mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:352/1172)

Gołąbki z ryżem, kaszą i mięsem 168

całkiem dobre, gdyż podczas jedzenia bardziej jest wyczuwalne mięso, a ryż i kasza w tle. Do tej pory gołąbki robiłam z mięsem i samym ryżem.  Zazwyczaj gołąbki gotowałam w szybkowarze, ale teraz chyba przejdę na pieczenie, gdyż kapusta pozostaje bardziej zwarta i mniej się rozgotowuje. Farsz w przepisie jest umiarkowanie pikantny, jeśli więc lubicie mocno pikantne, należy dodać więcej(...)dokładnie wymieszać na gładką masę. Mięso nakładać na liście kapusty i formować z nich gołąbki. Gołąbki wkładać ciasto jeden obok drugiego do dużej brytfanki lub naczynia żaroodpornego z pokrywką. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, wlać 250 ml wody lub bulionu warzywnego i przykryć z wierzchu niekształtnymi liśćmi kapusty, które pozostały po zrobieniu gołąbków.  Piec pod przykryciem 60 minut

Kuchcik gotuje
Kotlety mielone z dynią i grzybami 151

reszty zrobiłam sosik na śmietance. Wyszło przepysznie, dlatego dzielę się przepisem i zachęcam do wypróbowania Składniki na 12 kotlecików: – 1kg mięsa mielonego ( wołowo-wieprzowego) – 2 średnie cebulę – 4 łyżki majonezu – 200g pieczonej dyni – 1 łyżeczka papryki cayenne – 2 łyżeczki bazylii – 2 łyżeczki oregano – sól i pieprz wg smaku Nadzienie: – 300g(...)sera żółtego (u mnie gouda) – 1 łyżeczka pieprzu – sól wg smaku – 1 łyżka masła klarowanego Na początek należy dokładnie oczyścić grzybki, upiec dynię. Mięso włożyć do dużej miski, dodać cebulę startą na tarce na drobnych oczkach, dodać majonez, puree z dyni, przyprawić i wszystko dokładnie wymieszać. Robimy nadzienie Czerwoną cebulę (1/2) pokroić w bardzo drobną kostkę

Smaki Armine
Rolada z porowo szpinakowym farszem 186

sera. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Całą roladę owijamy dodatkowo wędzonym boczkiem. Roladę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem. Owijamy i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Przed końcem możemy rozciąć folię, aby wierzch mięsa ładnie się zrumienił

VioletoweKucharzenie
Pieczony bakłażan 202

usmażyć, ugotować czy też udusić. Możemy go też zamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji: bakłażan zapiekany z serkiem pieczony bakłażan z zata'arem zapiekany bakłażan z pęczakiem roladki z grillowanego bakłażana ajwar bakłażan faszerowany z mięsem roladki z bakłażana z kozim serkiem caponata pasta z bakłażana grillowane bakłażany z fetą tagliatelle z bakłażanem i adżiką Pieczony

Kulinarne przygody Gatity
Kotlet schabowy w chrupiącym cieście 138

plaster schabu rozklepujemy jak na kotlety schabowe klasyczne . Niezbyt cienko , tak żeby po usmażeniu w cieście można było wyczuć mięso Solimy , doprawiamy granulowanym czosnkiem i odstawiamy na chwilkę na bok . Czas na ciasto . Do miski wsypujemy szklankę mąki, proszek do pieczenia , sól , wędzoną paprykę , mieszamy trzepaczką . Powoli ciągle mieszając dolewamy Coca-Colę . Dolewamy jej tyle ,żeby ciasto miało konsystencję gęstego(...)ciasto zrobi się chrupiące i złote . Wykładamy na papierowy ręcznik ,żeby odsączyć nadmiar tłuszczu . Serwujemy na gorąco z różnymi dodatkami . Świetnie sprawdza się podany z pomidorową salsa i pieczoną fasolą Smacznego ! Artykuł Kotlet schabowy w chrupiącym cieście pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pieczone gołąbki 706

