mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:352/1172)

Schab nadziewany brokułem, serem i pieczarkami 187

jajku i bułce. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotleciki smażymy z obu stron do lekkiego zrumienienia. Następnie przekładamy na blaszkę do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-35 minut.   Do mięsa podałam surówkę z kapusty pekińskiej: 1 główka kapusty pekińskiej kilka ogórków konserwowych kilka strąków papryki konserwowej 3-4 łyżki konserwowej kukurydzy 1 cebula

Smaki Na Talerzu
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 2656

mięsa mielonego. Zapiekać w temp. 180C przez ok. 20-30 minut (w zależności jak grube są kapelusze pieczarek). Następnie posypać serem i piec jeszcze ok. 5 minut. Podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego! :) The post Pieczarki faszerowane mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pieczony gulasz wołowy 171

ustach. Przyprawy nadają mu niepowtarzalnego aromatu i lekko pikantnego smaku. Najlepiej smakuje w wersji tradycyjnej z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym. Pieczony gulasz wołowy Drukuj Porcje: 4 porcje Czas przygotowania: 2,5 godziny Składniki: 500g dobrej jakości mięsa wołowego (np. ligawa, krzyżowa, pręga) 1 łyżka kaczego smalcu lub oleju kokosowego 2 łyżki mąki z tapioki 300g świeżych, dojrzałych pomidorów(...)kroję w kostkę. 8 Paprykę i cebulę kroję w paski. 9 Czosnek rozgniatam nożem i siekam na mniejsze kawałki. 10 Marchew i pietruszkę kroję na 2,5cm kawałki. 11 Mięso z patelni przekładam do naczynia żaroodpornego. 12 Dodaję pomidory, paprykę i zalewam bulionem. 13 Marchew i pietruszkę układam przy brzegach, tak aby łatwo było je później wyjąć. 14 Dodaję cebulę

Book of spells
SCHAB PIECZONY 117

podać jako danie obiadowe. U mnie najczęściej podaję go jako wędlinę na kanapki. Może być świetną propozycją na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Dobry kawałek schabu powinien Wam zasmakować. SCHAB PIECZONY schab bez kości sól pieprz MARYNATA 4 ząbki czosnku mała cebula 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1/4 łyżeczki imbiru 4 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego(...)godziny do lodówki. Następnego dnia przekładamy mięso wraz z marynatą do naczynia żaroodpornego (lub do rękawa do pieczenia) i pieczemy pod przykryciem około 1 godziny w temperaturze 180 st. Po upływie wskazanego czasu zdejmujemy pokrywkę (albo rozcinamy rękaw) i dopiekamy jeszcze przez 20 minut. źródło: Familijny Artykuł SCHAB PIECZONY pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Pieczony boczek 151

Pyszny domowy boczek pieczony. Zachęcam Was do robienia domowych mięs bo wiemy co jemy. Wiem, powtarzam się ale patrząc w sklepach na wędliny, które różnią się tylko nazwą a często wyglądają tak samo odechciewa się kupienia ich. A wiadomo, że takie swojskie to i kosztują i nie każdego po prostu na nie stać. Dlatego warto pomyśleć nad domowymi wypiekami(...)typu boczek czy inne mięso. Naprawdę warto, zdrowiej i smaczniej. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Gęś pieczona w niskiej temperaturze 255

listopada serwuję gęś pieczoną, do czego i Was gorąco zachęcam. Moja gęś została przygotowana metodą polegającą na długim pieczeniu w niskiej temperaturze, a następnie zrumienieniu skórki skórki pod grillem piekarnika. Jeśli nie macie aż tyle czasu na przygotowanie ptaka do obiadu, to upieczcie go w temperaturze 175 st. C, dostosowując czas pieczenia do wagi gęsi. Jeśli wasza gęś waży(...)majerankiem. Pozostawiamy na 24 godziny w lodówce. Wyjmujemy z lodówki na godzinę przed pieczeniem. Farsz:  Boczek kroimy w drobną kostkę, smażymy na suchej patelni, kiedy wytopi się tłuszcz dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy na złoty kolor. Ugotowane gęsie podroby mielimy w maszynce do mięsa i mieszamy z boczkiem i cebulą. Dodajemy ugotowaną kaszę gryczaną, pokrojoną natkę pietruszki. Przyprawiamy solą

Smakowity Blog Kulinarny
Jak dobrze upiec kurczaka – 5 sposobów 178

aromatów, smaków, którym można obdzielić całą rodzinę i kilku gości. Złocisty kurczak w 40 minut Przypieczona skórka i soczyste mięso – jak osiągnąć ideał dobrze wypieczonego kurczaka? Korzystając z tego właśnie przepisu. Wychodzi niezawodnie, a nie wymaga wcale długiego pieczenia. Szybki kurczak pod cegłą Świetna sposób szybkiego pieczenia kurczaka: trzeba go tylko mocno docisnąć, a od razu mięknie:-) Kurczak

Niedzielny kucharz
Rolada schabowa z pieczarkami i mięsem mielonym 200

książkę.  Rozbijamy mięso do grubości ok. 1 cm            (potrzebna mocna ręka ;) ). Przyprawiamy mięso i smarujemy farszem zwijając jak roladę.   Zwinięte mięso obwiązujemy grubą nitką (kordonkiem) lub spinamy  wykałaczkami.  Posypujemy wegetą, papryką, solą  i pieprzem.  Wkładamy do naczynia żaroodpornego lub gęsiarki.   Dodajemy masło i szklankę  wody(...)Pieczemy w piekarniku w temperaturze 220-230 stopni  około godzinę, często podlewając wodą, aby mięso się nie przypaliło. Mięso kroimy na plastry grubości ok. 1 cm. Podajemy z sosem - najlepiej pieczarkowym

