wystudzenia.Serek mascarpone miksujemy. Do wystudzonej czekolady dodajemy 2 łyżki mascarpone i mieszamy, po czym dodajemy pozostały serek.Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie małymi porcjami dodajemy ja do serka, miksujemy tylko przez chwilę.Do przestudzonej żelatyny, żeby ją zahartować, dodajemy 2 łyżeczki masy. Miksując krem dodajemy do niego żelatynę i wystudzona
Kulinarne przygody Gatityolejem i posyp bułką tartą. Pieczemy 40 minut w temp. 165 stopni C. Studzimy na kratce. KREM: - 5 łyżek serka twarogowego - kremowego (możesz też użyć mascarpone) - 3 łyżki lemon curd Całość utrzyj na gładką masę. Schłodź w lodówce. Schłodzonym kremem dekoruj babkę. Na wierzch ułóż listki mięty. SMACZNEGO! Zapraszam Was na Instagrama! #smykwkuchni
SMYKWKUCHNIszklanka jogurtu naturalnego 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżeczki sody oczyszczonej szklanka cukru łyżka kakao łyżeczka barwnika czerwonego w proszku łyżeczka ekstraktu z wanilii Masa serowa: 250 g sera ricotta 250 g sera mascarpone 150 g masła niepełna szklanka cukru pudru Przygotowanie: Suche składniki przesiać i wymieszać razem, poza sodą oczyszczoną. Teraz kolejno dodajemy mokre składniki i miksujemy
Karczma Honoriettypewno smakiem i wyglądem zachwyci każdego. AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g masła 1 jajko 4 łyżki cukru 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% lub 36% 150 g białej czekolady 1 opakowanie świeżych malin AmpedSense.OptimizeAdSpot('1L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1R'); Sposób przygotowania: Na stolnicę przesiewamy mąkę, do tego dodajemy masło, jajko(...)folię i pieczemy jeszcze przez 5 minut, aż uzyska złotawy kolor. Po upieczeniu należy ostudzić. AmpedSense.OptimizeAdSpot('2L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2R'); Przygotowujemy masę. Białą czekoladę wraz ze śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do miski wrzucamy serek mascarpone, 2 jajka oraz mieszankę z białej czekolady. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Tak przygotowaną masę wylewamy na spód ciasta. Ponownie wstawiamy całość
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnesprawdza na niedzielne popołudnie przy kawie , szybko znika z talerzyków , z pewnością znajdzie swoich zwolenników , zapraszam do spróbowania przepisu . Składniki 1 kubeczek śmietany 30 % 1 kubeczek serka mascarpone 2 galaretki ( smak według uznania ) 3 łyżeczki żelatyny 1 czekolada mleczna 3 łyżki cukru pudru paczka biszkoptów 2 krople zapachu śmietankowego Wykonanie(...)zabieram się za masę śmietanową , gotujemy wodę i rozpuszczamy żelatynę i odstawiam do wystudzenia , następnie śmietanę ubijam na sztywno , po ubiciu dodaję serek mascarpone i zapach śmietankowy i wszystko razem dokładnie mieszam . Jak mamy przygotowaną masę śmietanowa , dodaję wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszam , następnie masę rozdzielam na dwie połówki , do jednej dodaję rozpuszczoną wystudzoną czekoladę , a do drugiej dodaję
Mój SmakTwaróg mielimy. Składniki na masę czekoladową łączymy miksując do połączenia. Żelatynę wcześniej rozrabiamy w ciepłej wodzie lub rozpuszczamy w mikrofali. Całość łączymy i wylewamy na schłodzony spód. 3. W ten sam sposób przygotowujemy masę malinową. Wylewamy ją na tężejącą masę czekoladową i ponownie wstawiamy do lodówki. Chłodzimy. Następnie wykładamy drugą połowę masy ciasteczkowej wyrównujemy i umieszczamy w lodówce(...)masę malinową i wstawiamy do lodówki na min 1 gadzinę ja z braku czasu umieściłam całość na 20 minut do zamrażalnika . 5 Gdy masa jogurtowa się chłodzi rozpuszczamy różową galaretkę w 375 ml wody. Odstawiamy na ostygnięcia. Stężały Wierzch masy jogurtowo -agrestowej delikatnie posypujemy intensywnie niebieskim cukrem, a następnie zalewamy tężejącą rubinową galaretką. 6. Mascarpone ucieramy
