dnia na przykład z 10 g jagód oraz z ozdobami z lukru plastycznego. UWAGA! Ozdóbki z lukru plastycznego na tego typu torcie należy ułożyć tuż przed podaniem tortu, gdyż masa śmietanowa ma tendencję do rozpuszczania lukru plastycznego.Jeżeli chcecie się czymś podzielić, piszcie w komentarzu. Smacznego
Eat Shrimpswykładamy grubszą warstwę bitej śmietany i brzoskwinie pokrojone w kostkę (trochę je powduszałam w masę)3) Drugi jasny biszkopt (to jest już góra)--> nasączamy i smarujemy cienko masą śmietanową górę i boki.4) Boki tortu obsypujemy pokruszonym ciemnym biszkoptem, z pozostałej bitej śmietany szprycą dekorujemy tort, a na środku układamy półplasterki brzoskwiń, zalewamy je tężejącą drugą galaretką.Smacznego
charlotte gotujeporzeczki. Wyjąć z piekarnika, trochę odczekać i wyłożyć bezę na oprószoną cukrem pudrem ściereczkę spodem do góry. Beza nie spadnie, bo trzyma się papieru. Papier zdjąć i bezę posmarować masą śmietanową. Na połowie rozsypać owoce. Pomagając sobie ściereczką zwinąć roladę. Właściwie rolada jest gotowa do jedzenia, ale możemy wstawić do lodówki i czekać na gości. Rada. Zamiast porzeczki można użyć
Kulinarny karnet Christopheraok.1/4 szk wody 1/2 galaretki Galaretkę przygotować wg. przepisu. Gdy stężeje pokroić w kostkę. Śmietanę ubić z cukrem i dodać letnią żelatynę. Wystudzony biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować masą śmietanową i nałożyć galaretkę. Ponownie zwinąć w rulon i posypać cukrem pudrem
Apetyczna babeczkabliskich, im bardzo smakowało. Składniki: 450 g szpinaku rozdrobnionego (u mnie IGLOTEX) 1 szklanka cukru 3 jajka 1 szklanka oleju 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki kremówki 36% cukier puder - do smaku można dodać 2 opakowania śmietan fix owoce do dekoracji (u mnie były to maliny, jeżyny i jagody leśne) Wykonanie: Szpinak
Blondynka GotujeDokladnie mieszamy.Gdy galaretka z truskawek bedzie juz na tyle sztywna, ze nic sie w niej nie utopi wlewamy na nia warstwe kermowki i znow odstawiamy do lodowki do zastygniecia. Masa smietanowa scina sie dosc szybko. Na koncu wlewamy reszte galaretki i znow odstawiamy do lodowki.Smacznego.Ten deser to moja kolejna propozycja na trwajacy wlasnie "Sezon truskawkowy", zabawe zorganizowana przez Olge Smile
Przysmaki Karolkigorącej wody. Po lekkim jej wystudzeniu , szybko wlewamy do masy serowej i ubijamy na najwy zszych obrotach. Tak przygotowaną masę wylewamy na wystudzony biszkopt owsiany. Torcik : Po wylaniu masy śmietanowej , umytymi i pokrojonymi truskawkami w plasterki dekorujemy wierzch serniczka. Odstawiamy do stężenia najlepiej na 12 godzin. Smacznego
Słodkości i nie tylkodole (czyli ciemną częścią do góry). Przykrywamy arkuszem papieru do pieczenia. Ciasto zawijamy na wałek i zostawiamy do wystygnięcia.Nadzienie:Śmietanę ubijamy, dodajemy śmietan-fix. Ciasto rozwijamy i smarujemy masą śmietanową. Układamy wiśnie i ponownie zwijamy. Gotową roladę owijamy papierem i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.Przechowujemy w lodówce.SMACZNEGO
Czerwona PorzeczkaWyjątkowo duży i wyjątkowo pyszny! Przełożony śmietanowym kremem ( z dodatkiem mascarpone) i masą krówkową. Obsypany mleczną czekoladą . Tort ma 25 cm szerokości, 37 cm. długości i 14cm wysokości . Doskonale sprawdzi się tam, gdzie tradycyjnych wielkości tort byłby niezauważalny na bogato zastawionym stole, przygotowanym dla dużej ilości gości. Tort jest podwójnie duży- co oznacza, że będziemy musieli włożyć w niego trochę(...)kremu…. i tort jest gotowy Gotowy tort wkłądamy przynajmniej na kilka godzin ( a najlepiej na całą noc) do lodówki! PRZYJEMNEGO PIECZENIA i… Smacznego!!! Artykuł Duży tort śmietanowy