mielone w panierce - 500 przepisów (strona:9/34)

kotlet z piersi z jajkiem,szpinakiem,ziemniakami na obiad... 273

świeży lub mrożony 1/2 kg, boczek wędzony 10 dag, masło do smażenia 1 łyżeczka, pierś z kurczaka 1 podwójna, panierka do kurczaka prymat - ile potrzeba, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, jajka sadzone 2 sztuki, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, natka pietruszki - ile potrzeba ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić szpinak świeży sparzyć na sitku, boczek wędzony(...)zrumienić na maśle i dodać szpinak, doprawić sola czosnkową do smaku piersi lekko rozbić na dwa kotlety, zanurzyć je w roztrzepanych dwóch jajkach, obtoczyć w panierce i na gorącym oleju usmażyć kotlety na osobnej patelni usmażyć jajka sadzone i na tym tłuszczyku podsmażyć ziemniaki podać kotlet z sadzonym jajkiem posypanym pieprzem, natką pietruszki z ziemniakami i szpinakiem............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z mięsa mielonego z serem i szynką 167

urozmaicone mielone - nadziane szynką i kawałkiem sera. Smakują całkiem nieźle, są miłą odmianą dla klasycznego mielonego.  Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia 1 cebula pół czerwonej papryki łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka szczypiorku 5 plasterków szynki 5 plasterków żółtego sera gouda sól i pieprz 2 jajka do panierki bułka tarta

Gotowanie i blogowanie
Pieczone filety z kurczaka w musztardzie i migdałach (bez glutenu) 389

panierce, poza tym stwierdzam, że pieczony kurczak jest o niebo lepszy od smażonego :) Składniki (2-3 porcje): - 2 filety z kurczaka - 4 łyżki oleju rzepakowego/oliwy - 1,5 łyżki musztardy Dijon - kilka kropel wody - sól, pieprz do smaku; papryka słodka, czosnek granulowany, bazylia suszona( po łyżeczce małej) - garść płatków migdałów - 1 łyżka sezamu - 1 łyżka siemienia lnianego  - 2 łyżki mielonego(...)wodę, aż się połączą wszystkie składniki. Dodaj przyprawy i ponownie wymieszaj. W osobnej filiżance wymieszaj sezam, siemię lnianę i mielony len. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia/folią, filety posmaruj z obu stron musztardowym sosem, obtocz w siemieniowej panierce a na koniec posyp płatkami migdałów*. Piecz ok. 20 minut w 180 stopniach. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami** i kolorową

Corner With Recipes
Chrupiący kurczak 161

height: 1em;" /> " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Majonez z parmezanem wymieszać dokładnie. Dodać trochę soli i świeżo mielonego pieprzu. Pałki kurze dzielimy na pół, zanurzyć dokładnie w majonezie. Zostawić tak na godzinę. Przygotowanie panierki – wszystkie składniki panierki dokładnie wymieszać. Kurczaka wyjąć z majonezu i dokładnie obtoczyć w panierce. Docisnąć lekko panierkę, położyć kawałki kurczaka

Kuchnia Pokoleń
Oszukane udka przepiórcze 190

mięsem mielonym wieprzowym. 200 ml kefiru [ u mnie maślanka] 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej sól od 25 -30 dkg mąki 35 dkg mielonego mięsa drobiowego paluszki 1 cebula pieprz 3 ząbki czosnku jajka, bułka tarta (na panierkę) olej do smażenia Na stolnicę przesiać 25 dkg mąki. W mące zrobić dołek i wlać w niego kefir/maślankę.Dodać  sodę

Moje domowe kucharzenie
Makrela w panierce 197

jaka smaczna! Wystarczy podać do niej bukiet surówek i obiad gotowy ☺ Składniki: -dowolna ilość filetów z makreli -składniki do panierki: mąka, jajko zmiksowane z dwiema łyżkami  śmietany oraz świeża bułka tarta. Ja zawsze mielę w maszynce do  mięsa suche bułki tuż przed przygotowaniem potrawy. Taka bułka  daje chrupkość po usmażeniu.  -olej rzepakowy Do rozmąconego jajka

Kulinarne przemyslenia
Ryba po grecku 1238

laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżeczka cukru sól świeżo mielony pieprz mielona słodka papryka Filet z ryby przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w jajku i panierce (ja mieszam mąkę i bułkę tartą pół na pół). Usmażyć i pozostawić do wystudzenia. Seler, pietruszkę i marchew zetrzeć na tarce

Kolorowa kuchnia Elki
Krokiety z kapustą i pieczarkami 176

litrowy słoik kapusty kiszonej, nie kwaszonej   0,5 kg pieczarek (mogą być również mrożone)   2 duże cebule   pieprz mielony, sól   20- 30 dag żółtego sera (opcjonalnie) Dodatkowo:   bułka tarta i jajka do panierki olej do smażenia Kapustę wyjmujemy ze słoika, odduszamy z niej wodę, rozdrabniamy, kiedy jest zbyt kwaśna należy ją obgotować w wodzie

Kuchenne aromaty
Filet z kurczaka w panierce z curry i papryki 569

płaty ( jak na schabowe). Bułkę tartą mieszamy z curry i ostrą czerwoną papryką. Domową bułkę tartą przygotowuję z wysuszonego chleba, który dokładnie mielę. Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie panierujemy w rozmąconym jajku i panierce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem. Sos: Jogurt, majonez, keczup, słodką paprykę, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą

VioletoweKucharzenie
Portugalskie pierogi z wołowiną i sosem beszamelowym 185

400g mąki60g margarynycała skórka z cytryny650 ml wodyskładniki na farsz I:50g margaryny2 cebule4 ząbki czosnku1 dojrzały pomidor30g boczku30g chorizo3 liście laurowe500g mielonej wołowinySkładniki sos:70g margaryny80g mąki625 ml mlekasok z cytrynynatka pietruszkisólpieprzgałka muszkatołowa składniki na panierkę: 4 jajka jajkabułka tartaolej do głębokiego smażeniaPrzygotowanie:Ciasto:W garnku zagotowujemy wodę ze skórką cytryny i szczyptą soli oraz margaryną, po doprowadzeniu

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekane bakłażany 269

Bakłażany, zapiekane z mięsem mielonym pod chrupiącą kołderką z parmezanu i kolendry.  Danie dla dwojga, idealne. Składniki :  1 duży bakłażan 250 g zmielonego mięsa, wieprzowego 1 cebulka szalotka 3 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 1/2 czerwonej papryki garść świeżej kolendry 50 ml gęstego przecieru pomidorowego oliwa sól pieprz Dodatkowo : 3 łyżki bułki tartej 20 g sera(...)oliwą, włożyć do formy a następnie do nagrzanego piekarnika na 25 minut. W tym czasie przygotować farsz oraz panierkę.  Na rozgrzaną patelnię wlać łyżkę oliwy, dodać drobno posiekaną cebulkę, łodygę selera oraz czosnek. Gdy cebulka się ładnie zeszkli dodać mięso mielone. Do podpieczonego mięsa dołożyć pokrojoną w kostkę paprykę, wszystko zalać przecierem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem

Zabawa smakiem
Kotlet w panierce z amarantusa 288

tartej). Miało być tradycyjnie, wyszło niecodziennie. Efekt mnie zaskoczył i myślę, że Wam też się spodoba. Co lubię w tej panierce (bo cały sekret tkwi właśnie w niej): pasuje do każdego rodzaju kotleta: schabowego, z piersi kurczaka, sojowego, mielonego, z boczniaków, z jajek, ziemniaków lub innych warzyw... Składniki : Mięso schabowe (to jedna z wielu propozycji, ale pamiętaj, że może(...)surówki z sezonowych warzyw. Kilka istotnych porad : - aby mięso nabrało mocny smak pozostaw je na noc w przyprawach. - do przygotowania kotletów wegańskich jajko zastąp wcześniej namoczonymi nasionami Chia lub mielonym siemieniem lnianym, a do smażenia użyj oleju kokosowego rafinowanego, który nie ma zapachu, a wysoka temperatura dymienia sprawia, że się nie przypala). - osoby z nietolerancją glutenu: mąka nie musi

Ale Proste
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 182

żywnością, kupiłam płatki ryżowe do sajgonek i się zaczęło :) Jako, że zbytnio nie mam zaufania do mięsa mielonego w restauracjach, a uwielbiam sajgonki, postanowiłam zrobić je sama, a potem wpadłam na pomysł by zrobić je na nieco inny sposób, czyli w panierce. I wyszedł mi taki szybszy sposób na krokieta, bo nie trzeba się bawić w pieczenie naleśników(...)najlepiej karkówki) 1 duża cebula 1 jajko Sól Pieprz Dodatkowo: Około 20 płatków papieru ryżowego 1 łyżka sezamu Bułka tarta 1 jajko Olej do pieczenia Ugotowane mięso i cebulę, mielimy maszynką do mięsa, a następnie dodajemy jajko, sól i pieprz. Całość dobrze mieszamy. Zamaczamy pojedynczo płatki ryżowe w talerzu z niewielką ilością wody, po czym przekładamy na drugi talerz

Smakowy Raj
Kukułcze gniazda - kotlety mielone z jajkiem 134

kanapkach. Kukułka podrzuciła do środka jajka, ja dodałam paprykę i obiad gotowy.  Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki 3 jajka 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia 1 cebula 1 rozgnieciony ząbek czosnku pół czerwonej papryki sól i pieprz 2 jajka do panierki bułka tarta  olej do smażenia słoiczek marynowanej papryki Trzy jajka gotujemy na twardo, obieramy(...)kroimy na pół. Bułkę namaczamy w mleku, cebulę i paprykę kroimy w kostkę.  W misce mieszamy mięso mielone, namoczoną bułkę, paprykę, cebulę, czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Bierzemy kulkę mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy połówkę jajka i formujemy kotlet. Odstawiamy na deskę. Uformowane kotlety wystawiamy do lodówki na 30-40 minut.  Dwa jajka

Gotowanie i blogowanie
wątróbka drobiowa z jabłkami,gruszkami,cebulą... 156

Składniki: wątróbka drobiowa 70 dag, olej rzepakowy 10 łyżek, masło 2 łyżki, mąka pszenna - do panierki, cebula 4 sztuki, jabłka 3 sztuki, gruszki 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, majeranek 2 łyżeczki w rondlu na maśle podsmażyć pokrojone jabłka, gruszki, cebulę, dodać majeranek, kucharka, pieprz do smaku na gorącym oleju usmażyć oczyszczoną wątróbke i obsypaną

W Mojej Kuchni Lubię