mielona - 500 przepisów (strona:27/34)

Kanapka z Wieprzem i Cebulką 228

Wartości Odżywcze jednej porcji - 125 g mięsa, 100 g bagietki, 31 g mozzarelli, 25 g cebuli, 25 g keczupu.  Przepis : CZYTAJ DALEJj >>>

Sylwetka Od Kuchni
Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 241

łyżka oleju PRZYGOTOWANIE: Umyte pieczarki kroimy drobno wraz z cebulką. Rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i dusimy całość, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Ćwiartki kurczaka luzujemy z kości i  mielimy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, wbijamy 2 jajka, dodajemy odciśnięte bułki, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, wsypujemy 3 łyżki kaszy manny i masę dokładnie wyrabiamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tradycyjne gołąbki z mięsem i ryżem 431

Traditional cabbage rolls with meat and rice Składniki: 1 główka kapusta biała 0,5 kg łopatka wieprzowa 0,5 kg szynka wieprzowa 2 cebule 10 dag

Kulinarny karnet Christophera
Focaccia alla genovese z wędliną sojową z suszonymi śliwkami Polsoja 194

wkomponuj w nią podane wyżej składniki. Taka nadziana fociaccia jest bardzo sycąca i wystarczy nam na parę ładnych godzin! Można ją ze sobą zabrać do pracy, szkoły i będziemy mieli pewność, że nie jest to puste, ale pełne zdrowia i witalności śniadanie

Z Kuchni Do Kuchni
Klopsiki w sosie grzybowym z makaronem 229

    Klopsiki w sosie grzybowym  Przepis:CZYTAJ DALEJj >>>

Sylwetka Od Kuchni
Naleśniki po meksykańsku 173

Naleśniki po meksykańsku Wychodzi  takich 5 porcji Przepis:CZYTAJ DALEJj >>>

Sylwetka Od Kuchni
Szynka z Ryżem 209

Szynka z Ryżem Wychodzi 5 takich porcji : 100 g mięsa, 80 g ryżu, 100 g warzyw    Przepis:     CZYTAJ DALEJj >>>

Sylwetka Od Kuchni
Pasztet z zielonej soczewicy z harrisą 182

minut od czasu gdy zacznie wrzeć, odcedzamy i studzimy. Na oliwie smażymy drobno pokrojoną cebule i czosnek.Marchewkę i pietruszkę gotujemy na pół twardo. W maszynce do mięsa mielimy soczewicę razem ze smażoną cebulką, czosnkiem, ugotowaną marchewką i pietruszką. Do zmielonej masy dodajemy jajka, ziarna, otręby i wszystkie pozostałe przyprawy, ścieramy gałkę muszkatołową. Doprawiamy do smaku. Pasztet przekładamy do przygotowanej

Apetyczna babeczka
Pasztet z dziczyzny, pasztet z sarniny 275

tłuszczu obsmażamy pokrojone w plastry podgardle, a następnie wątróbkę oraz ząbki czosnku. Odstawiamy wszystko do wystudzenia. Pozostały tłuszcz dodajemy do pasztetu. 3. Przestudzone mięso, wątróbkę oraz plastry plastry podgardla mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa. Do powstałej masy dodajemy jaja, majeranek, pieprz, gałkę muszkatołową, resztę tłuszczu ze smażenia i sól jeśli jest taka potrzeba. Mieszamy wszystkie składniki. 4. Pozostałą

Apetyczna babeczka
Galantyna z kurczaka 189

wzdłuż, zaczynając od piersi. Następnie usuwami kości ze środka. Skórę i mięso z kurczaka, dobrze obsypujemy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 10 godzin.Krok 2FARSZ Kości oddzielamy od udek, mielimy udka w maszynce, dodajemy do masy jajka, majeranek, czosnek, paprykę, sól i pieprz, oraz kasze manną, dokładnie mieszamy.Krok 3Z kurczaka zrzynami trochę piersi i rozkładamy na skórze, tak by wkoło

Kuchnia Danusi
Pasztet z pieczarkami 209

pieczarkami do smarowania pieczywa. Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (np. karkówka) 3 cebule 10 sporych pieczarek szklanka kaszy gryczanej sól, pieprz, majeranek łyżka oleju Mięso kroimy na kawałki lub mielimy w maszynce (dzięki czemu krócej trwa smażenie). Cebule i pieczarki kroimy w plastry. Na małej ilości oleju podsmażamy cebule, pieczarki i mięso. Dodajemy przyprawy, w razie potrzeby podlewamy wodą

prawdziwe jedzenie
Szwedzkie pulpeciki Köttbullar 213

Pulpeciki jadłam po raz pierwszy oczywiście w Ikei. Tak jak wiele innych osób urzekły mnie swoim smakiem. Od pewnego czasu często przygotowuję je w domu. Są

Mania Gotowania
Placki ziemniaczane. 322

Składniki: 1 kg ziemniaków2 cebuli2 jaja5-8 łyżek mąki1 łyżeczka soli0.5 łyżeczki pieprzu olej do smażenia Przygotowanie:  Oczyszczone i umyte ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, lub mielimy w malakserze z nożem do tarcia ziemniaków. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, jaja, mąkę, sól i pieprz, i dokładnie mieszamy. Placki smażymy na rozgrzanym oleju przez

Kuchnia Łukasza
Klasyk, czyli ruskie pierogi 256

ciasto okrywamy lnianą ściereczką i odkładamy na bok. Wykonanie farszu: Słoninę kroimy w drobną kosteczkę i topimy na patelni na b. małym ogniu. W międzyczasie mielimy  biały ser, obrane ziemniaki i surową cebulę. Dokładnie mieszamy, solimy, pieprzymy i dodajemy 4-5 łyżek tłuszczu wytopionego ze słoniny. A potem to już tylko sama przyjemność

Kulinarne przygody Gatity
Gołąbki z rzymskiego garnka 173

Do tej pory gołąbki robiłam w zwykłym żaroodpornym naczyniu, ale od kiedy stałam się szczęśliwą posiadaczką rzymskiego garnka postanowiłam go przetestować przy gołabkach. Zdał egzamon na

Kulinarne przygody Gatity