Moje Kuchenne Rewelacje
Schab faszerowany suszonymi pomidorami 198

Zwinąć roladę, obwiązać ściśle nicią. Obsmażyć ze wszystkich stron na patelni, po czym przełożyć do żaroodpornego naczynia. Podlać tłuszczem ze smażenia.  4. Piec w tem. 200 C przez 1 i 1/2 godziny, co jakiś czas mięso podlewać wytopionym sosem. 15 minut przez końcem obróbki schab posmarować miodem i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem odstawić danie na 10 minut

Apetyczna babeczka
Tarta bolognese 214

kładziemy na nią kawałek papieru do pieczenia i obciążamy np. ryżem albo grochem (żeby ciasto nie urosło). Pieczemy 15 minut. 2. W między czasie przygotowujemy nadzienie. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek i smażymy do zeszklenia. Dodajemy mięso, przyprawiamy bazylią, oregano, słodką papryką, ostrą papryką, solą i pieprzem. Smażymy, aż mięso będzie gotowe (ok. 7 minut(...)jajka, większość parmezanu (odrobinę zostawiamy do posypania) i gałkę muszkatołową, dokładnie mieszamy. Pomidor kroimy w plasterki.  4. Na spód wykładamy mięso, lekko dociskamy łyżką, polewamy jajkami, układamy plasterki pomidora i posypujemy resztą parmezanu. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut z termoobiegiem. Wyciągamy i odstawiamy na 5 minut. Możemy podać z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Smacznego

My Culinary Art
Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem i serem feta 308

Bardziej lubię kotlety pieczone niż smażone i właściwie tylko w takiej wersji je jadamy. :-) Nadmiar tłuszczu wycieka i zostaje na papierze do pieczenia a kotlety mimo to są miękkie i soczyste. Ser feta i szpinak to dobrze znane, klasyczne połączenie, którym postanowiłam urozmaicić "zwyczajne" mielone kotlety. W połączeniu z kaszą jaglaną i kalafiorem otrzymujemy pyszne, zdrowe i dietetyczne(...)danie obiadowe. Z całego serca polecam. :-) 500g mięsa mielonego 1/2 kostki sera feta garść świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 średnia czerwona cebula 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, sos tabasco 1. Ser feta kroimy w kostkę. Szpinak i cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.  2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce. Doprawiamy do smaku solą

Szefowa kuchni
Kiełbasa pieczona 110

PRZEPIS NA KIEŁBASĘ PIECZONĄ Składniki na kiełbasę pieczoną: 500g białej kiełbasy ulubiona zioła np. majeranek chili 50 ml sosu sojowego 2 łyżki oleju Jak

Dorota Smakuje
Pieczona biała kiełbasa 116

Biała kiełbasa pieczona z dużą ilością cebuli, przyprawiona solą, pieprzem i majerankiem - proste danie i bardzo smaczne. Taką kiełbaska nie tylko na Wielkanoc, ale też

Lena Gotuje
Kurczak w musztardzie pieczony na ziemniakach 123

Kurczak w musztardzie i miodzie pieczony z ziemniakami i cebulą to sprawdzony przepis na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny. Jest to danie bardzo

e-PrzepisyKulinarne
Faszerowane bataty 145

zalej przecierem pomidorowym; - bataty podgotuj w osolonej wodzie, aby były delikatnie miękkie, następnie przetnij na pół; - w batatach wydrąż środek i wypełnij przygotowanym wcześniej mięsem z przecierem pomidorowym; - wierzch posyp startym serem gouda; - piec w temperaturze 160 stopni ok. 30minut. Podawaj ze świeżą rukolą.🌿 SMACZNEGO

MintTaste
Aromatyczny śledz z ziemniakami i granatem 141

podzielona na kilka kategorii, znajdziecie tu przyprawy uniwersalne, przyprawy smakowe (z czosnkiem, curry, chili, koperkiem), przyprawy do mięs, a także przyprawy specjalne (do gulaszu, mięsa mielonego, pomidorów i mozzarelli, gyrosa, sałatek i dipów, pieczonej kaczki). Na każdym wariancie Przyprawy Specjalnej Vegeta Natur znajdziecie także inspirujące przepisy kulinarne. Dziś do mojego dania ze śledziem wybrałam Przyprawę Specjalną Vegeta Natur

Kulinarne przygody Gatity
Wtorek: Sałatka z kaszy jaglanej Karola Okrasy 94

Kwaskowość marynowanych składników przełamuje słodycz pieczonej papryki. Całość wieńczy dymny, wędzony twaróg i orzechowy smak słonecznika i rukoli. Prosta, bogata w smaki, sałatka z kaszy

Niedzielny kucharz
Ryba w chrupiącej panierce. Przepis krok po kroku. 119

prawda bez chips ale zawsze. Panierka a raczej ciasto bazuje na zimnym piwie, mące i proszku do pieczenia. Pięknie pokrywa białe filety z ryby i otacza mięso w chrupiącej „skorupce”. Jeżeli chodzi o rybę to najlepiej smakuje biała morska ryba np. dorsz, morszczuk a nawet mintaj się

kuron.com.pl
Kebabowa karkówka 157

cebuli. Na to wykładamy resztę mięsa i smarujemy pozostałym sosem *** *** Tak przygotowane mięso odstawiamy na około 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 45 minut, aż mięsko mocno się zrumieni *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: ROLADY Z KARKÓWKI PRZEPIS TUTAJ KARKÓWKA PIECZONA W KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ KEBABOWA ZAPIEKANKA PRZEPIS TUTAJ Artykuł Kebabowa karkówka

