mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:184/1172)

Pikle ekspresowe w 48h – relish do hot dogów i hamburgerów 584

słoik do lodówki. Pikle dojrzeją już po 48 godzinach – ja korzystam z nich w takiej postaci jak są, albo robię z nich relish do kiełbasek, hot dogów, pieczonego i smażonego mięsa albo do burgerów. W lodówce będą zdatne do użytku przez około 2-3 miesiące. Przed użyciem warto pikle opłukać z przypraw.   RELISH Z PIKLI Relish do kiełbasek

Karo in the Kitchen
Bakłażany faszerowane kuskusem i fetą 122

Pieczone bakłażany nadziewane kuskusem i fetą proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. To doskonała bezmięsna propozycja na obiad lub kolację.  składniki: 4 bakłażany

Monia miesza i gotuje
Piersi kurczaka pieczone w ziołach z warzywami 470

dużo pracy. Dobrze doprawione mięso, warzywa i ziemniaki upieczone razem. Z pewnością ta potrawa wystarczy dla 2 bardzo głodnych osób albo dla 4 jedzących mniej. Mięso jest tylko pieczone i wcześniej go nie obsmażam, a mimo to wychodzi soczyste. Do tego duża porcja pieczonych warzyw, których zestaw i proporcje skomponujcie sobie sami wedle własnego gustu i tego

Smaczna Pyza
LEKKO PIKANTNE UDKA KURCZAKA 254

pomidorów, 2 łyżki oleju, czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka. Przygotowanie: Oleje łączę z przyprawą do kurczaka. Kurczaka dokładnie docieram marynatą, odstawiam do lodówki na minimum 12 godzin. Piekę pod przykryciem (mięso można przykryć folią aluminiową) 65 minut w 180 stopniach, następnie kolejne 15 minut bez pokrywki (do momentu zezłocenia się kurczaka

JejKuchnia
Tzatziki 100

mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut aby smaki się przegryzły, a sos schłodził. Podajemy jako do datek do grillowanego, pieczonego lub smażonego mięs. Świetnie komponuje się jako dodatek do warzyw, zarówno tych grillowanych jak i tych świeżych. Smacznego *w wielu przepisach koperek zastępowany jest drobno posiekaną miętą Artykuł Tzatziki pochodzi

PatiGotuje
Braterskie ziemniaki 129

Dziś mam smakowitą propozycję. Często wykorzystujemy ziemniaki w różnej postaci jako dodatek do mięsa. Ja zrobiłam pieczone w rękawie. Wyszły smaczne i tak mięciutkie, że nawet się nie spodziewałam. A przepis dostałam od brata, który również kucharzy. Wystarczy mieć: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6499

dłuższy spacer Zapisz ŻUR I BIAŁY BARSZCZ Żurek wielkanocny – na domowym zakwasie, z domową białą kiełbasą Zakwas na żur i zakwas na barszcz biały DOMOWE WĘDLINY I MIĘSA Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Kiełbasa

Karo in the Kitchen
MIĘSNE BABECZKI ZE SZPINAKIEM 145

papryką czerwoną. Szpinak myję, osuszam recznikiem papierowym. Ser żółty kroję w drobną kostkę. Foremki silikonowe do muffinek wykładam mięsem następnie kładę szpinak i ser. Przykrywam drugim kawalkiem mięsa. Posypuję solą. Piekę w piekarniku ok 30 min w 180 stopniach. Podaję na ciepło

Gotowanie Patki
Pałki kurczaka z jabłkami i "Podarunek" 162

Lubię, gdy niedzielny obiad jest aromatyczny i nie wymaga ode mnie zbyt dużo pracy. Dlatego często decyduję się na dobrze doprawione mięso, które mogę piec razem z chlebem na następny tydzień. Danie "robi się" jakby samo i przy okazji jednego włączenia piekarnika mam obiad i pieczywo. Składniki (na 2-3 porcje): 4 pałki kurczaka łyżka oliwy 2 spore szczypty soli

Weekendy w domu i ogrodzie
JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I KUKURYDZĄ 206

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Już niedługo będziemy myśleć nad świętaecznym Menu. Zaczniemy piec babki,mazurki, mięsa, szykować sałatki, jajka. Dziś chciałabym Wam przedstawić fajny i smaczny przepis na jajka. Farsz zrobiłam z tuńczyka , kukurydzy i szalotki. Zapraszam i smacznego.   SKŁADNIKI: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w wodzie lub w oleju 1 szalotka Sól

Gotowanie Patki
Rosół wołowy 129

przyzwyczajona do smaku rosołu z kury, postanowiłam zrobić wołowy. Zrobiłam i już nie wrócę do drobiowego. Wołowy, esencjonalny ze słodka nutą pieczonej cebuli. Ugotowane mięso podałam z sosem chrzanowym. SKŁADNIKI: ok. kg rostbefu  2 marchwie 1/2 pora 1 większy korzeń pietruszki 1/2 selera Lubczyk 1/2 sporej cebuli Ciepła woda-ok.2-3 litry Cienki makaron  Natka pietruszki

Kopystką po garach
Pieczona dorada w aromatycznej soli (Orata aromatizzata in crosta di sale) 125

Ryba pieczona w soli to mój ulubiony sposób podawania ryby w całości. Ryba zachowuje wtedy swoj ą  delikatność, soczystość i aromat. Sposób przygotowania jest

La grande e la piccola cuoca
"Pizza" z mięsa mielonego / Mięsna pizza 163

ścieramy na tarce. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie i odciskamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy przyprawy do smaku, ciasto dokładnie mieszamy łyżką lub dłonią.  2. Mięsem wyklejamy tortownicę, pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Kroimy w trójkąty. Podajemy z frytkami lub ziemniakami

Szefowa kuchni
Potrawa z kaczek z pomarańczowym sosem 130

śmietany 18%, 1 żółtko, 1 płaska łyżka cukru, sól Nogi kaczki oczyścić z resztek piór, oprószyć solą, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (papier do pieczenia zapobiegnie przywieraniu mięsa) skórą do góry i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około godzinę. Upieczoną kaczkę przełożyć do garnka, wlać bulion, zagotować. Dodać skórkę pomarańczową i chwilę razem gotować. Wymieszać

królestwo garów
SZASZŁYKI DROBIOWE Z PAPRYKĄ 145

kostkę. Mięso obsypujemy przyprawą, polewamy olejem, dobrze mieszamy, odstawiamy do lodówki na kilka godzin,żeby mięso przeszło smakiem. Na długie patyczki szaszłykowe nabijamy na przemian mięso, papryki, cebulę. Układamy na blasze, pieczemy ok 15-20 minut, aż mięso się zrumieni. Podajemy z ulubionymi sosami

Z Majeczką w kuchni