Placek serowy 298pudrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku i po łyżce sera oraz cukier waniliowy, proszek do pieczenia i budyń śmietankowy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączy z masą serową. Sernik przelewamy do wysmarowanej blachy o wymiarach 25cm x 35 cm i pieczemy w 180 C przez 50 minut. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając na najniższych
Zainspirowana w kuchni
Śmietanowiec z galaretkami 427odstawić do stężenia. Po tym czasie wylać na masę galaretkę wiśniową i drugą część masy smietanowej. Każdą warstwę należy odstawić do lodówki do stężenia. Galaretka cytrynowa, masa serowa i wierzch galaretka pomarańczowa. Odstawiami na kilka godzin. do lodówki (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id
Kuchnia Danusi
Sernik maślany z rodzynkami 352antybiotykiem. Ciasto Składniki 2 całe jaja 0,5 kostki margaryny 0,5 szkl. cukru 3 czubate łyżki mąki wrocławskiej Sposób Wszystkie składniki dokładnie utrzeć, wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Masa serowa Składniki 1 kg sera białego tłustego 1 kostka masła 2 szklanki cukru pudru 8 żółtek (białka zostawić do ubicia na pianę) 2 łyżki mąki kartoflanki 1,5 opakowania
Kuchenne aromaty
Francuzy z serem i rabarbarem 213łyżeczki cukru waniliowego 2 - 3 łyżki cukru pudru sól Sposób Biały ser zmiksować z olejem, cukrami oraz żółtkami. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z masą serową, dodać mąkę ziemniaczaną, całość delikatnie wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć, pokroić na kwadraty 5 na 5 cm. Na każdy kwadrat nałożyć łyżeczkę sera, na to kawałki rabarbaru, brzegi ciasta można złożyć
Kuchenne aromaty
Strucla z serem i żurawiną 208cukru waniliowego Masło roztopić, dodać mleko i delikatnie podgrzać. Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać żółtka, cukry i letnie mleko. Całość dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Masa serowa: 350 g półtłustego twarogu w kostce 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 żółtko Ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki i całość miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji
kulinarnyswiatdomi
Naleśniki twarogowo-bakaliowe 253Upieczone naleśniki lekko studzimy. Twaróg, śmietanę, żółtka, cukier puder i cukier wanilinowy miksujemy na puszystą masę pod koniec ucierania dodajemy ubite na sztywno białka oraz bakalie. Naleśniki smarujemy wyrobioną masą serową zawijamy w rulon, układamy w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego Zapiekamy w piekarniku 25 min w temperaturze 200 stopni C. Podajemy na gorąco posypując cukrem pudrem lub z konfiturą
kgwjanczewo
Drożdżówki ślimaczki z serem i rodzynkami 199całość zagrzać aby było lekko ciepłe. Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać ręcznie do dokładnego połączenia. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Masa serowa: 350 g półtłustego twarogu w kostce 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 żółtko Ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki i całość miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodatkowo
kulinarnyswiatdomi
Sernik z brzoskwiniami! 212łyżki cukru Ucieramy mikserem na wysokich obrotach na sztywną pianę białka, następnie dodajemy cukier. Ubijamy na sztywno. Tortownicę wylep ciastem, zostaw 1/3 część na wierzch ciasta. Ułóż brzoskwinie. Zalej masą serową, wyłóż pianę z białek, posyp startym na tarce ciastem kakaowym! Jest pysznie! Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni! Buźka! Pięknego Dnia
SMYKWKUCHNI
Sernik w polewie czekoladowo-orzechowej 218łyżce twarogu. Następnie ubite na sztywno białka. Na koniec dodajemy przekrojone w ćwiartki brzoskwinie. Formę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki. Do formy przekładamy masę serową. Sernik pieczemy 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto studzimy w wyłączonym piekarniku. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do płynnej czekolady dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie
W kuchennym oknie Ewy
Leniwe pierogi 174zetrzeć. Masło utrzeć na pulchną masę, dodać kolejno żółtka, a następnie ser. Utrzeć na jednolitą masę. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Białka wyłożyć na masę serową, dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką. Formować wałek o średnicy około 3 cm. Lekko spłaszczyć i pokroić pod skosem na kluski szerokości około
królestwo garów
Kawowa bomba 233wody i odstawić na 10-15 min by napęczniała. 3. Po tym czasie dolać 1 łyżeczkę wrzątku i wymieszać dokładnie by żelatyna się rozpuściła 3. Dodać rozpuszczoną żelatynę do masy serowej. Dokładnie wymieszać po czym położyć na mus czekoladowy. 4. Wstawić do zamrażalnika na 15-45 minut, Wyjmowanie z filiżanki. 1. Do garnuszka/miseczki włożyć filiżankę z deserem. 2. Wlać
KreatywnePiny
Waniliowy sernik nowojorski. 300ciasteczkową, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Ser, jajka (w całości), cukier, wanilię, mąki, śmietanę i sok z cytryny przekładamy do malaksera i miksujemy wszystko do połączenia składników. Gotową masę serową wykładamy do tortownicy i wstawiamy w większe naczynie. Wrzącą wodę wlewamy pomiędzy tortownicę, a naczynie do połowy wysokości tortownicy. Tak przygotowaną formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni
Malinowe Pocałunki
Pascha 206jeszcze przez chwilę miksować. Do kremu dodać bakalie i wymieszać. Następnie dodawać partiami ser cały czas mieszając. Formę wyłożyć wilgotną gazą tak aby jej brzegi zwisały poza naczynie. Włożyć masę serowa, końce gazy zawinąć na wierzch formy i położyć obciążenie. Ja do tego celu użyłam fasolę wsypaną w worek. Wstawić na noc do lodówki
Mama Gotuje
Sernik z polewą karmelową 319ochotę na kolejny sernik? Z polewą karmelową? Z migdałami? Jak są same pozytywne odpowiedzi, to namawiam Was na wypróbowanie tego przepisu. Ciasto jest na spodzie z herbatników, z kremową masą serową, gdzie mi jeszcze było mało, musiałam przyozdobić go polewą karmelową. Zapewniam że, na jednym kawałku nie poprzestaniecie. Bazowałam na przepisie od Pieczarki Mysi. Składnikina
Pink Envelope
Czekoladowy sernik 169czekoladowy z malinami. Na przywołanie jeszcze ciepłych dni, by chociaż lato zostało z nami do końca tego miesiąca. Składniki na spód 250g herbatników czekoladowych 100g masła masa serowa 750g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 4 jajka 1 opakowanie
Pink Envelope