mięso mielone - 23354 przepisów (strona:370/1557)

Kotleciki w sosie pieczarkowym z makaronem 189

Orzech http://www.orzech.com.pl/    , zapraszam również do wypróbowania tych produktów bo są naprawdę godne polecenia . Składniki :  1 słoik  Sosu  pieczarkowego firmy Orzech 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 duże jajko 1 cebula około 5 łyżek bułki tartej  do mięsa  1/2 szklanka bułki tartej do obtoczenia kotlecików sól , pieprz do smaku 1 duży(...)ząbek czosnku 1 łyżka ziół prowansalskich około 1/2 szklanki wody ( niepełnej )  1/2 szklanki oliwy do smażenia  Wykonanie : Mięso z szynki mielimy , dodajemy startą na tarce jarzynowej cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Dodajemy około 5 łyżek bułki tartej, jajko , wodą regulujemy gęstość mięsa Wszystkie składniki mieszamy , na końcu przyprawiamy do smaku , sola , pieprzem i ziołami . Dobrze wyrabiamy. Z mięsa formujemy

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki z mięsem 160

Ćwiartki, marchew i cebulę wyjmujemy z rosołu a następnie, po wystudzeniu oddzielamy mięso od kości.    Do mięsa z kurczaka dodajemy 25-30 dkg wieprzowego mięsa mielonego. Jedno i drugie mięso oraz marchew i cebulę mielimy przez maszynkę. Dodajemy jedno jajko, sól, pieprz, ewentualnie warzywko i wyrabiamy na jednolitą masę.    Przygotowane wcześniej ciasto rozwałkowujemy na cienki

Maminek kulinarny
kotlety mielone mięsno-pieczarkowo-warzywne... 127

mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka, bułka tarta 5 łyżek, śmietana gęsta 18% 2 łyżki bułka pszenna do moczenia 1 sztuka, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba Obraną włoszczyznę i pieczarki pokroić na kawałki i w rozdrabniaczu zmiksować. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na złocisto na oleju z odrobiną cukru. Do miski dodać mielone mięso, warzywa

W Mojej Kuchni Lubię
Jak zrobić i uwędzić kiełbasę – DIY 179

wszystko razem dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie wyciągamy mięso w lodówki i mielimy na dużych oczkach w maszynce do mięsa. Połowę zmielonego mięsa mielimy jeszcze raz na małych oczkach. Obieramy czosnek przeciskamy przez praskę i wraz z resztą przypraw dodajemy do mięsa, całość porządnie mieszamy i przy okazji wyrabiamy na jednolitą masę ręką

Kuchnia na wzgórzu
Zupa paprykowa z pulpecikami 151

było około 2 l. zupy w całości), zagotować Zrobić na łyżce masła klarowanego zasmażkę z mąki, dodać kilka kropel maggi, posypać natką. Składniki na pulpeciki : około 30 dag mielonego mięsa wieprzowego 1  jajko bułka tarta, sól, pieprz czarny mielony Przygotowanie : Do mięsa dodać jajko, sól i pieprz oraz bułkę tartą w takiej ilości by uzyskać konsystencje mięsa

Proste Potrawy
Domowe burgery i najlepszy przepis na bułki 143

czarnuszką. Wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut, aż będą złote.   Mięso na burgery Kupujcie mięso w miejscach, gdzie mielą na waszych oczach, gdzie sami możecie wybrać odpowiadający wam kawałek. Nie kupujcie gotowych, mielonych i paczkowanych mięsiw, bo cholera wie co tam w środku mamy. Dobry burger musi być soczysty. Gwarantuje to minimum(...)jeśli kupujecie kilogram mięsa, to dobrze by było, gdyby miało 200 g tłuszczu. Jeśli komuś marzy się burżuazja i burgery z chudej polędwicy, to niestety niech zaopatrzy się od razu w kawał mięsa poprzerastanego tłuszczem, bo inaczej będzie katastrofa. Nie robimy burgerów wieprzowych, żadnych karczków i łopatek wieprzowych. To ma być burger, a nie kotlet mielony. Nie dodajemy jajek

ladykitchen
Domowa biała kiełbasa z jajkiem 339

robić domowe kiełbasy, które po sparzeniu możemy suszyć lub smażyć. Do domowego wyrobu kiełbasy potrzebujemy nadziewarkę (lub końcówkę do maszynki do mielenia mięsa, która umożliwi nadziewanie mięsa do jelit) oraz jelita wieprzowe lub baranie, w których będziemy umieszczać mięso. Wszystko to można znaleźć na stronie DobraKielbasa.pl , miejscu stworzonym dla miłośników domowych mięsnych wyrobów. Oprócz sklepu, strona zawiera przepisy i wskazówki(...)uznania. My lubimy białą kiełbasę z dużą ilością czosnku, majeranku i świeżo mielonego pieprzu. Dobór mięsa też zależy od osobistych preferencji. Nasza propozycja jest następująca. SKŁADNIKI Mięso: 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg karkówki wieprzowej 1 kg podgardla Przyprawy: sól świeżo mielony pieprz świeży czosnek (1 główka lub mniej, w zależności od preferencji) rozmaryn świeży (posiekane listki

OstryKęs
Parówki wieprzowe wg Sivon'a 114

m/kg mięsa) lub osłonki kolagenowe, jelita wieprzowe Przygotowanie: Mięso oczyścić z błon, ścięgien i pokroić w kostkę około 2cm x 2cm. Zasypać peklosolą (dawką 18 g/kg) i peklować 48 h w temperaturze 4-6 0 C. Można peklować w jednym pojemniku, ponieważ całość będzie mielona na jednym sicie. Peklujemy samo mięso - podgardle będzie solone. Podgardle (sam tłuszcz, bez przerostów(...)dawką 18 g/kg. Po czasie peklowania mięso podmrozić - podczas mielenia i kutrowania temperatura mięsa nie może przekraczać 15 0 C, a najlepiej gdyby oscylowała w granicach 12 0 C max. Rozdrabnianie: mięso i tłuszcz zmielić dwukrotnie na sitku 2 mm pilnując temperatury mięsa. Przed drugim mieleniem oraz przed kutrowaniem mięso podmrozić. Kutrowanie: ponowne rozdrabnianie zmielonego mięsa z dodatkiem wody

Kocham..lubię..gotuję..
Szparagi bolognese 154

Tradycyjne bolognese w niecodziennej i bardziej dietetycznej odsłonie. Makaron został zastąpionym przepysznymi szparagami. Smacznie i zdrowo!   Składniki 500g mięsa mielonego z szynki 2 łyżki oliwy pomidorowej 2 ząbki czosnku średnia biała cebula strąk czerwonej papryki marchew puszka pomidorów pelatti (400g) 2 czubate łyżki przecieru pomidorowego sól, czarny pieprz, oregano, bazylia 10szt białych szparagów sól, cukier Sposób przygotowania(...)dużej patelni rozgrzewamy oliwę pomidorowa i szklimy na niej posiekana w mała kostkę cebule z dodatkiem przeciśniętego czosnku. Dodajemy mięso i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Przesmażamy aż mięso zmieni kolor. W tym czasie obieramy i kroimy w drobną kostkę marchew. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy marchew, posiekaną w kostkę paprykę, pelatti oraz przecier pomidorowy. Dolewamy około

Pyry na Gaz
Drobiowe burgery z mega chrupiącymi ziemniaczkami 148

mega chrupiące. Spróbujcie także tych kotletów drobiowych nie tylko w formie burgerów – można je podać zamiast tradycyjnych kotletów mielonych. Pycha! Składniki (na 6 małych burgerów): 500g mielonego mięsa z piersi z kurczaka 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 mała szalotka 2 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku łyżka posiekanych, świeżych ziół – u mnie pietruszka(...)oleju sól i pieprz do smaku pół łyżeczki suszonego rozmarynu szczypta granulowanego czosnku   Zaczynamy od przyrządzenia mięsa na burgery, ponieważ przed usmażeniem burgery odstawać swoje w lodówce. Mięso z kurczaka mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w robocie kuchennym. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekane bardzo drobno zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekaną szalotkę. Doprawiamy

Smaczna Strona
Mielonka z galaretką 229

każdy bok celem równomiernego rozłożenia żelatyny wokół mięsa. Następnie dalsze chłodzenie przeprowadzamy w lodówce przez 10-12 godzin. SMACZNEGO. Przemyślenia i wnioski jakie zaobserwowałem w gotowym wyrobie -stężenie galaretki właściwe, dobrze się kroi i nie odpada od mięsa. -galaretki jest  za mało -wyrób smaczny -jak dla mnie mięso mogło by być mielone drobniej Więc następnym razem robię(...)korektę  -90 g żelatyny na 0,5 litra wody -mięso mielone

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
kalafiorowa zupa z pulpetami... 133

Składniki: PULPETY: mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, cebula 1 sztuka, czosnek niedźwiedzi  2 łyżeczki, kasza manna 2 łyżki, bułka tarta 2-3 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki(...)mąka pszenna 4 łyżki ZUPA: woda 3 litry, zupa kalafiorowa mrożonka 2 opakowania, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki z podanych składników wyrobić masę na pulpety, mięso użyłam drobiowe mielone, formować z masy pulpety nie duże, obtaczać je w mące wodę zagotować, wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, wsypać mrożony kalafior, kostki

W Mojej Kuchni Lubię
ROLADA SCHABOWA ZE SZPINAKIEM I MIELONYM MIĘSEM 190

jedno z głównych dań,ale też dobrze smakuje jako dodatek do chleba.     Składniki:   1 1/2 kg schabu bez kości 1/2 kg szpinaku mielonego 20 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego(lub jak kto woli) 20 dag mięsa z drobiu 2 jajka 1 cebula 1 bułka 2-3 ząbki czosnku 3-4 gałązki rozmarynu(można pominąć) oliwa

Niespełnione zdolności kulinarne
Soczyste kotlety mielone z indyka 146

mielone nie będzie ani zbyt tłuste, ani zbyt suche. Dobra jakość mięsa mielonego = soczyste i pyszne kotlety mielone. W soczystych kotletach mielonych z indyka dominuje smak czosnku i papryki, są delikatnie pikantne. W przepisie jest dodana mąka, ale jeśli mielone jest dość chude to, można jej nawet nie dodawać. Przygotowana masa mięsna(...)zrobić soczyste kotlety mielone z indyka? Do mięsa dodać jajko, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną i namoczoną w mleku lekko odciśniętą bułeczkę, mąkę i pozostałe przyprawy. Jeśli bułeczka całego mleka nie wchłonęła, to jego do mięsa nie dodawać, gdyż masa będzie zbyt rzadka. Mięso dokładnie wymieszać dłonią i formować z niego średniej wielkości kotlety. Uformowane kotlety

Kuchcik gotuje
Roladki z kurczaka 248

regionalnych tam skąd pochodzę. W dodatku kto z nas nie lubi spieczonej na kurczaku skórki? Składniki: 8-10 skórek kurczęcych ( są one zrywane z piersi kurczęcych) 1/2 kg mięsa mielonego drobiowego :kurczęce ,indycze 1/2 szczypiorku pokrojonego drobno. sól, pieprz do smaku trochę tymianku i majeranku 2 jajka słodka papryka 1/2 średniej cebuli starkowanej 3 ząbki czosnku kilka łyżek(...)czerstwa namoczona w mleku olej dowolny ja użyłam musztardowy bo taki miałam pod ręką Sposób: Skórki myjemy oczyszczam z błonek ale nie tłuszczu Płuczemy dużą ilością wody. Mięso przygotowujemy jak na mielone z dodatkiem szczypiorku i sera . Mięso , odsączoną bułkę ,wyciśnięty czosnek, dwa jajka, majeranek, tymianek, sól, pieprz, cebulę mieszamy dokładnie , dodajemy szczypiorek i ser. Rozkładamy skórkę ,kładziemy

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania