karkówki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 50g suszonych grzybów, 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej, 100 ml śmietany 30%, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: Grzyby moczę we wodzie. Karkówkę myję i osuszam. Kroję w grubsze plastry. Mięso rozbijam tłuczkiem na cienkie kotlety. Oprószam solą oraz pieprzem. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na odrobinie oliwy podsmażam płaty mięsa
Tradycyjna kuchnia KasiWitam Was. Dziś zapraszam na FIT kotleciki: z mięsa mielonego z indyka, cukinią, pieczarkami, płatkami owsianymi oraz c ebulką suszoną SKWORCU. Kotleciki bez
Gotowanie Patkiłyżki suszonej cebulki 3 dymki ze szczypiorem 1 łyżka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka papryki wędzonej 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej PRZYGOTOWANIA: Filety z kurczaka kroję wzdłuż, rozbijam na cienkie kotlety. Doprawiam solą, pieprzem i przyprawą do indyka. Cukinię myję i kroję w kostkę. Paprykę również kroję w kostkę. Dymkę myję
Gotowanie Patkimiski z batatami i soczewicą. Dosypujemy 2 łyżki mąki. Dodajemy sól, świeżo zmielony czarny pieprz oraz chili, curry i mielony kmin rzymski. Dokładnie mieszamy. Łyżką nabieramy porcje masy i w zwilżonych wodą dłoniach formujemy kotlety. Smażymy na oleju, po 4 minuty z każdej strony, do lekkiego zrumienienia. ZŁOŻENIE BURGERÓW: Przekrojone bułki podgrzewamy, np. na suchej patelni
cool and minty/gotowaniepatki/ SKŁADNIKI NA 8 szt: 1 podwójny filet z kurczaka 2 szklanki płatków kukurydzianych 3 jajka 1 łyżeczkipapryki mielonej słodkiej 1/2 łyżeczki wegety 1/2 łyżeczki pieprzu Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Filety myję i filetuje na kotlety. Rozbijam tłuczkiem na cienkie kotleciki. Płatki kukurydziane przesypuje do strunowego woreczka, zamykam i za pomocą wałka do ciasta dokładnie
Gotowanie Patkiczosnek dodane do mięsa. Małe kulki nie są też panierowane mąką, czy bułką tartą, jak w przypadku typowych klopsów, czy kotletów. Kiseło to proste danie, które może być ciekawą alternatywa dla typowych potraw z mięsa mielonego. Przepis pochodzi z publikacji „Kulinarne podróżne z Jasiem Wędrowniczkiem”. Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jako 1 czerstwa bułka 2 łyżki świeżej
Trzeci talerzmięsa mielonego mieszanego sól pieprz przyprawa do mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej bułka tarta do panierowania Mięso przygotowujemy jak na kotlety, mieszamy z jajkiem i przyprawami . Na patyczki do szaszłyków nakładamy niewielkie porcje i równo ugniatamy by powstała kiełbaska na patyku. Otaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni grillowej
Gotowanie jest łatwegotujemy ok 10 minut na al dente. Odcedzamy, wysypujemy z woreczka i pozostawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Następnie dodajemy mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam
Kuchnia w czekoladziecukinią na parze SKŁADNIKI : 2 plastry schabu około 100 - 150 g cukinii gałązki koperku 2 łyżki ketchupu sól morska świeżo mielony kolorowy pieprz PRZYGOTOWANIE : Schab oprószamy solą i pieprzem, nakłuwamy siekaczem do momentu uzyskania cienkiego kotleta. Następnie schab smarujemy ketchupem. Cukinie ścieramy na dużych oczkach, nakładamy startą cukinię na schab oraz układamy gałązki świeżego koperku, zwijamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiogórka kiszonego sos majonezowy panierka (proporcje a oko): szklanka mąki 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, imbir mielony, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany miseczka z letnią wodą Pierś dzielimy na małe kotlety, które lekko rozbijamy. Odrobinę solimy i pieprzymy. Mąkę mieszamy z przyprawami i proszkiem do pieczenia - proporcje wedle uznania - każdy musi znaleźć swoje
Kuchnia po mojemusię już wam znudzą tradycyjne kotlety z piersi kurczaka, wypróbujcie paluszki. 2 piesi z kurczaka 1 jajko ok 1 szklanki mielonych płatków kukurydzianych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka olej do smażenia Piersi pokroić w długie słupki - paluszki. Posypać przyprawami i odstawić na ok. pół godziny. Następnie paluszki maczać w roztrzepanym jaju z odrobiną wody i panierować w płatkach
Jadło i czytadłoPrzepis pochodzi z gazetki "Gotuj krok po kroku". Jest szybki, prosty, a przy tym takie kotleciki są miłą odmianą dla tradycyjnych mielonych. Składniki: 7 jajek 1 cebula 1-2 łyżki bułki tartej + bułka tarta do obtoczenia kotletów 1/2 pęczka szczypiorku (opcjonalnie - może też być natka pietruszki) olej do smażenia (np. Rapso) sól, pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić
IMPRESJA SMAKUSkładniki: 500 g mięsa mielonego, 1 woreczek ryżu basmati, 3 marchewki, 2 jajka, garść posiekanego szczypiorku, pieprz świeżo mielony, sól morska świeżo mielona
Aga w kuchniczosnkowe Knorra 1 łyżeczka pieprzu mielonego 2 łyżki Sosu Teryiaki ( zamiennie powideł śliwkowych zmieszanych z łyżeczka sosu sojowego ) 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 4 łyżki oleju słonecznikowego + 2 łyżki Schab pokroić w plastry jak na kotlety - lekko potłuc tłuczkiem do mięsa .Każdy taki kotlet przekroić na 3-4 kawałki ( zależy jak szeroki był schab ) .Słoninkę lub boczek pokroić
Buniabaje w kuchni