mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:596/1172)

Pieczeń z karkówki z pieczarkami 232

mnie ochota na mięso to musi być pyszne tak jak dzisiejsze danie. Mięso jest kruche, soczyste i mega pyszne a w sosie z pieczarkami jest obłędne, ma lekko cytrynowy posmak, polecam. Gotowi na pyszny obiad? zapraszam. Liście limonki kafir nabędziecie w marketach lub zw Kuchniach świata. Pieczeń z karkówki z pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Domowy pasztet drobiowy 188

można zachować, odrzucamy ziele i liść laurowy) i mielimy przez maszynkę do mięsa 2 lub 3 razy w zależności, jaką grubość preferujecie. 3. Do zmielonej masy dodajemy jaja, sól, pieprz do smaku i szczyptę gałki muszkatołowej. Wszystko dokładnie mieszamy i nakładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub foremki aluminiowej. Pieczemy 45 min w 180 stopniach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
PASZTET GRYCZANY Z MIĘSEM MIELONYM 292

Dodać pokrojone w plasterki i oczyszczone pieczarki i całość chwilę poddusić. Zmielone mięso wymieszać z ugotowaną kaszą,dodać podsmażone pieczarki z cebulą - doprawić do smaku solą,pieprzem oraz czubrycą czerwoną,dodać jajka - wymieszać. Przygotowaną masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Wyrównać powierzchnię. Piec w 180st.C

Niespełnione zdolności kulinarne
Dobra dieta dla seniora w Akademii Smaku Sokołów przy herbacie Basilur 237

wcześniej.  W codziennym jadłospisie nie powinno zabraknąć warzyw gotowanych i pieczonych. Starsze osoby mogą słabiej odczuwać smak dlatego warto dodawać doprawiać posiłki naturalnymi ziołami takimi jak: estragon, oregano, tymianek bazylia.  Ze względu na podwyższony cholesterol i wysokie ciśnienie w diecie seniora powinny dominować chude mięsa o niskiej zawartości tłuszczu takie jak polędwica, schab czy szynka. Kolejną dolegliwością

AZgotuj!
Lazania wegetariańska - z soczewicą 206

krótkim przygotowaniu tylko zapiekasz i gotowe. Ale co, jeśli nie masz mięsa, a czasu jeszcze mniej, niż przewidywałaś? Tu budzi się kreatywność i właśnie na nią postawiłam z tym obiadem - drogą eksperymentu przygotowałam i podałam na obiad wege lazanię. Sama robota to tylko 5 minut + pieczenie. Lazania wyszła pyszna, miękka, ale fajnie zwarta, z dominującym smakiem paprykowym - z ajwaru. Użyłam

Kolorowy Przepisownik
Lasagne bologne 205

makaronu tak aby na siebie nachodziły, na nie wykładamy sos pomidorowy z mięsem oraz niewielką ilość sera, ponownie beszamel, który przykrywamy makaronem. Układamy warstwy do momentu skończenia składników pamiętając by na sam wierzch wyłożyć: sos beszamelowy oraz małe kawałeczki masła, które posypujemy dużą ilością startego sera. Pieczemy pod przykryciem przez około 40 minut w temp. 200 stopni

Lena Gotuje
Zapiekanka z gnocchi, mięsem mielonym i warzywami 220

cukinię. Następnie dałam mięso mielone, oprószyłam solą i pieprzem. Na mięso dałam kukurydzę z chilli, kolejna była ugotowana fasolka i gnocchi. Pomiędzy gnocchi powtykałam połówki pomidorków koktajlowych, całość posypałam suszonymi pomidorami z bazylią i chili  serem mozzarella.  3. Zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut. Smacznego

kruche babeczki
Kofta 270

średniej cebuli patyczki do szaszłyków Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy, dodajemy mięso, przyprawy i sok z limonki, dokładnie wyrabiamy. Dodajemy poszatkowaną cebulę i bułkę tartą, aż uzyskamy jednolitą masę. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Lepimy wrzecionowate kotleciki i nabijamy na patyczki do szaszłyków. Pieczemy w piekarniku ok. 20 minut przy 200 stopniach lub na grillu około

