masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:145/237)

Trufle z Lusette 171

tylko. Super domowy deser na poprawę humoru. Zamiast w kakao moje trufle obtoczyłam w rozdrobnionym wafelku Lusette. Polecam. Smakują wyśmienicie...   Składniki: 100 g białej czekolady 100 g mascarpone 50 g orzeszków ziemnych kruszonych 1 wafelek Lusette mleczny Przygotowanie: Wafelek dzień wcześniej włozyć do lodówki. Zimny wafelek rozdrobnić blenderem bardzo drobno( ma wyglądać jak mielone orzechy).jeśli nie schłodzimy wafelka(...)rozpuszczać dzięki gorącej parze wodnej- dobrze jest mieszać. Roztopioną czekoladę mieszamy przez chwilę aby przestygła. Do przestudzonej czekolady dodać serek mascarpone i orzechy. Wymieszać całość i włożyć do lodówki na 3-4 godziny.Rozdrobiony wafelek przesypujemy na talerz. Ze schłodzonej masy formować małe kuleczki (jak orzech włoski) i obtoczyć je w rozdrobnionym wafelku. Trufle ponownie włożyć do lodówki i schładzać najlepiej

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kuleczki migdałowe 124

wiórków kokosowych Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Zmielić herbatniki. Wymieszać herbatniki z serkiem mascarpone, roztopioną czekoladą i cukrem waniliowym. Dodać pokruszone migdały i kilka kropelek aromatu – wszystko połączyć ze sobą tworząc jednolitą masę. Z powstałej masy uformować małe kuleczki (wielkości łyżeczki) i obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Odstawić

KuchniaWeDwoje.pl
Trufle czekoladowe 146

kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści zdejmujemy w ognia i nieco studzimy, tak by czekolada nie była gorąca. Dodajemy serek mascarpone i wódkę i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Chłodzimy w lodówce przez około 1-1,5h. Gdy masa stężeje formujemy trufle i obtaczamy w kakao. Chłodzimy w lodówce

Pyry na Gaz
Ciasto z gruszkami i serkiem 219

plastry. 2. Jajka ubić z cukrem, ubijać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodać serek mascarpone i aromat, krótko wymieszać mikserem. 3. Wymieszać razem obie mąki, proszek do pieczenia, sól i przesiać do jajecznej masy. Zamieszać parę razy szpatułką ( patrz FILM ) i dodać olej, wymieszać. Dodać gruszkę pokrojoną w kostkę i wymieszać krótko szpatułką lub łyżką

Mała Cukierenka
Ciasto z gruszkami i serkiem 460

plastry. 2. Jajka ubić z cukrem, ubijać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodać serek mascarpone i aromat, krótko wymieszać mikserem. 3. Wymieszać razem obie mąki, proszek do pieczenia, sól i przesiać do jajecznej masy. Zamieszać parę razy szpatułką ( patrz FILM ) i dodać olej, wymieszać. Dodać gruszkę pokrojoną w kostkę i wymieszać krótko szpatułką lub łyżką

Mała Cukierenka
Placuszki z mascarpone i cytrynową nutką 134

szkl. mleka 2 duże jajka kilka kropel ekstraktu z wanilii 1 łyżka otartej skórki z cytryny łyżka soku z cytryny Mascarpone + cukier + mleko + jajka + ekstrakt + skórka + sok z cytryny = miksujemy. Proszek do pieczenia przesiewamy z mąką i dodajemy do masy. Uwaga! Ciasto wychodzi gęste. Kładziemy je łyżką na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z dwóch stron. fot. Izabela Magdalena

Kuchnia smaków
Rocher - czyli tort obłędnie czekoladowy z orzechami 197

czekoladę i starannie mieszamy. Z papieru do pieczenia odrysowujemy trzy okręgi o średnicy 22 cm, rozsmarowujemy na nich  równomiernie masę bezową. Wstawiamy wszystkie do piekarnika i pieczemy ok 70 minut w 150 st. C Krem: 400 g serka mascarpone, schłodzonego 400 g nutelli 100 g mlecznej czekolady Miksujemy mascarpone z nutellą, gdy się połączą dodajemy przestudzoną rozpuszczoną czekoladę

Cynamonowe szczęście
Bezowe gniazdka z różanym kremem 158

stopni 20 min, a potem w tem, 80 stopni 2 godz. Na wysuszone bezy na środku gniazdka smarujemy dżemem różanym. Mascarpone ucieramy z kopiastą łyżką dżemu różanego, dodajemy kroplę czerwonego barwnika i wlewamy śmietanę kremówkę, ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Masę nakładamy na gniazdka rękawem z odpowiednią końcówką.     SMACZNEGO

Lili w kuchni
Domowa bombonierka / pralinki pomarańczowo- czekoladowe 195

czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofali (uważać żeby nieprzypalić!). Czekoladę lekko przestudzić i przy pomocy łyżki połączyć z mascarpone oraz sokiem i skórką otartą ze sparzonej i dobrze wyszorowanej pomarańczy. Skladniki powinny się idelanie połączyć tworząć gładką masę. Silikonową formę do czekoladek włożyć do zamrażarki. W tym czasie mleczną i gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali

DefinicjaSmaku
Serniczki gryczane z imbirem "SerGryczki" 114

Wykonanie: Kaszę gryczaną gotujemy, aż będzie miękka (wręcz rozgotowana), wrzucamy ją do blendera i miksujemy. Dodajemy do niej serek mascarpone, mieszamy, aż połączą się w całość.  Jajka myjemy (najlepiej sparzyć) i rozdzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy na masę wraz z 50g cukru (aż stanie się gładka i sztywna).  Skórkę z limonki ścieramy do masy serowo-gryczanej. Dodajemy

Mania Wypiekania
"Czerwień i błękit" - urodzinowe tiraminu z truskawkami i błękitnym kremem 166

pudru ok. 500 g truskawek 50 g płatków migdałowych niebieski barwik spożywczy Śmietanę ubić na sztywno i porcjami dodawać serek mascarpone i twaróg, miksując. Pod koniec dodać cukier puder, zmiksować oraz niebieski barwnik spożywczy - tyle, by uzyskać pożądany kolor masy i dokładnie wymieszać. Masę podzielić na 3-4 części. Truskawki umyć, odszypułkować i każdą przekroić wzdłuż na pół. W naczyniu

Czerwień i błękit
Lody jagodowe 218

oczyszczone jagody umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy cukier i całość dokładnie miksujemy. W misce mieszamy za pomocą trzepaczki jogurt, mascarpone i 50 g śmietanki kremówki, dodajemy zmiksowane jagody dalej mieszając. W drugiej misce ubijamy śmietanę, gotową dodajemy do masy jagodowej, całość wlewamy do maszynki do lodów dalej postępując zgodnie ze wskazówkami producenta. Smacznego

Plate of Joy
Torcik lekki jak chmurka 117

zawsze Jana Niezbędnego). Piecz w 180 stopniach ok. 15 minut. Z biszkoptu za pomocą obręczy cukierniczej wytnij koła. Krem: Ubij mascarpone z cukrem, dodaj ubitą śmietanę i delikatnie połącz. Bezy: Białka ubij z dodatkiem soli, stopniowo dodawaj cukier. Gdy masa będzie już błyszcząca dodaj ocet i delikatnie wmieszaj mąkę. Bezy wyciśnij za pomocą rękawa cukierniczego na papier do pieczenia Jana

Wielki apetyt
Sernik z mascarpone ze śliwkami (renklodami) i kruszonką 169

wysypujemy pokruszone ciastka z masłem i uklepujemy ręką. Wkładamy na 15-30 minut do lodówki. Ciasto: Ser sernikowy i mascarpone umieszczamy w misie miksera, dodajemy drobny cukier, śmietanę i dokładnie mieszamy. Dodajemy po 1 jajku cały czas mieszając masę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy do połączenia składników i otrzymania jednolitej masy. przelewamy na wyjęty z lodówki spód, na wierzch wykładamy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Tort Chanel 2.55 220

18x18 nasączonego ponczem z mocnego espresso i likieru kawowego, z kremu kawowo- śmietankowego ( przepis z mojewypieki.com ), standardowego kremu maślanego oraz masy cukrowej. Mam nadzieję, że Wam się podoba? Składniki na krem kawowy ( wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone): 250g mascarpone, 250g kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki kawy instant rozpuszczonej w 1 łyżce gorącej wody. Wszystkie składniki wkładamy

Pudełko rozmaitości
Kalafior w sosie serowym 170

gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Kalafior gotujemy do momentu, aż zmięknie, odcedzamy.  Na patelni podgrzewamy śmietankę, dodajemy ser mascarpone  i cheddar starty na tarce o grubych oczkach. Wszystko mieszamy , aż do momentu połączenia się składników w jedną masę.  Przyprawiamy i jeszcze chwilkę gotujemy. Makaron przekładamy do miseczki wraz z kalafiorem i oblewamy sosem. Smacznego! p.s. Przepraszam

Cukier&Puder
Makaron z kurkami w sosie mascarpone z chili - "1000 pomysłów, jedna Lubella", czyli danie na dwa smaki ..... 193

łyżeczka czosnku 1 łyżeczka kurkumy 0,5 łyżeczki ostrej papryki chili Sposób przygotowania sosu: Mieszamy ze sobą ser mascarpone z sosem słodkim chili, z 1łyżeczką czosnku i kurkumy oraz 0,5 łyżeczki ostrej papryki chili. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Sposób przygotowania kurczaka: Piersi z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i rozbijamy na średnio grube filety. Kurczaka przyprawiamy wedle uznania(...)mieszamy , tak aby przyprawy dobrze pokryły grzyby. Patelnię przykrywamy i duśmy kurki ok. 10 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Po upływie czasu odkrywamy patelnię i dodajemy sos z mascarpone do grzybów, dokładnie mieszamy i duśmy jeszcze przez ok. 5 minut. Zdejmujemy z gazu patelnię, dodajemy trochę startego parmezanu i mieszamy. Na talerzu kł adziemy makaron, a na to potrawkę

