jego oryginalna wersja:). 500g mięsa mielonego z indyka 1 puszka czerwonej fasoli 2 czerwone papryki 2 cebule 2 puszki pomidorów 5 ząbków czosnku sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, kminek, oregano, kolendra 2 łyżki oleju do podania: jogurt naturalny, starty ser, natka pietruszki 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia
Szefowa kuchnigustu! Pulpety: 500g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk 1 mała cebula Sos: 500g pieczarek 2 marchewki 2 cebule 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką
Szefowa kuchniPyszne kotleciki z kalafiorem , bardzo proste do wykonania , oraz sos z trzema rodzajami warzyw :) Składniki : *KOTLECIKI : 0,5 mięsa mielonego ( u mnie gulaszowe ) 30 dag kalafiora sól , pieprz 1 jajko mąka olej(...)smażenia * SOS: 1 papryka czerwona 1 średnia marchewka 1 średni pomidor vegeta śmietana 18% Przygotowanie : * KOTLECIKI : Różyczki kalafiora gotuję w osolonej wodzie do miękkości , studzę i drobno kroję . Do mięsa mielonego dodaję pokrojony kalafior, sól, pieprz i jajko . Dokładnie mieszam . Formuję średniej wielkości kotleciki, obtaczam je w mące i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju . *SOS: Paprykę wydrążam
Domowa Kuchnia u Mamytego ciekawiej prezentują się w przekroju. Tak przygotowane jajka można podać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę/przekąskę. składniki: 650 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 8 małych jajek mała bułka namoczona w mleku(...)szpinaku mrożonego rozdrobnionego sól, pieprz olej Rapso do smażenia Zamrożony szpinak wrzucić na patelnię i odparować wodę, wystudzić. 7 jajek ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Do mięsa mielonego dodać wystudzony szpinak, surowe jajko, odciśniętą bułkę i dokładnie wyrobić. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Mięsną masę podzielić na mniej więcej 7 równych części. Następnie każdą część
Monia miesza i gotujearomatu! Uwielbiam! Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 2 świeże pomidory (można użyć też z puszki) 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 czerwona lub biała cebula 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Mięso mielone podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy
Kolorowy Przepisownikaromatu! Uwielbiam! Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 2 świeże pomidory (można użyć też z puszki) 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 czerwona lub biała cebula 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Mięso mielone podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy
Kolorowy Przepisownikszklanka kaszy gryczanej 250 g wieprzowego mięsa mielonego 2 cebule 100 g masła sól pieprz słonina olej Kaszę gryczaną gotujemy na sypko: suchą kaszę wsypujemy do 2 szklanek gotującej się wody z masłem, gotujemy około 15 minut, po czym garnek zawijamy w koc na 2-3 godziny, aby się doparzała. Mięso mielone przysmażamy z cebulą na oleju
Trzeci talerzsmaczna,soczysta i idealna przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia.Możemy ją podać zarówno na ciepło jak i na zimno,w obu wersjach smakuje rewelacyjnie. Składniki: 60 dag mielonego mięsa po 1/2 czerwonej i żółtej papryki 1 cebula 1 jajko ser żółty,parmezan lub mozzarella sól,pieprz 3 ząbki czosnku smażony boczek do dekoracji Papryki umyć,usunąć gniazda(...)pokroić w drobną kostkę.cebulę drobno posiekać,zeszklić cebulę,dodać paprykę i dusić na średnim ogniu,od czasu do czasu mieszając.Nadzienie przełożyć na talerzyk,odstawić do ostygnięcia. Mięso mielone doprawić solą,pieprzem,czosnkiem dosyć intensywnie,dodać duszone warzywa,doprawić według uznania.By ożywić moje muffiny dodałam jeszcze posiekaną pietruszkę- akcent zielony.starannie wszystko połączyć. Formy do muffin wyłożyć wyłożyć
Niespełnione zdolności kulinarnesię metodą smażenia na parze. Co to znaczy? Zobaczcie w przepisie! Zapraszam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka – 150 g * sól – 1 szczypta * letnia woda – 80 ml FARSZ: * mielone mięso ( u mnie łopatka ) – 120 g * kapusta pekińska – 10 g * cebula – 1 szt * szczypiorek – 1 mały pęczek * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * czosnek(...)soli i letniej wody zagniatamy ciasto, wyrabiamy ręcznie ok. 7 minut. Dzielimy na 2 części, formujemy wałki i zawijamy w folię – dostawiamy na ok. 30 minut. FARSZ: Posiekane mięso mielone mieszamy z sosem sojowym, odrobiną pieprzu, oleju sezamowego, mąką ziemniaczaną, posiekanym czosnkiem, imbirem i cukrem. Dodajemy drobno posiekaną kapustę pekińską, cebulę i szczypiorek. Wszystko razem dokładnie mieszamy
Ostra na Słodkochleba: - cienkie kanapki chleba (u mnie domowy orkiszowo-żytni na zakwasie) - bezzapachowy olej kokosowy lub masło - mielony czosnek Kanapki chleba posmarować cienko olejem kokosowym (lub masłem), pokroić w trójkąty. Na rozgrzaną patelnię pokłaść kawałki chleba i podsmażyć na niezbyt dużym palniku, posypać mielonym czosnkiem. Przewrócić na drugą stronę, doprawić. Smażymy do lekkiego przyrumienienia. W garnku rozgrzać oliwę(...)bezzapachowy), wrzucić obraną, pokrojoną cebulę, dodać pokrojone na małe kawałki ząbki czosnku i podsmażyć. Dorzucamy pokrojone w kostkę papryki i podsmażamy dalej, mieszając. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mielone mięso, doprawiamy przyprawą do dań meksykańskich, dodajemy także chili i smażymy. Do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki, wlewamy passatę pomidorową, dolewamy bulion i gotujemy całość ok. 20 minut
Smaczne Zdrowesosem. SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej, 500g mięsa mielonego wieprzowego, 1 saszetka ryżu, 2,5 łyżki kaszy manny, 2 jajka, 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej, oliwa, sól, pieprz, mąka. PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę pekińską bardzo drobno kroję, solę i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie odciskam powstały sok. 2. Do kapusty dodaję mięso mielone, ugotowany ryż, kaszę mannę, jajka
Tradycyjna kuchnia Kasismaczne! SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 1 puszka krojonych pomidorów 1-2 łyżki ketchupu (przepis --> TUTAJ ) 1 ząbek czosnku majeranek oregano bazylia szczypta cynamonu pieprz sól olej (użyłam z aromatem czosnku) WYKONANIE Na patelnie wlewamy olej, wyciskamy ząbek czosnku i smażymy przez chwilę, aby czosnek puścił aromat. Dodajemy mięso mielone i smażymy dalej
Zofianawarzywo, najczęściej na surowo, ale w wersji gotowanej też jest super! :) Jeśli lubicie smak gołąbków, to to danie powinno przypaść Wam do gustu. Składniki: 4 szt. kalarepek 400g mięsa mielonego cebula papryka czerwona 500g przecieru pomidorowego 1 torebka ryżu (u mnie brązowy, ale biały też się nada) sól, pieprz, bazylia i oregano kilka plasterków sera żółtego Kalarepki umieszczamy(...)Gotujemy do miękkości. Czasowo wychodzi różnie, niektóre gotują się 20 minut, niektóre 40. Po prostu powinny być miękkie, najlepiej sprawdzać widelcem ;) Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na maśle. Dodajemy mięso mielone i smażymy na rumiano. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i posiekaną w kostkę paprykę. Dusimy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Można też dodać odrobinę
Czerwona Porzeczkasałatkowym mixem tym razem miałam ochotę na coś innego. Z pomocą przyszedł Karol Okrasa i jego propozycja na pikantny kebab z sosem jogurtowym. Składniki: 500 g mięsa mielonego z szynki 200 g ciecierzycy z puszki 4 cebule dymki, pokrojone w drobną kosteczkę 2 małe ostre papryczki, pokrojone w drobną kosteczkę 2 g słodkiej papryki 3 g curry(...)naturalnej 5 ząbków czosnku 1/2 główki młodej kapusty 1 limonka sól biały pieprz 3 czerwone cebule, pokrojone w talarki Mięso Siekamy drobno cebule dymki, kolendrę, ciecierzycę i rozcieramy z solą i siekamy 3 ząbki czosnku. Do mięsa mielonego dodajemy 3 posiekane i roztarte z solą ząbki czosnku, curry, słodką paprykę, 1/2 świeżej ostrej papryczki, posiekaną kolendrę (1/2 przygotowanej
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaświadczyć o tym może fakt, że następnego dnia kazałem jej dorobić więcej - bo te co zostały z poprzedniego dnia zjadłem na śniadanie :) Zatem składniki i przepis: 500 g mielonego mięsa 1 cebula 2 spore ząbki czosnku 5 łyżek bułki tartej 1 litr wody 2 jajka 2 kostki rosołowe 2 puszki krojonych pomidorów 200 ml śmietany 18% sól, pieprz, ziele(...)angielskie, listek laurowy, słodka papryka, bazylia, chili, koperek trochę mąki Cebulę bardzo drobno siekamy, czosnek również. Łączymy w misce z mielonym mięsem i dokładnie mieszamy. Solimy, pieprzymy, dodajemy jajka, bułkę tartą i znów mieszamy, aż wszystko się połączy. Lepimy niewielkie kulki z tej masy i obtaczamy w mące. I tak po kolei aż z całego mięsa porobimy kulki
Marder&Marder Manufacturednia, makaron, różnego rodzaju kasze lub nawet same warzywa. Zapiekankę można wzbogacić mięsem, wędliną, albo rybą. Poniżej mamy dla was kilka propozycji na wyśmienite zapiekanki, które z pewnością posmakują wszystkim bez wyjątku! 1. Zapiekanka z tortellini przepis na: Zjem.To (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Zapiekanka pasterska z mięsem mielonym i puree przepis na: Kulinarne Przeboje 3. Zapiekanka tostowa przepis(...)Zapiekanka gyros przepis na: Słodka Babeczka 5. Zapiekanka gołąbkowa przepis na: Smaczny Kąsek 6. Zapiekanka makaronowa z kurczakiem przepis na: Z Cukrem Pudrem 7. Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym przepis na: Kuchenne Wariacje 8. Makaronowa zapiekanka z tuńczykiem przepis na: Codzienne Gotowanie 9. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i sosem chrzanowym przepis na: Wszystko Smaczne 10. Włoska zapiekanka makaronowa
BabskiePorady.pl - Przepisyjadłam w życiu, to zdecydowanie 100% moje smaki! Ten sos jest obłędny i sprawdzi się nie tylko przy pulpetach, ale i jako dodatek do ryby 🐟 Pulpety: 400 g mięsa mielonego z indyka 1 średnia cebula 1 jajko 3 łyżki rosołu lub wody 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki wędzonej 1/2 łyżeczki soli(...)łyżeczka ziół prowansalskich Olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Cebulę drobno kroimy. Mieszamy z mięsem, rosołem lub wodą, bułką tartą i przyprawami. Wyrabiamy mięso aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Ręce moczymy w wodzie, formujemy pulpeciki w dłoniach, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do momentu aż pulpety będą złociste. Sos koperkowy
CzarnawisienkaRoman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} kawałek kapusty włoskiej lub zwykłej białej (ok.250g) 500 g mięsa mielonego z łopatki 100 g ryżu 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka masła 1 jajko sól świeżo mielony pieprz 3 łyżki oleju 700 ml passaty pomidorowej 1 łyżka(...)posiekać,zalać wrzątkiem i po 5 minutach odcedzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i odstawić do wystudzenia. Do mięsa mielonego dodać ugotowany ryż,posiekaną kapustę,przesmażoną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,surowe jajko i sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić dłonią na jednolitą masę. Dłonie zwilżyć w wodzie
Kolorowa kuchnia Elkizestaw składników mineralnych. Składniki: 200g mięsa mielonego z indyka 225g mrożonego szpinaku 50g suchej kaszy gryczanej białej przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryka słodka olej do smażenia Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucamy kaszę. Gotujemy do wchłonięcia wody. Między czasie na suchej patelni rozmrażamy szpinak. Następnie dodajemy mięso mielone i olej. Smażymy kilka minut
Truskawkowa FiestaPulpety: 500g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk 1 mała cebula Sos: 3 różnokolorowe papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 500g passaty pomidorowej 6 ogórków konserwowych 1 łyżeczka papryki ostrej 2 łyżeczki papryki słodkiej sól, pieprz olej 1. Mięso mielone łączymy z jajkiem
Szefowa kuchniciasta francuskiego ze szpinakiem i mięsem mielonym . Składniki : Ciasto francuskie 375 g 200 g mrożonego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka olej pieprz, sól Przygotowanie: Cebulkę i czosnek obieram i drobno siekam . Podsmażam na patelni, dodaję mrożony szpinak i duszę aż szpinak się rozmrozi . Ostawiam do ostygnięcia . Następnie mięso mielone , szpinak z cebulką mieszam, dodaję
Domowa Kuchnia u Mamypyszne i bardzo pożywne danie, idealne na szybki obiad. Do przepisu wykorzystałam mój ulubiony, ale równie dobrze mogą to być świderki czy spaghetti. Składniki: Klopsiki: 300 g mięsa mielonego jajko 3 łyżki bułki tartej łyżeczka musztardy sarepskiej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól(...)pieprz do smaku mąka Makaron: 300 g makaronu penne por 250 g pieczarek 250 ml śmietany kremówki (30%) ser żółty sól, pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, musztardę i przyprawy. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy małe klopsiki, obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni ze wszystkich stron
e-PrzepisyKulinarneciasta francuskiego ze szpinakiem i mięsem mielonym . Składniki : Ciasto francuskie 375 g 200 g mrożonego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka olej pieprz, sól Przygotowanie: Cebulkę i czosnek obieram i drobno siekam . Podsmażam na patelni, dodaję mrożony szpinak i duszę aż szpinak się rozmrozi . Ostawiam do ostygnięcia . Następnie mięso mielone , szpinak z cebulką mieszam, dodaję
Domowa Kuchnia u MamySkładniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego 0,5 litra przecieru pomidorowego 2 listki laurowe 3 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii Sól himalajska Targroch Pieprz Słodka i ostra papryka 2-3 łyżki mąki pełnoziarnistej orkis zowej Targroch Olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso mielone przekładamy do miski, doprawiamy do smaku
Bajeczna Kuchnialitrowych słoików : 2 kg mięsa mielonego drobiowego 4 jajka 2 szklanki gotowanego ryżu 2 pęczki koperku 2 opakowania mrożonego , zielonego groszku 1 opakowanie śmietanki 12 % , słodkiej sól , pieprz do smaku 2 łyżeczki granulowanego czosnku 6 kostek bulionowych drobiowych mąka do obtaczania klopsików mąka rozrobiona z wodą do zagęszczenia sosu Mięso mielone wykładamy do miski , dodajemy do niego
Ogrodnik w podróżySkładniki: makaron lasagne 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 ząbki czosnku mieszanka przyprawy śródziemnomorskiej 400 g pomidorów w puszce dwie łyżeczki przecieru pomidorowego pół szklanki wody pieprz sól sos beszamel 3/4 l mleka 70 g masła 70 g mąki pieprz sól gałka muszkatołowa oraz starty ser parmezan Wykonanie: Mięso mielone podsmażyć na patelni dodać zmiksowane
Pysznie & Piękniepieczarek portobello 500g mięsa mielonego 100g tartej mozzarelli 50g tartego sera cheddar 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryka czerwona 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra olej 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone obsypane solą i przyprawami. Studzimy
Szefowa kuchniobiadów. Klopsiki: 500g mięsa mielonego 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 małe jajko 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz Puree: 800g ziemniaków 2 łyżki masła 250ml mleka 100g twardego sera, np. cheddar sól, pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa 1. W misce umieszczamy mięso mielone, bułkę tartą, paprykę, sól, pieprz
Szefowa kuchnimłodej kapusty 250 g mięsa mielonego (u nas wołowe) 1 ząbek czosnku 2 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz 10 małych młodych ziemniaków 1/2 czerwonej papryki 3 dymki 100 g sera pecorino peperoncino 500 ml bulionu warzywnego 1 pęczek koperku Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym
R'n'G Kitchenkiedy indziej. Dodałam do mielonego mięsa tartą cukinię i upiekłam w piekarniku kotlety wieprzowe z cukinią, przygotowałam do nich pyszny dip na bazie jogurtu greckiego, koperku i czosnku, można też podać do nich sos tzatziki . Co na obiad? Polecam pyszne Kotlety wieprzowe z cukinią z piekarnika Składniki: 1/2 kg mielonej łopatki, 1 cukinia starta na tarce (duże oczka(...)bułki tartej do środka, albo 1 namoczona wcześniej w mleku i odciśnięta kajzerka Przygotowanie: Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy, dokładnie mieszamy, formujemy owalne kotlety tak jak tradycyjne kotlety mielone , kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy ok. 45 minut w ok. 160 stopniach w piekarniku. Można też kotlety usmażyć na patelni, będzie szybciej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmyśli o robieniu zdjęć nie mają racji bycia! Dziś zapraszam Was na pyszne pulpeciki w sosie pomidorowym, idealne jako dodatek do spaghetti! Bardzo polecam :) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo - wołowe), 2 małe ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, 3/4 łyżeczki suszonego oregano, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej + 4 łyżki mleka, garść startego parmezanu, pieprz Bułkę(...)tartą wsypać do miseczki, zalać 4 łyżkami mleka i ostawić na chwilę do wchłonięcia. Mięso włożyć do miski, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, sól, pieprz i parmezan. Następnie dołożyć wcześniej nasączoną mlekiem bułką tartą, całość dokładnie wyrobić przy pomocy rąb, bądź wymieszać widelcem. Wymieszane mięso nabierać łyżeczką i formować małe kuleczki, wielkości orzecha włoskiego. Obsmażyć do zrumienienia
Plate of JoySKŁADNIKI: 2 średnie bakłażany 500g mięsa mielonego pomidory krojone 1 pomidor 2 kulki mozzarella cebula,sól, pieprz, czosnek, przyprawa włoska, oliwa Bakłażana pokroić w cieniutkie plastry, posolić i odstawić do wypocenia. W tym czasie przygotować sos boloński. Pokrojoną w kostkę cebulę delikatnie zeszklić na tłuszczu, dodać sprasowany czosnek a następnie mięso mielone. Podsmażać całość
MarciochaKucharzygniazda nasiennego, pokrojonej w drobną kostkę * 2 pomidory, obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojonych w kostkę * pęczek tymianku, grubo posiekany * pęczek dymki pokrojonej w kostkę * 250 g mięsa mielonej baraniny * 2 łyżki oleju * 1 łyżeczka nasion czarnuszki * sól * świeżo zmielony pieprz(...)nadzienie: Mięso mielone smażymy na oleju, aż będzie kruche, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy. Dodajemy do niego dymkę, pomidory, paprykę, tymianek i nasiona czarnuszki, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 8 części, z każdej formujemy owalny placek. Nakładamy farsz, ciasto zawijamy w formę łódki. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C. Smacznego ! źródło
w mojej kuchni