masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:11/167)

Omleciki bez mąki z białkowym kremem truskawkowym, bananem i migdałami 115

dodatku mąki w towarzystwie cudownego kremu, który będziecie wyjadać palcami jeszcze przed podaniem! Jogurt naturalny wymieszałam z odżywką białkową Iso Whey Zero o smaku truskawkowym i tak powstała najlepsza masa truskawkowa na świecie! Jeśli zwykłe serki się Wam znudziły zachęcam do wypróbowania smakowych białek, które nie zawierają sztucznych wypełniaczy i cukru. Jeśli już posiadacie taki produkt możecie tworzyć własne kompozycje

Chocolate Muffin Blog
Deser TRIO z twarożku 128

serową podzielić na dwie porcję.. Jedna wymieszać sosem kakaowym, przełożyć do szklanek i włożyć do lodówki. Truskawki oczyścić, umyć i zmiksować, Drugą część żelatyny rozpuścić i wymieszać z masa truskawkową, Połączyć z druga porcją masy twarożkowej i ubitą śmietaną z cukrem, dobrze wymieszać i przełożyć na masę kakaową i schłodzić. Przed podaniem udekorować śmietaną i posypką cukrową

Camilla w kuchni
Przepisy na ciasta z truskawkami 373

Sernik z rabarbarem i truskawkami Truskawkowa magia smaku     Mini serniczki z truskawkami      Truskawkowe ciasto mamy    Ciasto z masą truskawkową     Sernikobrownies z musem z truskawek     Tarta z truskawkami     Drożdżowe rogaliki z truskawkami    Dymek z pianą i truskawkami  Drożdżówki z truskawkami

Z miłości do słodkości
Sernik na zimno z serka Philadelphia 162

Philadelphia 125g jogurtu naturalnego 50g cukru 10g żelatyny opakowanie galaretki truskawkowej Przygotowanie ciasta: Galaretkę przygotować wg instrukcji na opakowaniu (można dodać nieco mniej wody) i pozostawić do wystygnięcia. Przygotowanie bazy (spodu): Ciastka pokruszyć i zmiksować w blenderze. Masło roztopić (ja robię to w mikrofalówce) i dadać do ciastek, masę ponownie zmiksować, aby ciastka dokładnie wymieszały się z tłuszczem. Przełożyć(...)minut aż zmiękną, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać aż się rozpuści. Następnie odstawić truskawki do wystygnięcia. W międzyczasie przygotować masę serową - serek Philadelphia, jogurt grecki zmiksować z cukrem. Gdy masa truskawkowa całkiem ostygnie dodać ją do masy serowej i dokładnie wymieszać, a następnie przelać do tortownicy na spód z ciastek. Odstawić do lodówki, aby się ścięła.  Pozostałą część truskawek

Codzienne Gotowanie
Euro 2016: 6 smacznych dań dla kibiców 198

nasionka. Do musu truskawkowego dodajemy nasiona chia oraz wanilię i mieszamy. Mleczko kokosowe przekładamy do wysokiego naczynia i ubijamy na puszystą masę. Można dodać 1 łyżkę ksylitolu. Musem truskawkowym i masą kokosową napełniamy foremki do lodów lub pucharki. Do foremek najpierw nakładamy masę kokosową, a następnie mus truskawkowy. Jeżeli lody będą podawane w pucharkach, należy trzymając w jednym ręku naczynie(...)musem truskawkowym, a w drugim masę kokosową, jednocześnie napełnić pucharki. Najlepsze są do tego naczynia z dziubkami. Gotowe lody wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody kokosowo-truskawkowe podajemy jako deser.  Poniżej trochę statystyki o wielkim finale Euro 2016: Francuzi wygrali dziesięć ostatnich meczów z Portugalią.  Portugalia nie pokonała Francji od ponad 40 lat. Po raz ostatni

My Chcemy Jeść
Euro 2016: domowe lody kokosowo-truskawkowe 153

nasionka. Do musu truskawkowego dodajemy nasiona chia oraz wanilię i mieszamy. Mleczko kokosowe przekładamy do wysokiego naczynia i ubijamy na puszystą masę. Można dodać 1 łyżkę ksylitolu. Musem truskawkowym i masą kokosową napełniamy foremki do lodów lub pucharki. Do foremek najpierw nakładamy masę kokosową, a następnie mus truskawkowy. Jeżeli lody będą podawane w pucharkach, należy trzymając w jednym ręku naczynie(...)musem truskawkowym, a w drugim masę kokosową, jednocześnie napełnić pucharki. Najlepsze są do tego naczynia z dziubkami. Gotowe lody wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody kokosowo-truskawkowe podajemy jako deser.  Magnez, potas, wapń, żelazo, fosfor, sód, cynk, witaminy z grupy B, C, A, E - to wszystko znajduje się w jednej truskawce. Owoce te są bogate w błonnik

My Chcemy Jeść
Tort śmietanowo-truskawkowy 200

której na dno wczesniej kładziemy pergamin. Nie smarujemy brzegów! Pieczemy ok 30 min w 160* do tzw. suchego patyczka. Przekroić go 2 razy tak aby wyszły 3 blaty. Masa Truskawkowa: 250 g serka mascarpone 0,5l śmietany 30% 70 dag truskawek 1 łyżeczka cukru waniliowego  7 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny lub 1 galaretka truskawkowa Zelatynę wsypać(...)może się zagotować) delikatnie chłodzimy (nie może być ciepła), jeśli to galaretka to fajnie jak zacznie tężeć. Śmietanę Dodajemy ją do serka z musem truskawkowym i delikanie mieszamy. Na koniec kawałki truskawek. Masę dzielimy na 2 części. Biszkopt nasączamy i wykładamy 1 część masy, przykrywamy blatem i wykładamy 2 część masy. Przykrywamy 3 blatem. WIERZCH: 1 serek mascarpone

Moje Słodkie Piekiełko
Biszkoptowe ciasto z jogurtową pianką i owocami 165

galaretka zaczyna tężeć mieszamy ją z jogurtem i cukrem na jednolita masę ,można mikserem albo łyżką . Wrzucamy owoce i mieszamy. Składamy ciasto Na dolny blat cista wykładamy całą masę truskawkową i przykrywamy drugim blatem, wylewamy masę jogurtową i wstawiamy do lodówki żeby stężało, na wierzch układamy dowolnie owoce i zalewamy galaretkami ,które mają konsystencję gęstej śmietany wtedy nie będą się

Wypieki Rene
ARBUZOWIEC 378

łyżeczka octu 1 łyżka mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki suchego maku  Masa arbuzowa:   ok 1/2 kg miąższu z arbuza 1 galaretka arbuzowa bądź truskawkowa Masa śmietankowa:   250 ml śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny 50 ml mleka 1 łyżka cukru pudru (pominęłam)  Dodatkowo:   ok 250 gr truskawek 2 galaretki truskawkowe  Biszkopt

Niespełnione zdolności kulinarne
Wyjątkowy sernik z rabarbarem i truskawkami 199

tego, co wyszło, nie da się opisać słowami... Ale spróbuję, żeby jeszcze bardziej Was zachęcić: chrupiący, ciasteczkowy spód, rozpływająca się w buzi, delikatna masa rabarbarowa, obłędnie kremowa warstwa sernikowa z tonką, a całość pod puszystym, intensywnie truskawkowym musem. Podawajcie koniecznie ze świeżymi truskawkami! Wygląda pięknie, a smakiem wprost zachwyca. C. nie mógł przestać jeść, a wiecie przecież dobrze(...)Truskawki odszypułkować, zmiksować blenderem na gładką masę. Połowę truskawek podgrzać, dodać żelatynę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Wymieszać z pozostałymi truskawkami, ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z masą truskawkową. Wyłożyć mus na wierzch ciasta, schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Udekorować połówkami truskawek. Smacznego! Bardzo spodobało mi się pieczenie serników owocowych. Do tej pory przygotowywałam tylko takie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Deser z truskawkami i białą czekoladą 862

czekolady 125 mascarpone 50 jogurtu naturalnego 1 cukier waniliowy 250 g truskawek 1 łyżka cukru pudru 1/2 opakowania galaretki truskawkowej Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej, (ale nie gorącej czekolady) dodać mascarpone i jogurt. Dokładnie ze sobą wymieszać. Masę przelać do pucharków i schłodzić w lodówce. Truskawki(...)umyć i obrać. Zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przełożyć do garnka i zagotować. Zdjąć z ognia i wsypać galaretkę. Wymieszać aż galaretka się rozpuści i wystudzić. Chłodną masę truskawkową wylać na mus czekoladowy i ponownie schłodzić, aż obie masy będą zwarte, najlepiej na kilka godzin

My simple kitchen
Mus truskawkowy na biszkoptach 158

miksujemy. Do przestudzonej żelatyny dodajemy 2 łyżki musu truskawkowego i dokładnie mieszamy, a następnie powoli dodajemy do pozostałego musu, cały czas miksując. Do ubitej śmietany dodajemy po trochu masę truskawkową z żelatyną mieszając lub miksując na najmniejszych obrotach. Gotową masę przelewamy na spód z biszkoptów i wkładamy do lodówki, do całkowitego zastygnięcia. Wierzch ozdabiamy truskawkami

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto grysikowe z czekoladą i truskawkami 208

Cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w sezonie letnim. I takie właśnie jest to ciasto - przepyszne. Z kremem grysikowo-czekoladowym, orzeźwiającym musem truskawkowym oraz jogurtem. Smakowało wszystkim domownikom!, ale trzeba bardzo uważać, bo zadziwiająco szybko znika...  ;) Składniki : Masa grysikowa : 1,2 l  mleka 2%  150 g kaszy manny 1 tabliczka gorzkiej czekolady (u mnie z 81% zawartością kakao(...)jogurt, a następnie kisiel, cały czas miksując na niskich obrotach. Na koniec wmieszać pokruszone płatki i rozpuszczoną żelatynę. Pokryć pianką drugą warstwę herbatników. Włożyć do lodówki na czas stężenia. Masa truskawkowa : ok. 700 g truskawek, umytych i odszypułkowanych  1 galaretka truskawkowa łyżka żelatyny 2 łyżki cukru szklanka wody  Truskawki rozgnieść przy pomocy np. praski do ziemniaków. W garnku

Kuchnia Ellie
Ciasto na Dzień Ojca 329

blachę. Pieczemy w nagrzanym wcześniej piekarniku w temperaturze 160C przez 10-12 minut.  Po upieczeniu biszkopt pozostawiamy do wystudzenia i ściągamy z niego błonkę, która powstała na górze. Masa truskawkowa - Umyte i osuszone truskawki miksujemy z miodem. Galaretki i żelatynę rozpuszczamy w 0,5l wody. Gdy przestygnie łączymy z truskawki z galaretka i pozostawiamy do ściągnięcia. Gdy masa będzie(...)się już ładnie ścinać delikatnie przelewamy ją na biszkopt. Trzeba wyczuć moment, w którym należy to zrobić, gdyż zbyt luźna masa przeleci przez biszkopt. Odstawiamy ciasto do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Pianka truskawkowa - Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i pozostawiamy do zastygnięcia. Gdy będzie już lekko ścięta przelewamy ją do ubitej z cukrem pudrem śmietany. Śmietana do ubijania

Przysmaki Karolki
ciasto truskawkowe 154

Składniki: Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 25 dag masła 2 budynie śmietankowe 5 łyżek cukru pudru Polewa truskawkowa: 1 kg truskawek ( świeże lub mrożone ) 3 galaretki truskawkowe Sposób wykonania: Biszkopt: Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Mąkę wymieszać(...)blaszka prostokątna o wymiarach 24x35 ) Masa budyniowa: W 1/2 szklanki mleka roztrzepać budynie. Resztę mleka zagotować, wlać roztrzepany budyń i ugotować. Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając przestudzony budyń. Masa truskawkowa: Truskawki zmiksować, jeżeli są to truskawki mrożone przed zmiksowaniem odmrozić. Truskawki podgrzać, dodać 3 galaretki, podgrzewać ciągle mieszając, aż galaretki się rozpuszczą. Wystudzony biszkopt przekroić na pół. Na jedną

Darcia w kuchni

Proponowane wyszukiwania