Projekty ze smakiem
Weselne inspiracje – Babeczki Różane 195

szklanki oleju 1 jajko Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie ŚmietanFix +konfitura różana, płatki róż do dekoracji Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki ciastem(...)piecu, możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Mocno schłodzoną (można nawet włożyć ją na jakiś czas do zamrażarki) śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Na koniec wsypujemy ŚmietanFix i dalej miksujemy, żeby dobrze wymieszał się z kremem. Jako „utrwalacz” zamiast ŚmietanFixa można użyć żelatyny lub bitej śmietany w proszku (proszek, który dodaje

Ciastkozercy
Czekoladowy omlet z mascarpone i... masło kokosowe :) 121

kokosowego zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Rozgrzaną patelnię natłuścić masłem, wylać masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony. Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego! ENGLISH VERSION COCONUT MASCARPONE OMELET 70 g mascarpone 20 g coconut flour 5 g cocoa powder 2 eggs

Poranek na słodko
Babeczki czekoladowo-serowe 194

naturalnego 1/3 szklanki oleju roślinnego lub oliwy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 125 g mascarpone 1 łyżka cukru kokosowego bądź syropu klonowego 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko Najpierw przygotowujemy nadzienie, mieszając ser z cukrem, mąką i białkiem jaja, całość powinna stworzyć jednolitą masę, którą następnie na pół godziny wstawiamy do zamrażalnika. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i przygotowujemy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tort bezowy Rafaello 214

dzielimy masę na 2 części. Na pierwszy blat bezowy wykładamy jedną część, przykrywamy drugim blatem, na to wykładamy drugą część masy i przykrywamy trzecim blatem. Torcik odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aż blaty bezowe zmiękną. Kroimy ostrym niżem najlepiej z piłką. Kategoria: Deser , Torty Tagged: cukier puder , kremówka , likier Malibu , płatki migdałowe , rafaello , serek mascarpone , tort bezowy , tort rafaello

Mam apetyt na ...
TORCIK OWOCOWA WALENTYNKA 139

troszku cukier, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,dodajemy po łyżce do masy jajecznej, mieszamy łyżką. Wylewamy do formy. Pieczemy ok 15-20 minut do suchego patyczka. Studzimy, przekrawamy na pół.  *Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, sok z cytryny i mascarpone, mieszamy.  *Brzoskwinię osączamy z zalewy, kroimy w kostkę.  *Połowę ubitej kremówki z mascarpone

Z Majeczką w kuchni
Fantazja czekoladowo-wiśniowa Janczeczki 621

szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia M us czekoladowy 1 czekolada deserowa (mleczna) 500 g mascarpone w temperaturze pokojowej 500 ml śmietanki schłodzonej kremówki 30 lub 36 % 1/3 szklanki cukru pudru Ponadto: 300 g wiśni, mogą być ze słoiczka, drylowane opcjonalnie 15 łyżek amaretto do nasączenia 3 łyżeczki(...)wsypujemy sitkiem do masy jajecznej w trzech partiach ostrożnie mieszamy rózgą lub na małych obrotach miksera. Masę przekładamy na blaszkę, piec 30 min w temp. 180 st, C. Ostudzony biszkopt przekroić. Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić, dodawać po łyżce mascarpone mieszając ostrożnie do połączenia się składników. Zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i łączyć

kgwjanczewo
beza z kawą i mascarone 158

szczypta soli 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej na krem: 350 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru Białka ubić w wysokim naczyniu na sztywno. Następnie nadal ubijając dodawać po trochę cukru. Na końcu dodać ocet i mąkę ziemniaczaną. Z gotowej masy odłożyć kilka łyżek i wymieszać je z kawą. Resztę podzielić na połowę. Na papierze do pieczenia(...)narysować dwa koła o średnicy około 25 cm i rozsmarować na nich pianę. Masę z kawą przełożyć do szprycy i dekoracyjnie wycisnąć na jasne krążki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 5 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 140*C i piec jeszcze pół godziny. Po tym czasie obniżyć grzanie do 90*C i suszyć bezy jeszcze koło

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kremowy budyń z białej czekolady z malinami i mascarpone. 242

malin 150 g białej czekolady 250 g mascarpone 80 g kakaowych ciastek zbożowych           Sposób przyrządzania:             Żółtko, cukier waniliowy i ekstrakt waniliowy zmiksować. Dodać mąkę, sól i 50 ml mleka, ponownie zmiksować. W rondelku podgrzać resztę mleka i powoli wlewać zmiksowaną masę, gotować na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje. Następnie

Zakątek rozkoszy kulinarnych

Proponowane wyszukiwania