mielone z serem - 3500 przepisów (strona:13/234)

Pasta z wędzonego łososia i twarogu 166

/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Pasta jest pyszna, prosta i idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem. Chyba niczego więcej nie muszę dodawać?    100g wędzonego łososia 150g białego sera (mielonego) 1 ząbek czosnku (mały) 1 łyżka majonezu (opcjonalnie) sól, pieprz   Wszystkie składniki zmiksować (blenderem/malakserem) do uzyskania jednolitej konsystencji. Pastę doprawić do smaku

Di gotuje
Sernik na zimno z musem truskawkowo-rabarbarowym 207

słodszego smaku i poprawiły kolor musu. Wyszedł mi naprawdę pyszny serniczek, który nie tylko świetnie smakował ale także pięknie prezentował się w przekroju. składniki: masa serowa 1 kg mielonego sera może być z wiaderka 100 g miękkiego masła 5-6 łyżek cukru* 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny mus 400 g rabarbaru 400 g truskawek, moga być świeże

Monia miesza i gotuje
Zupa cebulowa 190

opcjonalnie  (z racji tego ze sama je odcinałam więc pozostało na nich trochę mięsa) 1000-1200 ml wody 2 łyżki masła klarowanego lub zwykłe masła pieprz świeżo mielony ser cheddar lub inny grzanki najlepiej z bagietki Na początku zabrałam się za bulion na kościach, mięso pogotowałam w wodzie z kostką rosołową i zielem angielskim i liściem laurowym(Jeśli

Piekielna Kuchnia Pati
Świąteczne babeczki 157

sera białego półtłustego/tłustego 2/3 szkl cukru pudru 2 jajka 1/2 łyżeczki ekstraktu z mięty lub wanilii 1/3 szkl śmietany 30-36% zielony barwnik spożywczy Wykonanie: Ser mielimy trzykrotnie i przekładamy go do misy miksera, dodajemy cukier, jajka, miętę/wanilię i śmietanę. Całość miksujemy do połączenia się składników, dodając zielony barwni,  tak aby uzyskać pożądany odcień. Gotowe

Malinowe Pocałunki
Drożdżówki 181

sobotnich powrotów do domu. Korzystając z dnia wolnego postanowiłam upiec je samodzielnie. Wykorzystałam to co miałam akurat w domu- budyń i śliwki z kompotu- nie uśmiechało mi się mielenie sera na osiem małych drożdżówek..      Zawsze mam obawy, gdy korzystam z nowego przepisu z wykorzystaniem drożdży- czasem robi mi się dość twarda i chrupiąca skórka

Wrzosowa Polana
Sernik mamy (tradycyjny) 147

200ml kwaśnej śmietany cukier puder do smaku Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Gdy masa będzie jednorodna dodajemy miąższ z laski wanilii oraz proszek do pieczenia.  Ser mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa. Dodajemy stopniowo do masy. Gdy wszystko się połączy dokładamy mąkę ziemniaczaną.  Na końcu całość łączymy z ubitymi na sztywna pianę białkami. Ewentualnie możemy

Pyry na Gaz
Pierogi ruskie 180

jajko i żółtko 1/4 szklanki oleju odrobina soli Farsz: 1 kilogram ugotowanych ziemniaków 0,5 kilograma sera białego 2 cebule Sól,pieprz Olej do smażenia Sposób przygotowania: Ziemniaki i ser mielimy. Cebulę obieramy , kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju na złoty kolor , dodajemy do ziemniaków, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Z podanych składników zagniatamy ciasto.  Ciasto

Bajeczna Kuchnia
Tarta serowa z żurawiną (waniliowa) 212

pieczenia 16 g cukru waniliowego 75 g cukru 1/2 opakowania cukru z wanilią i kardamonem (opcjonalnie) 1 jajko szczypta soli szczypta cynamonu do oprószenia Masa serowa: 750 g mielonego sera waniliowego na sernik (z wiaderka) 1 budyń waniliowy (47 g) 3 jajka "M" (osobno żółtka, osobno białka) 10 dag świeżej żurawiny 1 laska wanilii 1/2 szklanki cukru Tarta serowa

Moje Qulinaria
domowe paluchy drożdżowe z serem 383

łyżka masła 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% skórka otarta z 1 cytryny sok z cytryny do smaku opcjonalnie: 1 budyń waniliowy wykonanie: Cytrynę sparzamy i szorujemy. Ser mielimy lub ucieramy widelcem. Dodajemy do niego cukier, masło, jajko oraz żółtka i ucieramy na gładką masę. Następnie dodajemy otartą skórkę z cytryny, śmietanę oraz sok z cytryny do smaku

Domowy Smak Jedzenia
Leniwe pierogi 126

Składniki ser twarogowy, 400g mąka pszenna, 300g jajko, 1 szt Dodatkowo bułka tarta masło śmietanka kwaśna miód cynamon cukier Przygotowanie Ser mielimy, albo używamy mielonego sernikowego. Dodajemy jajko i mąkę. Zagniatamy ciasto, formujemy wałeczki i kroimy pod skosem na małe kawałeczki. Wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 10 minut od czasu wypłynięcia pierożków na powierzchnię. Podajemy z bułką tartą usmażoną

Gotowanie moimi oczami
Sernik z brzoskwiniami ( łatwy ). 168

Składniki : Masa serowa : 1 i 1/2 kg mielonego sera białego 35-40 dkg cukru kryształu 12 jajek 1 i 1/2 kostki margaryny ( miękkiej ) 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 duży cukier waniliowy Przygotuj również : cienki blat biszkoptowy jasny lub cienki blat z ciasta kruchego  1 puszka brzoskwiń Sposób wykonania :   B laszkę

Przepisy i porady kulinarne
Sernik z kubusiowym budyniem 191

łyżeczki proszku do pieczenia Kubusiowy budyń: 2 i 3/4 szklanki soku marchwiowego typu "Kubuś" 2 czubate łyżki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru  Warstwa sernikowa: 500 g mielonego sera  120 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanki oleju Sposób przygotowania: 1. Do miski wsypać mąkę, dodać cukier i masło, posiekać nożem. Dodać jajko

Na Ciasteczkowych Papierach
Sernik idealny 174

piec ... sernik wyszedł mi pyszny już za pierwszym podejściem :) Spróbujcie koniecznie! Inspiracja: Słodkie White Plate, str. 168 ( moja jedyna modyfikacja to dodanie spodu i rodzynek ) 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego ( użyłam sera z wiaderka Vitello ) 300 g cukru 100 g miękkiego masła 40 g mąki pszennej 450 garść rodzynek 1 jajko 4 żółtka 4 białka cukier waniliowy

Atlas Smaków
Pierogi leniwe - przepis podstawowy 248

oleju + łyżeczka soli Do polania pierożków: 1/4 kostki masła 2-3 płaskie łyżki bułki tartej cukier brązowy lub biały cynamon lub cukier waniliowy (ewentualnie) 1. Ugotowane ziemniaki wraz z serem mielimy w maszynce do mięsa lub przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Przekładamy do większej miski, dodajemy żółtko, mąkę ziemniaczaną, sól, cukier i połowę mąki pszennej. Zagniatamy szybko ciasto, a gdyby

Kuchnia Prezydentowej
Sernik taksówkarza 171

Dzisiaj sernik taksówkarza z recenzowanej książki Doroty Dardzińskiej „Kuchnia domowa, czyli Synowa kontra Teściowa” Składniki: - 4 jajka - 500g mielonego sera białego - 60g cukru - 100g masła - 30g śmietankowego budyniu w proszku - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 20g rodzynek - 1/2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy - 1/2 łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczy - szczypta soli Dekoracja: - 100g białej czekolady - 20g migdałów

Kuchenne Wariacje