchnia domowa Ani