masło orzechowe - 6162 przepisów (strona:260/411)

sernik w orzechowo-rumowym kremie 1312

kremem, kakaowym biszkoptem i orzechową czekoladą. Mięciutki, leciutki, po prostu idealny.  *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1.4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na sernik: 600 g sera na sernik 6 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 1 opakowanie budyniu waniliowego 100 g stopionego masła na krem(...)upiec ser dzień wcześniej).  W odrobinie mleka rozrobić budyń i cukier, resztę mleka zagotować i ugotować na nim budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z budyniem i orzechami w rumie. Na biszkoptowym blacie rozłożyć połowę kremu orzechowego, przykryć go sernikiem i posmarować resztą kremu. Przykryć biszkoptem. Czekoladę połamać i razem z mlekiem rozpuścić nad parą. Polać wierzch ciasta i posypać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kawowe muffinki z lukrem 206

pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (może być smakowa, np. karmelowa lub orzechowa) Lukier: 230g cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1 łyżka kawy rozpuszczonej w 2 łyżkach wrzątku Przygotowanie: Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem. Dodawać po jednym jajku, miksuąc do połączenia skałdników. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia

Cakes By Kejt
Orzechowy mazurek 148

kwiatami i listkami. Bardzo mi się podoba. W smaku jest słodki ale nie jest zbyt słodki jak to mazurki, bardzo orzechowy i kremowy z nutą cytrusową.  Zapraszam! SKŁADNIKI: na ciasto: - 150 g mąki pszennej szymanowskiej - 75 g masła - 50 g cukru - 2 żółtka - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - łyżeczka lodowatej wody Szybko zagnieść ciasto, wstawić do lodówki

SMYKWKUCHNI
Krem maślano-orzechowy 113

podgrzewać w garnuszku do momentu zagotowania się i całkowitego wchłonięcia mleka przez orzechy. Całość zdjąć z ognia i dokładnie ostudzić. Po tym czasie miękkie (!) masło z cukrem pudrem ubić do puszystości i stopniowo połączyć z orzechową masą.  Na końcu można dodać ekstrakt z wanilii lub dowolny alkohol. Krem dokładnie zmiksować na średnich obrotach miksera. Powstały krem nadaję się

Di gotuje
Drożdżowe rogaliki z ciasta topionego-leciutkie/topielce z czekoladą i orzechami 247

najlepszych przepisów na rogaliki jaki posiadam :)  Rogaliki można nadziać wszystkim, ja gorąco polecam nadzienie takie jak w przepisie czyli czekoladowo-orzechowe :)  Zapraszam    SKŁADNIKI CIASTO -750 g mąki pszennej tortowej -250 g masła lub margaryny -100 g cukru -200 ml mleka -80 g drożdży świeżych -2 jajka -cukier waniliowy NADZIENIE -200 g czekolady mlecznej -120 g orzechów

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wafle czekoladowo-orzechowe bez mleka w proszku 196

kaszą manną i dodanie orzechów okazało się strzałem w dziesiątkę, zatem dodaję do notatnika. Szybki, prosty i smakowity deserek do niedzielnego obiadku - wafle czekoladowo-orzechowe bez mleka w proszku. Składniki: 1 opakowanie wafli 250 g masła lub margaryny 4 łyżki kakao 1 szklanka drobnego cukru 1/2 szklanki mleka 3 płaskie łyżki kaszy manny 6 łyżek bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich

Z notatnika
Orzechowe ciasteczka owsiane 452

którym należy rozdrobnić suche składniki. Ciasteczka są mocno orzechowe w smaku i niesamowicie kruche. Z podanego przepisu można przygotować około 30-35 sztuk . Orzechowe ciasteczka owsiane Składniki: 150g płatków owsianych 150g orzechów laskowych 100g masła 80g cukru pudru 1 jajko Wykonanie: - masło i jajko powinny być z lodówki - orzechy laskowe podprażyć w piekarniku lub na patelni, zdjąć skórkę (najlepiej wrzucić

Smakołyki Bereniki
Wielkanocny bezglutenowy sernik bez cukru 126

się w moją dietę i nie pozostawiał wyrzutów sumienia. Składniki na małą tortownicę: Spód: 50 gram mąki kokosowej (zamiennie jakiejkolwiek orzechowej) 50 gram mąki orzechowej 30 gram mąki migdałowej (mogą być migdały tarte) 80 gram masła lub oleju kokosowego 3 jajka 1 łyżka erytrytolu (lub ksylitolu) opcjonalnie Masa serowa: 600 gram twarogu, może być mielony z wiaderka 2 jajka

Marta próbuje
Serniko-makowiec na pierniku 273

smaki, które oprócz sera i maku miało jeszcze warstwę orzechową. Teraz dałam na spód warstwę piernikową, ale już bez orzechowej. Składniki Piernik: – 125 g miodu – 1/3 szklanki cukru – 65 g masła – 250 g mąki pszennej – 1 jajko – 1 płaska łyżeczka sody – 30 ml mleka – 1 łyżka przyprawy

To co kocham
ORZESZKI Z MASĄ ORZECHOWO - MLECZNĄ 91

zagotowujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wsypujemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy masę na około 20 minut w chłodnym miejscu aż stwardnieje. Masło ucieramy mikserem z cukrem, dalej ucierając dodajemy po łyżce masy orzechowej aż całą wyrobimy, na koniec wlewamy wódkę, mieszamy i masa gotowa (jest troszkę lejąca ale szybko zastyga). Odkładamy ją do lodówki na 20 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Kanapka z wołowiną warstwowa 189

świeżego szpinaku baby 150 g sera cheddar w plastrach 150 g innego sera w plastrach – Waszego ulubionego, ja polecam sery słodkaw-orzechowe, typu emmentaler, provolone sól, pieprz 1 cebula łyżka oliwy łyżka masła Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę. Steki przyprawić solą i pieprzem, wrzucić na rozgrzaną oliwę. Smażyć do ulubionego stopnia wysmażenia (ale uwaga! – kanapka będzie potem odpiekana

Pociąg Do Kuchni
Odwrócone "amerykańskie" z orzechami 113

szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej szklanka oleju 4 jabłka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu glazura orzechowa: 15 dkg drobno posiekanych orzechów włoskich łyżka miodu 5 dkg masła łyżka cukru Białka ubić  na sztywno ze sztywno ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukier, ciągle miksując. Dodać żółtka, olej i chwilę jeszcze miksować

Maślane ciasteczko
Cytrynkowiec na chrupiącym spodzie - bez pieczenia 107

przerwie ponownie słodkości :):):). Ciasto jest zwarte, a jego smaki doskonale się uzupełniają - słodki czekoladowo - orzechowy spód oraz kwaskowy w smaku wierzch. Składniki: Spód: 150 g masła, 100 g cukru, 1/2 opakowania cukru waniliowego, 2 czubate łyżki kakao, 200 g pokruszonych herbatników (u mnie jasne i ciemne), 70 g drobno posiekanych orzechów laskowych (mogą być włoskie), 50 g drobnych rodzynek, Masa

Nie tylko w kuchni
Fasolka szparagowa orzechowa 133

był strzał w dziesiątkę. Jeżeli macie w planach zrobić fasolkę szparagową, polecam dla odmiany zrobić ją z orzechami włoskimi. Orzechy nadają fasolce delikatnego orzechowego posmaku. Składniki: Dowolna ilość fasolki szparagowej Orzechy włoskie  ( kilka sztuk ) Masło Sól Woda Wykonanie: Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Z orzechów pozbywamy się łupin i miksujemy je tak aby wyglądem przypominały bułkę

Smaki Ewy
Czarno - biały tort 205

blaszki (22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut bądź do tzw. suchego patyczka. Składniki masa orzechowa: 30 dkg orzechów szklanka mleka 1/2 szklanki cukru  200 g masła Wykonanie: Orzechy obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Do garnuszka wsypać cukier, dodać mleko oraz orzechy. Całość dotować do rozpuszczenia się cukru

Krakowskie smaki Ani