masa serowa - 1000 przepisów (strona:33/67)

Sernik idealny 197

składników. Na tym etapie możemy dodać np. aromat, skórkę z cytryny lub pomarańczy, odrobinę likieru pomarańczowego. W osobnej misce ubijamy białka na pianę i małymi porcjami dodajemy pianę do masy serowej, mieszamy łyżką - nie używamy już miksera. Po połączeniu składników przelewamy masę do formy i uderzamy formą w blat / deskę kuchenną około 3 razy. Wstawiamy ciasto do piekarnika. Pieczemy

Gotowanie i blogowanie
Kwiaty się smażą 163

śmietany. W rondelku rozgrzewamy olej- wlewamy go na co najmniej trzy centymetry głębokości. Kwiaty cukinii nacinamy przy podstawie, aby usunąć pręciki- podobno są niesmaczne. Przez powstały otwór nadziewamy kwiaty masą serową. Jeśli kwiaty były rozwinięte, górne końcówki płatków skręcamy, tak, żeby masa nie uciekła. Nadziane dokładnie maczamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez około 2 minuty. Gotowe

les mirabelles
SERNIK NA ZIMNO ŚLIWKOWO KOKOSOWY 204

Słodko kwaśna masa serowa ze śliwek węgierek, złagodzona bitą śmietaną z dodatkiem wiórek kokosowych. Masa śliwkowa 20 sztuk śliwek 250 g sera białego 2 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa 250 ml śmietany kremówki  3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka żelatyny Biszkopt 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku

RAROSSA
Sernik z sezonowymi owocami 169

odstawiamy.Do drugiej miski wbijamy żółtka i miksujemy razem z cukrem na gładką masę, następnie do żółtek dodajemy  rozpuszczone masło, łączymy. Kolejnym krokiem jest dodawanie do ciasta po łyżce masy serowej i miksowanie na najwyższych obrotach.W oddzielnej misce ubijamy białka na sztywną, puszystą pianę, a następnie partiami dodajemy do masy serowej.Do blaszki z kruchym spodem wylewamy ciasto, które

Słodkie Przyjemności
Kolorowy sernik na zimno 501

tortownicy i wstawić do lodówki do stężenia. 200 g śmietany ubić z 2 łyżkami cukru pudru. Do ubitej śmietany wlewać stopniowo galaretkę i barwnik, cały czas miksując. Wylać na masę serową. Trzecią tężejącą galaretkę zmiksować z resztą serka i barwnikiem. Wylać na masę śmietanową. Czwartą galaretkę dodać do ubitej z 2 łyżkami cukru pudru śmietany i barwnikiem, zmiksować. Wylać

Ewusiowe Smaki
Sernik wiedeński z suszonymi morelami 385

masło i dalej ucieramy. Potem dodajemy 1 op. budyniu i jeszcze chwilę ucieramy. Na koniec dodajemy białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Białka delikatnie mieszamy z masą serową przy pomocy drewnianej łyżki. Następnie bakalie obtaczamy w mące i dodajemy do masy. Mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy (średnica ok. 25 -27 cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką

Bon Appetit Małgorzaty
Świąteczny zielony sernik korzenny 218

sernik umieszczamy w misie miksera i miksujemy jedynie do połączenia składników. Zbyt długie ubijanie niepotrzebnie napowietrzy masę. Tortownicę o średnicy 23-24 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy serową masę. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni, a na najniższej półce umieszczamy żaroodporne naczynie z wodą - dzięki temu sernik będzie płaski jak deska i równomiernie się upiecze. Sernik pieczemy

My Culinary Art
Dyniowy sernik i krótka przerwa 191

jakiego użyjecie, ciasto może przybrać bardzo intensywną, pomarańczową barwę. Moje jest stonowanie kremowe, ale w niczym to nie przeszkadza.Czekoladowy, ciężki spód wspaniale tutaj pasuje, przełamując niesamowitą kremowość i delikatność masy serowej. Orzeszki nadają interesującej nuty. A polewa tylko uwydatnia wszystkie inne smaki. Mówię Wam - sernik idealny. Musicie tego spróbować!Sernik dyniowy z pomarańczową nutą na czekoladowym spodzieSkładniki:(na formę(...)wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w 175 st. C. przez 15 minut.Przestudzić.Serek zmiksować na gładką masę z dyniowym puree, mlekiem, śmietaną, budyniem, cynamonem, ekstraktem i skórką pomarańczową. Na końcu po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.Masę serową wyłożyć na upieczony spód.Piec w 175 st. C. przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Uroki lata 185

nagrzanym do 180°CW tym czasie robimy mase serowa. Miksujemy serek mascarpone ze smietana, cukrem, zoltkiem i maka.Podpieczone ciasto wyciagamy z piekarnika i posypujemy mielonymi orzechami laskowymi oraz smarujemy masa serowa. Na koncu ukladamy osuszone maliny.Placek ponownie wkladamy do piekarnika na okolo 40 minut.Po wystudzeniu upieczonego ciasta mozemy je posypac cukrem pudrem.zrodlo "Pieprz i sol" sierpien

Przysmaki Karolki
Mini quiche z ziemniaczanym spodem - Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 193

misce wymieszać jajko, mleko, ser. Posolić - nie za dużo - boczek jest słony, popieprzyć.Quicheformę z podpieczonymi ziemniaczanymi babeczkami wyjąć z piekarnika. Do każdej babeczki nałożyć boczek, cebulę, zalać masą serową. Posypać wierzch mieszanką pietruszkowo czosnkową. Wstawić do piekarnika na ok 15 min, aż masa się zetnie.  Smacznego!Uwagi: Miałam troszkę kłopotów z wydobyciem babeczek z foremek. Może następnym razem

Stare Gary
Serniczki cytrynowe z Oreo i hipsterskim kremem cytrynowym 249

ciasta i nikt nie umarł po tego zjedzeniu ;D Ser, cukier, jajka i wanilię dodajemy więc do miski, miksujemy na gładką masę i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu mieszamy ładny serniczek łyżką, żeby otrzymać serową breję, którą i tak przełożymy potem do pucharków.      Żeby przygotować hipsterski krem cytrynowy, ekhm, wyrafinowany Lemon Curd(...)chwilę pobulgotać, ale nie więcej niż 3 minuty. Zostawiamy i po ostygnięciu miksujemy dla pewności.      W pucharkach układamy na dnie konkretną łyżkę kruszonki z Oreo, następnie masy serowej i kremu cytrynowego. Bez oblizywania łyżek tutaj... Arctic Monkeys, bo płyta fajna

sama złodycz
Mini tarty z ciasta francuskiego i kurek 298

patelni rozgrzać 2 łyżki masła i wrzucić na nie umyte, osuszone kurki i listki pietruszki, doprawić wyciśnietym przez praskę czosnkiem, solą i dusić prawie do miekkości grzybów. Przygotowaną masę serową nakładać na ciasto do granic jego nacięcia, tak aby dookoła zachować pusty rant. Na masie ułożyć uduszone kurki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 ° C i piec

Gosia gotuje
Sernik złota rosa 315

dużo sera jak do normalnego sernika.Sernik złota rosa SKŁADNIKI:CIASTO:margaryna - 3/4 kostkiżółtka -3 sztcukier - 0,5 szklcukier waniliowy - 1 opakowaniemąka - 2 szklproszek do pieczenia - 1 łyżkatłuszcz do formyMASA SEROWA:3 jajkaser trzykrotnie mielony - 3 kostkibudyń śmietankowy - 1 opakowaniesok z 1 cytrynyolej - 1/2 szklmleko - 2 szklBEZA1/2 szkl cukru3 białka jaj PRZYGOTOWANIE:CIASTO Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem(...)margarynę, posiekać. Następnie dodać oba cukry i żółtka, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 25 x 36 cm. wysmarować tłuszczem Ciastem wyłożyć spód i boki blachy. MASA SEROWA Do miski wyłożyć ser, dodać budyń, sok z cytryny, olej i mleko. Następnie wybić jajka, dodać cukier, zmiksować składniki. Wylać masę na ciasto, masa będzie bardzo

Kuchnia Danusi
Sernik kawowo-śmietankowy z cynamonową pianką 166

schłodzone kawałki masła. Gotowe ciasto zawijamy w folie i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyciągamy i wałkujemy na wielkość foremki. W między czasie robimy masę serową. Najpierw miksujemy jajka z cukrem a następnie dodajemy kolejne składniki zostawiając 1/4 szklanki mleka. Gdy masa jest gotowa dzielimy ją na 2 części gdzie do jednej części dodajemy kawę

Kuchenne Wariacje
Sernik "Krówka" 220

masą krówkową posypany orzechami włoskimi. Sernik "Krówka" - Składniki:  ciasto:1/2 szklanki mąki krupczatki1/4 szklanki mąki zwykłej pszennejmałe jajko60 g masłałyżka miodu2 łyżki cukrucukier waniliowy1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa:375 g twarogu sernikowego1/4 szklanki cukruekstrakt waniliowy2 małe jajka1/4 szklanki kremówkiłyżeczka mąki ziemniaczanej 400 g masy kajmakowejok. 100 g orzechów włoskich Sernik "Krówka" - Sposób przygotowania:Z podanych składników

Słodka Strona
Ciasto "Pawi ogon" z serową roladą 636

pianę, powoli dodajemy cukier kryształ oraz po jednym żółtku. Do puszystej masy przesiewamy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką i przelewamy na wyłożoną papierem blaszkę. Pieczemy do suchego patyczka w temp 180st C (ok 20-25minut). Studzimy. 2. Kruche ciasto z wkładką serową: Przesianą mąkę siekamy z margaryną, kwaśną śmietaną, jajkiem, żółtkiem, cukrem pudrem oraz(...)ciasto i chłodzimy je w lodówce min. pół godziny. W tym czasie przygotowujemy serownik: Żółtka ucieramy z cukrem kryształem, dodajemy podwójnie zmielony biały ser, budyń oraz rodzynki. Miksujemy. Do masy serowej dodajemy pianę ubitą ze szczyptą soli z 3 pozostałych białek. Delikatnie łączymy za pomocą łyżki i przelewamy na wyłożoną papierem blaszkę. Pieczemy ok pół godziny w temp 200st. Zimne

Kuchnia w czekoladzie