mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:339/1172)

Kebab z kurczaka z granatem 170

jakiegoś czasu na blogu nie pojawił się przepis z mięsem w roli głównej, dlatego też dziś postanowiłam zaproponować Wam pysznego kurczaka, którego możecie "zapakować" w tortillę i zabrać jako lunch do pracy, lub podać z ryżem jako tradycyjny obiad. Kebab z kurczaka z granatem to kolejne pyszne danie kuchni arabskiej . Marynata do kurczaka sprawia, że jest on aromatyczny, lekko pikantny(...)odstawić na kilkanaście minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.  Kurczaka wyłożyć na kratkę umieszczoną na blasze do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 minut lub do czasu aż mięso nie będzie surowe.  Kurczaka podawać zawiniętego w tortillę posmarowaną jogurtem greckim i przybraną sałatką z granatem. Jak zrobić sałatkę z granatem? Cebulę pokroić w cieniutkie

Codzienne Gotowanie
Dietetyczne kotlety mielone (82 kcal) 233

wyeliminować smażenie na tłuszczu, gdyż to właśnie dostarcza potrawie najwięcej kalorii. Kotleciki pieczone w piekarniku są bardzo smaczne, z chrupiącą skórką. Jeśli z podanych składników zrobimy 10 kotlecików, to jeden będzie miał tylko 82 kcal. Składniki (na ok 10 kotlecików): 500 g mięsa mielonego (najlepiej z indyka albo szynki) 3 łyżki otrębów owsianych 2 ząbki czosnku jajko pieprz(...)sól, czosnek niedźwiedzi Przygotowanie Mięso łączymy z otrębami, jajkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Mieszamy do całkowitego połączenia składników. Z mięsa formujemy kulki (moje były wielkości mandarynki). Kotleciki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 35 min w temp

e-PrzepisyKulinarne
Dietetyczne kotlety mielone (82 kcal) 282

wyeliminować smażenie na tłuszczu, gdyż to właśnie dostarcza potrawie najwięcej kalorii. Kotleciki pieczone w piekarniku są bardzo smaczne, z chrupiącą skórką. Jeśli z podanych składników zrobimy 10 kotlecików, to jeden będzie miał tylko 82 kcal. Składniki (na ok 10 kotlecików): 500 g mięsa mielonego (najlepiej z indyka albo szynki) 3 łyżki otrębów owsianych 2 ząbki czosnku jajko pieprz(...)sól, czosnek niedźwiedzi Przygotowanie Mięso łączymy z otrębami, jajkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Mieszamy do całkowitego połączenia składników. Z mięsa formujemy kulki (moje były wielkości mandarynki). Kotleciki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 35 min w temp

e-PrzepisyKulinarne
Zrazy po nelsońsku 205

cieniutkie plasterki, które ułożyć na pieczarkach. Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem. Polać wierzch zapiekanki .  Przykryć naczynie folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż ziemniaki i  mięso będą miękkie (sprawdzić widelcem) Odkryć folię i zapiekać aż śmietana będzie lekko ścięta i po bokach zapiekanka zarumieniona. zrazy po nelsońsku

O kuchni z uczuciem
Boczek z kombiwaru 327

się upiekło.Takie mięsko można upiec również w piekarniku . boczek  sól, pieprz majeranek przyprawa do mięsa wieprzowego odrobina oleju Przyprawy wymieszać z odrobiną oleju i natrzeć mięsko, odstawić do lodówki na kilka godzin, aby mięsko przeszło smakiem przypraw.Następnie piec w kombiwarze lub piekarniku przez około 1 godzinę w temperaturze 180-200 stopni

Moje domowe kucharzenie
Kaczka z warzywami! 158

ekologicznego dostawcy czy też od przysłowiowej Baby ze wsi. Kaczka wiejska, ma na prawdę dość mocno zbite mięso, treściwe i ciemne, wymagające odpowiedniej obróbki cieplnej. Nie przekraczamy temp. 180 stopni, używamy najlepiej naczynia żeliwnego, to w nim kaczka będzie idealna! Ja kaczkę piekę w temp. 160 stopni C, czas jest(...)uzależniony od jej wagi, ta na zdjęciu nie była zbyt duża nie przekraczała 2 kg, piekłam ją 2,5 godziny. Duże kaczki piekę nawet 3,5 godziny. Cechy charakterystyczne, po których poznacie, że kaczka jest dobra to: mięso na nóżkach podniesie się ku górze i odsłoni kość, po wbiciu szpikulca nie leci krew, skórka wytopiła się na tyle, że jest

