mie - 79 przepisów (strona:5/6)

Szokoladowy piyniek ze 1921 roku (Czekoladowy pieniek) 136

ciasto. To, że we recepcie niy ma proszku do pieczynia, to niy je fyjler, [32] bo w tamtych czasach jeszcze niyftorzi go niy używali, a i bez tego proszku mie to fajnie wyrosło. Wrojście [33] blacha do pieca na 20 min- jak sie ciasto zrobi take barzi złote, to wyciōngejcie. Potyn rozciōngcie sie na stole ryncznik do naczyń, przeciepcie

Chop w kuchni
Kreple ze dziurōm (Oponki) 160

Pamiyntōm, że jak żech bōł bajtlym, 1 to moja Muter 2 co chwila piykła te opōnki- te barzi ślōnske miano to do mie prziszło dopiyro tera, ale tak żech mu popszoł, 3 że już opōnki pódōm 4 na bok. Robi sie je szybko, nie trza sie wykosztować i bez to, jak piyrwy bez chałpa 5 sie nōm przewijało kans

Chop w kuchni
Trifle truskawkowe 155

postanowilam wiec nieco ulatwic sobie to zadanie i podobnie jak wiekszosc rodowitych brytyjczykow, pojsc nieco na skroty i przygotowac to danie z gotowych polproduktow;) Mam nadzieje, ze nie wezmiecie mie tego za zle, ale przeciez nie zawsze jest czas na pieczenie i przygotowanie skomplikowanych deserow, a ten efektowny, owocowy deser mozna wykonac minimalnym wysilkiem, nie posiadajac obszernej wiedzy cukierniczej

Codzienne Gotowanie
Kaczka po tajsku 298

Obie wyszły pyszne i bardzo aromatyczne. Mogę was zapewnić, że zakochacie się w tym smaku :) Porcja dla 2-3 osob: 2 pojedyńcze piersi z kaczki 100 g makaronu chińskiego Mie od DeCare.pl 500 g mieszanki chińskiej mrożonej (możecie użyć świerzych warzyw-dymka, marchew, papryka, groszek cukrowy, do tego kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, grzyby Mun) 1 czubata łyżka startego świeżego

Zawsze głodna!
Roladki z kurczaka 108

prze­ciąć do końca (two­rzymy kieszonkę). Sie­kamy bazy­lię, suszone pomi­dory kro­imy na mniej­sze kawałki, wszystko mie­szamy razem z moz­za­rellą i szczyptą soli (ostroż­nie z solą, kur­czak będzie słony dzięki szynce, w którą go zawiniemy). Farsz

cucinare
Makaron mie z kurczakiem i boczniakami 238

innej do potraw chińskich łyżeczka słodkiej papryki 5 łyżek jasnego sosu sojowego 1 brokuł 2 ząbki czosnku 2 szalotki 1 papryka czerwona 150 g boczniaków 250 g makaronu mie 2 cm świeżego imbiru 2 łyżki oleju sezamowego 50 ml bulionu warzywnego łyżeczka cukru brązowego Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Palcem po mapie: Ostróda, Trattoria La Riva 192

robię lepszy! Naprawdę! I ciut za mało sosu malinowego, który był pyszny! Pizza Pizz próbowaliśmy parę (w końcu stołowaliśmy się w Trattorii przez 3 dni ;)) i każda była wyś-mie-ni-ta! Taka, jaką lubimy: na cienkim cieście, z wyważoną liczbą składników. Po prostu cudna! I plus dla obsługi, że pozwolili nam brać pizze pół na pół! Pizzę mogę

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pyszne, aromatyczne, chrupiące, pieczone ziemniaki w piekarniku a'la frytki. 768

domowa wegeta , papryka czerwona mielona, majeranek, czosnek mielony Wykonanie Ziemniaki obieram, dokładnie płukam, kroję w cząstki, trochę grubsze jak tradycyjne frytki, osuszam papierowymi ręczniczkami. Przekładam do większego naczynia ( u mie wysoki garnek ), polewam olejem, dodaje wszystkie przyprawy i dokładnie mieszam, najlepiej przy pomocy rąk :) Odstawiam na chwilkę, zależy ile mam czasu, wystarczy piętnaście minut. Następnie ziemniaki przekładam na blaszkę uprzednio

Kuchnia z widokiem na ogród
Hiram skandynawski--Hiram scandinavo 97

graffi per il centro con un coltello . Se la marmellata non si fondono , vuol dire che è pronto . Versare il caldo in barattoli puliti , wyparzonych . Bene vicino . Le mie osservazioni : A causa delle proporzioni del rabarbaro e lo zucchero , per me non fa marmellata , ma la marmellata . Scorza di limone asciugò sulla grattugia media . Ho dato zenzero fresco , grattugiato

w mojej kuchni
Ramen, czyli japońska zupa z noodlami i pastą miso 200

kawałki. Zalewamy odrobiną wywaru, żeby nie ściemniał. Wywar w garnku gotujemy jeszcze min. 1 godzinę bez przykrycia. Składniki dodatkowe (na 4 porcje): 4 łyżki pasty miso makaron pszenny mie 2 jajka na twardo blanszowane liście sałaty rzymskiej 1 arkusz glonów nori szczypiorek sos sojowy 1. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zazwyczaj gotujemy go 2-3 minuty i przelewamy

Tajskie smaki
Światowe zupy z plagiatem w tle. Podsumowanie akcji 180

akcji) wraz z linkami do blogów, z których pochodzą.    1. chłodnik litewski wersja II  z bloga Smaczne-zdrowe.blogspot.com 2. zupa miso z tofu i makaronem mie z bloga Kuchnia tajska wg Dagmary 3. zupa meksykańska z bloga Wędrówki po kuchni 4. francuska zupa cebulowa z bloga czary gary 5. rosyjski

bastalena
Chiński makaron z kurczakiem i warzywami 388

gram kukurydzy konserwowej - garść posiekanej kapusty pekińskiej - 1 spora cebula - 2 ząbki czosnku - 1 papryczka chili - 3 cm świeżego korzenia imbiru - 5 łyżek sosu sojowego - 200 gram makaronu Mie (do kupienia w marketach w sekcji z kuchnią orientalną) - sól, łyżeczka papryki słodkiej - jajko - oliwa z oliwek do smażenia Do podania: - cytryna - sezam - dla wytrwałych - pałeczki :) Zaczynamy od zamarynowania mięsa. Kurczaka

Zgrabne Gotowanie
Chop w kuchni mo swōj szlager ;) 106

Chop w kuchni dorobiōł sie nawet swoji piosynki- tak to je, jak sie moł zdolnego brata Przi Sylwestrze i we karnawale to sie moge tokoł piosynka

Chop w kuchni