mielone w panierce - 500 przepisów (strona:18/34)

Drobiowe pulpeciki w sosie grzybowo-śmietanowym 180

się torbę kani i kilka maślaków. Smażone kanie w panierce, duszone maślaki z cebulką. I tylko, nie trzeba przekombinować. Najprostsze rzeczy idealnie podkreślają naturalny smak "zdobyczy". Dawno nie gotowałam nic z wykorzystaniem grzybów, ale w końcu też musiałam ulec tej wszechobecnej magii...  Składniki (ok. 4 porcje) -500 g mielonego mięsa drobiowego (najlepiej z indyka) -500 g leśnych grzybów

Zielona Kuchnia
Krokiety ziemniaczane bolognese 203

łyżki mąki  300 g mięsa mielonego (użyłam mięsa wołowego)  400 g świeżych pomidorów (mogą być z puszki)  2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula sól i pieprz, chili do smaku garść świeżej bazylii  100 g sera żółtego startego łyżka oliwy jajko i  bułka tarta do panierki olej do smażenia  Przygotowanie:  Ziemniaki ugotuj

Niezły Młynek
Pieczarki w cieście naleśnikowym. Kotlety z kapeluszy pieczarek. 267

pieczarek. Takie pieczarki można oczywiście przygotować z tradycyjną panierką... jajko+bułka tarta..., lecz ja stanowczo wolę te w cieście naleśnikowym. Smaczne i chrupiące, są doskonałym dodatkiem do obiadu lub samodzielną przekąską. Polecam :) Składniki - 4 duże pieczarki - 1/4 szklanki mleka - 3/4 szklanki mąki pszennej - 2 jajka - sól, czosnek mielony, pieprz, - olej Pieczarki oczyściłam, odcięłam nóżki i każdy kapelusz przekroiłam wzdłuż

Kuchnia z widokiem na ogród
Krokiety z "ruskim" farszem 147

cebula, 1 szt sól, pieprz masło, 1 łyżka Składniki na panierkę bułka tarta jajka, 2 szt sól, pieprz Przygotowanie Składniki na naleśniki miksujemy, smażymy cienkie naleśniki na dużej patelni skropionej olejem. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy. Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Ser wraz z ziemniakami mielimy w maszynce, dodajemy cebulkę i mocno doprawiamy. Nakładamy po dwie

Gotowanie moimi oczami
Zdrowe i dietetyczne kotlety rybne z natką pietruszki :) 194

obróbce nie przypominała kotleta schabowego :D Wtedy wychodzi więcej panierki aniżeli ryby w środku :D Takie kotleciki są dobrym rozwiązaniem zarówno dla osób dorosłych jak i dzieci. Nie zawierają ości, a dobrze przyprawione przyćmią dominujący zapach i smak ryby, który nie wszyscy lubią. Składniki (9 kotletów): - 500 g mielonych filetów rybnych (u mnie płotki) - 1 jajko - 1 białko

Zdrowie na języku :P
Jajka po szkocku 240

tarta namoczona 2 łyżki  jajko   Panierka :   mąka pszenna 1 szklanka  bułka tarta 1 szklanka jaja 2 szt   Przygotowanie:   Jajka gotujemy na średnim gazie jakieś 5 minut ( za długo nie gotujcie bo sinieją).Obieramy jaja ze skorupek.Mięso wymaczamy w zimnej wodzie,osuszamy ręcznikiem papierowym i mielimy na średnich oczkach.Dodajemy sól,pieprz ,suszone pomidory

Różowa kuchnia
Chrupiące roladki drobiowe. 154

łyżki tartego na drobnych oczkach parmezanu przyprawy: grubo mielony pieprz, vegeta, przyprawa do drobiu WYKONANIE: każdy pojedynczy filet rozcinamy na pół i cienko rozbijamy, posypujemy przyprawami, smarujemy masłem, na każdym płacie układamy starte na grubych oczkach ogórki, paski mozzarelli, posypujemy szczypiorkiem, porem, zawijamy boki i formujemy roladki, mieszamy panierkę:bułka, parmezan, płatki, roladki maczamy w w rozkłóconym jajku, obtaczamy

Kuchnia Beaty
Klopsy w sosie pomidorowym 149

około 4 łyżek bułki tartej (dodatkowo bułka tarta do panierki) 1 litr przecieru pomidorowego oregano sól, pieprz 3 listki laurowe papryka słodka papryka ostra  cukier olej do smażenia 2 łyżki mąki pszennej Sposób wykonania: Cebulę drobno siekamy i szklimy na patelni razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Odstawiamy do wystudzenia. Mięso mielimy, dodajemy jajko, bułkę tartą, cebulę z czosnkiem i doprawiamy

Qchnia po prostu
Kotlety schabowe tradycyjne 170

typowy polski obiad ? Nam z kotletem schabowym albo z mielonym. Do tego oczywiście zasmażana kapusta, mizeria lub ulubiona surówka i mamy super szybki i smaczny obiad. O kaloriach wspominać nie będę, bo jest ich.... dużo, za dużo, ale odrobina szaleństwa czasami nie zaszkodzi. Kruchy, soczysty " schaboszczak " w złocistej, chrupiącej panierce to klasyk polskiej kuchni i nic nie poradzę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mięsne wałeczki czyli kaszubki w innej odsłonie 168

nafaszerować wałeczki mięsne.  Do miski przekładamy mięso, mielone dodajemy namoczoną w wodzie i mleku bułkę, którą odciskam. Następnie wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz i paprykę - wyrabiamy wszystko na jednolitą masę mięsną, jeżeli będzie potrzeba dodać odrobinę bułki tartej by uzyskać odpowiednią konsystencję masy mięsnej.  Przygotowujemy bułkę na panierkę. Na talerz wysypujemy bułkę dodajemy paprykę słodką oraz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Krokiety mięsne z kapustą i pieczarkami 95

kapusta biała • 2 nogi kurczaka • 500 g pieczarek • 1 duża cebula • sól, pieprz do smaku • 1 łyżeczka majeranku • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich • 2 liście laurowe • 5 sztuk ziela angielskiego Panierka • 2 jajka • 1 szklanka bułki tartej • olej do smażenia Wykonanie: • Usmażyć naleśniki wg przepisu. • Kapustę poszatkować, zalać gorącą wodą i ugotować z 1 łyżką soli. Gotową(...)umyć, pokroić w plastry i podsmażyć razem z cebulą. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażyć, aż cała woda odparuje. • Zemleć w maszynce do mielenia o małych oczkach najpierw kapustę, pieczarki, na końcu kurczaka. Wsypać 1 łyżkę bułki tartej i zemleć, aż cała zawartość wyjdzie przez sitko. • Masę wymieszać i doprawić

To co kocham
Mielone drobiowe z pieczarkami 137

Pyszne tradycyjne mielone, z drobiu zamiast wieprzowiny, z pysznym, pieczarkowym wnętrzem. Składniki: 60 dag filetu drobiowego 1 czerstwa bułka ¾ szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka masła 10 dag pieczarek 1 cebula tłuszcz do smażenia sól do smaku pieprz do smaku bułka tarta do panierki Wykonanie: Mięso dokładnie zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy

Tradycyjna Kuchnia
Szybka i dietetyczna pierś kurczaka 513

powyższym przepisie wykorzystujemy tylko inne mięso. I inną panierkę. I inny olej. Reszta jest identyczna. Po czwarte: jest przejrzysty. Zmielone płatki owsiane są o niebo bardziej naturalne niż bułka tarta będąca produktem przetworzenia pieczywa, które – nie oszukujmy się – nie do końca wiemy, co zawierało i w jakim stanie w momencie mielenia było. Chyba że sami pieczecie chleb, który później suszycie

Proste-przepisy.pl
MINTAJ W PANIERCE KUKURYDZIANEJ 151

względu na dzieciaki, które taką ,,rybę" lubią najbardziej. Panierka kukurydziana fajnie zmienia smak tradycyjnej rybki, spróbujcie   Składniki: 500 g filetu z mintaja lub miruny- może być inna sól, pieprz cytrynowy 2 szklanki płatków kukurydzianych 2 jajka Wykonanie: Filety kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą, pieprzem cytrynowym. Jajka rozkłócamy. Płatki kukurydziane mielimy w młynku na miał. Każdy filet panierujemy

Z Majeczką w kuchni
Pałki i skrzydełka kurczaka w chrupiącej pikantnej panierce 138

nazwą "ayam goreng". Bardzo chrupiąca i pikantna panierka. Polecam! Ilość pałek lub skrzydełek można dostosować do ilości członków rodziny. Wg oryginału powinien być jeszcze kmin rzymski, ale nie udało mi się go nigdzie kupić więc nie dawałam. Składniki: 12 pałek lub skrzydełek kurczaka 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżeczki mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki kolendry łyżeczka mielonego

Na Ciasteczkowych Papierach