vaniliowoczekoladowaRóżowe więc były sukienki, różowe balony, serwetki itp Oczywiście tort też był różowy. Różowy tort z malinami składniki: przepis na biszkopt klik składniki na masę: 90 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła 500 g serka mascarpone 2 śmietanki kemerowski (po 250 ml każda) 6 łyżek Grenadiny około 5 łyżek cukru pudru 120 g mrożonych malin wykonanie: Po upieczeniu biszkopt odwracamy(...)cukier puder. Następnie odkładamy 10 łyżek ubitej kremówki do osobnej miski. Do pozostałej części dodajemy serek mascarpone i Grenadinę. Dokładnie mieszamy. Czekoladę wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej, a gdy lekko przestygnie dodajemy do niej odłożoną wcześniej kremówkę. Po wymieszaniu nakładamy masę czekoladową na dolny krążek biszkoptu. Rozprowadzamy równo zachowując około 1 cm marginesu od krawędzi ciasta. Następnie
Przysmaki Karolkiwielkanocne ciasto. Ciasto 250 g mąki 125 g masła 125 g śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Masa chałwowa 200 g śmietany kremówki cukier puder do smaku 100 g chałwy waniliowej 250 g serka mascarpone Dekoracja kandyzowana skórka pomaranczowa suszone morele Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekane zimne masło, proszek do pieczenia, cukier puder i śmietanę(...)ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż ciasto będzie rumiane. Chałwę zmiksować na gładko, dodać serek mascarpone i ponownie zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem i połączyć z serkiem. Masę wyłożyć na ciasto i wyrównać. Mazurek udekorować dowolnie. mazurek chałwowy
O kuchni z uczuciemesencji waniliowej 3 duże jajka ( temperatura pokojowa ) 1 ¼ szklanki maślanki ( temperatura pokojowa ) 2/3 szklanki kakao 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Krem śmietankowy: 250 gram mascarpone 500 ml śmietanki kremowej 30 % 3 łyżki cukru pudru 8 ciastek oreo Dodatkowo : około 250 g ciastek oreo ( na całość ciasta kupiłam 2 opakowania ciastek(...)ciasto się wyrównało. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masa 1 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem, a gdy zgęstnieje stopniowo dodajemy serek mascarpone i chwilę miksujemy. Ciastka ( 8 sztuk ) kruszymy dodajemy do kremu, delikatnie mieszamy. Masa 2 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem i śmietan fixem aż dobrze zgęstnieje, ¼ masy odkładamy do dekoracji. Jeden b lat ciasta
Darcia w kuchniherbatników petit beurre 2 łyżki masła 1 galaretka truskawkowa 400 g serka homogenizowanego waniliowego 1 galaretka różowa truskawki 200 ml. śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 100 g serka mascarpone A jak to zrobić: Herbatniki pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem i wyłożyć dno tortownicy. Podpiec 10 minut w nagrzanym piekarniku 170 stopni. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody(...)całej powierzchni. Odstawić do lodówki. Galaretkę w kolorze różowym rozpuścić zgodnie z opisem na opakowaniu i lekko tężejąca wylać na masę serową. Odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone. Na wierzchu sernika ułożyć całe truskawki, a pomiędzy przy pomocy rękawa cukierniczego zrobić kleksy z masy śmietanowej. Przechowywać w lodówce
Kuchnia w opałachciasto do tortownicy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180C na 45-50 min.Ciasto gotowe. Po upieczeniu studzimy I przekrajamy na pół. Składniki na masę:200 ml śmietany np kremówki ( 36-50% )2 serki mascarpone-400 gr3-4 łyżki cukru pudru250 gr truskawekWykonanie:Ubijamy śmietanę, dodajemy serki I cukier puder. Ubijamy do sztywnej masy. Dzielimy na polowę. Do jednej części