Blog z Apetytem
Lasagne ze szpinakiem i musem marchewkowym 144

Danie stworzyłam inspirując się przepisem na rotolo, z tym, że pieczoną dynię zastąpiłam musem z gotowanej marchewki i dodałam mięso. Z racji tego, że miałam ograniczone zasoby czasowe, postanowiłam nie zawijać ruloników, tylko przełożyłam warstwy makaronu farszem. Od zwykłej lasagne różni się z pewnością kalorycznością, oczywiście na korzyść mojej wersji. Jeśli nie boicie się o figurę, możecie na spokojnie

Pyszny Duet
Sałatka ziemniaczana do grilla 371

Najlepsza sałatka do grilla! Ta sałatka świetnie pasuje do mięs i ryb z grilla, a także do potraw pieczonych w piekarniku. Smakuje wybornie i pięknie prezentuje się na stole. Polecam!   Składniki: 0,5 kg ziemniaków 3-4 kiszone ogórki pęczek rzodkiewek pół pęczka koperku 1 łyżka majonezu pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól i pieprz

Blog z Apetytem
Czwartek: Krem z papryki z pieczoną cieciorką i mlekiem kokosowym 172

Bardzo delikatna zupa krem z pieczonej papryki, pomidorów i mleka kokosowego. Te trzy składniki połączone z trzema przyprawami wystarczą, by zabrać Was do kulinarnego nieba

Niedzielny kucharz
Pasztet z kaczki z pistacjami 149

całość dobrze wymieszać ręką. Najlepiej sprawdzić mięso czy jest wystarczająco doprawione. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę do pasztetów wysmarować tłuszczem i umieścić w niej mięso. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 2 godziny. minut przed końcem zdjąć folię. Całkowicie ostudzić przed wyjęciem z formy i pokrojeniem ( najlepiej zostawić na noc w lodówce). 3.5.3229 Artykuł Pasztet

Cooking for Emily
Pałki kurze w jogurcie i curry 130

oliwą z oliwek. Wyjąć mięso z marynaty i położyć na dno naczynia. Marynatę rozłożyć na kawałkach mięsa. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i rozrzucić naokoło mięsa.Wlać wodę. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 40 minut. Pierwsze 25 minut piec przykrywając formę. Następnie odkryć i piec pozostały czas. Podawać gorące. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Mielone w boczku 123

Łopatkę i serce mielimy na średnich oczkach. Dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z sera wycinamy słupki 1x1x5 cm, każde „otulamy” mielonym mięsem. Tak przygotowane kotlety zawijamy w plastry boczku i pieczemy przez 35-40 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Spaghetti z dyni aglio e oglio 90

To jest po prostu magia! Pieczesz dynię, a potem robisz z niej makaron. Świetne danie na lunch do pracy lub lekką kolację. Czas : 40 minut Poziom

Niedzielny kucharz
Kebabowa karkówka 246

cebuli. Na to wykładamy resztę mięsa i smarujemy pozostałym sosem *** *** Tak przygotowane mięso odstawiamy na około 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 45 minut, aż mięsko mocno się zrumieni *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: ROLADY Z KARKÓWKI PRZEPIS TUTAJ KARKÓWKA PIECZONA W KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ KEBABOWA ZAPIEKANKA PRZEPIS TUTAJ Artykuł Kebabowa karkówka

Blog z Apetytem
Poniedziałek: Pieczony kalafior z sosem romesco 177

Danie na wskroś wegetariańskie, które przypadnie do gustu również amatorom steków. Pieczony kalafior ma smak, ma jędrność, ma charakter. Czas: 1 godz. Poziom trudności: łatwy

Niedzielny kucharz
pieczony sernik bez spodu z michałkami... 187

twaróg, wsypać makę ziemniaczaną, bitą śmietanę, wlać mleko i połączyć składniki, nie za długo ubijać, jeśli twaróg jest mocno grudkowaty to zmielić w maszynce do mięsa dwie formy 30x15 i 20x11 wyłożone papierem do pieczenia (mniejsza forma zabrana będzie do pracy męża), masę serową wylać do prawie pełnych foremek, powkładać cukierki michałki piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół

W Mojej Kuchni Lubię
DIETETYCZNE KOTLECIKI 100% MIĘSA 156

mniejsze kawałki i przekładam do malaksera. Do mięsa dodaję przyprawy, natkę pietruszki oraz ząbki czosnku. Dokładnie mielę za pomocą malaksera lub maszynki do mielenia mięsa. Następnie formuję małe kotleciki. Blachę wykładam papierem do pieczenia a następnie kładę kotleciki. Piekę ok 30 min w 180 stopniach. Podaję z Zasmażanymi Warzywami Orzech

Gotowanie Patki
Dania z kurczaka – przepisy na obiad 493

potrzeba wiele czasu, aby wyczarować z niego smaczną potrawę. Kurczaka można przygotować na setki sposobów, gdyż jest jednym z najbardziej uniwersalnych rodzajów mięs. Postanowiłam więc przygotować spis naszych ulubionych przepisów: na pieczone udka i skrzydełka, na kurczaka zapiekanego z warzywami, czy na piersi z kurczaka w sosie. Brakuje przepisów na kurczaka w całości, gdyż raczej go nie przygotowuję

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone ziemniaki 507

Piec ziemniaki mogę codziennie. Są one pysznym dodatkiem do mięsa, a jeśli chcemy z niego zrezygnować to smakują również wybornie z np. sosem czosnkowym. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Żeberka zapiekane z kapustą 115

ostrym ogniu ze wszystkich stron. Układamy na kapuście, okrywamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika ok 180 st na ok 1 godzinę. Kiedy mięso jest wystarczająco miękkie, potrawa jest gotowa.  Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami

Gotowanie jest łatwe
Pierś z indyka w sosie miodowo-musztardowym 232

czosnek granulowany 0,5 litra bulionu  Mięso myjemy, oczyszczamy. Nacieramy pieprzem, i czosnkiem granulowanym. Z miodu, musztard, śmietany i oleju robimy sos, którym nacieramy mięso. Wszystko umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i podlewamy bulionem. Pieczemy 1 godzinę 15 minut w 180 stopniach. Ostatnie 15 minut bez przykrycia. Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
Karkówka z kiszonymi ogórkami 219

mięsie układamy pieczarki z cebulą i pokrojone ogórki. W misce mieszamy sok z ogórków, ketchup i koncentrat pomidorowy. Zalewamy karkówkę z warzywami. Naczynie z mięsem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 1,5 godziny. --> Smacznego Post Karkówka z kiszonymi ogórkami pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Zapiekane ziemniaki z sosem serowym i mięsem mielonym 194

sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok 0,5cm. Wykładamy do naczynia żaroodpornego 2/3 ziemniaków - posypujemy solą i mieszamy. Na ziemniaki wykładamy mięso mielone i pozostałą część ziemniaków,którą również solimy. Pieczemy w temp. 200 stopni przez 45minut. W rondelku mieszamy: śmietanę ser gouda, parmezan i 50 g mozzarelli wraz z przepuszczonym przez praskę ząbkiem czosnku, szczyptą

Lena Gotuje
Schab z jabłkami 101

odstawić najlepiej na całą noc do lodówki. Z jabłek wykroić gniazda nasienne, miąższ pokroić na plasterki, wkładać pomiędzy kawałki schabu i przewiązać nitką. Tak przygotowane mięso włożyć z pozostałymi kawałkami jabłek do rękawa do pieczenia, zawiązać i piec przez około 1,5 godzinki w 180 stopniach. Smacznego! Artykuł Schab z jabłkami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i warzywami 496

koniec doprawić ketchupem. – Ziemniaki wyłożyć na spód naczynia do zapiekania, na nie położyć mięso mielone. – Na mięso wyłożyć rozmrożone warzywa. – Warzywa posypać startym żółtym serem. – Piec w temp. 200 st.C przez 40 minut

To co kocham
Cytrynowy kurczak pieczony z kukurydzą 162

CYTRYNOWY KURCZAK PIECZONY Z KUKURYDZĄ to dzisiejszy przepis na apetyczny... Artykuł Cytrynowy kurczak pieczony z kukurydzą pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Prosta sałatka z makaronem w kształcie ryżu 217

Pyszna sałatka z wiosennymi dodatkami w postaci rzodkiewki, ogórka i koperku. Sałatkę można podać jako dodatek do obiadu np. do pieczonego kurczaka lub kotletów a także jako dodatek do mięs z grilla. Jeśli wzbogacimy ją dodatkiem wędliny uzyskamy pożywną wiosenną sałatkę, którą możemy zajadać samą. składniki: 150 g makaronu w kształcie ryżu 200 g rzodkiewek 2 świeże ogórki

Monia miesza i gotuje
Polędwiczki pieczone z boczkiem i cebulą 257

Konkretny kawał mięsa na konkretny obiad:). Podałam ją z mizerią i pieczonymi ziemniakami, bardzo nam smakowała. W smaku bardzo podobna do szaszłyków kupowanych na mieście.  500g polędwiczek wieprzowych 100g wędzonego boczku w plastrach 3 cebule 1/3 szklanki wody 1/3 szklanki keczupu 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Cebulę kroimy w piórka

Szefowa kuchni
Szaszłyki z kurczaka marynowane w sosie paprykowym 213

miski, dodaj sos i wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny. W międzyczasie namocz szpikulce w wodzie. Na pół godziny przed grillowaniem wyjmij mięso z lodówki. Nadziej na szpikulce, rozgrzej grill i piecz szaszłyki na złoty kolor, około 6 minut, odwracając po połowie czasu. Ugotuj ryż według przepisu powyżej. Odcedzony ryż przełóż do garnka, polej szafranowym masłem, posyp czarnuszką

codojedzenia
Schab pieczony po sztygarsku 268

Schab po sztygarsku czyli schab pieczony nadziewany kiełbasą albo kabanosami to danie kuchni śląskiej. Wędzona wkładka dodaje mu dymnego posmaku, a odpowiednio dobrane przyprawy niezwykłego

Smaczna Pyza
Rolada ze schabu z pieczarkami 275

wierzchu rozsypujemy suszone pomidory. Mięso zwijamy ściśle w roladę. Obwiązujemy ciasno sznurkiem. Roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch delikatnie polewamy oliwą z suszonych pomidorów. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy je przez 1 godzinę. Po upieczeniu odstawiamy na 10-15 minut, a następnie kroimy w plastry. --> Smacznego Post Rolada ze schabu z pieczarkami pojawił się poraz

Marta Gotuje
Rolada ze schabu z pieczarkami 156

wierzchu rozsypujemy suszone pomidory. Mięso zwijamy ściśle w roladę. Obwiązujemy ciasno sznurkiem. Roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch delikatnie polewamy oliwą z suszonych pomidorów. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy je przez 1 godzinę. Po upieczeniu odstawiamy na 10-15 minut, a następnie kroimy w plastry. --> Smacznego Post Rolada ze schabu z pieczarkami pojawił się poraz

Marta Gotuje
Zapiekanka jednogarnkowa z mięsem mielonym, brokułami, kalafiorem i makaronem. 288

kroimy w małą kosteczkę. Sos przygotowujemy prędzej, by nabrał odpowiedniego smaku. Składniki układamy warstwowo, u mnie wyglądało to tak: Na samym dole makaron, następnie brokuł, mięso mielone, kalafior, papryka i na końcu polane sosem. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Jeżeli korzystasz  z moich przepisów, to poproszę o zdjęcia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują

My World by Dagmara Rek
Pieczeń cielęca 182

Mięso pyszne i aromatyczne dziś na obiad proponuję. Mięso cielęce zakupiłam już w siatce, dzięki temu przy pieczeniu nie rozsypało się a efekt wyszedł znakomity. Polecam serdecznie do obiadu lub do kanapek do szkoły czy pracy, na śniadanie. Pieczeń cielęca. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Boczek rolowany z czosnkiem 119

sznureczkami się dało to zrobić. Boczek z zewnątrz został natarty solą peklową, pieprzem i majerankiem, natomiast do środka napakowałam całe ząbki czosnku oraz powyższe przyprawy. Mięso leżało w lodówce 3 dni. Po tym czasie piekłam je w rękawie ok 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni

Państwo Wojtczuk gotują
Kurczak pieczony z ziemniakami Hasselback 161

K urczak pieczony w całości pojawia się zwykle w moim domu w dni świąteczne, czy bardziej celebrowane obiady niedzielne. Zwykle podajemy go z pieczonymi

Food Square
Solanka. Solianka 206

charakterem. Solanka mięsna, czyli taka jak moja dzisiejsza, powinna zawierać kilka rodzajów mięs. Może to być mięso gotowane, smażone, wędzone więc można użyć mięsa pozostałego z rosołu , resztek wędlin, kiełbas a nawet pieczeni. Użyjcie po prostu tego co macie bo ta zupa ma tyle wersji ile gospodyń i można dość swobodnie zmieniać składniki oraz ich proporcje. Na Wschodzie

Smaczna Pyza
Drobiowe roladki z cieciorką zapiekane w pomidorach 367

naczyniu do zapiekania. Pomidory z puszki doprawić solą, pieprzem, bazylią, sosem sojowym i paroma łyżkami oliwy spod suszonych pomidorów. Wymieszać i wylać na ułożone mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 35 min, pod koniec kładąc na każdej roladce plasterek żółtego sera. Po wyjęciu z piekarnika odczekać chwilę i podawać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania

https:KKuchniaMniam
Schab duszony w sosie własnym 187

Ugotować mięso 3. Pokroić w plasterki 4. Przełożyć schab z powrotem do garnka 5. Dodać wody i podgrzać mięso 6. Wymieszać mąkę z wodą i przecedzić do pieczeni 7. Wymieszać 8. Doprawić do smaku Pobierz wersję do druku Pobierz Schab duszony w sosie własnym Artykuł Schab duszony

KuchniaWeDwoje.pl
Pieczone udka kurczaka z ziemniakami 130

papryką ostrą i słodką, solą i ziołami.  Kurczaka wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin (np. na noc) do lodówki. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kminku i czosnku. Po odcedzeniu i odparowaniu wody dodajemy masło i ugniatamy na gładkie purée

Qchnia po prostu
Skrzydełka a'la BBQ 191

nacieramy solą. Czosnek miażdżymy. Wszystkie składniki dodajemy do kurczaka i mieszamy tak aby cały był obtoczony marynatą. Odstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Układamy mięso na dużej blasze i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 30 minut w temp

Qchnia po prostu
Zapiekany pęczak z mięsem mielonym 142

podsmażamy na odrobinie oleju z pokrojonymi w kosteczkę pieczarkami i wszystkimi przyprawami. Naczynie do zapiekania smarujemy odrobiną oleju, kaszę odcedzamy i przekładamy do naczynia. Nakładamy mięso z pieczarkami i wszystko posypujemy cheddarem i parmezanem. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach

Czarnawisienka
karkówka - najprostszy sposób 169

naczyniu żaroodpornym warstwę mięsa, doprawiam solą i pieprzem. Na wierzchu układam cebulę pokrojoną w piórka i marchewkę pokrojoną w słupki. Na to kolejna warstwa mięsa, przyprawy, cebula i marchewka. Wstawiam do piekarnika i piekę około półtorej godziny w temperaturze 180 stopni

babka w formie
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami ( jarskie) 219

okazji świąt i każde święto miało swój różniący się farszem i kształtem pieróg, np.: kurniki – duże pierogi weselne z różnymi nadzieniami, zawsze z dodatkiem mięsa drobiowego knysze – pierogi żałobne, podawane na stypie koladki – pieczone w styczniu, w okresie kolędowania  hreczuszki – przyrządzane z mąki gryczanej sanieżki i socznie – słodkie pierożki pieczone najczęściej z okazji imienin

vaniliowoczekoladowa
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną 104

smak mięsa po upieczeniu. Następnie wszystkie boki złożyć do środka (zapobiegnie to wyciekaniu farszu) i zrolować. Obwiązać nitką lub sznurkiem. Schować do lodówki. Mocno schłodzone mięso włożyć do nagrzanego piekarnika (180-200 stopni) i piec ( w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem) przez ok 45-60 minut. Podawać gorące. Roladki świetnie smakują też na zimno – można je wykorzystać na różnorakie przyjęcia

Szybko Tanio Smacznie
Zapiekane naleśniki z mielonym mięsem 3118

chwili smażenia na patelnię wlać cały koncentrat pomidorowy, keczup oraz przyprawy, wymieszać i smażyć przez kilka minut.    Na usmażone naleśniki nałożyć porcję mięsa, zawinąć w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec przez ok. 5 minut w temperaturze 200 st. C, wyjąć posypać startym żółtym serem i piec jeszcze przez ok. 10 minut, aż ser ładnie się rozpuści

Simply Food
kurczak pieczony w rękawie w pysznej marynacie z kefiru i Prymatu... 181

kurczaka razem z marynatą, zawiązać, włożyć do blaszki piekarnik elektryczny nagrzany a 220 C, grzanie góra/dół, piec 35 minut, następnie rozciąć rękaw i piec dalej w 180 C około 15-20 minut mięso było pyszne, soczyste, aromatyczne,. podać z czym się lubi, jest dobre i na ciepło i na zimno............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kąski w cieście graham i sezamie 106

minut do lodówki. Jajka mieszamy z mąką graham, doprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w cieście a następnie w ziarnach sezamu.  Mięso układamy w skropionym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem przez 35 minut w temperaturze 190-200*C. Podajemy z salsą z pomidora, ogórka i papryki

VioletoweKucharzenie
ryba nototenia z piekarnika na pyszny lekki obiad... 185

olej rzepakowy 3/4 szklanki, przyprawa do ryb 1 opakowanie, kucharek 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki nototenia ma białe mięso, jest smaczne i mięsiste, ma mało ości, można piec, smażyć, zalać zalewą octową czy sosem pomidorowym... olej wlać do miseczki, wsypać przyprawę do ryb, kucharka, pieprz, sok z cytryny i dobrze wszystko wymieszać rybkę

W Mojej Kuchni Lubię
MIRUNA Z DIPEM PAPRYKOWYM 199

uznania. Rybę przyprawiam solą i pieprzem, piekę w torebce do pieczenia ok 15 minut. Podaję z dipem paprykowym.  Rybę upiekłam w torebce do pieczenia Gosia. Dzięki niej bez tłuszczu upieczemy soczyste ryby, mięsa, czy też pyszne warzywa

Z Majeczką w kuchni
Filet z kurczaka ze szpinakiem i serem feta 130

otwór spięłam wykałaczką.     Na patelni   rozgrzałam pozostały olej i przełożyłam filety. Smażyłam krótko z każdej strony, żeby tylko ścięło się białko mięsa.   Piekarnik włóczyłam na 180°C. Przygotowałam rękaw do pieczenia i włożyłam do niego wszystkie filety. Zamknęłam klipsami otwory. Rękaw z filetami przeniosłam do naczynia do zapiekania i wstawiłam do piekarnika na około 30 minut

Kuchnia u Krysi
Pieczony boczek z chrupiącą skórką na górze 107

Dziś coś dla mięskożerców. Boczek pieczony skorą do góry. Tak pieczony boczek widziałam w australijskim Masterchefie i bylam ciekawa jak smakuje. Muszę przyznać, że

Ewa w kuchni
Żeberka BBQ 141

smaku doprawiamy solą i pieprzem. Żeberka wkładamy do sosu i dokładnie obtaczamy, żeby całe były oblepione sosem. Odstawiamy na około godzinę. Po godzinie przekładamy mięso razem z całym sosem do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem 2 godziny w temperaturze 140 stopni. Po tym czasie odkrywamy naczynie i zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Tak pieczemy jeszcze około 40 minut

kuchnia doski
Pieczone marchewki z sosem balsamicznym 216

Gdy myślimy o marchewce, to pieczenie jej nie jest pierwszym, co nam przychodzi do głowy. Ten niecodzienny sposób przygotowania marchewki z pewnością przypadnie Wam do gustu

MarcinChef
Schab z ananasem 195

wersji bezglutenowej, w wersji tradycyjnej proponuję zagęścić sos mąką pszenną i zabielić kremówką. Inspiracja  tutaj . Jeśli macie ochotę na inne połączenia mięsa z owocami, zapraszam do obejrzenia przepisów na: schab pieczony ze śliwkami i morelami ,  schab z jabłkami i pieczarkami ,  kaczkę pieczoną z jabłkami i pomarańczami ,  wątróbkę z czereśniami i rozmarynem . SKŁADNIKI

Kuchenne zapiski Edyty
Ramen na kaczych kościach 105

całości produktu, jakim jest kaczka. Pewnie w wielu domach gości ona na niedzielny czy też inny uroczysty posiłek. Ja niedawno pierwszy raz przygotowałam pieczoną kaczkę, klasyczną, w pomarańczach. Po wyjedzeniu niemal całego mięsa stwierdziłam, że fajnie będzie wykorzystać ją w całości, czyli nie wyrzucać od razu kości. Pierwsza moja myśl - podjąć wyzwanie przygotowania ramenu. Wcześniej miałam okazję jeść

Pora coś zjeść
Suszona Wołowina 159

Następnie plastry mięsa wyłóż do suszarki (takiej jak suszymy owoce) i suszymy ok 6h co jakiś czas przekręcając. Jeżeli nie macie suszarki wyłóżcie mięso na kratkę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym i pieczemy w 70 C termoobieg ok 5-7 h. Sprawdźcie jak będą dobrze wysuszone to znaczy, że koniec suszenia :)   Smacznego

Niezły Młynek
Skrzydełka w miodzie 112

Przepis na skrzydełka pieczone w marynacie z miodu i ketchupu. Polecam, są przepyszne! Idealne na obiad, jak i na ciepłą imprezową przekąskę. Składniki: ok

e-PrzepisyKulinarne
Udka kurczaka zapiekane z ziemniakami 146

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190st. W naczyniu żaroodpornym układamy udka z kurczaka, pomiędzy układamy ziemniaki z cebulą (wraz z marynatą). Na wierzch układamy gałązki bazylii. Pieczemy przez około godzinę, od czasu do czasu polewając mięso powstałym sosem

