masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:141/248)

Kwiatowe ptysie na deszczowe poranki 180

proste. PTYSIE Z FIOŁKOWO-RÓŻANYM KREMEM MASCARPONE Say hi! Potrzebne Na ptysie 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 125 g masła 4 jajka (rozmiar L) Na krem 500 g serka mascarpone 1 łyżka waniliowego cukru pudru ok 10 łyżek konfitury z płatków fiołka (przepis tutaj ) kilka płatków róży Przygotowujemy ciasto na ptysie- wodę gotujemy w garnku z grubym dnem, wrzucamy(...)żeby w środku nie został mokry zakalec- musi mieć czas przeschnąć. Ptysie muszą mieć też przestrzeń żeby rosnąć- bo rosną konkretnie. Najważniejsze jest dobre towarzystwo! W kremie najważniejszy jest serek mascarpone- musi być naprawdę dobrej jakości. Już podczas robienia tiramisu przekonaliśmy się, że dobre mascarpone to podstawa. Serek nie może się rozwarstwiać ani być zbyt mokry. Dodajemy do niego konfiturę

les mirabelles
Sernik z winogronami bez pieczenia 148

Winogrona umyć, osuszyć, ewentualnie wyjąć z nich pestki. Ser zmiksować z cukrem pudrem i serkiem mascarpone, pod koniec nie przerywając miksowania, dodawać po łyżce lekko tężejące galaretki cytrynowe. Często przyśpieszam tężenie galaretek, poprzez wstawienie ich na około 4 minuty do zamrażarki. Na koniec do masy serowej dodać namoczone wiórki kokosowe (bez mleka). Masę serową wyłożyć na herbatniki i wstawić

Kuchcik gotuje
Semifreddo z mascarpone, czekoladą i biszkoptami 121

wrzucam to wszystko do miski. Dodaję też płatki czekoladowe (posypka). 2. Do miski wrzucam serek mascarpone a także śmietanę. Dodaję też cukier puder i mleko. Wszystko mieszam mikserem. 4. Pojemniczek plastikowy (po lodach 1 litr) wykładam folią, tak by został nadmiar na brzegach. Przekładam masę i zamykam pojemnik. Wstawiam do zamrażarki na kilka godzin. 5. Przed podaniem wyjmuję deser

kulinarnyswiatdomi
Piernikowe trufle 211

Piernikowe trufle. Przepisy Thermomix. Składniki: 170 g pierników w glauzurze 125 g serka mascarpone 1 łyżka miodu kakao do obtoczenia trufli Piernikowe trufle. Thermomix przepisy. Wykonanie: Do naczynia Thermomix dajemy połamane pierniki. Miksujemy czas 20s/obr.8. Dodajemy serek i miód i mieszamy czas 20s/obr.6. Masę przekładamy do miseczki i schładzamy w lodowcó ok. 1 godziny. Z masy formujemy kulki i obtaczamy

Themo przepisy
Serek mascarpone z kiwi i bezami 155

podniebienia. Składniki na 4 porcje: • 6 sztuk kiwi • 250 g serka mascarpone • 250 ml śmietanki 30% • 3 łyżki cukru pudru • 20-24 małych bezików Wykonanie: • Śmietanę ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru. • Dodać do śmietany serek i ubić na gładką masę. • Kiwi obrać ze skórki, 5 pokroić na drobne kawałki

To co kocham
Tufle kokosowe ( rafaello ) 308

gorącej śmietanki dodać czekoladę - zamieszać, do rozpuszczenia. Rozpuszczoną czekoladę odstawić do lekkiego schłodzenia. Serek mascarpone zmiksować, na lekkich obrotach miksera, ze schłodzoną czekoladą. Dodać mleko w proszku, rozkruszone płatki jaglane lub wafle oraz wiórki kokosowe i opcjonalnie likier. Całość dokładnie zmiksować. Tak powstałą masę schłodzić w lodówce przez min. 30 minut. Ze schłodzonej masy formować kulki. Każdą kulkę obtaczać

kolorowotorcikowo
Tiramisu z truskawkami 156

zaprezentowania moje tegoroczne pyszności z truskawkami w roli głównej.  250 g serka maskarpone 3 żółtka 3 łyżki cukru 3 łyżki amaretto lub innego alkoholu 1/2 szkl. mocnej kawy kilka sztuk biszkoptów  kilkanaście truskawek Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać mascarpone i 1 łyżkę likieru amaretto,wymieszać. Zimną kawę wymieszać z resztą amaretto,namoczyć biszkopty i ułożyć

Kolorowa kuchnia Elki
PROJEKT ŚNIADANIE: Śniadaniowe 3M - maliny, mascarpone, masło orzechowe 232

domowe -> klik ] olej do smażenia Nadzienie: 160g mrożonych ( lub świeżych) malin 200g serka mascarpone 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru pudru Do tego: cukier puder do posypania Sposób przyrządzenia: 1. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj wszystkie ( oprócz oleju! ) na jednolitą, aksamitną masę. 2. Odstaw ciasto na 5- 10min. 3. Mascarpone ubij z jogurtem i cukrem. 4. Do serowej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
CIASTO KINDER COUNTRY 274

wodnej, wystudzić. 200 ml śmietany 36% ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i ostudzona białą czekoladę, wymieszać. Wsypać 3 szklanki płatków i wymieszać wszystko  łyżką. Na dnie blachy (u mnie okrągła o średnicy 22 cm) ułożyć herbatniki, na wierzch wylać masę z białej czekolady. Na to ułożyć kolejną warstwę herbatników

Zrób to smacznie
Kluseczki kładzione bananowe 162

mascarpone, dzięki czemu są słodkie i delikatne! Składniki: 1 dojrzały banan 125g serka mascarpone 1 jajko 1/2 szkl. mąki pszennej szczypta soli Dodatkowo: świeże owoce (porzeczki, granat lub inne) Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajko, dodajemy serek i plasterki banana, blendujemy na gładką masę. Wysypujemy mąkę i ponownie blendujemy do uzyskania gęstej masy (jeśli trzeba dodajemy więcej mąki). W garnku

Kolorowy Przepisownik
O kobiecej próżności słów kilka. I ciasto truskawkowe nie tylko dla kobiet 180

cukru 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 150 ml śmietany kremówki 50 g serka mascarpone dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru 3 truskawki Dna dwóch tortownic o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem. Partiami dodawać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
puchowe ciasto z agrestem 283

galaretka agrestowa łyzka cukru pudru na warstwę śmietanową: 300 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Upiec biszkopty: białka ubić na sztywno. Nadal ubijając wsypywać powoli cukier a później dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki i piec w 180*C około 30 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Słodkie babeczki 194

miałkim proszku) 1 łyżka kakao (dodałam dodatkowo) Krem: 250ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Ozdoby do dekoracji. W miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Do dużej miski wkładamy masło i cukier i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy jajka, ciągle miksując. Dodajemy mąkę z proszkiem  oraz olejek waniliowy i mieszamy łyżką

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Mus z czosnkiem niedźwiedzim 158

żelatyny, 50 ml gorącej wody, pęczek rzodkiewek, kawałek korzenia chrzanu. Czosnek posiekać, zmiksować z serkiem mascarpone i 100 ml śmietany. Przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do miseczki z rozpuszczoną żelatyną dodać 2 łyżki masy serowej, wymieszać, wlać żelatynę do masy serowej i dokładnie wymieszać. Ubić na sztywno

królestwo garów
Tort bezowy ze śliwkami 305

nich rezygnować. BLATY BEZOWE: 7białek 1 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego KREM ŚLIWKOWY: 500g śliwek węgierek 1/2 łyżeczki cynamonu 100ml śliwowicy 250g serka mascarpone 200g śmietanki 30% garść orzechów włoskich Na papierze do pieczenia narysować 3 okręgi o średnicy ok 20cm. Jeden okręg narysowałam nieco mniejszy. Białka ubijać do momentu, aż zaczną sztywnieć. Wtedy(...)Kiedy śliwki puszczą dużo soku i zaczną się rozpadać zmiksować blenderem przyprawiając cynamonem (ilość wg gustu). Wystudzić i połączyć z alkoholem. Odlać 1/4 szklanki sosu śliwkowego. Zimną kremówkę i serek mascarpone włożyć do misy miksera. Ubić na sztywno i delikatnie wmieszać mus śliwkowy. Dodając go stopniową do ubitej kremówki. Włożyć krem do rękawa cukierniczego. Blaty bezowe ostrożnie odkleić od papieru

https:KKuchniaMniam