Naleśniki to jedna z najszybszych do przygotowania potraw. Są genialnie uniwersalne! Można podawać ja na słodko i na słono. Dobre na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Absolutna dowolność w doborze dodatków do cieniuteńkich placuszków :) Bardzo ułatwiły mi tego ranka zmierzenie się z PROJEKTEM ŚNIADANIE. Swoje naleśnikowe ciasto, którego po usmażeniu użyłam w kombinacji na słodko- na śniadanie , wzbogaciłam masłem orzechowym. Co tu dużo pisać....poranne zadanie zaliczone i zakończone solidnym mlaśnię... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)