SMYKWKUCHNI
Domowy hamburger 163

Formuję kulki,  układam na blaszce wysmarowanej i odstawiam do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni góra dół. Bułki przed pieczeniem smaruję żółtkiem rozmieszanym z mlekiem, posypuję sezamem.Wstawiam na 15 minut aż się ładnie zrumienią. Burgery: Mięso mielę razem z cebulą obraną i czosnkiem, przekładam do miski, dodaję musztardę, ketchup, paprykę mieloną, przyprawę do wołowiny, sól, pieprz, jajko(...)całość dobrze wyrabiam rękoma. Mięso musi być dobrze wyrobione , kleiste. Dziele je na osiem części i formuję płaskie kotlety, które układam na papierze do pieczenia. Smażę na rozgrzanym oleju aż się zrumienią. Sos: Jogurt mieszam z majonezem, dodaję czosnek sprasowany, sól, pieprz.i mieszam. Bułki kroję na pół, układam liście szpinaku, na to plaster sera, burger, plastry pomidora, korniszona, ogórka zielonego

wesoła kuchnia
Udka kurczaka pieczone w majonezie i ketchupie 59994

bardzo smaczne udka z kurczaka pieczone w majonezie i ketchupie. Udka po upieczeniu są bardzo delikatne i soczyste, nie mają chrupiącej skórki, gdyż pod wpływem majonezu i ketchupu rozpływa się ona praktycznie w ustach. Danie idealnie pasuje na codzienny obiad, jak i na bardziej odświętne przyjęcie. Kurczak jest chyba najłatwiejszym do przygotowania mięsem, dobrze przejmuje smak przypraw(...)posmarować dokładnie udka i odstawić na 2 godziny, aby się zamarynowały. Po tym czasie mięso kurczaka włożyć do brytfanki lub naczynia żaroodpornego i każdy kawałek delikatnie posypać chili, a między kawałki udek powkładać obrany i pokrojony czosnek. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Udka piec pod przykryciem, w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku (grzanie góra - dół) około 50 minut

Kuchcik gotuje
KROKIETY Z MIĘSEM 249

Krokiety z mięsem to jedne z moich ulubionych. Naleśniki nadziane, panierowane i pieczone, podane z barszczykiem, po prostu pycha.                                                                    SKŁADNIKI : około 20 naleśników(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso z obranymi warzywami przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach, kostkę rosołową i gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie bardzo miękkie.  Mięso i jarzynę wyciągamy, studzimy, następnie mielimy w maszynce do mięsa łącznie z obraną cebulą i czosnkiem. W wywarze moczymy bułkę, wyciskamy ją i dodajemy do farszu

Kulinarne Fantazje Marioli
Rolada - schab z pieczarkami 233

Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.  Roladę pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 25 minut, zmniejszając grzanie do 180 stopni i pieczemy przez 70 minut - na ostatnie 20 minut odkrywamy mięso by się przyrumieniło

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
A zza krzaczka zerkała Kaczka.. 159

mnie leżakowanie trwa min. 12 godzin. Pieczemy kaczkę w przykrytym naczyniu ok 1,5 h w temp 200 stopni lub wyższej. Pod koniec pieczenia odkrywamy i włączamy termoobieg lub jak ja to uczyniłam - wyjęłam kawałki mięsa na pokrywkę naczynia i tak dopiekłam z 20 minut. Karmelizowany burak: Buraki obrałam i pokroiłam w cienkie kawałki. Następnie ugotowałam do miękkości. Odcedzone(...)Martwiły się inne kaczki:  "Co będzie z takiej dziwaczki?"  Aż wreszcie znalazł się kupiec:  "Na obiad można ją upiec!"  Pan kucharz kaczkę starannie  Piekł, jak należy, w brytfannie,  Lecz zdębiał obiad podając,  Bo z kaczki zrobił się zając,  W dodatku cały w buraczkach.  Taka to była dziwaczka

Karczma Honorietty
Najlepsze przepisy w czerwcu 162

CZERWCA : 1. SERNIK Z KULKAMI I POLEWĄ MORELOWĄ LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2.ODWRÓCONY JOGURTOWIEC TRUSKAWKOWY NA ZIMNO LINK 3. ZAPIEKANKA GRYCZANA Z MIĘSEM I MOZZARELLĄ LINK 4. FIT 3 BIT (bez pieczenia) LINK 5. RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM LINK 6. SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ LINK 7. SAŁATKA ŚNIADANIOWA (białkowo-tłuszczowa) LINK 8. KRUCHE CIASTO Z SEREM

Zdrowie i pysznie na talerzu
Boczek pieczony majerankowo-czosnkowy. Domowa wędlina. 190

Boczek pieczony w majeranku i czosnku piekę kilka razy do roku, bardzo go lubimy. Obowiązkowo pojawia się na święta. Miękki, aromatyczny, doskonały jako domowa wędlina na kanapki, jako przekąska. Tym razem już zamarynowany boczek posypałam przed samym pieczeniem dodatkowo papryką wędzoną, zyskał bardzo na smaku. Polecam :) Składniki - ok. 1 kg boczku surowego - 3 ząbki czosnku - majeranek - papryka wędzona mielona(...)dokładnie ucieram z solą i majerankiem. Powstałą papką nacieram mięso ze wszystkich stron , zawijam w folię aluminiową i wkładam do lodówki na co najmniej 12 godzin. Po tym czasie boczek odwijam z folii, nacieram z każdej strony wędzoną papryką. Przekładam do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Naczynie wkładam do zimnego piekarnika, piekę pod przykryciem ok. godzinę - półtorej, w czasie pieczenia klika

Kuchnia z widokiem na ogród
PIECZONA KARKÓWKA 268

granulowanego sól,pieprz do natarcia Wykonanie: Karkówkę dobrze nacieramy sola i pieprzem, Odstawiamy na min dobę do lodówki. Czosnek mieszamy  z paprykami, nacieramy mięso, znów odstawiamy na dobę. Po tym czasie wkładamy do rękawa, pieczemy godzinę

Z Majeczką w kuchni