Gotowanie moimi oczami
kurczak pieczony w marchewce 144

łyżeczki słodkiej papryki ostra papryka (według uznania) sól pieprz 3 ząbki czosnku Składniki marynaty wymieszać i natrzeć kurczaka. Odstawić do lodówki na na godzinę. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika. Piec w 200*C około godziny, podlewając wytapiającym się tłuszczem.. Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa dodać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Soczysta, ziołowa pierś z kurczaka pieczona w rękawie. 145

miseczce razem z oliwą i sokiem z cytryny.Połówki piersi porządnie nasmarować marynatą i odstawwić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie mięso wyjąć z lodówki i przełożyć do rękawa do pieczenia. Worek dobrze zawiązać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piersi wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45 minut. Pod koniec pieczenia rozciąć worek

Nie tylko w kuchni
Kurczak w porach z ananasem 153

półtalarki, ananas kroimy w kostkę.  Ketchup mieszamy z majonezem. Dodajemy sok z ananasa. Na dnie naczynia żaroodpornego wykładamy połowę pora. Kładziemy na to mięso. Przykrywamy resztą pora wymieszaną z ananasem. Polewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
Kurczak pieczony w sosie sojowym z chili i limonką 242

kilka godzin. Następnie wyjąć kurczaka z marynaty i ułożyć w naczyniu żaroodpornym dolewając 2-3 łyżki marynaty. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny czas, od czasu do czasu obracając mięso, aby nabrało koloru z każdej strony

My simple kitchen
Małe co nieco o rosyjskiej kuchni 179

kefirem, i muszę przyznać, że smak jest zaskakujący. A teraz tam bardziej w polskim stylu - kotlet de volaille z ziemniaczkami i surówką. Drożdżowe pierogi pieczone - czyli malutkie bułeczki z nadzieniem tj. ryż z mięsem czy jajko ze szczypiorkiem. W Rosji mają naprawdę dużo rodzajów, zarówno wytrawnych, jak i tych na słodko. Przykładowe dodatki do obiadu, spora część restauracji

psgotujemy
Pieczona łopatka w marynacie cytrynowej 142

sobą i wylewamy na plastry łopatki. Mięso obtaczamy dokładnie w marynacie. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Cebule kroimy w plastry. Mięso z marynatą i cebulę wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temp 180 C przez około godzinę (zależy od grubości plastrów). Na 15 minut przed końcem rękaw można przeciąć, aby łopatka się zarumieniła

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto przeciągane, czyli ciasto FILO. 169

tego co będziemy przyrządzać z tego ciasta). Kończymy naciągać, kiedy ciasto będzie cieniutkie, a włożona pod nie dłoń będzie widoczna. Teraz już tylko nadziewamy, zwijamy, pieczemy i zajadamy :-) Ja przygotowałam z niego Burek z mięsem, szpinakiem i botwinką, pycha

Rozpustne gotowanie
Warzywa gotowane na parze 157

Pora na małą przerwę w pieczeniu, właśnie wzięliśmy się z Magdą za gotowanie :) Wróciliśmy do domu późnym wieczorem, sporo po 21, głodni i zmęczeni całodniowym łażeniem

Marder&Marder Manufacture
Pieczona szynka pikantna 121

olejem. Mięso myjemy, wkładamy do głębokiej miski i dokładnie z każdej strony nacieramy marynatą. Zawijamy miskę folią spożywczą i chowamy do lodówki na 24 godziny . Mięso musi dokładnie przejść smakiem marynaty. Po 24 godzinach pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5 godziny. I gotowe :) Sos, który został po przygotowaniu tej szynki zlaliśmy do pojemniczka i mamy nadzieję niedługo

Marder&Marder Manufacture
Schab pod chrupiącą marchewkową pierzynką 183

Dzisiaj zapraszamy Was na pyszny pieczony schab w nietuzinkowej odsłonie. Klasyczne wieprzowe mięsko przykryte marchewkową pierzynką z kleksem majonezu po zapieczeniu otula się chrupiąca kołderką

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Confit z kaczki 185

zanurzone w tłuszczu należy je przewrócić na drugą stronę w ostatniej godzinie gotowania. Udka wyjąć, a tłuszcz przecedzić i wykorzystać do przechowywania w nim mięsa lub wykonania następnego confit. W ramach dodatków polecam pieczone jabłka z żurawiną

Piąty grzech główny
490 kcal - frytki z batatów, indyk i ciecierzyca z pomidorami 155

skórki) i pokrój w grube słupki, jak na frytki. 3. W misce wymieszaj olej z przyprawami, wrzuć do tego frytki i ponownie wymieszaj. 4. Piecz około 30 minut w piekarniku. GRILLOWANY INDYK 1. Mięso dokładnie umyj, pokrój w plastry ok. 1,5 cm grubości. 2. Każdy kawałek posyp solą i pieprzem. Trzymaj   minimum 30 minut poza lodówką, powinno mieć

Powiedz dietom nie
Zapiekanka z mięsa mielonego oraz tłuczonych ziemniaków. 330

oregano. Mięso z sosem pomidorowym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy masło, śmietanę oraz koperek i wszystko razem tłuczemy. Wykładamy ziemniaki na mięso i wyrównujemy, na wierzch posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut, do zrumienienia sera. Smacznego

Symfonia smakowa
Szybki pasztet bez pieczenia 228

Ostatnio naszła mnie ochota na pasztet, ale nie miałam czasu na gotowanie mięsa i pieczenie.Postanowiłam więc spróbować zrobić pasztet bez pieczenia, który można łatwo rozsmarować na pieczywie. Pasztet mi smakował, choć muszę przyznać, że te pieczone pasztety z dodatkiem mięs są trochę lepsze. Ale jeszcze na pewno taki pasztet jeszcze zrobię i to nie raz. Składniki

Mama Gotuje
Szpik wołowy pieczony 117

kwiat solny tymianek, 1 ząbek czosnku, kilka plasterków cienko pokrojonego ciemnego chleba – litewski, oliwa lub smalec do smażenia chleba Kości z wierzchu oczyścić – ściąć resztki mięsa. Kości ustawić pionowo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 -240 stopni i piec około 15-20 minut, aż szpik zacznie „bulgotać „. Nie przepiec, gdyż może wypłynąć. Chleb podsmażyć

królestwo garów
Schab w piwnej marynacie 219

Następnego dnia mięso podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i na małym ogniu. Uwaga!: należy uważać gdyż podczas smażenia tłuszcz bardzo pryska na boki. Usmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy resztą marynaty. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, pod przykryciem. Proponuję podać z frytkami. Przepis pochodzi ze strony  Magiel Kuchenny . Oprócz dzisiejszego święta mamy też Studencki Wtorek

Czerwona Porzeczka
Kapusta pekińska zasmażana z cebulką. Pekinka na ciepło. 178

szczyptę lubczyku, kilka kropel sosu sojowego. Na koniec dodaje sporo koperku. Podaję na ciepło.Taka kapustka pasuje świetnie do każdego obiadu typu ziemniaki i mięso. U mnie dziś podana z ziemniakami purre i pieczonym udźcem z indyka Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną 199

mięsa po upieczeniu. Następnie wszystkie boki złożyć do środka (zapobiegnie to wyciekaniu farszu) i zrolować. Obwiązać nitką lub sznurkiem. Schować do lodówki. Mocno schłodzone mięso włożyć do nagrzanego piekarnika  (180-200 stopni) i piec ( w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem) przez  ok 45-60 minut. Podawać gorące. Roladki świetnie smakują też na zimno - można je wykorzystać na różnorakie przyjęcia

Szybko Tanio Smacznie
Marynaty do mięs z grila. 155

łyżeczki chili mielonej sól, biały pieprz, przyprawa Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Knorra Wymieszać, natrzeć mięso, odstawić na 3-4 godz. Tak przygotowane mięso posypujemy jeszcze ulubioną przyprawą do grilla tuż przed pieczeniem. SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Schab po staropolsku 106

łyżki oleju Mięso umyć, odciąć ewentualne błonki i delikatnie ubić (ja ugniotłam dłonią) 4 łyżki oleju wymieszać z połową przyprawy i obtoczyć w marynacie mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, w którym będzie się piekło. Włożyć do lodówki na ok. 2h Nagrzać piekarnik do 180 st. C, a następnie piec 45 minut Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ryżowa zapiekanka z bakłażanem 201

poddusić całość do momentu aż woda zostanie wchłonięta. W razie potrzeby czynność powtórzyć. Po tym czasie nacieramy oliwą z oliwek naczynie żaroodporne. Nakładamy ryż, mięso mielone z warzywami, całość posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy zapiekankę w piekarniku nagrzanym do 200C przez 20 minut

Emcia Pichci
Karkówka faszerowana suszonymi śliwkami 167

angielskie. Tak przygotowaną karkówkę marynujemy 24 h. Na drugi dzień, wydrążamy w karkówce otwór i faszerujemy śliwkami. Karkówkę wkładamy do żaroodpornego naczynia i dorzucamy do mięsa jeszcze ok. 6 śliwek i podlewamy całość winem. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 C 1,5 h. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Sos musztardowy-fitness 140

przepis na lekki ,bo bez zasmazki i tlustej smietany sos musztardowy.Jest swietnym dodatkiem do pieczonych mies,ryb i jajek.No i oczywiscie do sztuki miesa,tutaj jest wrecz niezastapiony.Niezwykle prosty i niezawodny przepis.Skladniki do 3-4 porcji miesa:250 ml bulionu warzywnego2 lyzki srednio-ostrej musztardy1 plaska lyzeczka cukru1 bardzo plaska lyzka maki-krupczatki najlepiej2 lyzki jogurtu greckiegosol-opcjonalnie ( bulion

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowa szynka o intensywnym aromacie czombru 235

łyżka czombru 2 ząbki czosnku Rozcieramy w moździerzu przyprawy, czosnek, następnie mieszamy z oliwą i nacieramy mieszanką mięso. Odkładamy do lodówki na jakieś 12 h. Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia lub do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. ok. 190 st. C przez ok. godzinę. Filed under: Dania mięsne , Domowe - czyli zdrowiej i smaczniej , Wieprzowina , Wędlina

kuchcikownia
SZYNKA W AROMATYCZNEJ MARYNACIE 160

PRZYGOTOWANIE: Wlewamy wodę do garnka, dodajemy składniki marynaty, mieszamy, wkładamy szynkę, i odstawiamy na 24 godz. Wszystkie przyprawy mieszamy. Wyjmujemy szynkę z marynaty, osuszamy, obtaczamy mięso w przyprawach i wkładamy szynkę do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 190 stop.wkładamy szynkę i pieczemy przez godz. Po godz.pieczenia, wyłączamy piekarnik, rozcinamy rękaw, by szynka się zrumieniła i zostawiamy

Kuchnia Danusi
Karkówka z piekarnika 217

Pyszna karkówka pieczona z pieczarkami, cebulką, czerwoną papryką i ogórkiem kiszonym. Mięso wprost rozpływa się w ustach. Dodatki można oczywiście zmieniać według własnych upodobań i fantazji. Zanim jednak sięgniemy po dodatki karkówkę należy zamarynować w oleju rzepakowym z przyprawami. Potrzebujemy: ok. 1,20 kg karkówki kilka łyżek oleju rzepakowego zioła prowansalskie, sól, pieprz, przyprawa np. Kucharek lub Vegeta mała

Praktyczna pl