maślanka - 2502 przepisów (strona:135/167)

Koktajl z brzoskwiniami, lodami i płatkami owsianymi 130

Czasem trzeba zaszaleć i zrobić koktajl prawie na miarę tego serwowanego w słynnej sieci fast food ;) SKŁADNIKI - BRZOSKWINIE - GAŁKA LODÓW LUB 2 :) - PŁATKI OWSIANE LUB MUSLI - MLEKO, JOGURT LUB MAŚLANKA - LIŚCIE MIĘTY - WODA MINERALNA (gdy koktajl będzie zbyt gęsty) WYKONANIE Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy

Zofiana
Malinowo - owsiankowy koktajl :) 171

Małe co nie co między posiłkami :) Co nam potrzeba: - 200 ml maślanki - 150 g malinek - 1 łyżeczka płatek owsianych - 1 łyżeczka otrąb - 1 kostka gorzkiej czekolady Teraz nie pozostaje nam nic innego jak wszystkie składniki zmiksować (czekoladę wcześniej pokruszyć na malutkie cząsteczki ;)) Jeżeli jest za mało słodki można dodać miodu

Zdrowie na języku :P
Lekkie placuszki kukurydziane :) 96

będzie potrzebne: - 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej - 1 jajko - 1/3 szklanki maślanki - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - pół dojrzałego dużego banana - 1 łyżeczka oleju kukurydzianego Biolevita - dodatki: miód, owoce.......  Banana obieramy i rozcieramy za pomocą widelca na paćkę :) Dodajemy go do pozostałych składników i mieszamy, nie trzeba używać miksera :) Na mocno rozgrzaną patelnie nakładamy po jednej łyżce ciasta. Zmniejszamy

Zdrowie na języku :P
Strucla serowa 156

bardzo, bardzo fajne ciasto. Sernikożerców przekonywać chyba nie muszę, a resztę społeczeństwa słodko zapraszam do wypróbowania!"Składniki na ciasto:3 szklanki mąki tortowej + 1 łyżka do obsypania blatu1/2 szklanki maślanki 2 jaja 3 czubate łyżki cukru szczypta soli 4 łyżki roztopionego masła 20 g drożdży sok i skórka z pomarańczy Sposób przygotowania

Słodkie Przyjemności
Domowy twaróg - metoda szybka 6162

nawet w ciągu kilku godzin, a to za sprawą soku z cytryny. Szok i niedowierzanie. Ale prawda. Jak dla mnie świetny patent! Nie przepadam za kwaśnymi twarogami (przygotowanymi z maślanki, kefiru czy z zsiadłego mleka), dlatego ten jest dla mnie idealny. Serek zakwaszany sokiem z cytryny wychodzi delikatny, soczysty (choć to zależy akurat od długości gotowania) i bialutki. Nie miałam

Słodkie Przyjemności
Pankejksy 219

Pierwowzór tego przepisu na pankejksy pochodzi z jednego z odcinków rewolucji Magdy Gessler. Oczywiście zmodyfikowałam go po swojemu, bo przecież nie byłabym sobą gdybym tego nie

Zakręcony Widelec
Twaróg domowy 155

niego wyczarować śniadania, obiady, ciasta, desery, kolacje… Z poniższych składników wyszło mi ok. 600g.    Składniki:                                                                 - 2 litry tłustego mleka- 250 ml jogurtu naturalnego (u mnie grecki)- 250 ml maślanki- 2 łyżki kwaśnej śmietany    Wszystkie składniki wlać do garnka i odstawić na 2 – 3 dni, najlepiej w ciepłe miejsce. Gdy mleko w garnku się zsiądzie, podgrzewać

mojewypiekiinietylko
Rogale drożdżowe 149

świeżo wyjęte z piekarnika. Mam gotowe w każdej chwili – do wyczerpania zapasów.Składniki:                               - 8 szklanek mąki tortowej- 1 szklanka cukru- 4 jajka- 2 szklanki mleka (może być maślanka)- 21g drożdży suszonych- 30 dag masła- 1 płaska łyżeczka soli- dodatkowo 1 jajko do smarowania- mak lub sezam do posypania Drożdże suszone wymagają zrobienia rozczynu. Należy wymieszać 50ml wrzątku

mojewypiekiinietylko
Dufinki 196

podać jako przystawkę, albo dodatek do wszelkich mięs, czy jak u  mnie – do jajek sadzonych w krążkach papryki i surówki ze szpinaku. Oczywiście do tego kubek świeżej maślanki. Wytworne, pięknie się prezentujące i pyszne ujmą swoim wyglądem i smakiem  domowników, gości… i nie tylko. Na pewno będą ciekawym urozmaiceniem posiłku. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Dufinki appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Kasza gryczana – inaczej 166

taką kaszę wprowadzić na stałe do swojego menu. Może być podana jako dodatek do mięsa, z surówką… i nie tylko. Czy też, jako samodzielne danie z kubkiem kefiru lub maślanki. Polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepisThe post Kasza gryczana – inaczej appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Czerwone ziemniaczki pieczone inaczej 184

znana i popularna na całym świecie. Serwowany na dziesiątki, a może i nawet setki sposobów. Czerwone ziemniaczki pieczone inaczej mogą być daniem samodzielnym, podanym w upalny dzień z zimną maślanką, czy kefirem. Ale mogą też być wspaniałym dodatkiem do jajka sadzonego, czy  mięsa.  Tu panuje dowolność – według gustu i smaku. Również  w wersji wegetariańskiej lub okraszone skwarkami. Smacznego. Wydrukuj

mojewypiekiinietylko
NATURALNY KREM Z CZARNEJ RZEPY 134

delikatny, aczkolwiek dość charakterny smak. Dla nasz obie opcje są przepyszne! Wybitne smaki zamknięte w kremowej odsłonie.SEREK ARLA APETINA NATURALNY:Kremowy dodatek do naszej zupy składa się z maślanki z mleka i z mlecznej śmietanki. Zabieliłyśmy i lekko zagęściłyśmy nim przepyszną zawartość garnka, a dzięki temu stała się ona jeszcze bardziej kremowa. Naturalny dodatek sprawdził się rewelacyjnie, w naturalnie

Wypisz Wymaluj
z ostatniej chwili..Muffinki z borówkami amerykańskimi 191

jedną radę...nie jedzcie muffin prosto z pieca. Sok z owoców poparzył mi usta :/składniki:2 szklanki przesianej mąki tortowej1 jajko2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka kefiru albo maślanki (mleko też się sprawdzi)1/2 szklanki cukru (ja dałam 3/4 szklanki i wyszły za słodkie, więc przepis zmieniam)1/3 szklanki oleju1 szklanka borówek albo jagód (wystarczy też 1/2 szklanki) szczypta

Bon Appetit Małgorzaty
Muffiny z jagodami i białą czekoladą 182

się robi jak przyjeżdża 5 letnia chrześnica? piecze się babeczki :) składniki:2 szklanki przesianej mąki tortowej1 jajko2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka kefiru albo maślanki (mleko też się sprawdzi)1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju1 szklanka jagód (wystarczy też 1/2 szklanki) szczypta soliopakowanie cukru waniliowegoaromat waniliowypół tabliczki czekolady W jednej misce wymieszać suche składniki czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukry

Bon Appetit Małgorzaty
Owsiane muffiny z figami 125

cukru trzcinowego (może być też biały)3 figi (mogą być też śliwki)Składniki mokre:2 jajka1/3 szklanki oleju (może być też roztopione masło)szklanka kefiru (albo jogurtu naturalnego bądź maślanki)Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Mieszamy osobno suche składniki a w osobnej miseczce mokre składniki. Następnie łączymy je ze sobą. Masę nakładamy do 3/4 wysokości papilotek albo sylikonowych foremek

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania