masa z galaretki - 1018 przepisów (strona:36/68)

Ciasto malinowo-piankowe 199

łyżeczki proszku do pieczenia 175 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka 125 g masła o temp. pokojowej Składniki na masę:300 g malin 3 łyżki cukru 400 ml mieszanki wody z sokiem z malin 2 galaretki o smaku malinowym 500 ml śmietanki 30% 1 opak. Śmietan-Fix Do dekoracji:kilka malinObie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać(...)zagotować. Zestawić z ognia, wsypać galaretki, miesdzać do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzić. Wstawić do lodówki, do schłodzenia do momentu, aż zacznie lekko tężeć. Wierzch ciasta posypać Śmietan-Fixem. Na tak przygotowane ciasto rozłożyć równomiernie odsączone maliny. Schłodzoną śmietankę ubić (trochę zostawić do dekoracji). A następnie powoli dodawać tężejącą galaratkę, cały czas miksując (fot.3). Masę śmietanową przełożyć do formy. Wyrównać masę

Świat Ciasta
Wafle z masą galaretkową 332

opakowanie wafli1 kostka margaryny1 szklanka cukru1 szklanka śmietany2 dowolne galaretkiSposób wykonania:1. Margarynę, cukier i śmietanę zagotować.2. Zdjąć z ognia i wsypać galaretki. Mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić, ale nie całkowicie.3. Letnią masą przełożyć wafle.4. Wafla włożyć do lodówki, by masa stężała.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Gwiezdny tort błękitna laguna, w trzech kolorach niebieskich, z galaretką i ptasim mleczkiem, na każdą okazję :) 165

śmietanę mikserem, w wysokim naczyniu, o pojemności większej niż litr. Kremówkę ubijamy, do czasu, gdy jest lekko sztywna, następnie wlewamy do niej małym strumieniem wystudzoną galaretkę i ubijamy na wolnych obrotach, do chwili, gdy masa połączy się w całość. Gotową masę przekładamy do tortownicy i wygładzamy, przy czym pozostawiamy około 1/5 masy w pojemniku, na gwiazdę. Do pozostawionej masy wlewamy

Smakowy Raj
1493.Afrodyta 238

jajek 1 szkl. cukru 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wodzisław 1 łyżka octu winnego Jamar MASA SEROWA 25 dag chudego sera białego 3 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe ( brzoskwiniowe) 1/2 litra śmietany 30% lub 36% 1 " śnieżka" w proszku Wodzisław POSYPKA 1/3 kostki margaryny 10 dag wiórków kokosowych garść migdałów [ płatków migdałowych

Moje domowe kucharzenie
sernikowiec na zimno... 179

papierem do pieczenia na dno poukładać biszkopty i wylać na nie masę serową czekoladę rozdrobnić w rozdrabniaczu lub zetrzeć na tarce wsypać do masy serowej i delikatnie w blaszce zamieszać schować do lodówki do stężenia sernikowca galaretkę wiśniową rozpuścić w 400 ml gorącej wody i ostudzoną wlać na sernikowca do lodówki schować na kilka godzin sernikowiec jest nie za słodki

W Mojej Kuchni Lubię
Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką 393

niego cukier wanilinowy. Wlać masę na gotujące się mleko, mieszać. Gęsty budyń pozostawić do ostudzenia. Masło wraz ze zwykłym cukrem utrzeć na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać po łyżce budyniu, cały czas miksując. Tężejącą galaretkę wylać na upieczone i ostudzone ciasto. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka będzie już prawie stężała, wyłożyć na nią krem budyniowy. Wierzch ciasta posypać startą mleczną

Kulinarne Przeboje
Babka serowa na zimno 139

łyżkami cukru pudru i aromatem.Obie masy łączymy.Żelatynę wstawiamy do rondelka z gorącą wodą i rozpuszczamy ją.Wlewamy do masy serowej i dokładnie mieszamy.Masę przelewamy do formy.   Na wierzch wykładamy pozostałą czerwoną i zieloną galaretkę oraz owoce.   Całość zalewamy galaretką żółtą.   Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.   Aby wyjąć babkę

Maminek kulinarny
Porzeczkowa pianka na krówkowym spodzie 234

Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Margarynę stopić, wraz z masą krówkową dodać do ciastek, krótko zmiksować. Wyłożyć na dno tortownicy lub formy na tartę o śr. ok. 21-24cm. Schłodzić. Porzeczkowa pianka: 3/4 szklanki czarnych porzeczek, 250ml mleka skondensowanego niesłodzonego,  3 łyżki cukru,  galaretka porzeczkowa,  100ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru. Porzeczki umyć(...)potrzebna;) Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku, przestudzić. Mleko ubijać na najwyższych obrotach przez około 5-7 minut, aż powstanie puszysta pianka. Powoli wlewać tężejącą galaretkę i sok z porzeczek. Miksować jeszcze około 4 minut. Masę wylać na przygotowany spód. Schłodzić. Gdy pianka zastygnie ubić śmietankę z cukrem pudrem na sztywno. Udekorować wierzch ciasta śmietanką przy pomocy szprycy oraz porzeczkami