z dodatkiem masy krówkowej i maltesers pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyTartaletki na słono z ciasta kruchego wypełnionego szpinakiem i wędzonym łososiem oraz masą jajeczno- śmietanową. Smaczne na ciepło i na zimno.Składniki na 6 sztuk:na ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 150 g masła schłodzonego 1 żółtko(...)nagrzanego piekarnika na 10 minut. Jajka wymieszać ze śmietaną i parmezanem, doprawić solą i pieprzem.Po wyjęciu ciast na każde wyłożyć porcję usmażonego szpinaku i łososia i zalać je masą jajeczno-śmietanową.Ponownie wstawić do piekarnika i piec przez 20-25 minut, aż sos zgęstnieje, a wierzch nieco się przyrumieni
wyzwania kuchenneZapraszam dzisiaj na pyszne, waniliowe ciasto z masą jogurtowo – śmietanową. Wierzch zdobi masa świeżych owoców zalanych owocową galaretką. Użyłam malin i borówek, ale możemy dodać jeżyn, czarnej jagody, truskawek, wiśni. Pyszny, orzeźwiający deser, który zniknął u mnie błyskawicznie:), najbliższym, którzy przyjechali do mnie na wakacje, bardzo smakował. Uwielbiam takie ciasta, są jakby kwintesencją lata. Bardzo polecam… Porcelana ze sklepu
Mała CukierenkaZapraszam dzisiaj na pyszne, waniliowe ciasto z masą jogurtowo – śmietanową. Wierzch zdobi masa świeżych owoców zalanych owocową galaretką. Użyłam malin i borówek, ale możemy dodać jeżyn, czarnej jagody, truskawek, wiśni. Pyszny, orzeźwiający deser, który zniknął u mnie błyskawicznie:), najbliższym, którzy przyjechali do mnie na wakacje, bardzo smakował. Uwielbiam takie ciasta, są jakby kwintesencją lata. Bardzo polecam… Porcelana ze sklepu
Mała Cukierenkazimno z pokrojonymi galaretkami i białą masą na bazie jogurtu naturalnego . Postanowiłam lekko odświeżyć przepis i zaprezentować nową wersję galaretkowca. Poniższe ciasto to połączenie roztrzepanych galaretek i masy mleczno-śmietanowej. Bardzo łatwe w przygotowaniu. Polecam! Składniki na formę tortownicę o średnicy 18-20 cm*: 5 różnych galaretek (np. cytrynowa, pomarańczowa, malinowa, agrestowa i niebieska) 1 szklanka mleka 1 szklanka(...)ostygnięcia. Lekko stężone galaretki podzielić na mniejsze kawałki (za pomocą widelca). Wszystkie galaretki delikatnie wymieszać ze sobą. Następnie przełożyć je do formy i zalać mleczną masą. Całość wymieszać. Masa mleczno-śmietanową musi wymieszać się z galaretki. Przygotowane ciasto wstawić do lodówki. Galaretkowca najlepiej kroić po kilkunastu godzinach od przygotowania. *ciasto przygotowałam w tortownicy o średnicy 18 cm + dodatkowo
UgotowaćPorcjami dodawać serek mascarpone ,delikatnie mieszać. - Ostudzone ptysie przekroić na pół i nakładać do środka masę serowo śmietanową, przykryć górna połówką Do masy można dodać owoce , posiekaną czekoladę lub orzechy. Dodatkowo ptysie można posypać
Eli GotowaniePyszny, puszysty lekko orzechowy biszkopt oraz niesamowicie delikatna i kremowa masa budyniowo-śmietanowa oddzielone warstwą dżemu morelowego i bananów, na wierzchu galaretka pomarańczowa… Tak, zdecydowanie to przepis na ciasto idealne. Odpowiednio słodkie, orzeźwiające, po prostu boskie. Koniecznie do wypróbowania! Biszkoptu absolutnie nie trzeba nasączać. Odpowiedniej wilgoci nadają mu orzechy oraz dżem z bananami. Składniki: Biszkopt: 2 łyżki mąki pszennej(...)średnicy 26-28 cm. Piec ok. 35 min w 180 stopniach. Wystudzić. Biszkopt bardzo urośnie, ale w trakcie studzenia opadnie (dodatkowo jego wysokość zmniejszy się pod ciężarem masy budyniowo-śmietanowej) – nie jest to jednak powód do niepokoju :) Dżem morelowy lekko podgrzać i rozsmarować na upieczonym biszkopcie. Banany pokroić na plasterki i skropić sokiem z cytryny (aby nie ściemniały), a następnie
MyCookBook.pl