mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:11/1172)

Pulled pork czyli całkiem poszarpana wieprzowina 140

Pulled pork to metoda gotowania wieprzowiny długo i namiętnie. Zwłaszcza jak pachnie w całym domu to jest bardzo namiętnie aby nie otworzyć piekarnika i zjeść chociaż kawałek. Mięso po tak długim pieczeniu(...)jest delikatne, oddziela się na poszczególne włókna szarpane widelcem. Myślę że mięso lepiej piec nocą a ja teraz piekąc pierwszy raz chciałam mieć niejako kontrolę nad pieczeniem. Niepotrzebnie bo mięso piecze się samo, nie potrzeba go obracać, nie potrzeba podlewać. Wystarczy tylko włożyć do garnka i piec, piec, piec. Moje pulled pork podałam w bułach z sosem barbecue. Było pyszne

Moje Małe Czarowanie
Biała kiełbasa parzona i opiekana w pikantnej marynacie 239

mnie Świąt bez białej kiełbasy. Jest na Sylwestra, Wielkanoc i Boże Narodzenie. Z reguły parzyłam ją powiązaną na małe kiełbaski kilkanaście minut , a potem piekłam razem z mięsem pieczonym na Święta. Mięsa przestałam piec - trzeba było coś wymyślić dla kiełbasek.Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Schab Peklowany, Pieczony 152

rano wyjmujemy mięso z zalewy i odkładamy go na talerz do lodówki zlewając co jakiś czas nadmiar wody która się zgromadziła. Po około 4-5 h możemy już piec mięso. Jeśli siódma doba wypada wieczorem, zostawiamy mięso na talerzu na noc, a rano możemy już piec. 5.  Piekarnik nastawiamy na 190 stop. Przed pieczeniem, znów gęsto nakłuwamy mięso(...)wstawiamy do piekarnika. Pieczemy najpierw w 190 stop przez 1 h, potem zmniejszamy temp. do 160 stop i pieczemy jeszcze jedną godzinę do półtorej. W trakcie pieczenia sprawdzamy widelcem miękkość mięsa i dostosowujemy czas pieczenia ( u mnie nigdy nie był on krótszy niż te 2 godziny ). Pod koniec pieczenia ( tak z ostatnie 20 minut )możemy odkryć mięso i odparować namiar

Gotowanie...to proste !
Ulubione dania z grilla 117

się zapach pieczonych mięs i kiełbasek. Towarzyskie spotkania na wolnym powietrzu: grille, majówki i ogniska mają bardzo długą tradycję. Już w odległym paleolicie czyli w X tysiącleciu p.n.e. pieczono mięso na rozgrzanych kamieniach lub na kłach mamuta wbitych po obu stronach paleniska. Przez kolejne stulecia pikniki grillowe pod gołym niebem odbywały się w każdej grupie społecznej. Na dworach były(...)spotkania bardzo wystawne, a w koszyku piknikowym obowiązkowo był obrus, talerzyki i sztućce, zimne mięsa, drobne wypieki, lekkie przekąski, owoce. Podczas takich spotkań pieczono dziczyznę i popijano wino lub soki. W latach powojennych organizowano przede wszystkim wieczorne ogniska z kiełbasą zwyczajną, musztardą, i wódką. Grille, jakie znamy obecnie, są wynalazkiem stosunkowo nowym. W latach 60. XX wieku Amerykanin, George Stephen

Kasia i jej kobiecy świat
Kaczka długo pieczona 214

się ostatnio złożyło, że z chęcią sprawdzam różne mięsa pieczone w niskich temperaturach. Po  rostbefie przyszła kolej na kaczkę. Niewątpliwą zaletą tak pieczonego mięsa jest fakt, iż po włożeniu do piekarnika, nie trzeba się nim za dużo zajmować - ale trzeba dużo cierpliwości. Dlatego najlepiej planować jako dużą obiadokolację.  Metodę z solanką podawała Magda Gessler(...)temperaturę do 180 st.C. aby ptak pięknie się zrumienił. Ponieważ kaczka piecze się na ruszcie nie ma potrzeby  żeby ją odwracać. Pięknie upiekła się ze wszystkich stron. Jedliśmy jako bardzo późną kolację, z kiszoną kapustą i kluskami kartoflanymi. Smacznego!Uwagi: Kaczka wyszła bardzo soczysta! Mięso upieczone tak jak trzeba - żadnych niedopieczonych kawałków. Tłuszcz wytopił się niemal idealnie

