galaretki. Smakowało wspaniale :) Takie prosto z lodówki będzie idealnie smakować w upały :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ 25/40 CM SPÓD: ok. 20 dag okrągłych biszkoptów MASA: 1 kg mielonego sera (w wiaderku) 2-3 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe ORAZ: 2 galaretki truskawkowe lub wiśniowe truskawki ok. 1 kg (lub wg uznania) opakowanie ciepłych lodów (kupiłam w Lidl- opakowanie
Pani na deserMakaron rurki o średnicy 1 cm nadziewany mięsem i warzywami, zapieczony w piekarniku. Potrzebujemy 500 g makaronu Rigatoni, 500 g mięsa mielonego, ser w plastrach, jakieś warzywa typu brokuł, kalafior...itp. przyprawy, czosnek, koncentrat... Forma do zapiekania na podaną ilość makaronu o średnicy ~28 cm. Makaron gotujemy wg wskazań producenta odejmując połowę czasu gotowania tzn. gdy jest podane
chleba naszegopołowy pomarańczy 1 łyżeczka świeżo startej skórki pomarańczowej Dodatkowo : 3 nektarynki 400 ml gorącej wody 1 opakowanie Krystalicznej galaretki dr Oetkera *** Wykonanie : 1. Ser mielimy a następnie łączymy z śmietanką kremówką oraz wiórkami kokosowymi. Margarynę ucieramy z cukrem i skórką pomarańczową na jasną i puszystą masę. Dodajemy pojedynczo jajka. Przesiewamy proszek budyniowy oraz obie
vaniliowoczekoladowacukru 3 łyżki ciemnego kakao typu holenderskiego skórka otarta z 1 pomarańczy 2 łyżki domowego likieru pomarańczowego 80 g mąki ziemniaczanej Cząstki pomarańczy do podania Wykonanie: 1. Ser mielimy a następnie łączymy z ricottą . Margarynę ucieramy z cukrem i startą skórką pomarańczową oraz likierem na jasną i puszystą masę. Dodajemy pojedynczo jajka. Przesiewamy mąkę ziemniaczaną oraz kakao
vaniliowoczekoladowatrzeba zjeść od razu całej blachy :) Sernik smakował i szybko znikał z talerza :) Składniki: spód 250 g herbatników 80 g miękkiego masła masa serowa 1 kg mielonego sera 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki śmietany 30 % 3 dojrzałe banany 2 czubate łyżki masła orzechowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 duże jaja 2 łyżki budyniu waniliowego Przygotowanie
Gotowanie z pasjąMasa serowa: - 80 dag sera białego - 2 łyżeczki esencji waniliowej - 1 jajo - 3/4 szklanki cukru - budyń śmietankowy - cukier waniliowy - 1/2 szklanka mleka Dodatkowo: - jagody, ok. 1 1/2 szklanki 1. Ser mielimy. Jajo ubijamy z cukrem na kogel mogel. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, miksujemy na gładką masę. 2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na spód wykładamy większą połowę ciasta, przelewamy
Apetyczna babeczkatortownicy wcisnąć przygotowany spód, wyrównać, docisnąć. Schłodzić w lodówce w czasie przygotowywania masy serowej. Masa serowa wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej 900 g tłustego, gładkiego, mielonego sera białego 4 jajka 150 g drobnego cukru do wypieków 15 g cukru z wanilią 230 g umytych i obranych truskawek + 5-6 pokrojonych w kawałki 40 g mąki ziemniaczanej
Słodkie inspiracjecebula, ½ świeżego małego kalafiora, ½ świeżego małego brokuła, 200 g ryżu riso, ok. 1 l bulionu, 1 łyżka masła, pęczek świeżej pietruszki, kilka liści świeżego lubczyku, pieprz czarny świeżo mielony, ser żółty, twardy. Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł i kalafior dzielimy na różyczki, które odcinamy i dzielimy na małe kawałeczki, odkładamy. Łodygi, zaś kroimy w mniejsze kawałki
Moniki Smakołykisosem brzoskwiniowym, ale najbardziej smakują nam z serkiem mascarpone i kawałkami owoców. 250 g białego sera 3 jajka 4 łyżki mąki szczypta soli 1/2 op. cukru wanilinowego Biały ser mielimy trzykrotnie lub przepuszczamy (również 3 razy) przez praskę do ziemniaków. Dodajemy do niego żółtka i miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy mąkę i cukier wanilinowy, miksujemy do połączenia. Białka ubijamy
Smaki Na Talerzużadnych dodatków. Z części postanowiłam przygotować coś wyjątkowego, padło na drożdżówki. Inspirację znalazłam tuta j. Jeśli nie macie domowego, wiejskiego twarogu do przygotowania tych bułeczek możecie użyć twardego, niemielonego sera białego, twaróg wiadereczkowy będzie zdecydowanie zbyt rzadki. składniki: zaczyn: 1/2 szkl ciepłego mleka łyżka cukru łyżka mąki pszennej 30 g świeżych drożdży ciasto właściwe: 340 g mąki pszennej
6niebojest za słodkie a dla tych co lubią kawę i gorzka czekoladę będzie bardzo smaczne :).Spróbujcie koniecznie na pewno Wam posmakuje. SKŁADNIKI 1 kg mielonego sera (najlepsze te z wiaderka) 300 ml śmietanki 30 % 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 6 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 4 łyżki żelatyny 4 kostki gorzkiej czekolady herbatniki ja użyłam kakaowych
Mała w garnku mieszamąki pszennej typ 650 80 g cukru pudru 125 g masła łyżka domowego cukru waniliowego 1 jajko niewielka ilość mąki do podsypania MASA SEROWA: 1 kg trzykrotnie mielonego sera 8 jajek 10 dag masła 20 dag cukru łyżka domowego cukru waniliowego 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 10 dag rodzynek 10 dag smażonej skórki pomarańczowej szczypta soli łyżeczka mąki pszennej
Kuchenne zapiski Edytytroche kalorii zawiera, ale z umiarem, wszystko dla ludzi! :) Składniki : 3,5 szk. mąki 1 szk. wody 1/2 łyżeczeki soli 1 łyżkę masła 1 jajko Farsz: 350g mięsa mielonego ser żółty 2 cebule 2 ząbki czosnku 3/4 szk. kefiru, garść pietruszki papryka czerwona pieczarki sól, pieprz majeranek Przygotowanie: 1. Wodę z solą i masłem gotujemy do wrzenia, następnie
FITBUuKmokrego piasku, Formę o wymiarach 26 cm x 28 cm wykładamy papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzamy masę herbatnikową. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej, 2. Ser mielimy i dodajemy pozostałe składniki mieszając drewnianą lub silikonową łyżką. Kakao i mąkę przesiewamy przez sitko tak by masa nie miała grudek. Czekoladę wcześniej siekamy i rozpuszczamy z kawą
vaniliowoczekoladowacała reszta zrobi się sama. Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm. Spód: - 2 łyżki masła - 1 szklanka wiórków kokosowych Masa sernikowa: - 60 do 70 dag gotowego mielonego sera z wiaderka - 2 galaretki cytrynowe - 1 szklanka śmietany kremówki 30-36 % - 2 szklanki wrzątku do rozpuszczenia galaretek Wierzch: - 4 łyżki wiórek kokosowych Można również użyć do dekoracji dostępne sezonowe owoce
Apetyczna babeczka