Z miłości do słodkości
ciasto cynamonowo- jabłkowe 162

jajka litrowy słoik prażonych jabłek jeśli nie macie to kilogram jabłek Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą dodajemy olej i  jajka , wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotową przekładamy do tortownicy i pieczemy 45 minut 180 stopniach.  Gotowe ciasta pozostawiamy chwile do ostygnięcia. Po tym czasie przekrawamy  je na pół i smarujemy jedną połówkę prażonymi jabłkami(...)świeże jabłka należy ej obrać i pokroić w drobne plasterki. Następnie przesmażyć je na w niewielkiej ilości wody aż się rozgotują, na koniec dodać wsypać galaretkę cytrynową i mieszać aż całkowicie się rozpuści. Gotową masę jeszcze ciepłą można przełożyć na ciasto, smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Dwukolorowy sernik na zimno 165

spód: 1/2 szkl. płatków kukurydzianych 1/2 szkl pokruszonych krakersów 3 łyżki cukru pudru łyżeczka kakao 1/3 kostki masła lub margaryny galaretka - owoce leśne Wykonanie: Masło/margarynę rozpuścić. Płatki kukurydziane, krakersy, cukier - zblendować. Dodać tłuszcz - miksować. Powstałą masę wyłożyć do tortownicy - mocno ugnieść. Żelatynę zalać 1/4 szkl. zimnej wody - odstawić. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać ser i cukier - miksować(...)wylać na kakaowy spód. Schłodzić w lodówce, aż masa się zetnie. Gdy masa jest już zastygnięta, przygotować pozostałą część sera. Do białej masy serowej, dodać resztę rozpuszczonej żelatyny - dokładnie wymieszać - wyłożyć na jeżynowy ser. Pozostawić do zastygnięcia. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl. wody - tężejącą galaretką polać sernik. Smacznego

kolorowotorcikowo
Sernik na zimno na serkach homogenizowanych. Ciasto bez pieczenia. 231

Składniki: biszkopty (podłużne) Masa serowa: 1 kg g waniliowego serka homogenizowanego, 200 ml śmietany kremówki, 4-5 łyżki cukru pudru, 2 czubate łyżki żelatyny, ok. 300 g truskawek, 1 galaretka truskawkowa lub malinowa. Przygotowanie:       Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie stopniowo dodajemy serek homogenizowany. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości(...)serowej i miksujemy. Tortownicę (u mnie o średnicy 26 cm) wykładamy folią spożywczą - same boki. Układamy biszkopty w tortownicy i wlewamy masę serową. Następnie wstawiamy sernik do lodówki. Następnie układamy pokrojone truskawki w plasterki i zalewamy tężejącą galaretką. Ponownie wkładamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia

Aga w kuchni
Sernik FIT na otrębowym spodzie 308

łyżeczki fruktozy(opcjonalnie) 2 łyżki karobu/kakao 4 łyżki jogurtu naturalnego Wszystko mieszamy i pieczemy w okrągłej formie mniej więcej 10 minut w 190 stopniach. Masa serowa: 300 gramów serka homo naturalnego 1 galaretka owocowa (najlepiej bez cukru) 300 g truskawek Galaretkę zalewamy 300 ml gorącej wody, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy z serkiem i wylewamy na wystudzony spód

Powiedz dietom nie
Masa do wafli owocowa. 147

galaretka owocowa np. pomarańczowa 4 grube wafle Sposób wykonania : Śmietanę wymieszać z cukrem, zagotować. Gotować 5 minut ciągle mieszając. Następnie zdjąć z ognia, wsypać galaretkę , wymieszać aż całkiem się rozpuści. Przestudzić. Gęstniejącą masą przekładać wafle. Przełożone wafle mocno docisnąć i odstawić do zastygnięcia. Pokroić w nieduże prostokąty

Przepisy i porady kulinarne
Sernik jogurtowy z galaretką 525

Odstawiamy do ostudzenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy.W misce rozrabiamy jogurt z cukrem pudrem. Dodajemy przestudzoną żelatynę. Wszystko razem dokładnie! miksujemy.Zastygnięte!( muszą byc twarde ) galaretki kroimy w kosteczki. Delikatnie wkładamy do jogurtowej masy( zostawiając kilka do ozdoby góry ). Wylewamy do formy keksowej wyłożonej herbatnikami. Wkładamy do lodówki. Zostawiamy w lodówce na ok. 2 godziny

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania