mięso mielone - 23354 przepisów (strona:310/1557)

Gołąbki bez zawijania 163

sycący obiad - gołąbki bez zawijania. Fajny pomysł, gdy mamy do przygotowania rodzinny obiad - bo dużo ich wychodzi, więc wszyscy się najedzą do syta. Smacznego!   Składniki: 1 kg mielonego mięsa 1 woreczek ugotowanego ryżu pół główki małej kapusty 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki kaszy manny sól, pieprz do smaku olej do smażenia 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego(...)siekamy drobno, solimy i odstawiamy na ok. 1 h aż puści soki, a następnie odciskamy z nadmiaru soku. Cebulę kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy ugotowany ryż, kapustę, cebulę, mięso mielone, jajka, kaszę manną i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, i potem formujemy małe kotleciki i smażymy je z obu stron na rozgrzanym

psgotujemy
Smalczyk domowy 160

wyszedł w sam raz  smakowo i proporcjonalnie do mięsa i tłuszczu. Zapraszam na chłopskie smarowidło. SKŁADNIKI: 500 g słoniny 30  g boczku 400 g wieprzowego mięsa mielonego np. łopatka lub szynka 2 średnia cebula 4-5 ząbków czosnku sól, pieprz, majeranek  1 jabłko WYKONANIE Boczek i słoninę kroimy w dość drobna kostkę ( wcześniej schłodzić , będzie się(...)sprawuje na wszelkie przetwory) najpierw przetapiamy słoninę. Robimy to na delikatnym ogniu. Mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką. Do wytopionej słoniny dodajemy pokrojony boczek. Mieszamy do zarumienienia skwarek. Następnie dodajemy mielone mięso i dalej wysmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i smażymy do momentu, kiedy się zeszkli. Jabłko obrane ze skórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek przeciskamy przez

W kuchennym oknie Ewy
Cukinia faszerowana 126

też . Dodatkowo to szybka przekąska i lekka. W sam raz na lekką kolacje. Składniki 3 szt cukinij 15 dkg mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 cebula  1/2 szklanki wody lub bulionu bazylia,majeranek sól, pieprz do smaku Wykonanie Mielone mięso  smażę razem z pokrojoną w kostkę cebulą , ok, 2-3 minut następnie podlewam polową szklanki

Eli Gotowanie
Pulpety kurkowe z szynki 144

szynki. Danie proste, szybkie no i grzybowe. Nie ma co więcej pisać, trzeba spróbować. Składniki: 500 gram mielonego mięsa z szynki 1 opakowanie kremowej zupy z kurek ( do gotowania ) Łyżka suszonych warzyw vegeta Sól Pieprz woda Wykonanie: Do mięsa mielonego dodajemy 3 łyżeczki zupy kurkowej, mieszamy. Dodatkowo doprawiamy vegetą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki. Do garnka wlewamy

Smaki Ewy
Spaghetti bolognese wg Jamiego Olivera 166

oliwa z oliwek/olej rzepakowy - 1 łyżeczka suszonego oregano - bazylia* - 250 g mielonego mięsa**  - 400 g krojonych pomidorów np. z puszki - sól, pieprz do smaku Na rozgrzanej oliwie podsmaż boczek z oregano, aż zbrązowieje. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, podsmażaj ok. 7 minut. Następnie dodaj mięso mielone i podsmażaj, aż zbrązowieje, mieszając. Dodaj pomidory z puszki

Corner With Recipes
Spaghetti po bolońsku z groszkiem. 156

przez jej przyjaciół, rodowitych włochów. Jest to pyszne, proste w przygotowaniu, naturalne danie. Polecam ;) Składniki na spaghetti po bolońsku z groszkiem: 300 g makaronu spaghetti 200-300 g mielonego mięsa (u mnie drobiowe) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 mała puszka groszku konserwowego bazylia, oregano lub inne suszone zioła np. prowansalskie sól pieprz 1 łyżeczka(...)według instrukcji na opakowaniu.      Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy jeszcze minutę, dodajemy mięso mielone i smażymy około 10 minut często mieszając. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. Po tym czasie dodajemy cukier

Rozpustne gotowanie
Anyzkowe pulpety z sosem teriyaki 170

Dzisiaj polskie pulpety zupełnie nie w polskim stylu :) Zawsze jakoś udziwniam  mięso mielone - więc i tak było tym razem. SKŁADNIKI: 3szkl bulionu (rosołu na indyku) 800g mielonego mięsa z indyka 6 paluszków mrożonych surimi pół dużej cebuli 3 gwiazdy anyżu 3 ząbki czosnku łyżka sosu sojowego łyżka sosu teriyaki 3 plastry świeżego imbiru 2 krople tabasco

dlaSmaQ
Kotlety mielone grillowane w liściach winogronowych z sosem koperkowym 193

winoroślami, pomyślałam by na kolację wykorzystać liście winogrona. Efekt widoczny poniżej :) Niby tradycyjne danie ale w nowszym wydaniu. I tak własnie lubię!  Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego albo wołowego kilka dużych liści winogronowych 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki łyżka masła sól, pieprz Sos koperkowy: Około 35 g masła 2 spore łyżki mąki(...)Pęczek koperku 500 ml bulionu (u mnie rosół) 100 ml śmietany    12 lub 18% Sól, pieprz Na rozgrzanym maśle podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie do mielonego mięsa dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Liście winogronowe blanszujemy we wrzątku dosłownie kilka sekund. Osuszamy liście. Na każdy liść nakładamy

Bon Appetit Małgorzaty
Gołąbki z ryżem i mięsem 618

duża główka kapusty 70 dag mięsa mielonego wieprzowego 50 dag ryżu 2 cebule sól, pieprz Wykonanie: Kapustę myjemy, wykrawamy głąb wkładamy do garnka i sparzamy. Liście wyciągamy na talerz i z każdego ścinamy twarde części. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy. Do dużej miski przekładamy ryż, mielone mięso i cebulę

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety z kurczaka i cukinii czyli ciąg dalszy zdrowych inspiracji :) 327

końcu trafia na blog :) udanego weekendu ! :) Składniki (na około 10 kotletów/całość około 530 kcal/): średnia cukinia pęczek pietruszki około 400-450g mięsa mielonego z piersi kurczaka (ja sama mielę mięso) sól, pieprz, opcjonalnie granulowany czosnek (jednak ja zostałam przy samej soli i pieprzu bo pietruszka dała już wystarczająco intensywny smak, jednak kto co lubi) Sposób przygotowania

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kotlety drobiowe z bulgurem i fetą 182

Troszkę odmienione przez nas kotlety mielone. Czasami narobimy czegoś za dużo ,później zostaje i...uwielbiamy kulinarne freestyle :D Składniki 100 g sera feta bakłażan 1 łyżeczka oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki kaszy bulgur 500 g mielonego mięsa drobiowego 100 g pieczarek 1/2 szklanki bułki tartej bułka tarta do obtoczenia 1 jajko natka pietruszki sól(...)dodajemy dwie łyżki oliwy z oliwek, doprawiamy solą ,pieprzem ,oregano. Kaszę bulgur zalewamy wrzątkiem gotujemy kilka minut ,odstawiamy do napęcznienia. Po ostudzeniu dodajemy do bakłażana i fety razem z mięsem mielonym ,startymi pieczarkami ,bułką tartą (w razie potrzeby zwiększamy ilość bułki tartej) ,posiekaną natką pietruszki oraz jajkiem. Całość wyrabiamy na jednolitą masę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie

R'n'G Kitchen
Ryż z mięsem i fasolką 155

mielonego mięsa z szynki 1 cebula słodka pęczek szczypiorku 250 g pieczarek 250 g mrożonej fasolki szparagowej (u nas zielona) mała puszka kukurydzy 1 łyżka sosu sojowego sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy na sypko. Na dużej patelni podsmażamy posiekaną cebulę ,pokrojone w plasterki pieczarki ,fasolkę szparagową ,smażymy 5 min. Następnie dodajemy mięso(...)mielone ,rozdrabniamy je widelcem ,oprószamy solą i pieprzem ,dodajemy sos ,smażymy 10-15 min. Do całości dodajemy ryż i osączoną z zalewy kukurydzę. Smażymy jeszcze kilka minut ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem ,mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z mielonym i cukinią po grecku 179

oliwki. 300 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g pieczarek 1 cebula 1 młoda cukinia 10 czarnych oliwek 2 łyżki keczupu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml bulionu Sól Pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 50 g sera feta 250 g makaronu tagliatelle Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Szklimy je na rozgrzanej patelni. Dodajemy mielone mięso

VioletoweKucharzenie
Faszerowana biała papryka z sosem pomidorowym 142

finansowanej ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.    Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE faszerowana papryka: 5 białych papryk   300 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego) 100 g kaszy jęczmienna pęczak – suchej, przed gotowaniem 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz Papryki przecinamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne(...)drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor na maśle, w trakcie smażenia wciskamy ząbek czosnku i podsmażamy razem przez chwilę.   W dużej misce łączymy kaszę jęczmienną pęczak, mielone mięso i podsmażoną cebulkę z czosnkiem.   Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki papryki i wkładamy na ok. 35-40 minut do piekarnika nagrzanego

bistro mama
Domowy sos a'la boloński - gęsty i aromatyczny 203

Naprawdę, ale to naprawdę nie znam osoby, która nie lubiłaby makaronu z sosem bolońskim :) Na ten poczciwy pomidorowy sos z mięsem mielonym, ziołami i czosnkiem jest tak wiele przepisów, że ciężko odnaleźć te właściwą, oryginalną recepturę. Więc i ja chciałam podzielić się z Wami moją prywatną, najulubieńszą i najprostszą recepturą na ten sos, która jest dla mnie taką swego(...)chwili wrzucamy posiekaną w kostkę cebulkę, doprawiamy ją szczyptą soli i cukru, które wydobędą jej wspaniałą słodycz. Po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażymy. Dodajemy mielone mięso i smażymy do momentu, aż mieso zmieni kolor i puści wodę, która następnie musi odparować. Kiedy woda odparuje, dodajemy posiekane ziołą (lub suszone) i smażmy 2-3 minuty

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania