masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:146/237)

Niebiański sernik na zimno z kokosem 174

malakserze, zmielić na masę o konsystencji mokrego piasku. Spód tortownicy kilka razy owinąć w folię spożywczą, wyłożyć masę, mocno powgniatać w dno, wyrównać, schować do lodówki. **robiłam ten deser również w wersji bez wiórków kokosowych, za to z serkiem mascarpone, też był przepyszny choć mniej puszysty i troszkę cięższy, mniej kokosowy. Smacznego! Niebiański sernik na zimno z kokosem Niebiański sernik

moj przepis na
Torcik serowy z truskawkami 202

czekolady deserowej lub gorzkiej 2 łyżki soku z limonki Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Połączyć z serkiem mascarpone i sokiem z limonki. Biszkopt przekroić na dwa krążki. Każdy nasączyć syropem z wody i cukru. Na pierwszy krążek wyłożyć 1/3 masy, powciskać połamane drobno ciastka i połówki truskawek, przykryć drugą częścią masy i drugim krążkiem ciasta. Na wierzch wyłożyć pozostałą

Praktyczna pl
Babeczki z owocami 189

nagrzanego piekarnika do 180 C i piec przez ok. 13 min  aby ciasto było lekko zrumienione. Serek mascarpone połączyć z cukrem pudrem i aromatem waniliowym i dodać ubitą na sztywno śmietankę (można dodać do niej śmietanofix - będzie wtedy sztywniejsza). Masę wykładamy na ostudzonych babeczek. Na masę układamy winogron, kawałek brzoskwini i łyżeczkę jagód. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i suszonymi figami 295

Składniki:Ciasto czekoladowe:250 g masła250 g mlecznej czekoladyłyżka kawy rozpuszczalnej180 ml mleka120 ml jogurtu naturalnego300 g mąki pszennej70 g kakaoszklanka brązowego cukru1 łyżeczka sody oczyszczonej1

kuchcikownia
Sernik na zimno tiramisu 3541

łyżkach gorącej wody.  Żółtka razem z cukrem miksować przez 5 min do jasnego kremu, dodać serek mascarpone i razem dalej miksować. Śmietanę ubić do sztywności, dodać ją do sera i razem połączyć. Żelatynę dodać do kremu stale miksując masę.  3. Przygotować poncz do biszkoptów, połączyć kawę z amaretto. 1/3 masy nałożyć do pudełka obsypać masę kakaem, następnie biszkopty moczyć dokładnie

zjem to blog kulinarny
Tiramisu Cupcake 170

wanilii lub aromat waniliowy fix do śmietany 3 łyżki kakao Krem II: 250 g. mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub aromat waniliowy 3 łyżki kakao Przygotowanie: Mąkę, proszek i sodę przesiewamy. Dodajemy kawę do suchych składników. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier i ponownie ucieramy. Jajka roztrzepujemy. Dodajemy do utartego masła jajka, mleko oraz(...)suchego patyczka. Studzimy. Przygotowujemy krem. W wersji z bitą śmietaną, zaczynamy od jej ubicia. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier, ekstrakt oraz fix. Jeśli wybieramy opcję z serkiem mascarpone, do po prostu łączymy wszystkie składniki i ucieramy mikserem przez około 30 sekund, do momentu połączenia się składników. Krem schładzamy przez około 30 minut w lodówce. Babeczki ozdabiamy kremem, za pomocą

Mania Gotowania
Małe jagodowe serniczki 169

mrożonych jagód + jagody do dekoracji 3/4 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/2 łyżeczki przyprawy do sernika 10 małych biszkoptów * ser nie może być zbyt "wodnisty" Na krem 125 g serka mascarpone 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru płatki czekoladowe Przygotowanie Do miski wkładamy ser i dodajemy jogurt, całość dokładnie mieszamy np. trzepaczką. Następnie wbijamy jajko, dodajemy cukier puder(...)małym biszkopcie na dno. Następnie wlewamy do około 3/4 wysokości naszą jagodową masę serową. Blachę wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Serniczki pieczemy około 25 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy nasze serniczki jeszcze na 4 minuty. Do miski przekładamy 125 g mascarpone, dodajemy 2 łyżeczki soku z cytryny i 1 łyżkę cukru pudru. Całość

Słodkie okruszki
tort bezowo-cytrynowy 158

łyżka mąki ziemniaczanej 200 g cukru 1 łyżka oleju 125 g mascarpone 125 g kremówki borówki do dekoracji Białka ubić. Kiedy będą już sztywne dodawać po łyżce cukru. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Na papierze do pieczenia narysować dwa okręgi o średnicy około 25 cm. Masę białkową podzielić na połowę i rozsmarować na kółkach. Wstawić na 5 minut(...)minut. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Przelać do rondelka, dodać cukier, żółtka, jajka, mąkę ziemniaczaną i olej, Gotować powoli, mieszając aż zgęstnieje, ostudzić. Zmiksować krem cytrynowy z mascarpone, a następnie dodać ubitą kremówkę i delikatnie wymieszać. Krążki bezowe przekładać kremem a na wierzchu położyć borówki.Tort można także udekorować plasterkami cytryny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mufinki z nadzieniem agrestowo-kiwi 162

Krem do dekoracji: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 1/2 szklanki cukru pudru waniliowego - 1 kiwi Najpierw przesiewamy mąkę i wsypujemy do niej cukier, sodę i sól. Wszystko razem mieszamy i dodajemy wodę, jogurt, olej oraz kilka kropel barwnika (najlepiej w żelu ale ten sypki tez się sprawdzi )). Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę i zaczynamy nakładać do papilotek(...)wcześniej wrzucamy na chwilę do zamrażalnika i przykrywamy go masą tak w sumie do 3/4 papilotki. Gotowe mufinki wkładamy do nagrzanego piekarnik do 175 stopni i pieczemy ok. 25-30 minut. Po wystygnięciu mufinek robimy krem. Najpierw ubijamy śmietanę a następnie powoli wsypujemy cukier dalej ubijając. Na końcu dorzucamy serek mascarpone i jeszcze chwilę ubijamy. Gotowy krem przekładamy do szprycy

Kuchenne Wariacje
Torcik Wuzetka 464

łyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone   Ponadto: wiśnie w likierze płatki migdałowe 80 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30%  Sposób przygotowania : Biszkopt Żółtka oddzielamy od białek. Następnie białka ubijamy z połową cukru na sztywną pianę a żółtka z drugą połową cukru. Masę jajeczną łączymy delikatnie z pianą. Mąkę, kakao i proszek

Słodkości i nie tylko
kostka rumowo-cynamonowa 182

śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru  2 łyżeczki żelatyny dodatkowo: puszka brzoskwiń  1/2 szklanki rumu łyżeczka cynamonu Białka ubić na sztywno, następnie powoli dosypywać cukier a później dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem i przyprawą do piernika. Przesiać do masy jajecznej i wmieszać, na końcu dodać przestudzone masło. Ciasto przełożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zakochane serce 161

śmietany kremówki 3 łyżeczki cukru pudru 250g serka mascarpone odrobina różowego barwnika w proszku do dekoracji: draże śmietankowe i truskawkowe Wykonanie: 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać cukier i aromat waniliowy oraz wodę i olej. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jajka i białka ubić na puszysta masę. Dodać do reszty składników bardzo delikatnie mieszając. Piec przez

Pyry na Gaz
Sernik na zimno z koglem - moglem i truskawkami 241

waniliowych 200g jogurtu naturalnego 150g gęstej śmietany 36% lub serka mascarpone 4 żółtka jaj 4 łyżki cukru (można więcej) 1 opakowanie cukru wanilinowego Delecta 4 łyżeczki żelatyny 2 galaretki truskawkowe Delecta 300g świeżych truskawek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Jogurt naturalny, serki waniliowe i kremówkę łączymy z koglem moglem

DefinicjaSmaku
Ćwiczenia w rolowaniu 156

jakoś wykorzystać, prawda?), niesamowity krem z mascarpone - jeny, jakie to dobre! No i nieszczęsny biszkopt, który choć nie wygląda, to smakuje naprawdę dobrze. Rolada z dżemem i mascarpone, dekorowana ciastem cygaretkowymSkładniki:(na blachę 40x35 cm)biszkopt:4 jajka85 g cukru50 g mąki pszennej50 g mąki ziemniaczanejkrem:250 g mascarpone120 ml śmietany kremówki (38%)1 łyżka miodu2 łyżki limoncelloziarenka(...)jednym dodawać żółtka. Na koniec dodać przesiane mąki, delikatnie wymieszać.Masę przełożyć na blachę z wzorkami, równomiernie rozprowadzić.Piec przez 10-15 minut w 180 st. C.Gorącą roladę przełożyć na czystą ścierkę oprószoną cukrem pudrem (wzorkami do dołu), luźno zwinąć i zostawić do całkowitego ostygnięcia.Kremówkę zmiksować z mascarpone, aż całość nabierze konsystencji gęstego kremu. Dodać miód, likier

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik orzechowo - czekoladowy 186

masła szczypta soli Składniki na biszkopt: 4 jajka L 120 g zmielonych orzechów laskowych 2 łyżki mączki ziemniaczanej 80 g ksylitolu/cukru Skladniki na krem czekoladowy: 250 g mascarpone 300 g śmietany kremówki   3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 2 duże łyżki ciemnego kakao 2 lyżki ciemnego rumu lub likieru orzechowego Składniki na polewę czekoladową: 70 g gorzkiej czekolady 60 ml śmietany(...)żółtku i ubijać, aż masa potroi objętość. Do ubitych jajek dodać w 3 ratach orzechy wymieszane z mączką ziemniaczaną. Mieszać krótko i bardzo delikatnie szpatułką. Masę wylać do tortownicy o średnicy 21 cm , wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać górę szpatułką. Piec w 170`C około 35 minut. Wystydzony biszkopt przeciąć na trzy blaty mascarpone ubić ze śmietaną kremówką na puszysty

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!