mielone - 47549 przepisów (strona:2661/3170)

BANANOWIEC "CYNAMONOWY RAJ" (bezglutenowy, z mieszanką ziarenek i masłem orzechowym) 221

tkę. Ta dziesiątka była cholernie dobra.  PS. Dzięki nim nikt nie zasnął na filmie, każdy czekał aż wyskoczą z piekarnika, a później (chyba idąc śladami naszych psów) wszyscy mieli ochotę jeść i jeść i jeść... :)  /Tak, tak wiemy, że na noc to tak nie zdrowo, ale... ostatni posiłek je się dwie godziny przed snem a my mieliśmy około

Wypisz Wymaluj
362. 152

mają tam najlepsze lody ever. Naprawdę. A ich gałki, nie są takie mikroskopijne jak u nas. Tamte gałki można nazwać gałkami.    A co powiecie na granitę? Mieli tam nawet dziwnie niezidentyfikowany smak który smakował jak jakieś tabletki na kaszel xd (na zdjęciu limonkowa)  I jak będąc we Włoszech można by nie kupić makaronu? Ten kupiły sobie moje

More food, love and dreams
Torcik Schoko Bons 4193

przekładamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy około 35-40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy z blachy i studzimy, odwracając ciasto wierzchem do dołu. Dzięki temu będziemy mieli równy wierzch tortu. Krem biały: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier. Na koniec dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia składników. Wstawiamy do lodówki. Krem karmelowy: Mascarpone miksujemy z masą krówkową

Czerwona Porzeczka
KOPYTKA ZIEMNIACZANE 602

mąki 1 jajko sól morska Kamis młynek Wykonanie: Ziemniaki gotujemy do miękkości ok.25 minut. Studzimy, przeciskamy przez praskę do ziemniaków, jesli jej nie posiadamy możemy też użyć maszynki do mielenia mięsa. Do gładkiej masy ziemniaczanej dodajemy jajko, wsypujemy mąkę, szybko mieszamy wyrabiając ciasto. Nie wyrabiamy długo, jesli ciasto bierze się zbytnio do rąk podsypujemy jeszcze mąki. Gotowe ciasto rwiemy

Z Majeczką w kuchni
ROLADA WAFLOWA 5530

łamały się przy zwijaniu rolady. Kiedy wafle zmiekną kładziemy je obok siebie,jedne wafel nachodzi na drugi,wykładamy masę po całości. Zwijamy roladę,jesli po krótszym boku bedziemy mieli grubszą roladę,jesli po dłuzszym boku wyjdą nam mniejsze roladki.Ja zwijałam po dłuzszym boku. Gotową,zwiniętą rolade wkładamy na ok.1,5 godz żeby dobrze stężała masa

Z Majeczką w kuchni
CIASTKA ULE WIELKANOCNE 380

jajko, króliczek i kurczaczek. Składniki: 200 g orzechów włoskich 200 g cukru pudru 1 białko foremki do ciastek uli Delicja Tescomy pół puszki masy kajmakowej wafle tortowe Wykonanie: Orzechy mielimy, dodajemy cukier puder, białko. Dokładnie mieszamy.Wstawiamy do lodówki na min. godzinę na schłodzenie.Schłodzoną masę wkładamy do foremek, ściskamy, dołaczonym dzióbkiem robimy wgłębienie, nadmiar masy zabieramy. Wgłębienie napełniamy kajmakiem

Z Majeczką w kuchni
KOTLECIKI DROBIOWE Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI 243

końca, wyjątkowo smaczne z sosem czosnkowym Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki wiórków kokosowych sól,pieprz, olej do smażenia Wykonanie: Piersi mielę w maszynce,doprawiam solą,pieprzem,.Formuję paseczki, panieruję w rozkłóconych jajkach a następnie bułce wymieszanej z wiórkami. Smażę na rozgrzanym oleju na rumiano, podaje z sosem czosnkowym. CIEKAWE DOZNANIE SMAKOWE

Z Majeczką w kuchni
SMERFNY JAGODOWIEC 280

serka waniliowego pól szkl,smietany 18 3 łyżki zelatyny+pół szkl.wrzatku 2 galaretki jagodowe lub wisniowe kostka margaryny 20 dag herbatników 5 łyzek cukru Wykonanie: Margarynę roztapiamy,herbatniki dokładnie mielimy na pył.Łączymy herbatniki z margaryną.Wyklejamy tym dno tortownicy.Odstawiamy do lodówki do stężęnia.  Jagody blenderujemy,dodajemy smietanę,serek ,cukier.Na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w pól szkl.wrzatku,studzimy