Gotuj z Rumcajsem
ZAPIEKANKA GOŁĄBKOWA 252

pomidorowym(2-3 łyżki).Dalej układamy warstwy tak samo czyli liście kapusty,mięso i sos pomidorowy.Ostatnią warstwą musi być kapusta i ja także polewamy sosem.Naczynie przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 C i zapiekamy ok.1 godzinę.Na 15 min.przed końcem odkrywamy naczynie i pieczemy dalej. Po upieczeniu zapiekankę kroimy nakładamy na talerz i polewamy pozostałym sosem. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Pasztet z drobiu 216

Mięso oddzielamy od kości, mielimy wszystko razem z włoszczyzną w maszynce do mięsa, dodajemy ok 2 szkl rosołu dodajemy przyprawy do smaku, kaszę manną i jajko, następnie blendujemy masę mięsną aż do uzyskania gładkiej konsystencji , w razie potrzeby dolewamy jeszcze rosołu. Masę wykładamy do foremek i pieczemy ok godzinę w temp

Gotowanie jest łatwe
Co Lila jadła w środę? 34 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 286

spaghetti, ale fajnie wyglądają i lepiej się je takie kuleczki. Mięso mielone zmiksowałam w thermomixie, dodałam paprykę słodką, pieprz, suszoną natkę pietruszki i startą na drobnych oczkach marchewkę. Smażyłam na maśle klarowanym. Kolacja 19:00 Chlebek z ziarnami bez mąki, dostajemy od mojego taty (piecze sobie co dwa dni). Jest pyszny, według mnie smakuje jak makowiec (maku

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pierogi z karpiem 313

podobnie natkę i część korzenia pietruszki. Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na maśle. Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości, drobno szarpiemy i łączymy z warzywami. Doprawiamy jałowcem, koperkiem, skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Pierogi gotowe do lepienia. Smacznego! Farsz można wzbogacić serem lub przetartymi pieczonymi ziemniakami lub batatami. Ja użyłem maślanki cytrynowej, więc pominąłem dodawanie cytryny

MarcinChef
Perliczka pieczona III 190

lekko zmrozić. Następnie pokroić w paski. Lekko podważyć skórę na piersi. Mięso piersi ponakłuwać i włożyć w nacięcia słoninę. Uda również ponakłuwać i włożyć w nacięcia słoninę. Całą perliczkę zawinąć w otrzewną. Ułożyć na blasze z rusztem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 1.5 godziny.  Otrzewna powinna się ładnie przyrumienić. Perliczkę podałam z kopytkami

królestwo garów
Buraki nadziewane mięsem mielonym. 252

wodzie na półtwardo. Wystudzić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Mięso wymieszać z cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Buraki obrać, przekroić na pół, wydrążyć środek, następnie nadziać mięsnym farszem. Posypać bułką tartą i polać roztopionym masłem Przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropionego oliwą i piec w temperaturze 200°C przez 30 minut. Wydrążony środek z buraków zamroziłam

zadanie-gotowanie
Zapiekanka ” Boryny „ 275

układamy warstwami ( najlepiej podzielić składniki na dwie części ) : najpierw ziemniaki , dociskamy , następnie mięso mielone ,pomidory z puszki i tak dwukrotnie , na ostatnią warstwę pomidorów układamy cieniutko pociętą cebulę – solimy , doprawiamy chilli . Całość, przykrywamy jogurtem greckim, wymieszanym z tartym serem . Wkładamy do piekarnika ( bez wcześniejszego nagrzewania ) i pieczemy w temperaturze 150 C , przez około 60 minut . Najsmaczniejsza jest odgrzewana drugiego

Ogrodnik w podróży