Stare Gary
Piersi z kurczaka w aromatycznej marynacie – zdrowy obiad w kilka chwil 199

grillowej, w piekarniku lub tak jak ja we wszechstronnym urządzeniu OPIEKACZ BEFSZTYK – GOFRY    Firma  Dezal Plus stworzyła urządzenie niezwykle wszechstronne. Opiekacz przeznaczony jest nie tylko do pieczenia mięs, można w nim również przygotować ulubione warzywa, zapiekanki, a nawet gofry (zarówno te słodkie, jak i wytrawne). I co ważne, dla osób dbających o zdrowie czy będących na diecie(...)piekarniku lub na patelni grillowej, jak jednak polecam Wam przygotowanie ich w opiekaczu-befsztyk Dezal (znacznie skraca czas przygotowania, mięso wychodzi idealne). Zamarynowane kotleciki wkładamy do opiekacza. Czas pieczenia mięsa w takim urządzeniu, to zaledwie kilka minut (do wyłączenia się lampki kontrolnej). Podajemy z ulubionymi dodatkami. Szybko, smacznie i zdrowo. Smacznego

Słodkie okruszki
Szynka z dzika pieczona 214

dzika, maślanka – około 1 litra, sól gruboziarnista, 400 g boczku wędzonego parzonego, 3 gałązki rozmarynu, 6 jagód jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, 5 ziaren ziela angielskiego, sznurek do pieczenia, Mięso zalać maślanką i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Mięso wyjąć z maślanki, osuszyć, natrzeć solą i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Boczek pokroić w cienkie plastry(...)ciepło, ale wspaniałe jest też na zimno. Przed pokrojeniem zdjąć z mięsa boczek (nie wyrzucać go, jest świetnym dodatkiem do kaszy). 300 ml kaszy gryczanej, Zlać sos z pieczenia mięsa, zmierzyć objętość. Uzupełnić wodą do objętości 450 ml. Boczek pokroić, wrzucić do garnka. Wsypać kaszę, wlać płyn, zamieszać. Przykryć. Postawić na dużym ogniu aż do zagotowania. Zmniejszyć ogień. Gotować

królestwo garów
Pieczone klopsiki z kaszą jaglaną 148

odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Zmielone mięso z indyka mieszamy z jajkiem i cebulą. Dodajemy kaszę jaglaną oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Rękami formujemy kulki wielkości mandarynek i umieszczamy w silikonowych formach do muffinek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy ok. 25 minut. Pieczone klopsiki można podawać z gotowanymi warzywami, np. z fasolką(...)szparagową. Warto wiedzieć, że mięso pieczone w piekarniku ma mniej kalorii niż to samo przygotowane na patelni z dodatkowym tłuszczem. Jest soczyste i aromatyczne. W czasie pieczenia nie ma potrzeby dodawania dodatkowego tłuszczu, ponieważ wykorzystywany jest ten zawarty w mięsie

My Chcemy Jeść
Pieczona karkówka ze śliwkami 181

karkówka ze śliwkami kojarzy mi się z rodzinnym domem. Lubię karkówkę , kiedy jest chuda, lekko przerośnięta tłuszczem. Taka najbardziej nadaje się do pieczenia. Tłuszcz powoli się wytapia i sprawia, że mięso jest delikatne i soczyste. Pieczona karkówka to idealny pomysł na obiad . Na zimno, pokrojona na plastry świetnie nadaje się też na kanapki. Z wytopionych soków i tłuszczu(...)termometrze pokaże 72ºC. Wyjmij pieczeń i owiń w aluminiową folię. Odczekaj 10 minut za nim zaczniesz kroić mięso. Przelej sos do małego garnka. Pokrój cebulę i zeszklij na maśle. Dodaj do sosu wraz z wrzątkiem, solą, przyprawami i śliwkami. Gotuj sos przez 10 minut. Zmiksuj po czym dopraw śmietanką. Ugotowany sos posyp natką. The post Pieczona karkówka ze śliwkami

codojedzenia
Kanapka USA z kurczakiem i jalapeno 188

czas na taką właśnie rozpustę . Kapaka USA , ma wszystko czego potrzebuje głodny człowiek , dużo pieczonego mięsa , smażoną cebulkę , ser i pikantne marynowane jalapeno . Pychota , zachęcam do zabawy w kanapki Scobby-Doo , można je robić z każdym mięsem z obiadu Składniki : 1 bułka kajzerka kawałek pieczone kurczaka , najlepiej grzeszne udko ze skórką kilka plastrów , marynowanego jalapeno 1 plaster(...)układamy sałatę , ser , sos , musztarda , majonez . Następnie wklejamy w to pieczonego kurczaka , pozbawionego kości . Osobiście zawsze zostawiam pieczoną skórkę, gdyż mimo iż nie najzdrowsza , dla mnie najsmaczniejsza To przecież kanapka wypas , a nie fit (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas na smażoną cebulkę , która ląduje na pieczonym mięsie . Kolej na jalapeno , sałatę i druga część bułki . Kanapkę spinamy wykałaczkami

Ogrodnik w podróży
Bigos staropolski 143

mięsa umyć, osuszyć natrzeć solą i pieprzem, część natrzeć papryką, pozostałe majerankiem. Ułożyć na blaszce z piekarnika, podlać bulionem i piec około 1,5 godziny do zrumienienia. W czasie pieczenia mięsa obrócić. Upieczone odstawić do przestygnięcia. Obrać z kości i pokroić na małe kawałki w międzyczasie ugotować kapustę. Odcisnąć z nadmiaru wody, jeśli jest taka potrzeba posiekać. Dodać grzyby(...)wodą, w której się moczyły oraz przyprawy. Następnie dodać pokrojone mięsa, upieczony boczek i kiełbasę. Pokrojoną kiełbasę można również przesmażyć na patelni. Wlać sos z pieczenia mięsa do bigosu i dodać czerwone wino. Dodać pokrojone w paski wędzone śliwki. Całość dusić pod przykryciem około 1 godziny, a najlepiej przez kilka dni. Bigos z biegiem czasu nabiera smaku i aromatu. Najsmaczniejszy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczeń wołowa 163

nastepnie folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego do 240° stopni piekarnika i piec przez 1,5 godziny w zależności od wagi wołowiny  ( na kazdy kilogram mięsa -1 godzina pieczenia ). Podawać na gorąco z dodatkiem pieczonych ziemniaków. SMACZNEGO

zielonacukinka
Rolada z polędwiczki wieprzowej nadziewana jarzynami i rodzynkami. 155

folię aluminiową. Roladę ciasno i dokładnie zawinąć we folię.  Tak przygotowaną roladę można włożyć na godzinę do lodówki by mięso przeszło zapachami. Można też przygotować kilka godzin przed pieczeniem. Mięso piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.  Smacznego! Pozdrawiam ciepło. FB oraz Instagram

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pieczona pierś kaczki i sos z czerwonego wina 188

żarłoków w domu przeznaczam jedną porcję na głowę. Pieczenia kaczki nie zajmuje dużo czasu. Najlepiej użyć termometru, aby mięso się było właściwie upieczone. Idealna temperatura upieczonego mięsa to 60 – 62 stopnie. Pieczona pierś kaczki Składniki: na 4 porcje 4 filety z piersi z kaczki ze skórką, około 800 g 1 łyżeczka soli 1 ½ łyżeczki czarnego pieprzu młotkowanego(...)patelnię i ułóż mięso skórką do dołu. Smaż mięso przez 6 minut. W międzyczasie nagrzej piekarnik na 130ºC. Przełóż mięso do brytfankę, skórką do dołu, wciśnij termometr i pieczmięso uzyska temperaturę 60 – 62 ºC. Ugotuj sos. Szalotkę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Wlej wino, ocet balsamiczny, wywar i gotuj sos na małym ogniu

codojedzenia
Pyszny schab pieczony w mleku 119

czosnek też lekko rozdrabniamy. Dokładamy do mięsa natartego mieszanką przypraw i olejem. Odstawiamy na około 12 h w chłodne miejsce, by dobrze się zamarynowało. Na przynajmniej godzinę przed pieczeniem przenosimy mięso do temperatury pokojowej. Następnie rozgrzewamy nieco oleju(...)którym marynowało się mięso, starając się oddzielić go od ziół, i obsmażamy je krótko, na dużym ogniu, z obu stron. W międzyczasie przygotowujemy mleczną miksturę, w której będziemy piekli mięso. Wszystkie składniki mieszamy i zagotowujemy. Podsmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i i zalewamy gorącym mlekiem. Przekładamy cebulkę i czosnek, z którymi marynowało się mięso. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika

Pichceniomania