Z Majeczką w kuchni
Włoskie gnocchi z polskim akcentem i sos pomidorowy / Italian gnocchi with a Polish accent and tomato sauce 190

ostrej papryki / pinch of hot pepper   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 30 min, gotowanie: ok. 5 min, ilość porcji: 6   Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jeszcze ciepłe obieramy i mielimy w maszynce. Wysypujemy mąkę na stolnicę, robimy dziurkę na środku i wbijamy jajka. Później dodajemy ziemniaki, sól i gałkę. Wszystkie składniki wyrabiamy na jednorodne i aksamitne ciasto. Ciasto dzielimy

Projekty ze smakiem
Masło orzechowe 203

domowe masło orzechowe. Początkowo umieściłam orzeszki w misie automatycznego blendera. W życiu się tak nie umordowałam, a efektów brak! Przełożyłam do kubka i w zaledwie kilka minut dokończyłam mielenie blenderem ręcznym :) Podobno idealnie nadaje się również maszynka do mięsa. Składniki: 300 g prażonych orzeszków ziemnych 2-4 łyżeczki cukru pudru szczypta soli CZAS PRZYGOTOWANIA: 15-20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

My Culinary Art
Dietetyczne ciasteczka orzechowe 155

tego tematu jak najbardziej obronną ręką. I muszę powiedzieć, że nawet nieźle mi wychodzi kombinowanie i tworzenie nowych, dietetycznych przepisów. Serdecznie polecam kochani. Składniki: 2/3 szklanki masła orzechowego (lub mielimy w blenderze 200 gram niesolonych orzeszków ziemnych na krem) 1 szklanka mąki orkiszowej 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżeczki stewii 1 jajko szczypta soli 1/4 łyżeczki sody 3 łyżki wody

Mango Papaja
Pasterski sos do makaronu 153

Historia tego sosu jest bardzo prosta , jak i samo wykonanie. Jak sama nazwa wskazuje, stworzony został przez pasterzy zwierząt. Gotowali z tego co mieli pod ręką. Oczywiście dziś ten przepis jest mocno zmieniony i będzie nadal zmieniany. A oto moja wersja: - Pieczarki 40dkg - Sos pomidorowy 1 litr - szynka surowa wędzona 30dkg , może być również każda inna, taka jaką mamy

Pasje Jolki
Bazyliowe Włoskie Kopytka "Gniocchi" w pomidorach 130

oraz wymieszaliśmy wszystko razem( BEZ MĄKI ), Odkładamy troszkę ciasta do blendera lub miksera. Dokładamy bazylię w ilości jakiej chcemy, im więcej tym smak  bazylii będzie bardziej intensywny. Wszystko mielimy, blędujemy i dokładamy do ciasta podstawowego. Mieszamy razem. Jeśli nie mamy blendera, bazylię siekamy nożem i dodajemy do ciasta. Teraz dodajemy mąkę (300 gr.) I jak w przepisie głównym wstawiamy

Pasje Jolki
sól ziołowa 180

Moja sól składa się z : majeranku, tymianku, pietruszki, bazylii, rozmarynu, lubczyku i cząbru. Mieszam wszystko razem i miksuję z odrobiną soli. Przesiewam. Duże kawałeczki zostawiam do marynowania mięs lub mielę jeszcze raz. Przesiane zioła mieszam z 1 kg drobnej soli i używam zamiast kostek rosołowych jak i do solenia potraw

Pasje Jolki
Mikstura oczyszczająca z toksyn 170

dyni i słonecznika w łupinach.  Ja stosuję siemię lniane firmy Zielony Nurt WYKONANIE Wykonanie koktajlu   jest bardzo proste. Możemy wyróżnić trzy etapy : ETAP PIERWSZY Do młynka, do mielenia nasion (lub młynka do kawy) wsypujemy po łyżce stołowej: niełuskanych pestek dyni, niełuskanych pestek słonecznika, siemienia lnianego. Następnie całość mielemy na drobny proszek. ETAP DRUGI:  Zmielone nasiona wsypujemy

W kuchennym oknie Ewy