Sałatka Grander to pyszna warstwowa sałatka, którą stworzyłam na podstawie znanego burgera z KFC. Przepis można wykonać również w wersji wegetariańskiej – czyli z tofu. Sałatka
Via Gustozawartość kwasu foliowego. W proszku Vitter Pure znajdują się tylko chlorella i spirulina w proporcjach 2:1 oraz dodatek witaminy C. Ponieważ ja jestem osobą, która je bardzo mało mięsa na co dzień, więc taki produkt jest dla mnie idealny, ponieważ uzupełnia ewentualne niedobory minerałów takich jak żelazo. SKŁAD PRODUKTU Kolagen flex Tutaj mamy suplement diety, który zawiera kolagen typu(...)można zapoznać się na TEJ stronie. To jeszcze nie koniec… … bo przecież obiecałam przepisy! Bardzo proste bomby witaminowe, które z pewnością sprawią, że poczujecie się lepiej, będziecie mieli więcej energii przede wszystkim, będziecie zdrowsi. Potreningowy koktajl na mocne stawy Bogaty w białko i witaminy wzmocni nas, pomoże w szybkiej regeneracji mięśni oraz zadba o zdrowie naszych stawów
Analiza SmakuTaka sałatka w Grecji tradycyjnie znalazłaby się wśród innych meze - przystawek, podana razem z pitami pokrojonymi w trójkąty . Ja wymyśliłam dla niej również inne świetne zastosowania - jako dodatek do mięsa czy ryby, jako przekąska, nadzienie do kanapki, czy element menu na przyjęcie (np. w stylu arabskim). Ja nafaszerowałam tą sałatką kieszonki z chlebków pita wysmarowane w środku hummusem i całość(...)zamienić na posiekane nerkowce lub pestki słonecznika ) na sos tahini: sok z 1-2 cytryn 3 łyżki tahini 2 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta pieprzu cayenne (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego (opcjonalnie) zimna woda do podania: chlebki pita cząstki cytryny Przygotowanie: Przygotuj sos tahini: w robocie kuchennym połącz pastę tahini, sok cytrynowy i czosnek. Dodaj tyle zimnej wody
Chilli Czosnek i Oliwaczęści ząbki czosnku i smażę, aż nabiorą złotego koloru. Trzeba uważać, aby nie przypalić czosnku, bo zrobi się gorzki. Wyjmuję czosnek i wyrzucam. do posypania: mielony kumin albo nasiona czarnuszki lub inne ulubione przyprawy Chleb naan z patelni przepis 1. W małej miseczce mieszam ze sobą lekko letnią wodę, drożdże i cukier. Pozostawiam na 10-12 minut(...)konnych żołnierzy kpt. Mitcha Nelsona i wojska obecnego wiceprezydenta Afganistanu Abdurraszida Dostuma stoczyły zwycięską walkę z Talibami. W wielu scenach na stole widać też chlebki naan. Naan można nadziewać mięsem, warzywami lub słodkim farszem, ponieważ tworzą kieszonkę podobną jak chlebki pita Chleb naan z patelni
Cztery Fajeryczęsto – a ostatnio nawet bardzo często – jemy w domu całkiem bez mięsa. I nikt… Chwila, wróć. Może raczej bezpieczniej będzie napisać „nikt poza kotami” na ten brak mięsa nie narzeka. Jak tu narzekać, kiedy przed nosem ma się coś tak dobrego jak pasztet z fasoli? Ten pasztet ma kilka głębokich smakowych akordów, które nie pozwalają koło niego przejść obojętnie(...)czubata łyżka masła klarowanego 2 łyżki dobrej oliwy z oliwek 2 łyżeczki soku z cytryny 1 średni ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 niepełna łyżeczka wędzonej papryki ½ łyżeczki mielonego imbiru ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól i pieprz mielony – do smaku
Karo in the Kitchennaszym przypadku może potrwać nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych(...)Kaszę z groszkiem wsypujemy do miski. Dodajemy do niej cukinię, pokrojoną w kostkę cebulę, słonecznik, siemię lniane, poszatkowany koperek, sok z cytryny, 1 łyżkę oliwy, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Kasza jaglana z pesto Ryż z migdałami, słonecznikiem i siemieniem lnianym Bulgur z ziołami, słonecznikiem i chili Artykuł Kasza jaglana z cukinią i groszkiem pochodzi
KardamonovyPrzepis na domowe gofry pojawił się w moim rodzinnym domu prawie dwie dekady temu. Do tego super gofrownica (de facto nadal dobrze działająca – po tylu
Moja Delicjanaszym przypadku może potrwać nawet rok). Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych(...)gotowania. W międzyczasie prażymy na suchej patelni pestki słonecznika. Szatkujemy umyte zioła. Do gotowej komosy dodajemy słonecznik, poszatkowane zioła, siemię lniane, oliwę, sok z cytryny. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Podobne przepisy: Ryż z migdałami, słonecznikiem i siemieniem lnianym Bulgur z ziołami, słonecznikiem i chili Artykuł Komosa ryżowa z ziołami, słonecznikiem i siemieniem lnianym pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovySmak Wielkanocy to smak żurku? No jasne A może tak podać go w zupełnie innej formie? Np. tarty? Spróbujcie, smakuje po prostu obłędnie, no i oczywiście
Eat me! Fit me!Nie wiem jak Wy, ale ja jestem bardzo „kanapkowa”. Kanapki na śniadanie, do pracy czy na kolacje. Są szybkie i łatwo je zrobić. Niestety
Moja DelicjaBlaty makowe: Mak zalać wrzątkiem do pokrycia, odstawić do całkowitego wystudzenia. Następnie odcisnąć z nadmiaru wody, np. przy pomocy czystej ściereczki lub gazy i dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotować tortownicę o średnicy 21 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Żółtka utrzeć z cukrem(...)masy marcepanowej :). * Użyłam dostępnego w sklepach maku zmielonego. Jest to duże ułatwienie, ponieważ taki mak wystarczy zalać wrzątkiem ( do pokrycia ), a po wystudzeniu odcisnąć nadmiar wody. Nie wymaga on mielenia, więc jest od razu gotowy do użycia. Smacznego
Opowieści z piekarnikaMarchew- królowa polskiej ( i nie tylko) kuchni! Do czego to jej nie dodajemy! Robimy z niej surówki do obiadu, wyciskamy soki, dodajemy do zup i sosów
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKocham dynię za to, że praktycznie można z jej dodatkiem przygotować wszystko i to na słodko i na wytrawnie :)! Możecie poszukać inspiracji na potrawy z dyni
UgotujmyTo.plwywołać stan alarmowy. 6. Podstawowe składniki są łatwe do zdobycia o każdej porze roku, dzięki czemu możemy je przygotowywać kiedy tylko mamy ochotę, a zapewniam Was, że będziecie ją mieli nie jeden raz. 7. Są uniwersalne. Świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Mogą być podane w formie przystawki, obiadu (koniecznie z soczystą sałatką), kolacji lub jako przekąska(...)zdążyły ostygnąć, a ich zapach rozchodził się po całej dzielnicy, przyciągając tłumy. Zawsze zostawiałyśmy kilka dla dziadków i innych nieboraków żyjących tylko dzięki ludzkiej dobroczynności. Ów intensywny aromat mięsa, smażonej cebuli, kminku i pieczonego ciasta tak wniknął mi w skórę, że nadal się za mną snuje. Umrę, pachnąc empanadą". (Isabel Allende INES, PANI MEJ DUSZY, wyd. Muza, tłumaczenie
KUCHARNIA