Smaki Edytyprzygotowania: 120 minut Składniki: 165 g ciastek 80 g masła 1/2 łyżeczki kardamonu 250 g mascarpone 100 g białej czekolady 200 g kremówki 36% białe i czerwone porzeczki Wykonanie: Masło rozpuszczamy, ciastka blendujemy, dodajemy do nich masło, kardamon i wszystko dokładnie mieszamy. Powstała masą wylepiamy dno i boki tortownicy, dociskamy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i podpiekamy w nim spód(...)czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pamiętając o tym, że biała czekolada topi się niższej temperaturze nić zwykła. Odstawiamy do przestudzenia. W misce ubijamy lekko mascarpone, dodajemy małymi partiami czekoladę i dalej miksujemy. Gdy uzyskamy jednolitą masę dodajemy śmietanę i miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Na zimny spód tarty wykładamy masę, na wierzchu układamy porzeczki
Kulinarne przygody Gatityciastek owsianych - 1 duża łyżka masła orzechowego Masa serowa ( powinny być w temperaturze pokojowej) : - 650 g sera białego , u mnie Z Wielunia "mój ulubiony " - 350 ml śmietanki 30 % , u mnie Gostyńska - szklanka cukru pudru - 3 duże płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - kilka kropel olejku waniliowego - 4 jajka Mus orzechowy : - 250 g mascarpone ( z lodówki ) - 250 g masła orzechowego ( temp pokojowa) - pół(...)pieczemy 90 minut. Po upieczeniu studzimy sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, wystudzony wstawiamy do lodówki aż się schłodzi. Masło orzechowe mieszamy z serkiem mascarpone i cukrem, śmietankę ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie z masą z masła orzechowego. Wykładamy na schłodzony sernik i wstawiamy do lodówki. Śmietankę podgrzewamy ,wrzucamy czekolady i mieszamy do rozpuszczenia, jak pojawią się grudki możemy przetrzeć
Wypieki ReneCiacho, które zauroczyło nas zarówno swym wyglądem jak i smakiem. Jest po prostu bajeczne. Cudownie kruchy spód, olbrzymia ilość malin, zanurzonych w malinowej galaretce, z delikatnym kremem śmietanowym z mascarpone, a wszystko to zwieńczone chrupiącą migdałową bezą - po prostu rozkosz dla podniebienia. Ciasto choć wydawałoby się sezonowe, to tak nie do końca..., ja użyłam malin mrożonych i uważam, że skracają(...)trzeba tylko działać bardzo energicznie, tak by galaretka nie stężała nam całkowicie przed rozprowadzeniem jej na cieście. Blaszkę wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia masy. Krem śmietankowy z wanilią: - 500ml schłodzonej kremówki, 36% tłuszczu - 250g mascarpone - 3 łyżki ksylitolu z wanilią (lub cukru waniliowego) Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i ubić na dość sztywną masę (uważając, by nie zrobiło
Smaczne ZdroweSkładniki: spód: - 100g mąki pszennej (dałam 110g mąki orkiszowej typ750+10g ziemniaczanej) - 60g zimnego masła - 2 łyżki ksylitolu - pół jajka (pominęłam) masa serowa: - 500g sera twarogowego (dałam firmy Juliko- b.gęsty) - 250g mascarpone lub ricotty - 130g ksylitolu (lub cukru) - budyń śmietankowy (40g) lub 40 mąki ziemniaczanej - 1 łyżka ksylitolu z wanilią (lub cukier waniliowy) - 1 jajko (dałam(...)podpiec ok.20 minut , do lekkiego przyrumienienia. Piekłam na programie góra-dół, bez termoobiegu. W misie miksera umieścić twaróg, dodać mascarpone, ksylitol, ksylitol z wanilią, jajko(a) oraz proszek budyniowy (lub mąkę) i dokładnie wymieszać (tylko do połączenia składników). Masę serową wylać na podpieczony (gorący) spód, na wierzchu równomiernie rozsypać część -ok.200-250g (odsączonych, umytych) jagód i wstawić z powrotem do piekarnika
Smaczne Zdrowe