mielone pieczarki - 2077 przepisów (strona:47/139)

Skrzydełka faszerowane w sosie pieczarkowym 201

mięsa (drobiowego / wieprzowego / cielęcego) 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz Sos pieczarkowy z mascarpone: 300 g niedużych pieczarek 125 g serka mascarpone 1/3 szklanki śmietanki 30% 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki po 1 łyżeczce: soli, suszonego estragonu i pieprzu cytrynowego listonic_type(...)fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Farsz: Mięso na farsz mielimy w maszynce do mięsa wraz z cebulą (jeśli kupiliśmy zmielone, cebulę drobno siekamy i dodajemy do mięsa). Wyciskamy do niego dwa ząbki czosnku. Dodajemy 3-4 łyżki wody i wyrabiamy. Dodajemy jajko, posiekaną pietruszkę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy ponownie i odstawiamy, aby mięso przeszło przyprawami. Faszerowanie

Poezja smaku
Leczo z pieczarkami 171

pomidorów/3 duże pomidory bez skórki, pokrojone 1 łyżeczka oleju sól, pieprz 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka mielonej, wędzonej papryki słodkiej 1/2 łyżeczka mielonej, ostrej papryki 1 łyżeczka tymianku Przygotowanie: Cebule i pieczarki obrać, pokroić w grubszą  kostkę. Cukinię i papryki oczyścić i również pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.  Olej rozgrzać w sporym garnku

Cakes By Kejt
Sałatka Meksykański Król Imprezy 132

prawdopodobnie straciły by swoją chrupkość - a przecież nie chcemy tego pozbawić naszego króla :-) :-) :-)  Składniki : Pół główki sałaty lodowej 4 pomidory 500 g mięsa mielonego 2 czerwone cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g pieczarek puszka kukurydzy konserwowej Puszka czerwonej fasoli konserwowej 500 g gęstego jogurtu 4 łyżki majonezu 200 g żółtego sera Paczka chipsów tortilla sól pieprz ostra(...)kostkę i rozkładamy równomiernie na sałacie Na rozgrzaną patelnie wrzucamy mięso mielone. Podsmażamy przez chwilę, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Następnie dodajemy 4 łyżki koncentratu pomidorowego smażymy przez chwilę i przekładamy do miski Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła. Na koniec smażenia oprószamy solą

Taste Therapy
pieczarkowo-warzywna zupa na maśle z serkiem topionym... 103

litry, fasolka szparagowa 1/2 kg, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, masło 1/4 kostki, cebula 1 sztuka, pieczarki 1/2 kg, papryka czerwona 2 sztuki, cukinia 1 większa, serek topiony 200 gram, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, natka pietruszki 1 pęczek(...)garnku gotować fasolkę szparagową żółtą i zieloną z ziemniakami z 15 minut w tym czasie na maśle podsmażyć pokrojone: cebule, pieczarki, papryki, cukinię i dodać wszystko do zupy, włożyć kostkę serka topionego, do smaku doprawić kucharkiem , pieprzem mielonym, gotować z 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając wsypać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, podawać ze śmietaną lub jogurtem

W Mojej Kuchni Lubię
Klopsiki z indyka z cukinią i bakłażanem 131

jako danie jednogarnkowe. Wystarczy dorzucić do niego bagietkę i obiad gotowy. Smacznie i szybko. Składniki: 1 młoda cukinia 1 bakłażan 300 gram mięsa mielonego z indyka Pomidory krojone z puszki 1 czerwona papryka Kilka pieczarek 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej Mleko około 50 ml Olej Sól Pieprz 3 ząbki czosnku Wykonanie: Bułkę tartą zalewamy mlekiem ( tak aby bułka(...)stała się wilgotna ). Do mięsa mielonego dodajemy namoczoną bułkę, jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę i formujemy małe klopsiki. Podsmażamy je na patelni z każdej strony. Cukinię i bakłażana kroimy w dużą kostkę i umieszczamy również na patelni. Smażymy razem. Paprykę kroimy na małe kawałki a pieczarki w plasterki. Dodajemy do całości. Na koniec dodajemy pomidory

Smaki Ewy
Risotto z pieczarkami 142

łyżki startego sera (ja dałam cheddar)     3 łyżki masła     pieprz świeżo mielony     sól morska     2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie:    Pieczarki obieramy nie odrywając nóżek i kroimy w plasterki. Podsmażamy na patelni z łyżką masła. Na głębokiej patelni (lub jak ja w garnku) kroimy cebulę

Amatorka kuchenna
Schab z pieczarkami i cebulą 66269

Dzisiaj propozycja na schab duszony z pieczarkami i cebulą. Mięso mięciutkie, soczyste i aromatyczne. Składniki: 0,5 kg schabu - 4 kotlety pieprz mielony sól 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 3 duże cebule 500 g pieczarek olej rzepakowy Wykonanie: Danie przygotowujemy w dużej patelni - rondelku, z pokrywką. Mięso rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy z obu stron. Na koniec kotlety oprószamy

Smak mojego domu
Smażony karp z pieczarkami i boczkiem 142

filet 350g pieczarek 100g surowego boczku 2-3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki mąki 1,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego garść poszarpanych kolorowych sałat kilka pomidorków koktajlowych cytryna Instrukcje Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze części. Boczek kroimy w drobną kostkę po wcześniejszym upewnieniu się, że nie zawiera fragmentów skóry lub kości. Dzwonka karpia

Kulinarna Pokusa
Calzone bolognese 238

rosółpół łyżeczki solijajko do posmarowania ciastaSkładniki na farsz:0,5 kg mielonej wołowiny1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowegook. 10 pieczarekświeże oregano lub suszonesól, pieprz2 ząbki czosnku100 g mozzarelli albo żółtego sera typu gouda1 czerwona cebulaolej do smażeniaFarsz: Cebulę i czosnek kroimy w kostkę a pieczarki w plasterki. Wszystko podsmażamy na oleju. Dodajemy mięs. Smażymy aż mięso zrobi

Bon Appetit Małgorzaty
Strogonow drobiowy 96062

paprykę i troszkę śmietanki. Polecam wszystkim, bo naprawdę warto zrobić :)) Miłego dnia :) Składniki na 3 porcje: 2 filety z kurczaka 2 cebule około 15 sztuk pieczarek 1 większa czerwona papryka 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki (ja dałam dosłownie ciut ze względu na młodego) 250 ml bulionu drobiowego 250 ml passaty (sosu pomidorowego(...)sól różowa pieprz masło klarowne do smażenia Ja najpierw przygotowałam sobie bulion. Cebulę pokroiłam w pół krążki. Na patelni rozgrzałam masło i wrzuciłam cebulę. Zeszkloną przełożyłam do garnka. Pieczarki umyłam, pokroiłam w paseczki i dość mocno podsmażyłam na masełku, doprawiłam solą i pieprzem, wrzuciłam do cebuli. Tak samo podsmażyłam paprykę pokrojoną również w paski i na końcu kurczaka (również pokrojonego

kruche babeczki
Klopsowa z pekinką i pieczarkami 170

Składniki: * 40 dag mielonego * 2 ząbki czosnku * 2 jajka * łyżka maggie w płynie * 4 łyżki kaszy manny * sól, pieprz * tłuszcz do smażenia * 2 litry bulionu (może być z kostki) * pół główki kapusty pekińskiej * 25 dag pieczarek * 2 cebule * pęczek koperku * 2 łyżki śmietany Sposób przygotowania: Mięso mielone mieszamy z jajkami, kaszą manną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem(...)pieprzem. Formujemy kotleciki, które smażymy na patelni na rumiano. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Zagotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, bądź w półplasterki. Wkładamy do bulionu. Dokładamy posiekaną kapustę. Całość gotujemy ok. 10 min. Zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggie. Podajemy z posiekanym koperkiem

Pobite gary Barbary
Cannelloni z wołowiną i pieczarkami 165

sama będę zwijać w rulony. Będzie prościej i zdecydowanie szybciej. A kto wie, może doczekam się maszynki do makaronu? Marzenie... :)Składniki:1 kg mielonej wołowiny1 opakowanie gotowego makaronu cannelloni lub lasagna1 koszyczek pieczarek czyli około 20 pieczarek1 cebula4 ząbki czosnku ( 2 do mięsa i 2 do sosu)1 kula mozzarelli do zapiekaniakilka pomidorków koktajlowychok. 0,7 pasty z pomidorów

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka śledziowa z marynowanymi pieczarkami i ogórkiem kiszonym + film 144

nieco jabłkami i ugotowanymi na twardo jajkami. składniki na 4 porcje 7 filetów śledziowych 3 jajka ugotowane na twardo mały słoiczek marynowanych pieczarek 4 kiszone ogórki 2 jabłka 1 cebula 4 łyżki majonezu czarny pieprz mielony przepis Cebulę drobno siekamy. Odsączone z wody ogórki kiszone kroimy w kostkę a marynowane pieczarki na mniejsze kawałeczki. Obrane ze skórki jabłka, oraz

Smakowite Dania
C - Tajska zupa 154

można zastąpić filetem z kurczaka) 500 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 łyżka ziaren kolendry gałązki świeżej kolendry szczypior sos sojowy curry mielony imbir pieprz sól 2 łyżki oliwy z oliwek 100 g brązowego makaronu Pieczarki umyć, pokroić w grube plastry bądź jeżeli są mniejsze, przekroić na pół. Mięso pokroić w paski, doprawić roztartymi ziarnami kolendry, pieprzem, imbirem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Drożdżowe zawijasy z kiszoną kapustą i pieczarkami 205

maki pszennej, 1 ½   łyżeczki soli, żółtko do posmarowania, szczypta kurkumy,   farsz: 500 g kiszonej kapusty (bez marchwi), 500 g pieczarek, 2 duże białe cebule, 2 łyżki masła klarownego, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 3 łyżki całego kminku.     Przygotowanie: Farsz: Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy na al dente(...)dużej patelni lub w woku podgrzewamy masło, podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy pokrojone w bardzo drobna kostkę pieczarki i całość smażymy. Z pieczarek powinna odparować woda. Dodajemy kapustę, całość przesmażamy często mieszając. Doprawiamy 1 łyżką kminku, solą i pieprzem świeżo mielonym. Odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto: Drożdże mieszamy z ciepłą wodą, cukrem i 50 g mąki. Przykrywany i odstawiamy

Moniki Smakołyki