oraz sałatkę ziemniaczaną, w sposób jaki podaje się w Niemczech, czyli ugotowane ziemniaki pokrojone w grubą kostkę z dużą ilością majonezu, doprawione tylko solą i pieprzem, bez dodatków. Ostatnio piekłam żeberka na grillu. Polecam też moje żeberka w sosie z pampuchami. Tak przygotowane Żeberka wieprzowe z sałatką ziemniaczaną są dla tych co nie liczą kalorii. Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych(...)łyżka mąki do smaku sól i pieprz chili w młynku Kotanyi Żeberka kroimy w grube paski (po 2 kostki), doprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy smalec na patelni, układamy kawałki mięsa oprószone mąką, obsmażamy z obu stron, mięso wyciągamy na talerz, dodajemy 1 cebulę pokrojoną w piórka dusimy, do cebuli dodajemy podsmażone żeberka, podlewamy wrzącą wodą, doprawiamy delikatnie chili, przykrywamy dusimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWypiekanie na śniadanie tym razem ciut inne niż zwykle......Małgosia nie zaproponowała żadnego wypieku, ale dała nam pole do popisu..i zamiast wypiekania chleba czy bułek
Moje domowe kucharzenieczubate łyżki pikantnej musztardy 2 czubate łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki śmietany 18% pół cebuli 2 ząbki czosnku rozmaryn suszony przyprawa do kurczaka olej do smażenia Wykonanie: Mięso myjemy, kroimy na mniejsze części i nacieramy przyprawą do kurczaka i rozmarynem. Smażymy aż się zarumieni. Miód , musztardy, śmietanę i czosnek mieszamy razem w jednym naczyniu, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę(...)samym oleju co kurczaka. Gdy nam się ładnie zarumieni, przerzucamy ją do sosu. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy pod przykryciem 25 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy na termoobiegu jeszcze 15 minut. Tak przygotowanego kurczaka podałam z ryżem z dodatkiem koperku oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego
Czerwona Porzeczkaupiec zamiast smażyć? Zajmie to może nieco więcej czasu, ale zdecydowanie "gra jest warta świeczki". Kasza jaglana zdecydowanie należy do moich ulubionych. Doskonale sprawdza się w wersji wytrawnej- z mięsem, warzywami, twarogiem, ale jeszcze lepiej smakuje na słodko. Jeśli próbowaliście muffinek ( KLIK ) lub brownie ( KLIK ), to zapewne coś o tym wiecie, a jeśli należycie do grona osób, które jeszcze(...)wystudzić Do kaszy dodać jajka, migdały, masło, miód i dokładnie wymieszać lub zmiksować Dodać żurawinę i cynamon i ponownie wymieszać Masę wykładać łyżką na blachę z papierem do pieczenia i formować ciastka Piec około 20 minut w temperaturze 180°C Smacznego! www.facebook.com/peanutbuttermonsterblog
peanutbuttermonsterprośba o powtórkę ). A jako, że to danie proste i łatwe do przygotowania to czemu nie ;) Poza tym w tym daniu możemy wykorzystać resztki z rosołu, resztki z pieczonego kurczaka – nic tylko robić i nie marnować jedzenia. Potrawka z kurczaka ( dla 2 osób ) 2 nóżki z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka kawałeczek(...)już się ugotuje doprawiamy go wg uznania, u mnie lubczyk i ew. pieprz i minimalna ilość soli. Wyjmujemy nóżki z kurczaka, schładzamy, obieramy ze skóry ( którą wyrzucamy ) a mięso obrane z kości kroimy w miarę drobno ( ale bez przesady – żeby nam nie zniknęło w sosie). Na patelni lub w garnku rozgrzewamy masło z olejem, dodajemy powoli mąkę
Kuchnia na wzgórzuDziś zapraszam Was na pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. U mnie wszyscy wprost przepadają za kotletami z szynki wieprzowej. Są proste, syte i co najważniejsze
Słodkie okruszkiTen przepis powstał z potrzeby wykorzystania bananów. Miałam w domu dość dużo bananów, które już mocno dojrzały, a dzieciom już się przejadły, więc coś tzreba było
kuchnia doskiPrzepis zdobyty od naszej Pani sołtys, która często raczy swoich gości między innymi tą jakże popularną na naszych stołach zupą, lecz podaną z szarymi kluchami. Składniki
kgwjanczewoPierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!patelnię wrzucamy cebulę, pieczarki i drobno posiekane 2 ząbki. Całość podduszamy ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Na patelnię z pieczarkami wrzucamy podsmażone mięso, 1 gałązkę rozmarynu, następnie wlewamy ciepły bulion. Gulasz gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ugotowany gulasz doprawiamy solą i pieprzem oraz oprószamy drobno posiekaną(...)grzybami. Z ciasta francuskiego wykrawamy paski o szerokości 1 cm, które w formie kratki układamy na wierzchu foremek. Ciasto francuskie smarujemy żółtkiem rozmąconym z 1 łyżeczką mleka. Przed pieczeniem oprószamy startym parmezanem. Cielęcinę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 15 minut. **** PREPARAZIONE Per preparare lo spezzatino di vitello, come prima cosa infarinate la carne e scuotete
