dzisiaj przyszedł taki dzień, że miałam wielką pokusę na mielone. No i zrobiłam, wyszły przepyszne z mięsa indyczego z dodatkami, które miałam w lodówce i które niesamowicie mnie zaskoczyły...takie wyszły pyszne. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 1 mała cebula 5 dużych ogórków konserwowych 5 łyżek kaparów 1 ząbek(...)sól, pieprz, szczypta słodkiej papryki czerstwa kajzerka korzenna (może być biała) bułka tarta oliwa do smażenia 1 dużo jajko od szczęśliwej kurki Sposób przyrządzenia: Mięso przełożyć do szklanego naczynia. Dodać jajko, namoczoną wcześniej w wodzie lub mleku i dobrze wyciśniętą kajzerkę, zioła, przyprawy. Cebulę, ogórki pokroić w malutką kosteczkę. Dołożyć do mięsa razem z kaparami
pieprzny smaczekSkładniki: 250 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej* bazylia, papryka ostra mielona, szczypta soli Mięso i pozostałe składniki mieszamy razem dokładnie. W między czasie wstawiamy wodę na gaz i czekamy aż się zagotuje. Z mięsa formujemy kuleczki i wrzucamy do gotującej się wody. Kiedy pulpety wypłyną gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy(...)sosem pomidorowym lub wrzucamy do zupy. Smacznego :) *Jeśli będziemy mieli 500 g mięsa bułka tarta nie jest konieczna
Moje-pitraszeniedziczyzny - z dzika. Nie będzie nam potrzebne mięso bardzo dobrej jakości - wystarczy mięso na gulasz. Warto czasem zrobić takie kotlety, to zupełnie inne mielone! Polecam! składniki 400 -450 g mielonego mięsa z dzika (wykorzystałam mięso na gulasz) 5 ząbków czosnku - posiekane 40 g czerstwej bułki 1 łyżeczka świeżego lub 1/2 suszonego rozmarynu
Stare GarySkładniki : • 4 papryki • 350 g mielonego mięsa • 2 łyżki oliwy • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki posiekanej natki • 100 g (1 woreczek) ryżu • 1 jajko • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 100 g żółtego sera • 1 pomidor Przyprawy : • 1/2 łyżeczki tymianku • po 1 łyżeczce słodkiej papryki i kurkumy • 2 łyżeczki oregano Przygotowanie : Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie(...)minut lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę, dodać starty czosnek, po chwili włożyć zmielone mięso i dokładnie obsmażyć. Jeśli mielimy sami mięso najlepiej zmielić je od razu z surową cebulą, natką i czosnkiem, całość wyłożyć na patelnię i dokładnie obsmażyć. Mięso doprawić solą (ok. 2/3 łyżeczki), pieprzem, dodać przyprawy: tymianek, czerwoną paprykę
KUCHNIA POLSKAzdrowego muszę troszkę pokombinować by to się udało. Dziś przemyciłam trochę szpinaku w kotletach mielonych :) Wszyscy się zajadali :) Zapraszam! Kotlety mielone ze szpinakiem. Składniki: 500g mięsa mielonego 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 jajka 2 garści mrożonego szpinaku natka pietruszki (mała garść) majeranek, czosnek granulowany sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie produkty razem dokładnie wymieszać
Tagebuch po polskudrobno siekamy. Kajzerkę zalewamy woda lub mlekiem. Odstawiamy do namoczenia, a następnie dokładnie odciskamy. Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze kawałki. Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Na samym końcu dodajemy odciśniętą kajzerkę, mielimy. Do miski z mięsem dodajemy cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajko. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. W razie potrzeby zagęszczamy mięsną masę niewielką ilością bułki tartej
Smaki Na Talerzudodajemy: -jedną marchewkę -opaloną cebulę -ząbek czosnku -warzywko -ziele angielskie -liść laurowy -natkę pietruszki -kilka suszonych grzybów Ugotowane ćwiartki obieramy z mięsa. Dokładamy 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego, ugotowaną wcześniej marchewkę i cebulę i wszystko mielimy. Do zmielonego mięsa dodajemy -jedno jajko -pieprz -przyprawę barbecue i dokładnie mieszamy. Farsz gotowy. Przygotowujemy ciasto
Maminek kulinarnywątróbki drobiowej 0,5 kg surowego boczku 0,5 kg mięsa drobiowego np. udek 2 spore marchewki 2 pietruszki mały kawałek selera 4 listki laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego 2 czerstwe bułki kajzerki 5 jajek 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz Jedną z najbardziej tradycyjnych potraw wielkanocnych jest dla mnie(...)sosu. Wystudzić. Sos zlać do jednego naczynia i w tym sosie namoczyć kajzerki pokruszone na mniejsze kawałki. Kiedy mięso dobrze wystygnie, należy je 3 krotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa wraz z namoczonymi kajzerkami. Następnie do masy dodać żółtka, imbir, gałkę i pieprz. Bardzo dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy. Przygotować
Świat Domowej Kuchniząbki czosnku 150 g żółtego sera Słodka czerwona papryka Sól Pieprz świeżo mielony 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 450 g makaronu na patelnię (ziemniaczane gnocchi z sosem maślano ziołowym) Hortex Olej do smażenia Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy makaron na patelnię. Studzimy. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną w kosteczkę cebulę(...)przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty na małych oczkach ser. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem oraz słodką czerwoną papryką. Na końcu dodajemy mieszankę warzywną z ziemniaczanym gnocchi. Całość dokładnie wyrabiamy na zwartą masę. Mięso przekładamy do formy na babkę. Pieczemy 60 minut
VioletoweKucharzeniekonserwowane. Wodę z solą zlać ,i ponownie czystą,ciepłą wodą zalac jelita. Tera kroimy mięso na kawałki ,które dobrze będą sie mielić ,oddzielając mięso chudsze od boczku Tłuste kawałki mięsa mielicie przez sito o tych mniejszych oczkach (4 mm) a chudziutkie przez to o grubszych oczkach (8 mm). Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy
w mojej kuchniPieczarki portobello nadziewane drobiowym mięsem mielonym, papryką i cebulą. Całość zapieczona w piekarniku. Można też użyć kilku dużych, zwykłych pieczarek. Mięso oczyścić i zmielić w maszynce do mięsa. Z pieczarek
BullioWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 35 dag mięsa mielonego, pomidory w puszce, 120 g śmietany 30%, suszona natka pietruszki, szczypta cukru, sól, pieprz, curry, papryka słodka, zioła prowansalskie, jajko, bułka tarta, 1/4 bułki (wcześniej namoczonej w mleku i odciśniętej), 1-2 łyżki oleju, łyżka posiekanej(...)natki pietruszki. Przygotowanie: Mięso dokładnie łączę bułką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami - solą, pieprzem, papryką słodką i ziołami prowansalskimi. Formuję małe pulpeciki. Mięso podsmażam na oleju, osączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, przekładam do garnka. Pomidory miksuję, wlewam do garnka, dodaję przyprawy - suszoną natkę pietruszki, curry, sól i szczyptę cukru. Gotuję pod przykryciem na małym ogniu 25-30 minut
JejKuchniagwarantuję, że to danie jest przepyszne . Do przepisu dołączam filmik. Zapraszam :-) Składniki (ilość sosu na około 5-6 osób): 250 g makaronu spaghetti (lub więcej) 500 g mielonego mięsa 2 cebule 3 ząbki czosnku 250 g pieczarek garść zielonych oliwek 1 litr passaty pomidorowej sól, pieprz, oregano, bazylia, tymianek, papryka czerwona słodka, pół łyżeczki cukru garść świeżej bazylii(...)cebuli i pieczarek. Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy i odstawiamy na bok. 4. Na dno dużego garnka lejemy trochę oliwy i gdy się zagrzeje, wrzucamy mięso i mieszamy. Dodajemy sól, paprykę słodką mieloną, mieszamy, smażymy, następnie dodajemy trochę pieprzu. Mieszamy, smażymy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy, smażymy. 5. Następnie do smażącego się mięsa dodajemy przysmażoną cebulkę z pieczarkami
Kawa z mlekiemmnie na blogu przepisów na kotlety mielone jest sporo, ale tak jak już pisałam kilka razy nie lubię robić takich samych potraw, za każdym razem staram się coś zmienić, dodać, odjąć lub zamienić jakiś składnik..tym razem(...)kotleciki z imbirem, na blogu w sumie też są [ klik] , ale te są bez sera, ale z dodatkiem śmietany..takie kotleciki są bardzo soczyste i smaczne. 70 dkg mięsa mielonego 1 cebula 2-3 łyżki śmietany kwaśnej 2 jajka 2 łyżki bułki tartej Oleofarm sól czosnkowa pieprz majeranek imbir Do mięsa wbić jajka, dodać bułkę tartą
Moje domowe kucharzeniebloga Jajem , kilka razy ją jadłam, ostatnio w Poznaniu na Festiwalu Smaku, ale tamta była trochę oszukana, gdyż była podwędzona. Oryginalną palcówkę wyrabiano ręcznie bez użycia maszynek do mielenia mięsa i lejków do nadziewania. Mówiło się, że jest to kiełbasa biednych ludzi, ponieważ nie była wędzona, a przygotowywało się ją z mięsnych okrawków wieprzowiny. Ja przygotowałam ją z dobrej jakości(...)osuszamy ręcznikiem papierowym. Schłodzone wcześniej mięso kroimy w kostkę ok. 1,5 x 1,5 cm. Boczek kroimy na mniejsze kawałki 1/2 x 1/2 cm. A kawałek mięsa z łopatki mielimy. Dodajemy do mięsa sól, sól peklową, pieprz, majeranek, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy utłuczone w moździerzu. Dodajemy też zimną wodę. Mieszamy wszystko starannie, aż masa stanie się kleista
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię