mięso mielone - 23354 przepisów (strona:255/1557)

Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami) 236

opakowanie papieru ryżowego olej Farsz: 250-300g mieszanki chińskiej 300g mięsa mielonego (najlepiej wołowego, choć niekoniecznie) 1 jajko sos sojowy sos chilli (czosnkowy) curry, imbir sól, pieprz olej Mieszankę chińską podsmażyć na odrobinie oleju (10-15 minut - aż zmięknie). Dodać mięso mielone, sos sojowy, sos chilli, odrobinę curry oraz imbiru. Na koniec wbić jajko, wymieszać

Di gotuje
Drobiowe klopsiki w sosie koperkowym 197

porcji wychodzi około 20 klopsików wywar drobiowy około 1,5 litra 0,5 kg drobiowego mięsa mielonego(...)cebule 1 jajko mały pęczek koperku pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki papryki ostrej łyżeczka cząbru 2 ząbki czosnku sól, pieprz 4 łyżeczki  skrobi kukurydzianej Do mięsa mielonego dodajemy całe jajko, pokrojoną w małą kosteczkę cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Mieszamy najlepiej ręką. Formujemy małe okrągłe klopsiki. Wrzucamy partiami na gotujący się wywar. Wyciągamy, gdy będą

Humanistka w kuchni
Zapiekanka z mięsem i brokułami / Meat and broccoli bake 155

Dzisiaj przedstawiam idealne danie na sycący, jesienny obiad. Pyszna zapiekanka z mięsem mielonym, brokułami w sosie serowym zapieczonymi pod warstwą ziemniaczaną zaspokoi głód na długo. Ponadto, jest łatwa i przyjemna w przygotowaniu. Uwielbiam takie zapiekanki, gdyż można(...)przygotować je znacznie wcześniej i wrzucić do piekarnika w porze obiadowej. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Zapiekanka z mięsem i brokułami (6 porcji) Składniki: 1 duży brokuł, pokrojony w różyczki 2 łyżki oleju roślinnego 500 g mięsa mielonego 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 łyżki sosu Worcestershire lub sojowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 3 szklanki mleka

karmelowy
Chilli con carne, proste i szybkie danie 130

Chilli con carne, proste i szybkie danie Chilli con carne.   Chili con carne , to szybkie w przygotowaniu i pyszne danie ! To danie kuchni teksańskiej, złożone jest z mięsa mielonego, chili, sosu pomidorowego, przypraw, kukurydzy czy fasoli. Ja chilli uwielbiam, to taki typowy domowy comfort food zrobiony w dużym garnku(...)pewno dla wszystkich starczyło. Takie danie jednogarnkowe, pyszne, pachnące. Dla osób wege można usunąć mięso z przepisu i zrobić pyszne chilli sin carne czyli danie z fasolą   Chilli con carne ( tu porcja dla 5 osób ) 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 laski selera naciowego 1/ 2 chili czerwonego ostrego 1 puszka fasoli

Kuchnia na wzgórzu
Kiszeniaki, czyli gołąbki w kiszonej kapuście 234

rodzaj gołąbków, tyle że zawijanych w liście kapusty kiszonej. Oczywiście całe liście. A to oznacza, że do przygotowania kieszeniaków, czy też po chorwacku sarmy (gołąbki z ryżu i mięsa mielonego w proporcji 1:3) potrzebna jest cała główka kiszonej kapusty. Z niewielkim trudem (bo trzeba się troszkę naszukać) można kupić taką kapustę, najpewniej na dobrym targowisku lub w dużym(...)1płaska  łyżka cukru do gotowania kapusty 1 duża garść grzybów suszonych 1 woreczek kaszy jęczmiennej ugotowanej najlepiej poprzedniego dnia lub co najmniej 2 h wcześniej 300 g mięsa mielonego mieszanego 2 cebule 1 jajko 3 łyżki stopionego domowego smalcu ze skwarkami 2 duże łyżki masła szczypta estragonu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku 1/2 łyżeczki tymianku

Kuchnia Prezydentowej
Spaghetti Bolognese 158

Składniki na ok. 3 porcje : • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 1 marchewka • 300g mięsa mielonego • 2 łyżki oleju • 1 puszka krojonych pomidorów lub pulpy pomidorowej (ok. 400ml) • 3 łyżki przecieru pomidorowego • 100ml wywaru mięsnego • 2 łyżeczki suszonego oregano • sól, pieprz • 300g makaronu Spaghetti • tarty parmezan(...)posypania Sposób przygotowania : 1. Cebulę i czosnek obrać i poszatkować. 2. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. 3. Cebulę i czosnek chwilkę podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone. Kolejno dodać marchewkę. Wszystko razem chwilę smażyć. Dodać pomidory w puszcze (razem z sosem z puszki), przecier pomidorowy i wywar. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu

KUCHNIA POLSKA
Zupa koperkowa z klopsikami. 141

ząbki czosnku ziele angielskie , liść laurowy 2 łyżki śmietany sól, pieprz 15 dag makaronu ( u mnie świderki) 2 pęczki koperku 2 łyżki masła Klopsiki; mała cebula 50 dag mięsa mielonego ( wieprzowo - wołowego) 1 jajko 1 mała czerstwa bułka sól, pieprz suszony tymianek 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy mleko lub woda do namoczenia bułki mąka do obtoczenia pulpecików(...)starte na dużych oczkach warzywa( seler, marchew, pietruszka) dorzucamy zgniecione ząbki czosnku i smażymy chwile. Dodajemy listek i ziele i zalewamy gorącą wodą. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, wcześniej podsmażoną cebulką na maśle a także namoczoną bułką w wodzie lub mleku ( wcześniej odciśniętą) solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie mieszamy i formujemy kulki. Obtaczamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Bułgarska kjufteta 198

Kolejny ciekawy pomysł na wykorzystanie nudnego mięsa mielonego. Bardzo podobne do kebabczety, cevapcici i mititei kjufteta, to bułgarski sznycelek, który serwuje się tak w domu z patelni, jak i z grilla, a obydwie formy są bardzo proste i smaczne. Najlepiej smakują podane z chłodnikiem przypominającym nieco grecki sos tzatziki - bułgarskim taratorem. :) kjufteta: 300g mielonej goleni wołowej 200g mielonej(...)cząstki, to samo robimy z cebulą. Warzywa (również pietruszkę) umieszczamy w blenderze i miksujemy na w miarę jednolitą masę. Następnie dorzucamy do nich po trosze mięso i dolewamy kilka łyżek wody. Obydwa rodzaje mięsa mielonego powinny być zmielone bardzo drobno, na małym sitku, wtedy mogą spędzić w blenderze mniej czasu. Masa mięsno-warzywna powinna być dość gładka i lekko

Kuchenna Kontrrewolucya
Meksykańska zapiekanka z nachosami 265

Ciebie po wyjściu z kina . Składniki (dla dwóch osób): Paczka solonych chipsów nachos z dyskontu na L 1,5 słoika paprykowego sosu salsa, ostrego z dyskontu na L 400g mielonego mięsa wołowego lub wieprzowo-wołowego mała czerwona cebula (może być biała) 3 ząbki czosnku szczypta ziaren kolendry mała czerwona papryka dużo startego żółtego sera śmietana natka pietruszki sól, pieprz(...)stopni. Niech się grzeje, gdy Ty będziesz przygotowywał resztę. Zacznij od posiekania czosnku i pokrojenia cebuli i papryki w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlej trochę tłuszczu i wrzuć mięso mielone. Podziabaj je na patelni, żeby się rozpadło na atomy. Posól, popieprz. Jak się trochę podsmaży, dorzuć czosnek i cebulę. W międzyczasie rozgnieć ziarna kolendry (jeśli nie masz moździerza

manslogblog
Potrawka gołąbkowa 490

jednym garnku. Naprawdę smakuje jak gołąbki!  200g ryżu 500g mięsa mielonego (u mnie drobiowe) 1/2 główki kapusty 3 marchewki  1 słoiczek koncentratu pomidorowego  2 cebule 1 pęczek koperku vegeta, pieprz, czosnek granulowany 2 łyżki masła 1. Na rozgrzanym maśle podsmażamy mięso mielone wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy poszatkowaną kapustę i startą

Szefowa kuchni
Gołąbki z kapusty coolwrap 263

przygotowania gołąbków, sushi, lazanii oraz jako dodatek do zdrowych kanapek. Polecam.Ja gołąbki gotowałam w multicookerze, ale można tradycyjnie w garnku. 1 główka kapusty coolwrap 50 dkg mięsa mielonego(...)ryżu 5 dkg kaszy jęczmiennej 1 jajko 1 cebula susz warzywny  sól, pieprz, słodka papryka, wegeta koncentrat pomidorowy listek, ziele  Kapustę delikatnie sparzyć.Ryż , kaszę ugotować.Do mięsa mielonego dodać jajko, posiekaną cebulkę ,ryż i kaszę , przyprawy i wymieszać.Na liście kapusty nakładać farsz i zwijać gołąbki.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w wolnowarze, dodać warzywa, listek ,ziele

Moje domowe kucharzenie
Pulpety pietruszkowe 133

sposób możemy ją też przemycić ). Traci ona wiele na wartości podczas gotowania, ale lepsze to niż nic. Pulpety gotujemy stosunkowo krótko i delikatnie. Składniki: 500 g mięsa mielonego(...)indyka (może być też inne) 2 jajka 2 łyżki bułki tartej Sól Pieprz 1 łyżeczka czubrycy zielonej Duży pęczek natki pietruszki 1 łyżka almette śmietankowe Bulion/woda Wykonanie: Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą, sól, pieprz, czubrycę i posiekaną pietruszkę. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy pulpety. Gotujemy je w niewielkiej ilości bulionu warzywnego ( ewentualnie osolonej wody ) przez kilkanaście minut

Smaki Ewy
KLASYCZNA PIECZEŃ RZYMSKA 142

(u nas wieprzowo-wołowe) 3 jajka 3 łyżki kaszy manny sól pieprz 1 łyżka płatków suszonych pomidorów 1 łyżka płatków papryki masło i forma do posmarowania formy Do mięsa mielonego dodajemy dodajemy jajka, kaszę manną, płatki suszonych pomidorów, płatki papryki, sól oraz pieprz. Wyrabiamy dokładnie. Formę smarujemy masłem oraz obsypujemy boki bułką tartą. Wykładamy masę do formy, wyrównujemy

Kuchnia w oparach
Kapuśniak z mięsem mielonym i okrą 134

grzyby 3 łyżki kaszy pęczak 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka strąków okry kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Grzyby obgotowujemy, kroimy w paski. W dużym rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso mielone, przy pomocy szpatułki rozdrabniamy na mniejsze fragmenty. Następnie wrzucamy jarzyny wraz

R'n'G Kitchen
KOTLETY MIELONE Z INDYKA I KASZY JAGLANEJ 185

czosnkiem. Następnego dnia wyjmujemy schłodzoną masę mięsną z lodówki, formujemy kotlety i smażymy z obu stron na rumiano. Polecam dla całej rodziny. SKŁADNIKI / 8 sztuk 250 g mielonego mięsa indyka 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1-2 łyżka bułki tartej / opcjonalnie, jeśli nie mamy czasu na schłodzenie masy sól, świeżo zmielony czarny pieprz(...)gotujemy 8-9 minut, bezmieszania, aż kasza wchłonie całą wodę. Odstawiamy z ognia, zostawiamy do ostygnięcia. Lekko solimy, mieszamy. Cebulę i czosnek ścieramy na tarce o małych oczkach. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ugotowaną kaszę, jajko, cebulę i czosnek oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wyrabiamy dłońmi. Odstawiamy na 30 minut do lodówki

cool and minty