La grande e la piccola cuocalasagne – przepis Na odrobinie oleju szklimy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dodajemy mięso mielone i smażymy. Doprawiamy w międzyczasie solą, pieprzem i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Jak mięso będzie usmażone dodajemy pomidory, przyprawy i dusimy całość jeszcze jakieś 10 minut. Formę do zapiekania smarujemy odrobiną masła. I odrobiną sosu beszamelowego . Układamy płaty makaronu , następnie sos pomidorowy, sos beszamelowy(...)wysoką chcemy mieć lasagne. Na wierzchu powinien być sos pomidorowy, beszamel i starty ser mozzarella. Całość zapiekamy przez 45 minut w temperaturze 180 st. C. Pierwsze 15 minut pieczemy lasagne przykrytą folią aluminiową. Smacznego! Artykuł Domowa lasagne pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cieście francuskim to niezwykle efektowne danie. Wymaga nieco więcej pracy niż klasyczne kotlety z kurczaka lub kotleciki z kurczaka z serem i majonezem , jednak warto ten czas poświecić. Mięso kurczaka nadziane pieczarkami, posypane serem i owinięte w ciasto francuskie, staje się niezwykle miękka i soczysta. Jedna taka pierś w cieście jest dość duża i sycąca, dlatego też możecie przekroić(...)dodatkami. Uważam, jednak, że to danie najlepiej sprawdzi się w towarzystwie świeżych warzyw. Szczerze zachęcam Was do przygotowania tego efektownego, obiadowego dania. Smacznego Zobacz też: Nuggetsy z kurczaka – pieczone Pierś kurczaka faszerowana mozzarellą Przepis na pierś kurczaka w cieście francuskim Drukuj przepis Porcji: 2-4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 piersi z kurczaka opakowanie ciasta francuskiego
Kuchnia Bazyliiłyżeczki koncentratu pomidorowego 1 mała cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gołąbki wykonanie: Ryż ugotować na sypko, dodać do mięsa, cebule drobniutko posiekać, można zetrzeć ją również na tarce. Mięso doprawić pieprzem i solą, majerankiem, słodką i ostrą papryką. Dokładnie wymieszać. Kapustę gotujemy we wrzątku przez około 15 minut i obracając ją co kilka minut, uprzednio wycinając głąb. Po ostudzeniu obieramy(...)Jeżeli liście bliższe środka główki kapusty są zbyt twarde należy je dodatkowo obgotować. Zawijamy jak krokiety. Na dnie garnka wykładamy liście kapusty (aby nasze gołąbki nie przypaliły się podczas pieczenia). Wykładamy garnek gołąbkami, zalewamy bulionem, dosypujemy łyżeczkę kurkumy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Na wierzch można ułożyć jeszcze kilka liści. Gotujemy pod przykryciem przez 1 - 1,5 godziny aż kapusta będzie
Delusional Trinebulionu i gotuj ryż przez około 20 minut. Jak bulion wyparuje, wlej resztę i gotuj do jego wchłonięcia. Mieszaj ryż od czasu do czasu. Do przestudzonego risotto dodaj mielone mięso, jajko, sól i pieprz. Wymieszaj farsz. Odetnij większą część nerwu z liści kapusty. Ułóż 2 – 3 liście obok siebie, nałóż farsz i zroluj. Układaj gołąbki w naczyniu wysmarowanym masłem(...)małym rondelku. Wlej pomidory, oliwę, dopraw solą i przyprawami. Gotuj sos przez 5 minut. Na koniec wlej śmietanę i zagotuj. Podlej częścią sosu gołąbki i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz gołąbki przez 30 minut. Wyjmij i podaj na gorąco polane sosem. Smacznego Halloween! The post Czarno i czerwono czyli Halloween obiad nie tylko dla zombies appeared first on Blog
codojedzeniastycznia do kwietnia. Skrei ma zwarte, sprężyste i bogate w składniki odżywcze mięso. I naprawdę chyba nie bez powodu, jest uważany za najsmaczniejszy rodzaj dorsza. Co więcej, mięso Skreia nie jest kaloryczne – zawiera tylko 81 kcal / 342 kJ w 100 g produktu. Koniecznie spróbujcie kupić! To jedna z lepszych ryb jaką jadłam. Polecam! Informacje nt. ryby zaczerpnięte(...)Skrei ze skórą sok z cytryny tymianek sól, pieprz do smażenia oliwa masło do podania 6 niewielkich czerwonych ziemniaków 250 g szpinaku oliwa sól, pieprz czosnek przygotowanie pieczone ziemniaki Obrane i umyte ziemniaki zalać wodą, gotować 10 min od momentu zagotowania. Odcedzić, lekko przestudzić. Pokroić wzdłuż na 4 części ( łódeczki). Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Stare Gary