Gołąbki kto ich nie lubi ręka do góry , ja uwielbiam , tym razem gołąbki pieczone , super smak , jak smakowały , tak szybko się rozeszły , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki  Kapusta włoska  250 dag mięsa mielonego wieprzowego  1 torebka ryżu  1 jajko  1 duża cebula  sól pieprz czarny  1 łyżeczka pieprzu ziołowego(...)ręką , do uzyskania jedno litej masy . Kiedy mamy przygotowane mięso , zaczynamy faszerować , z kapusty odcinamy twardy głąb i wykładamy nasze mięso i dokładnie zawijamy , tak postępujemy do wykorzystania naszego mięsa . Po wykonaniu wszystkich gołąbków , na rozgrzaną patelnie wykładam gołąbki i podsmażam na złoty kolor , po obu stronach . Do naczynia żaroodpornego na dno wykładam nasze pozostałe liście kapusty i układam nasze

Mój Smak
Klopsiki pieczone w sosie pomidorowym. 148

Klopsiki pieczone w sosie pomidorowym, to zdrowa wersja tych mięsnych kuleczek. Użyłam mięsa indyka i dzięki temu odchudziłam danie. Mięso zostało upieczone w sosie pomidorowym i dzięki temu nie wyschło. Klopsiki dobrze smakują z ziemniakami lub kaszą. Równie dobrze można je zjeść z gotowanymi na parze warzywami - to mój wybór. Składniki: 0,7 kg mięsa mielonego z indyka(...)dokładnie mięso mielone, utartą marchew, pietruszkę, podsmażoną cebulę i czosnek, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. Pozostawić masę na klopsiki na ok. 15 minut, aby lekko stężała. Zwilżyć wodą dłonie, uformować niewielkie klopsiki. Obsmażyć klopsiki na patelni, aż się zrumienią. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Składniki sosu wymieszać i polać klopsiki. Rozgrzać piekarnik do temperatury 160 stopni i piec klopsiki

Codziennik Kuchenny
Wołowina i kurczak z grilla 246

czym należy pamiętać by grill był udany? z pewnością humor I pogoda jest pożądane ...I najważniejsze, to dobrze rozpalony grill. Nie spieszmy się wrzucać mięsa na grilla , gdy grill jest ciepły. Poniżej parę wskazówek jak pieczemy wołowinę I kurczaka. Udka kurczaka : potrzebują od średniej -do wysokiej teperatury grilla Czas pieczenia to 25-30 min. Wołowina: Grill musi! być bardzo dobrze(...)Dobrze  wypieczony -12 min Zaczynamy grillowanie : Składniki: Wołowina- u mnie 6 steków 7 udek z kurczaka Składniki na marinate: sól, pieprz, papryka, natka pietruszki oliwa z oliwek Mięso wołowe I kurczaka myjemy. Nacieramy przyprawami, polewamy oliwą z oliwek. Mieszamy . Przykrywamy I odkładamy do lodówki na min 1 godzinę. Idealnie jest odstawić na całą noc. Rozpalamy grilla. Najpierw grillowaliśmy kurczaka

Smaki Edyty
Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi borowikami i zawinięta w szynkę parmeńską. 208

polędwiczkę zawijamy w szynkę parmeńską, wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę z borowików i nakrywamy folią aluminiową, w której robimy kilka nakłuć. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut. Po tym czasie odkrywamy mięso i trzymamy jeszcze 2-3 minuty w piekarniku. Smacznego

Symfonia smakowa
Kaczka w sosie pieczarkowym 151

cebulę, sól, pieprz, ocet winny, olej, zioła prowansalskie. Obtaczam mięso w marynacie i odstawiam na noc do lodówki. Na drugi dzień rozgrzewam brytfannę, wlewam trochę oleju , przekładam nogi kaczki ale bez cebuli. Smażę na wolnym ogniu, od czasu do czasu podlewam wodą około godzinę aż mięso będzie miękkie. Sos: Mięso wykładam na talerz. W miseczce rozrabiam mąkę krupczatkę(...)Mieszam i zagotowuję. Cebule kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję pokrojone pieczarki i dalej przesmażam. Doprawiam solą, pieprzem. Pieczarki dodaję do sosu.Doprawiam według uznania. Kaczkę podaję z burakiem pieczonym

wesoła kuchnia
Fritata pieczona w piekarniku 171

Fritata pieczona w piekarniku jest moim pomysłem na niedzielne, leniwe śniadanie, kiedy to nie musimy jeść w biegu kanapek przed wyjściem do pracy:). Nie do końca wyobrażałam sobie efekt końcowy i jej smak, ale najlepszym określeniem będzie tu: ciasto jajeczne. Do tego kanapki lub tosty i gotowe:). Poniższa porcja wystarczy dla dwóch osób. 4 jajka 4 plastry salami(...)mniejsze kawałki. Wszystko podsmażamy na niedużej ilości oleju. Studzimy. 2. Jajka miksujemy z mąką, mlekiem, solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem. Przekładamy do masy mięso i warzywa. Całość przelewamy do naczynia żaroodpornego. 3. Fritatę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut, aż cała masa się zetnie

Szefowa kuchni
Czerwone ziemniaki pieczone z warzywami 125

Pieczone warzywa doprawione – zdrowa propozycja na obiad lub dodatek do mięsa, surówki, dipów wszelakich. Zbliża się wiosna, za chwilę stragany przepełnią się świeżymi rozmaitymi warzywami, takie propozycje na dania główne będą się powtarzać zdecydowanie! SKŁADNIKI: 5 czerwonych ziemniaków 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 cukinia 1 czerwona papryka 2 buraki 2 marchwie 2 pietruszki lubczyk, ostra(...)kroję na mniejszą kostkę, są twardsze, dzięki temu dojdą na równi z innymi warzywami. Warzywa układam w naczyniu żaroodpornym, przyprawiam, dodaję czosnek, dobrze mieszam i polewam kilkoma łyżkami oleju. Piekę w temp. 180 st. C przez ok. 70-80 minut aż będą odpowiednio miękkie. Dekoruję świeżą natką lub koprem. Podaję. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z pomidorami 441

pomidory sobie odkładamy, wykorzystamy je później. Całość dusimy przez ok. 15 minut i doprawiamy do smaku papryką, oregano i bazylią . Dno formy do pieczenia natłuszczamy oliwą i układamy warstwami (od dołu): pokrojone w plasterki ziemniaki mięso mielone z pomidorami pokrojone w plasterki ziemniaki mięso mielone pokrojone w plasterki ziemniaki pokrojone w plasterki 2 pozostałe pomidory Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone udka z kurczaka  364

proszku. Folia aluminiowa do pieczenia. SPOSOB PRZYGOTOWANIA: Udka myjemy , pozbawiamy resztek pior, pluczemy i osuszamy . W miseczce mieszamy po 1 plaskiej lyzeczce przypraw z okolo 7-8 lyzkami oleju lub oliwy. Obtaczamy udka w przygotowanej marynacie i odstawiamy do lodowki na co najmniej 2 godziny (ja zazwyczaj przygotowuje kurczaka okolo 5-6 godzin przed pieczeniem).  Nastawiamy piekarnik(...)szczelnej koperty. Wykalaczka lub igla naklowamy koperte w kilku miejscach, aby powietrze ze srodka mialo ujscie. Tak przygotowanego kurczaka wkladamy do piekarnika i pieczemy 1 godzine . Smacznego :) PS. Pamietaj, aby folie ukladac blyszczaca strona do miesa a matowa do zewnatrz. Matowa strona wchlania cieplo a blyszczaca je odbija i nie pozwala wydostac mu sie ze srodka . Jezeli chcesz, aby udka

PychaDania